Şimdi Ara

Devir Saati olmayan araba nasıl kullanılmalı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
18.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekonomi için devir aracın silkelemediği, titremediği en düşüük devirdir. Yani kaldırabildiği en yüksek vites şehirdışı sabit hız için doğru olanı.

Merak ediyorsanız bir gün hesaplayın hangi hızda hangi viteste hangi hızda diye. Kritik hızlar yeterli olur. 90'da 3,4 ve 5. vitesi hesaplarsınız yeterli olur.

Kullanım kitabı varsa orada rakamlarla net tavsiyeler vardır.
  • Devir saatinden vazgeçemeyenler için İzmirli bir arkadaş çok güzel bir elektronik cihaz üretmişti. Montajı her yerde her oto elektrikçisi tarafından yapılabiliyordu. Fiyatı da şimdi hatırlayamayacağım ama gayet uygundu. İlk önce Twingolar için geliştirmişti ancak sonradan işi ilerletip hemen her araca uygun hale getirmeyi başarmıştı.

Acarputer veya Twiputer diye google da aratırsan sanırım bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

ses e ve motorun gaza verdiği tepkiden rahatça anlayabilirsiniz günlük yaşamda devir saatine dikkat ederek vites değiştirenlerin oldugunu zannetmiyorum

Ben varim. Devir saati degil de ekrandaki vites degistir uyarisina (yani shift yazisi cikiyor) gore degistiriyorum.
  • vites degistirmek için kulağa bile gerek yok... bende herzaman müzik baya bi açıktır. motor sesini duyma ihtimali sıfır yani... alışkanlık olmuş pıt pıt atıyorum vitesi...

eski aracımdada yoktu devir saati ama ihtiyaçta hiç duymadım... cunku gerekli bişey bence degil... hatta hız göstergeside benim için gereksiz.... zaten aracın kaç km hızla gittigini anlıyorum az cok...

bana hararet ve benzin göstergesi olsun kafi... başka bişey istemem.
  • quote:

Devir Saati olmayan araba nasıl kullanılmalı ?

Kullanılmamalı.

Devir göstergesiz araç mı olur? Teknik detaylara önem veren birinin, yokluğunda çok rahatsız olacağı bir araç...
  • Hyundai Excel'de de devir göstergesi yok ben alıştım, motor sesiyle hallediyorum. Aşırı tasarruflu kullandığım konusunu dile getirir çevredekiler :) 1.5lt 75bg Excel 4. vites 60 ile gidiyorum çünkü motor 70'de ses vermeye başlıyor, 5. vites 90km tasarruf için birebir :D
  • Ek olarak; ben sık sık yapmasam da, seyir halinde kablosuz OBD cihazımı bağlayıp, sensörden gelen verileri bile takip ederim.

Devir saati olmadan kullanmayı düşünemiyorum...
  • devir saatine bakarak vites değiştiren şoför bu işten anlamıyor demektir...bana kalırsa kulağımızdan daha iyi devir saati olamaz...
  • iyi şoför devir saati yokken son ses müzik açıkken hangi devirde olduğunu bile az çok tahmin eder.
  • Ona bakilirsa iyi sofor 2 elle direksiyon falan kullanmaz derler ama yanlis devir saati bana gore bir ihtiyactir
  • Ne şoförlerimiz varmış? Ben neden motorun sesini dinleyerek motorun 5.000rpm'de mi, yoksa 5.500rpm'de mi olduğunu anlayamıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 16 Mayıs 2012; 13:58:30 >
  • uno aracım vardı. devir saati de vardı. ama baktığımı hatırlamam. 1-2 aylık sürücüydüm. arabanın sesinden anlıyor insan devri ne zaman yapacağını.
  • KONU: Devir Saati olmayan araba nasıl kullanılmalı ?

CEVAP: ÇOK DİKKATLİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Ne şoförlerimiz varmış? Ben neden motorun sesini dinleyerek motorun 5.000rpm'de mi, yoksa 5.500rpm'de mi olduğunu anlayamıyorum?

:)))))
  • Sağdaki pedala ne akdar az basarsan o kadar ekonomi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirli1713

Benim araçtada yok, sesine göre değiştiriyorum,zaten alıştıktan sonra KM göstergesi devir saati gibi oluyor yüksek sesle müzik dinlerken falan motor sesi duymazsam KM ye göre değişiyorum hararet göstergeside yok benim araçta bi kere contayı yakmıştım onun yüzünden

töbe bismillah gerçekten çokmerak ettim aracı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erukay -- 16 Mayıs 2012; 14:26:42 >

• Sag pedala lafimiz yok :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Sağdaki pedala ne akdar az basarsan o kadar ekonomi :)

Soldakine de az basmak lazım. En iyi hiçbirine basmamak.
  • 1997 model broadwal RL modeli aracı,
    2006 da almış ve acemiliğimi atlatmak için kullanmıştım.
    devir saati yoktu ve ben hep çok merak ederdim kaç devirde sürdüğümü.
    bi de acemiyim, benim için çok önemli idi.
    motor sesine göre hareket ederdim
    motorun çok bağırmasını sevmem.
    5. viteste 90 km hızla kullanırdım genelde. ki bu da 2000-2500 devir gibi bir aralığa tekabul ediyordu sanırım.
    konuyu açan arkadaşın fotosundaki araçta tata vista.
    daha dün inceledim.
    1-devir saati koymamışlar.
    2-yan aynalar elle ayarlanmak zorunda.
    bu iki donanım olmaması beni şaşırttı.
    benzinli motorda bir üst donanımda varmış ama dizeller tek donanımla geliyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

quote:

Orijinalden alıntı: izmirli1713

Benim araçtada yok, sesine göre değiştiriyorum,zaten alıştıktan sonra KM göstergesi devir saati gibi oluyor yüksek sesle müzik dinlerken falan motor sesi duymazsam KM ye göre değişiyorum hararet göstergeside yok benim araçta bi kere contayı yakmıştım onun yüzünden

töbe bismillah gerçekten çokmerak ettim aracı

Araç Ford KA arabanın herşeyini çözdüm ama en ufak bişeyi anlıyorum artık göstergeler beynimin içinde sanki Sadece km ve yakıt göstergesi var

Devir Saati olmayan araba nasıl kullanılmalı ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.