Şimdi Ara

[ Detaylı & Resimli Nokia Fotoğraf Çekim Rehberi ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
18.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ellerine sağlık GeceBekcisi .Gerçekten çok yararlı bigiler vermişsin.Özellikle benim için çok değerli bilgiler var.Bende gündüz çekimlerinde bu kaliteyi yakalayamıyorum.Makro çekimde ne zaman çiçek böcek çeksem ne yaparsam yapayım fotoğraf kötü çıkıyor.Ama akşamları evin içinde makro çalışması yaptığımda 5mp çözünürlükte %100 de bile çok net ve kaliteli fotoğraflar ortaya çıkarabiliyorum.

Mesela kötü bir örnek vermem gerekirse böyle bir fotoğrafda alet bi türlü objeye odaklanamadı.Tam olarak bu kılavuz çizgilerini açtığımızda macro modda aletin tam odaklandığı bölge o kılavuz çizgilerinin neresine denk geliyor.
     [ Detaylı & Resimli Nokia Fotoğraf Çekim Rehberi ]

Mesela odaklandığındada sendeki gibi o papatya etkisini vermiyor.Çekme açısısı mı, kontrastmı, exposure mü nedir bi yardımcı olursan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 17 Nisan 2008; 19:42:59 >

Bak.... bilki domuzların önüne inciler serilmez
    Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez
    Ne fark eder ki; kör insan için elmasta bir camda
    Sana bakan kör ise, sakın kendini camdan sanma
    (MEVLANA)

• Öncelikle ben de her 3 fotoğraf denememden en az 1'inde başarılı bir şekilde odaklanamıyorum. Keşke ileri düzey fotoğraf makinelerinde olduğu gibi tam olarak hangi noktaya odaklandığını gösteren bir belirteç olsaydı ekranımızda diyorum sık sık..

Örneğine gelince, makinenin otomatik odaklanma işini neye göre, hangi algoritmaya göre yaptığını maalesef bilmiyorum ama en azından kendi deneyimlerimde farkettiğim şey odaklanmak için karmaşık ortamları tercih ediyor oluşu, yani telefonun yapay zekası dikkatini dağıtabilecek daha fazla öğe varsa arka planda, onlara odaklanmayı seçiyor. Bunu aşmak için mesela elinde tuttuğun bitkiyi gökyüzüne doğru kaldırıp ona odaklandığından emin olup sonra elin ile bitkinin mesafesini bozmadan istediğin arkaplanı seçmen mantıklı bir çözüm yolu olabilir.

Papatya fotoğrafında arkaplandaki nesnelerden, senin arkaplandaki bitki örtüsünden uzak olduğun kadar uzak olmadığım ve yere göre açımın daha düşük olduğunu farkediyorum; belki bu da yardımcı olabilir.

Söylediğim gibi alet gelişmiş kapasiteye sahip olmasına rağmen özellikle de odak konusunda tercihi kullanıcıya bırakmıyor, gerçi bu mantıklı yaklaşım zira makineyi ayarlamak uzun iş ve SLR tarzı olmayan makinelerde şipşak çekim mantığı var, Nokia da kullanıcının kafasını karıştırıp içinden çıkamayacağı kadar detay koymak istememiş. Keşke opsiyonel olarak gelişmiş ayarlar tarzı bi menü olsa da ordan ayarlansa diyorum ama aklıma bu kez de herşeyi düzgün yapabilen bi telefon üretirsek yenileme ihtiyacı hissetmezler en iyisi biz yine birşeyleri eksik bırakalım şeklindeki klasik ticari Nokia mantığı geliyor..

• Cok BaşaRıLı ve önemLi bir ÇaLışma...
  • Bugün bende düşünüyordum böyle bir bilgiyi nereden bulabiliriz diye hatta kulakları çınlasın N95&N95 8GB Foto Paylaşım Topiğinin (bence) en başarılı ismi Soylu' dan rica edecektim konuyla ilgili bir kaç tüyo vermesini?...

Ama ilk bakışta gördüğüm kadarıyla bu çalışma çok başarılı olmuş ve fotoğraf konusundaki bilgimizi geliştirme imkanı sağlamış. Emeği geçen arkadaşımıza çok teşekkürler. Çok yararlı bir çalışma!...

