Şimdi Ara

Devir Saati olmayan araba nasıl kullanılmalı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
18.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alismasina alistikta uzun yolda ihtiyac duyuyorum
  • arac galiba clio nekadar garip bi mantiktir, arkadasimin aracindada devir saati yerine normal saat vardi
  • ne gerek var,motora kulak verirsen o sana söyler zaten
  • dostum dizelse motor sesi normalden fazla olana kadar bas ve vites değiştir tüplü veya benzinliyse ... kardeş en iyisi devir saatini yaptır...
    kafan rahat olur daa
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdargvn

dostum dizelse motor sesi normalden fazla olana kadar bas ve vites değiştir tüplü veya benzinliyse ... kardeş en iyisi devir saatini yaptır...
    kafan rahat olur daa

Bulgaristana gideyim arabaya çok şey yapacam bunuda yazdım artık zaten kesin yaptırıcam başka çağre yok araba dizel ama multijetten sessiz çalışıyor bana göre titreşimsiz falan İsuzu dizel motor

@vyc dostum araba opel astra f ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

KONU: Devir Saati olmayan araba nasıl kullanılmalı ?

CEVAP: ÇOK DİKKATLİ

Süper olmuş

• arkadaş bu konuyu " yeni araba aldım ahanda bu da dashboard resmi " diye açsaydı herkes bu ne arkadaş devir saati bile yok, yazardı ama baktımda maşallah herkes nerdeyse benzin göstergesi olmadan kaç litre kaldığını bile tahmin edecek nirvanamsı bi kıvama gelmiş

arabda son ses müzikte baktığım oluyor bir de dur kalklarda vites değiştirirken 3 bin devire doğru göz ucuyla bakıyorum, az ya da çok bakıyorum sonuçta gerekli bi olay bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Devir saatine bakarak araba kullanan mı var?

Benim araç orjinal devir saatsiz, saat var onun yerine. Hiç devir saati keşke olsaydı dediğim olmadı. Yola bakarken, vites değiştirmek için göstergeye bakanlar var anlaşılan.

Kazaların niye olduğu anlaşılıyor sanki.

Peki kazalar devir saatine bakmaktan oluyosa adamlar o devir saatini niye koydu oraya. Hemde senelerdir. Hic devir saatine bakmaktan kaza olur mu hocam ? Kusura bakmayın ama genelde devir saati araclarında olmayan insanlar devir saatine gerek yok tarzı yorumlar yapıyor. Yanlis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla samaranın şu ekonomi göstergesi olsa bütün araçlarda süper olur.Neymiş o öle devir saati felan.Uzun yolda ekonomi göstergesine göre gitmek çok hoş benim için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Peki kazalar devir saatine bakmaktan oluyosa adamlar o devir saatini niye koydu oraya. Hemde senelerdir. Hic devir saatine bakmaktan kaza olur mu hocam ? Kusura bakmayın ama genelde devir saati araclarında olmayan insanlar devir saatine gerek yok tarzı yorumlar yapıyor. Yanlis.

Araba sürerken navigasyona bakılmaz, devir saatine bakılmaz, hız göstergesi kontrol edilmez........

Çok şükür bu arkadaşlar pilot olmaya falan çalışmamış. Sürüş esnasında hepsini birden kontrol altında tutmayı herkes beceremez zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Araba sürerken navigasyona bakılmaz, devir saatine bakılmaz, hız göstergesi kontrol edilmez........

Çok şükür bu arkadaşlar pilot olmaya falan çalışmamış. Sürüş esnasında hepsini birden kontrol altında tutmayı herkes beceremez zaten.

+1 yeni yeni seyler duymaya basladım bu forum sayesinde. O devir saati süs diye mi var orda. Anlamadim. Hep bakarım. Ekonomi yapacagım zaman devir saatine vites degistirme isaretine bakarım. Yeri gelir yüksek devirlere cıkarken bakarım.motor sesine göre usta olunsaydı ..

• quote:

Orijinalden alıntı: alkın34

quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

KONU: Devir Saati olmayan araba nasıl kullanılmalı ?

CEVAP: ÇOK DİKKATLİ

Süper olmuş

BU FORUMA BÖYLE YORUMLAR MÜSTAHAK...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

+1 yeni yeni seyler duymaya basladım bu forum sayesinde. O devir saati süs diye mi var orda. Anlamadim. Hep bakarım. Ekonomi yapacagım zaman devir saatine vites degistirme isaretine bakarım. Yeri gelir yüksek devirlere cıkarken bakarım.motor sesine göre usta olunsaydı ..

