Şimdi Ara

[ Detaylı & Resimli Nokia Fotoğraf Çekim Rehberi ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
18.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusura bakmayın yazmam gerekirdi evet . n82 tlfnumun surumu v20.0.016 ..bencede otomatik mod en yakını renk olarak.gereken şeyleri de söylemişsin ztn çok teşekkür ederim ..gerçi daha değişik ayarlarda çekmek isterdim ama izin vermedi güvenlik anlam veremediğim bi şekilde .. ben bu tür photoshop gibi programlara pek yatkın değilim nedense oyüzden böyle düzeltmeler yapmam herhalde ama yapıldığı zamanda gayet tatmin edici sonuçlar alınıyor senin örneğinde olduğu gibi .Tekrardan teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi énigma -- 11 Nisan 2008; 3:49:08 >
    Oneplus 5T 128 GB | Oneplus 3 64 GB | BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition | Oneplus One SandStone Black 64 Gb Minolta XG-M 35mm SLR | Minolta MD 50mm f/1.7 | Sun 80-200mm f/4.5 Macro Vivitar 28mm f/2.8 MC Close Focus Wide Angle | Ozcek II Auto MC 135mm f/2.8
  • Yol göstermesi ve ne fark yarattığını görmen adına bilgisayarda uyguladığım her filtreden sonraki fotoğrafı, filtre adı ve kullandığım değer ile birlikte adım adım vereceğim. Kulllandığım program Jasc Paint Shop Pro 8 (artık Corel Paint Shop Pro, ama ben özellikle eski bir sürümü kullanıyorum):

Başlangıç:
     [ Detaylı & Resimli Nokia Fotoğraf Çekim Rehberi ]

1. Pincushion distortion correction (%5)

2. Contrast enchancement (Neutral Bias, Normal Strenght, Flat Appearance)

3. Clarify (2)

4. Clarify (2)

5. Saturation enhancement (More colorful Bias, Normal Strenght)

6. Color Balance (%10 Strength, 6500 K Temperature)

• emeğine saağlık mükemmel bi anlatım süpersin
  • gerçekten emeğinize sağlık... bu konuda ustayı bulmuşken ben bişey danışmak istiyorum: çekilmiş fotoğrafları (kağıt üzerindeki fotolar) bilgisayara aktarmak için bi yöntem düşünüyorum ama bu işlerin acemisiyim tarayıcım da yok; n95 imle bu işi nasıl yapmamı tavsiye edersiniz (ayarları filan)
  • üstad eline emeğine sağlık döktürmüşsün yani...

Orjinalden alıntı: furkan-hakan

gerçekten emeğinize sağlık... bu konuda ustayı bulmuşken ben bişey danışmak istiyorum: çekilmiş fotoğrafları (kağıt üzerindeki fotolar) bilgisayara aktarmak için bi yöntem düşünüyorum ama bu işlerin acemisiyim tarayıcım da yok; n95 imle bu işi nasıl yapmamı tavsiye edersiniz (ayarları filan)

Önce herkese toplu olarak teşekkür ederim Fotoğraf çekip anı yakalamak sevdiğim birşeydi, bildiklerimi paylaştım yalnızca.

Analog fotoğrafları bilgisayara aktarmaya gelince.. N95'le bunu yapman için herşeyden önce (N95'te o fotoğrafları birebir aynı rengi verdirecek homojen bir ışık, zaman, sabır vs..) bir tripod alman gerekecek ki fotoğrafları düzgün çekebilesin. Bence telefonla hiç uğraşma, bul bir tarayıcı/tarayıcısı olan bir arkadaş ve bir saat sürede tüm işlerini en temiz yoldan hallet.

• eline sağlık gecebekçisi

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

gerçekten emeğinize sağlık... bu konuda ustayı bulmuşken ben bişey danışmak istiyorum: çekilmiş fotoğrafları (kağıt üzerindeki fotolar) bilgisayara aktarmak için bi yöntem düşünüyorum ama bu işlerin acemisiyim tarayıcım da yok; n95 imle bu işi nasıl yapmamı tavsiye edersiniz (ayarları filan)

Önce herkese toplu olarak teşekkür ederim Fotoğraf çekip anı yakalamak sevdiğim birşeydi, bildiklerimi paylaştım yalnızca.