Görülen o ki gereksiz muhabbetler yerine böyle faydalı paylaşımlar yapıldığında DH' ın keyfi bir başka oluyor. Bu yüzden DH yöneticilerine önerim belki maddi değil ama manevi olarak bu tür olumlu çalışmaları teşvik etmeleri? Mesela sanal rütbe verilebilir!...Yada yıldız falan yani bu tür çalışmaları alabildiğince desteklemek ve onore etmek için?

Kısacası tebrikler.

• gerçekten çok faydalı bir topic olmus ben burdan cok sey orendım orenmeyede dewam edıyorum gercekten başarıyı hak edıyor tebrikler teşekkürler

N82 görüntü paylaşımı başlığına eklemiştim ancak bir de buraya ekleyeyim. Aşağıda yukarıda anlattıklarımı uygulayarak çektiğim iki fotoğrafın biraz da bilgisayarda üzerinde oynanınca ne hale geldiğini göreceksiniz, altlarına da EXIF bilgilerini ekledim sizi uğraştırmamak için; umarım benim hoşuma gittiği kadar sizin de hoşunuza gider:

Camera 
    Make Nokia
    Model N82
    Orientation Upper Left
    X resolution 300/1
    Y resolution 300/1
    Resolution unit inches
    Software V 20.0.062
    Date/time 23.04.2008 11:47:39
    YCbCr positioning centered
    Image
    Image description
    Artist GeceBekcisi
    Copyright GeceBekcisi
    Exposure time 1/1000 s
    F-number f/2.8
    ISO speed ratings ISO 100
    Date/time original 23.04.2008 11:47:39
    Date/time digitized 23.04.2008 11:47:39
    Component config YCbCr
    Shutter speed value 1/999 s
    Aperture value f/2.8
    Light source unknown
    Flash Flash did not fire, auto mode
    Focal length 5.6 mm
    Colorspace sRGB
    Pixel X dimension 800
    Pixel Y dimension 450
    Interoperability IFD 3125
    Custom Rendered Normal process
    Exposure mode Auto exposure
    White balance Auto white balance
    Digital zoom ratio 1
    Scene capture type Standard
    Gain control None
    Miscellaneous
    Exif version 2.2
    FlashPix version 1.0

Camera 
    Make Nokia
    Model N82
    Orientation Upper Left
    X resolution 300/1
    Y resolution 300/1
    Resolution unit inches
    Software V 20.0.062
    Date/time 23.04.2008 12:49:27
    YCbCr positioning centered
    Image
    Image description
    Artist GeceBekcisi
    Copyright GeceBekcisi
    Exposure time 1/500 s
    F-number f/2.8
    ISO speed ratings ISO 100
    Date/time original 23.04.2008 12:49:27
    Date/time digitized 23.04.2008 12:49:27
    Component config YCbCr
    Shutter speed value 1/500 s
    Aperture value f/2.8
    Light source unknown
    Flash Flash did not fire, auto mode
    Focal length 5.6 mm
    Colorspace sRGB
    Pixel X dimension 800
    Pixel Y dimension 450
    Interoperability IFD 3098
    Custom Rendered Normal process
    Exposure mode Auto exposure
    White balance Auto white balance
    Digital zoom ratio 1
    Scene capture type Standard
    Gain control None
    Miscellaneous
    Exif version 2.2
    FlashPix version 1.0

• emeginize Saygi GuzeL payLAsim
  • gerçekten çok faydalı bir konu olmuş....ellerinize sağlık
  • Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler
  • Eline koluna sağlık kerdeş çok faydalı bilgilere yer vermişsin. Emeğine sağlık.
    Asus Strix x470, AMD Ryzen 2700x, Corsair DDR4 3200 mhz,Aidata256 gb WD 500 gb c.b., 2x wd 2TB c.g., wd 1 tb c.b., HIGH POWER ABSOLUTE 750 watt, Thermaltake View 31 TG RGB, MSİ Optix MPG27CQ, MSİ RTX 2070,
  • forumun böyle birkonuya ihtiyacı vardı
  • Çok teşekkürler. Ellerine sağlık.
  • BOOOOOOOOOOO isimli arkadaş 27 Eylül 2008, 14:28:38'de

quote:

dostum senin bi konu vardı en güzel foto hangi ayarlarla çekilir diye hatta üst konuydu o niye kalktı acaba ben n95 8gb ile en iyi fotoyu hangi ayarla yakalayabilirim.

şeklinde bir mesaj atmış, cevaplayamadım sanırım mesaj alamıyor kendisi, bu nedenle konuyu yukarı taşıdım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.