Şimdi Ara

[ Detaylı & Resimli Nokia Fotoğraf Çekim Rehberi ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
18.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler kardeşim mükemmel paylaşım bence üst konu yapılmalı

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • İşte istediğin Resimler kardeş, önceki çektiklerimi sildiğim için yeniden çektim ama aynı maalesef. Umarım beklediğim yardımı yapabilirsin.

Otomatik ayar;

http://img126.imageshack.us/img126/8853/24112008030ym1.jpg

Gece Modu;

http://img81.imageshack.us/img81/4730/24112008031nh1.jpg

Gece Porte Modu;

http://img126.imageshack.us/img126/1222/24112008032nb6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 25 Kasım 2008; 12:15:58 >

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)

• Resimleri görüntüleyemiyorum?

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Resimleri görüntüleyemiyorum?

Linkleri yeniledim.

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
  • Sırası ile resimlerin EXIF bilgileri:
    Exposure time         2.693 s 
    F-number f/2.8
    ISO speed ratings ISO 1664
    Date/time original 24.11.2008 16:37:58
    Component config YCbCr
    Shutter speed value 2.692600 s
    Aperture value f/2.8
    Light source Flash
    Flash Flash fired, auto mode
    Focal length 5.4 mm
    Colorspace sRGB
    Pixel X dimension 1944
    Pixel Y dimension 2592
    Custom Rendered Normal process
    Exposure mode Auto exposure
    White balance Auto white balance
    Digital zoom ratio 1
    Scene capture type Standard
    Gain control High gain up
    Exposure time         1/5 s 
    F-number f/2.8
    Date/time original 24.11.2008 16:38:20
    Component config YCbCr
    Shutter speed value 1/5 s
    Aperture value f/2.8
    Light source unknown
    Flash Flash did not fire, compulsory flash mode
    Focal length 5.4 mm
    Colorspace sRGB
    Pixel X dimension 1944
    Pixel Y dimension 2592
    Digital zoom ratio 1
    Scene capture type Night scene
    Exposure time         1/5 s 
    F-number f/2.8
    Date/time original 24.11.2008 16:38:42
    Component config YCbCr
    Shutter speed value 1/5 s
    Aperture value f/2.8
    Light source Flash
    Flash Flash fired, compulsory flash mode, red-eye reduction mode
    Focal length 5.4 mm
    Colorspace sRGB
    Pixel X dimension 1944
    Pixel Y dimension 2592
    Digital zoom ratio 1
    Scene capture type Night scene
    böylesine büyük bir pozlama süresi (2.693 s) ve 1664 değerinde standartlar dışı bir ISO değeri varken, kazanım kontrolü yüksek değerdeyken, son iki resimde gece modu açıkken ve hele bir de ilkinde ve sonuncusunda flash açıkken bu bilgilere göre, böyle bir fotoğraf elde etmen imkansız. bunlar orjinal resimler ise en kısa sürede yetkili bir teknik servis noktasına götür hatta imkanın varsa aldığın yere iade etme hakkını kullan. kesinlikle kameranı etkileyen ciddi bir yazılımsal / donanımsal sorunun var ve garanti kapsamı dahilinde çözülmesi gerekir. üzgünüm elimden bundan fazlası gelmez

• Yazılımsal olup ilerdeki Firmware güncellemesiyle çözülmezmi, hatta benden başka bu şekilde sıkıntısı olan N85 kullanıcısı varmı acaba. Biraz araştırmaya çalıştım ama maalesef İngilizcem yok gibi birşey anlayamadım. Ayrıca çekerken dikkat ediyorumda Flash önceden patlıyor gibi geldi bana.