Analog fotoğrafları bilgisayara aktarmaya gelince.. N95'le bunu yapman için herşeyden önce (N95'te o fotoğrafları birebir aynı rengi verdirecek homojen bir ışık, zaman, sabır vs..) bir tripod alman gerekecek ki fotoğrafları düzgün çekebilesin. Bence telefonla hiç uğraşma, bul bir tarayıcı/tarayıcısı olan bir arkadaş ve bir saat sürede tüm işlerini en temiz yoldan hallet.

valla tarayıcı olmadığı için üşenmedim fotoğrafları tek tek çektim (senin verdiğin bilgilerden de faydalanarak makro modda gündüz evde) okadar güzel oldu ki tarayıcıyı hiç aratmadı resimler tıpatıp dijital ortamda .. öyle düşündüğüm kadar fazla da sürmedi.. sonra cihazı tv ye bağladım bi slayt gösterisi bizimkilere sürpriz oldu valla
    yalnız bişeye kafam takıldı fotoğrafların bazıları (bilhassa siyah-beyaz eski olanlar) çekerken normaldi de ana menüye dönüp galeriden fotolara bakınca ters dönmüşlerdi tekrardan döndürmek suretiyle düzelttim buna biraz canım sıkıldı acaba bu neden kaynaklandı? çok mu yüklendik n95 e naptık (full şarjı fotoğraf çekerekten sıfırladık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan-hakan -- 13 Nisan 2008; 0:32:17 >

• fotoğrafçılıkla amatör ilgilenenlerin de okuması gereken bir yazı olmuş, teşekkürler
  • arkadaşım benim de n82 telim var son 2 haftadır gündüz çekimlerinde o kadar parlak çekio ki anlatamam foto da hiçbişi belli olmuyo..hem de ayarları böyle kullanıyorum..orjinal kamera ayarlarını tektrar yükle yaptım.. yine olmadı..telaefon ayarlarından telefonun orjinal ayarlarına dön yaptım yine olmadı bu sorunu nasıl düzeltebilirim..yardımcı olursan çok sevinirim
  • quote:

yalnız bişeye kafam takıldı fotoğrafların bazıları (bilhassa siyah-beyaz eski olanlar) çekerken normaldi de ana menüye dönüp galeriden fotolara bakınca ters dönmüşlerdi tekrardan döndürmek suretiyle düzelttim buna biraz canım sıkıldı acaba bu neden kaynaklandı? çok mu yüklendik n95 e naptık (full şarjı fotoğraf çekerekten sıfırladık)

Ters dönmekten kastın yana yatmak filan mı? Yana yatmak ise telefon çektiğin açı ile fotoğrafları döndürmeye kalkıyor ve bazen başarısız olabiliyor bu konuda..

quote:

Orjinalden alıntı: hard_muse

arkadaşım benim de n82 telim var son 2 haftadır gündüz çekimlerinde o kadar parlak çekio ki anlatamam foto da hiçbişi belli olmuyo..hem de ayarları böyle kullanıyorum..orjinal kamera ayarlarını tektrar yükle yaptım.. yine olmadı..telaefon ayarlarından telefonun orjinal ayarlarına dön yaptım yine olmadı bu sorunu nasıl düzeltebilirim..yardımcı olursan çok sevinirim

Son 2 haftadan önce nasıldı? Örnek bir resim gönderebilir misin hem öncesine hem de sonrasına ait? Yazılım sürümün kaç?

• quote:

quote:

Ters dönmekten kastın yana yatmak filan mı? Yana yatmak ise telefon çektiğin açı ile fotoğrafları döndürmeye kalkıyor ve bazen başarısız olabiliyor bu konuda..

Hayır, yani normal çektiğim bi fotoyu tamamen kafaüstü çeviriyo neden bu hatayı yapıyo anlamadım. Hepsinde olmuyo bazılarında...

• Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, örnek fotoğraflar koyabilir misin her iki sorunun hakkında?

Malum, doktorluğa soyunduysak hastayı görmeden teşhis koymak zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 14 Nisan 2008; 16:09:12 >

Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, örnek fotoğraflar koyabilir misin her iki sorunun hakkında?

Malum, doktorluğa soyunduysak hastayı görmeden teşhis koymak zor

Tamam sorunu çözdüm ayarlarda "resmi döndür" açık kalmış şimdi düzelttim böyle bi ayar olduğunu tahmin etmemiştim kusura bakmayın

• ellerine sağlık yüzbaşım
  • GeCeBekcisi ben çok beğendim özellikle son haliyle ..çok daha açıklayıcı çok daha tadında bi anlatım olmuş örneklemelerde cabası..bir kez daha teşekkür ederim ..örnek üzerinde sorularım olacaktır tabiiki
    Oneplus 5T 128 GB | Oneplus 3 64 GB | BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition | Oneplus One SandStone Black 64 Gb Minolta XG-M 35mm SLR | Minolta MD 50mm f/1.7 | Sun 80-200mm f/4.5 Macro Vivitar 28mm f/2.8 MC Close Focus Wide Angle | Ozcek II Auto MC 135mm f/2.8
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.