+1 devir saatine bakıyoruz deyince bazı arkadaşlar sanki sürücü koltuğuna oturup alıyoruz elimize cips kola işi gücü bırakıp yolda devir saatini izliyoruz sanıyor heralde gözucuyla bakmak diye bi şey var aynaları kontrol eder gibi anlık bir bakış sadece...

• Benim arabamda devir saati yok. 18 yıldır araba kullanıyorum. Devir saatli araba da kullandım ve devir saati olup kullandığım arabalarda devir saatine bakmadım bile. Zaten yolda giderken motor sesi ile temas halindesin. Yani arabayla motor sesi ve vites aracılığı ile konuşup o vitesi motorun sesine göre değiştirerek arabayla iletişimini sağlıyorsun. Motor bağırıyorsa büyült vitesi, motor titriyor veya çekmiyorsa küçült vitesi. Bu da en basit ve bilindik yöntem. Ha peki gerek varmı veya gerek duyuyormuyum? Tabiki gerek duymuyorum ama gösterge fakir duruyor ve göz arıyor yani. Olsa daha şık ve dolu olurdu diyorum. Şirket arabalarında devir saati mevcut ama hiç bakmıyorum bile. Bundan önce ki 131 arabamda da devir saati yoktu ve o zamanlar da şirket arabası 93 model Tempra SX idi. Ve dijital devir saati olmasına rağmen ona bile bakmazdım. E tabi bazen göz ucuylada baktığım olurdu o ayrı. Ama çok da takılmamak lazım. Hararet göstergesi olsun yeter. İlla ki 2500 deviri görmektense motorun sıcaklığını görüp o hararet 130'a varıyorsa göstergeyi takip edip önlememi almayı tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: soğutucu

quote:

Alıntıları Göster
    Konuyu açan arkadaşıma yazayım önce ;

Harici devir saatleri çalışır. Bağlamasını bilen usta ;

Deviri ölçmek için buji kablosuna bikaç spir sarıp gerilim analog ölçülüp dijitale çevrilebilir. ( Bu senin araç dizel olduğundan mümkün değil) Devir kelebeği varsa ölçüm ondan da alınabilir. Şu an aklıma gelmeyen başka metodlarda var, var derken ucunu açık bıraktığımdan değil hakkaten unuttum bir ara şu aşağıdaki videoyu gördükten sonra araştırmıştım.

http://www.izlesene.com/video/arka-cama-devir-gostergesi-saati/3145511
    Elin oğlu bunu yapıyorsa seninde derdinin çözümü var

Gelelim şu profesyonel kulakçı arkadaşlara. Ne yapıyosunuz hayırdır kulaktan akortmu çekiyorsunuz saza gitarada panele bakan adama çaylak muamelesi çekiyorsunuz ?

Bende dizel kullanıyorum izolasyonum çok iyi motor sesini bırak içerdeyken, dışardayken bile duyamıyorum motor sesi duymaya ıkınacam diye uzun-kısa yolda müzik zevkimden de mahrum değilim. Motor sesine göre vites atamıyorsan şöylede böylede diyenlere tilt olduğum kadar hiçbişeye tilt olmuyorum ben eski torosumu kullanırken motor sesi dinliyordum çünkü motor sesinden başka bişey duyulmuyordu. Babamda motor sesine göre kullandığını idda ediyor. Aynı yolda ben klima+teyip 4.1lt/100km yakarken babam klimasız, teyip kapalı 6.2lt/100km yakar (evet rakamlarda bu kadar net).

Periyotlarla panel kontrol edemeyenden, gps takip etmesi, dikiz takip etmesi, yaya takip etmesi, zamanlı sinyal vermesini, arabanın içinde olup bitenlere hakim olmasını beklemiyorum.

• Soforluk konusunda iddiali degilim bu yuzdenmi bilemiyorum ama devir saati olmazsa olmazlarimdan. Aracim 2011 polo1.4 benznli

• şehir içinde neysede uzun yolda lazım 3000 devir namina :D
  • Çoğu kişi arabayı Şahin'de öğrenmiştir.Haliyle devir saati yoktu yani doğuştan gelen bir alışkanlık , olsa da olur olmasa da.
  • Devir saati en az kilometre saati kadar önemli benim için
    Ford KA bakıyordum devir saati yok diye seçenekler arasından çıkardım, aslında çok tatlı bir araç aynı şekilde twingo

yolda giderken bakmadıımız bir sürü gösterge var kaldırsınlar o zaman hepsini

tek benzin göstergesi olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.