Şimdi Ara

Devir Kesme nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
42.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba kullanıcısıyım fakat bu konular hakkında hiç bir bilgim yok, fazla uğraşmam arabamla. Kaput açmış değilim :)
    Devir kesici nedir nasıl yapılır? Benim aracım kaçbinde devir keser?
    Açık bilgi verebilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali0671 -- 31 Temmuz 2011; 3:40:57 >

• Devir saatinde bulunan ibre, kırmızı çizgiye gelmeden hemen önce motor kesiciye girer. Kısaca bulunduğun vitesin çevirebildiği devir limitidir. Bu limit motoru korumak için bulunur kesici devreye girmeden vites atmanız motorun ömrünü uzatır

Bu limit aracın motoruna göre değişir genelde olarak 1.6, 2.0 benzinli motorlarda 6 bin devirdir sınır, dizellerde ise 4.500dür
  • Elektrik kesme denen şeyle aynı şeymi bu peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali0671

Araba kullanıcısıyım fakat bu konular hakkında hiç bir bilgim yok, fazla uğraşmam arabamla. Kaput açmış değilim :)
    Teşekkürler

Profil resminizdeki araç sahibi olduğunuz araç ise aynı araca sahibiz.

Devir kesici ise motorun devri motora zarar verecek seviyeye geldiyse otomatik olarak yakıtı keserek devri sabit tutar veya biraz düşürür.

Jetta için konuşacak olursak devir kesiciye 6200-6300 arasında girmektedir. Tam kırmızı çizgiye gelecekken.

Özellikle 1. viteste devir kesiciye girerseniz araç, fren yapmış gibi öne yığılacaktır ve gaza bastığınızı sürece tekleyen motor gibi davranacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

Araba kullanıcısıyım fakat bu konular hakkında hiç bir bilgim yok, fazla uğraşmam arabamla. Kaput açmış değilim :)
    Teşekkürler

Profil resminizdeki araç sahibi olduğunuz araç ise aynı araca sahibiz.

Devir kesici ise motorun devri motora zarar verecek seviyeye geldiyse otomatik olarak yakıtı keserek devri sabit tutar veya biraz düşürür.

Jetta için konuşacak olursak devir kesiciye 6200-6300 arasında girmektedir. Tam kırmızı çizgiye gelecekken.

Özellikle 1. viteste devir kesiciye girerseniz araç, fren yapmış gibi öne yığılacaktır ve gaza bastığınızı sürece tekleyen motor gibi davranacaktır.

@airbrq_23 Teşekkür ederim.

@HaCKeRBoY64 Teşekkür ederim.
    Evet profil resmimde ki araca sahibim. Dediğiniz doğru bugün öğlen çıktım deneme yaptım. 1 viteste 6500 devire geldiğimde araç sanki frene basmışım gibi öne yığıldı dediğiniz gibi. 2 3 4. viteslerde denediğimde, devir saati olduğu yerde 6200 - 6500 arasında gidip durdu ve motor sesi değişti. Boş vitesteyken 6500 devire ulaştığımda motorun sesi sanki gaza basıp çekermişsin gibi oldu. vuuv - vuuv diye ses geldi korktum bi an bişey olacak diye :) Motorun kaputunuda ilk kez açmış oldum bugün. Birşey çok hoşuma gitti kaputu açtığımda bir fıss sesi geldi süspansiyonlu açılıyormuş her gün açarım artık :)

Birşey daha soracağım bende zamanında 1998 1.6 Toyota Corolla vardı onunla 1. viteste 60km hızına ulaşıyordum. Bugün dikkat ettiğimde Jettada en fazla 45 km hıza ulaşabildim. Bu bir sorunmudur? Yoksa araç 8valve olduğundanmıdır?

• quote:

@HaCKeRBoY64 Teşekkür ederim.
    Evet profil resmimde ki araca sahibim. Dediğiniz doğru bugün öğlen çıktım deneme yaptım. 1 viteste 6500 devire geldiğimde araç sanki frene basmışım gibi öne yığıldı dediğiniz gibi. 2 3 4. viteslerde denediğimde, devir saati olduğu yerde 6200 - 6500 arasında gidip durdu ve motor sesi değişti. Boş vitesteyken 6500 devire ulaştığımda motorun sesi sanki gaza basıp çekermişsin gibi oldu. vuuv - vuuv diye ses geldi korktum bi an bişey olacak diye :) Motorun kaputunuda ilk kez açmış oldum bugün. Birşey çok hoşuma gitti kaputu açtığımda bir fıss sesi geldi süspansiyonlu açılıyormuş her gün açarım artık :)

Birşey daha soracağım bende zamanında 1998 1.6 Toyota Corolla vardı onunla 1. viteste 60km hızına ulaşıyordum. Bugün dikkat ettiğimde Jettada en fazla 45 km hıza ulaşabildim. Bu bir sorunmudur? Yoksa araç 8valve olduğundanmıdır?