Oneplus 9R

• Yazılım güncellemeyi dene, olmadı servise götürürsün ama bence acil iade hakkını kullan al sorunsuz bi 0 cihaz

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Yazılım güncellemeyi dene, olmadı servise götürürsün ama bence acil iade hakkını kullan al sorunsuz bi 0 cihaz

Güncel sürüm çıkmayınca nasıl güncelleyeyim
    Hızlıal dan almıştım, şimdi mail atıp soru sorsam cevap yazarlarda. Gönder yenisi gelsin bir sürü uğraştırırlar, belkide servise felan göndercez deyip bekletirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 25 Kasım 2008; 23:07:29 >

Oneplus 9R

• Telefona komple reset atıp yazılım güncellemesi esnasında korunabilecek herhangi bir veri bırakmayıp yeniden aynı yazılımı yüklemeyi dene istersen?

Edit; Ayrıca bu resimlerin Exif bilgilerini nerden görüyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 26 Kasım 2008; 13:27:17 >

Oneplus 9R

• Evet dediğin şekilde daha az noise elde edersin ancak ben yine de elde her zaman işlenebilir ham bir verinin olmasını tercih ederim, bu nedenle 2592x1944 > 2048x1536 veya 1600x1200 şeklindeki 5 mp > 3/2 mp çevrimini mümkünse telefonun üzerinde yapmak yerine bir bilgisayarda düzgün bir fotoğraf işleme yazılımı ile yapmanı öneririm zira işlem gücün ve dolayısı ile alacağın sonuç çok daha iyi olacaktır, ancak tabii ki fotoğraf işleme yazılımlarına sahip değilsen veya yeterince kullanamıyorsan telefon üzerinde yapmayı seçebilirsin.

Opera browser kullanıyorum, resme sağ tıkladığımda gösteriyor. Resim arşivimi düzenlemek için ACDSee Pro kullanıyorum, o da gösteriyor. Resimlerimi düzenlemek için Paint Shop Pro kullanıyorum, o da EXIF bilgilerini bozmuyor. Google dostundur

• Sağol dostum. N82 aldığımda bu bilgiler işime çok yarayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 13 Aralık 2008; 0:08:29 >

Oneplus 9R

• Önce yarım basarsın ortadaki kare yeşil rengi alır ve tamamen basar fotoğrafı çekersin

Kendi yıldızını takip et.
  • Her Nokia telefonda tuşun kullanımı değiştiğinden kesin bir bilgi vermedim ancak AF (autofocus, kendiliğinden netleme) olan modellerde arkadaşın dediği gibi önceden netlemek için 1/2 basıp netlendiğini gördükten sonra tamamen basmak gerek, diğer tüm modellerde tamamen basmak gerek diyebiliriz.

Oneplus 9R

• Aynen _Maxy_'nin dediği gibi, yarım basıp odak dörtgeninin yeşil renk almasını bekleyip sonra tam basmak lazım.

Aklıma gelmişken yine paylaşayım, doğru odaklanma konusunda sorun yaşıyorsan (ki telefonlar neye odaklandığını göstermezken sorun yaşamamak mucize, mesela fotoğrafını çekeceğin kişiye değil de arkaplana odaklanıyorsa) iki seçeneğin var:
    - Bir önceki sayfada anlattığım gibi açı değiştirip, objeni doğru odakladıktan sonra aranızdaki mesafeyi koruyarak (bu önemli yoksa objen odak dışı kalır) eski açına dönebilir,
    - Manzara veya spor modu gibi sabit ve sonsuza odaklı (yani AF yokmuş gibi) sahne modları kullanabilirsin
    Gigabyte 990xa-ud3// Amd x4 955 c3 step. @4.02 ghz daily (stock volt.) //Sunbeam c.c.f.//Apache S-Flow // G.Skill 2x2 gb 1600mhz cl9, Corsair Vengeance 4gb 1600 // Xigmatek Tauro 500watt 80plus // Powercolor Hd7850//Samsung 840 EVO 250 Gb // Samsung 103SJ 1Tb // Seagate ST1000DM003 1 Tb // LG PH670S 60" Plazma //Pioneer vsx 323 Av Receiver // Magnat Supreme 802 5.0 home theater, logitech active sub // // Lenovo Ultra Touchbook- Logitech Z506 5.1
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.