Rica ederim hocam ne demek
    Bizim araçlar düz yolda LPG ile de benzin ile de biraz uzun düzlük istemesine rağmen 5. vites 6200 devir cıvarında ibreye göre 200-210 arasını görüyor.

Kaputun açılış sesini beğenmeniz güzel bu konuda yalnız değilim Yeni Jetta'larda ise maalesef böyle bir sistem yok. Kaputu elle kaldırıp bir çubuk yardımıyla sabitliyoruz.

Sorunuza gelecek olursak bu tamamıyla şanzuman ile alakalı bir durum ve normal.

Şehir içinde Jetta'nın atak olmasının sebebi 1. ve 2. vitesin kısa oranlı olmasıdır. Vites kısaldıkça yola aktarılan güç artar ama vitesin son hızı düşer. Bu bir sorun değildir.
    Aracı tasarlayan mühendislere göre en uygunu böyleymiş.

Ama ben 110'dan sonra aracın 6. vitesi istediğini düşünüyorum.

Kaputu her açtığınızda solda cama yakın duran elips şeffaf kabın içindeki pembe suya göz atın hocam, Min seviyesinin üzerinde olması lazım, takriben o kabın yarısında olması yeterlidir. Kabın alt bölgesinde iki çizikli yazının alttaki çiziğin de altına inerse kapağını açıp su ekleyebilirsiniz.

Yine soldaki o kabın önünde yer alan mavi kapaklı beyaz olan ve aşağı doğru gidip sola kıvrılan boruya da arada bir su eklemeyi unutmayınız. O da silecek suyu kabıdır. Silecek suyu her an gerekebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 31 Temmuz 2011; 20:27:01 >

• Alt sınıf arabalarda bile var artık bu devir kesici olayı. Herşey motorun ömrünü uzatmak için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vites ne zaman düşürülür?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Honda'larda 6800-7000, dohc vtec lerde 9binde devir kesiciye girer mesela
    Bu arada zırt pırt devir kesiciye girilmez, heleki boş vitesdeyken
    Zaten olayı motoru korumaya almaktır, kaldıki aracın max. devir bandının çok yukarısında kaldığı için beygir ve tork 6000 devirden sonra oldukça düşer.
  • bide son susturucu iptali yapın alev cıkartsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

Yanılıyor olabilirim belki ama bu araç karbüratörlü olduğu için videodaki olay kesiciden çok son devir yada sonradan eklenmiş bir mekanizma gibi görünüyor. Gerçek kesici budur:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 31 Temmuz 2011; 22:25:28 >

• Honda nın kesici süper yaa
  • Motoru korumak için belli bir devirden sonrası üreticiler tarafından engellenir.Genelde bu devir 6500 devirdir.Bunun yanında honda gibi 7000-8000 dv çeviren olduğu gibi f1 arabaları gibi 17bin-18bin devirde çeviren araçlar vardır.Tamamen üretim teknolojisiyle alakalı bir durum.
  • İlgilenen herkese verdikleri bilgiden ötürü çok teşekkür ederim.

@HaCKeRBoY64
    Araç ile max 160 km hıza ulaştım şimdiye kadar. İnşallah salı günü bir uzun yola gideceğim yollar genellikle otoban olacağı için basacağım Allah ne verdiyse Sizde demişsiniz bu araç 6.vitesi gerçekten götürür. Sadece kaputun o açılma sesi değil, mesela vites atarkenki o tık sesi (bilmem hissettinizmi) çok hoşuma gidiyor birde kapı sesleri :D Daha saymak istediğim çok şey var :D
    Yeni Jettalardaki Kaput olayına bende diyorum, neden böyle birşey yaptıklarını anlamadım ve yeni Jettaların fiyatı gerçekten bana çok uçuk geldi.

Silecek suyunu filan ne varsa her hafta sonu gittiğim yıkamacı arkadaşıma söylüyorum o hallediyor. Ama bunları öğrendiğim çok iyi oldu teşekkür ederim verdiğiniz değerli bilgiler için :D

• Devir kesme = M. K. A. Ö. S. (Motoru Kucağa Almayı Önleyen Sistem)
  • Reno9 spring 93modl araba devir kesermi sizce ? Lpg veyaz benzin hangisinde keser? Vede Bu devir kesici sonradan eklenirmi ?
  • ee 2.0 arabayla 200 ü nasıl görecez kesici varken
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

ee 2.0 arabayla 200 ü nasıl görecez kesici varken

Son hıza çıktığında seni motor devri mi sınırlıyor sanıyorsun? Bak bakalım 200'le giderken motor devri kaçı gösteriyor?
  • kesıcı sesı duycaksanız type-r ınkını dınleyın. Gerısı hikaye
  • arabsına göre değişir tabikide son modellerdo sorun olmaz da heralde omega ve eski renaultlarda sorun olabilir diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.