Şimdi Ara

[ Detaylı & Resimli Nokia Fotoğraf Çekim Rehberi ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
132
Cevap
4
Favori
18.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gecebekçisi anlatımında bazı fotoğraflar ve linkler silinmiş, tekrar bir göz at derim

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition| MSI 870A-G54 Soket AM3 DDR3-2000MHz|KINGSTON HyperX 8GB(2x2x2x2GB) DDR3-1333MHz|SAPPHIRE Radeon HD6870 1GB GDDR5|SAMSUNG Spinpoint 1TB|XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION|XIGMATEK NRP-PC SERİSİ 80PLUS 700W|ASUS MS238H LED PANEL
  • Teşekkürler güzel konu

quote:

Renk Sıcaklığı: Işık kaynaklarının renk kalitesini belirlemek için kullanılır ve birimi Kelvin (ºK)' dir. Teorinin mantığı siyah renkte, metal ve erimeyen sanal bir kütlenin ısıltıldığında açığa çıkaracağı ışık tonlarını baz alır. Temel olarak bilmemiz gereken kısmı, Kelvin derecesi düştükçe maviliğin azaldığı ve kırmızılığın arttığı veya Kelvin derecesi yükseldikçe maviliğin artacağı kırmızılığın azalacağıdır. Örneğin 2500°K renk sıcaklığına sahip bir ışık kaynağı ile çekilmiş bir fotoğraf 6500°K renk sıcaklığına sahip bir ışık kaynağı ile çekilmiş bir fotoğrafa nazaran çok daha kırmızı/turuncu tonlarında olacaktır.

Doğrusu;

Renk Sıcaklığı: Işık kaynaklarının renk kalitesini belirlemek için kullanılır ve birimi Kelvin (ºK)' dir. Teorinin mantığı siyah renkte, metal ve erimeyen sanal bir kütlenin ısıltıldığında açığa çıkaracağı ışık tonlarını baz alır. Temel olarak bilmemiz gereken kısmı, Kelvin derecesi düştükçe maviliğin arttığı ve kırmızılığın azaldığı veya Kelvin derecesi yükseldikçe maviliğin azalacağı kırmızılığın artacağıdır. Örneğin 6500°K renk sıcaklığına sahip bir ışık kaynağı ile çekilmiş bir fotoğraf 2500°K renk sıcaklığına sahip bir ışık kaynağı ile çekilmiş bir fotoğrafa nazaran çok daha kırmızı/turuncu tonlarında olacaktır.
    Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 / AMD Ryzen 5 7600X / Asus Prime B650M-R / GSkill Ripjaws S5 2x16 GB DDR5 6000 MHz / Samsung 990 PRO 1 TB SSD / Asus Prime LC 360 ARGB / FSP Vita GM 850W Gold / Asus A21 Plus / Samsung Odyssey G5 27" 165 Hz 1440P

• quote:

Orijinalden alıntı: Katzé

İlk sayfada oldukça güzel bilgiler verilmiş ancak yazıda bir hata gözüme çarptı, düzeltilirse iyi olur.

quote:

Renk Sıcaklığı: Işık kaynaklarının renk kalitesini belirlemek için kullanılır ve birimi Kelvin (ºK)' dir. Teorinin mantığı siyah renkte, metal ve erimeyen sanal bir kütlenin ısıltıldığında açığa çıkaracağı ışık tonlarını baz alır. Temel olarak bilmemiz gereken kısmı, Kelvin derecesi düştükçe maviliğin azaldığı ve kırmızılığın arttığı veya Kelvin derecesi yükseldikçe maviliğin artacağı kırmızılığın azalacağıdır. Örneğin 2500°K renk sıcaklığına sahip bir ışık kaynağı ile çekilmiş bir fotoğraf 6500°K renk sıcaklığına sahip bir ışık kaynağı ile çekilmiş bir fotoğrafa nazaran çok daha kırmızı/turuncu tonlarında olacaktır.

Doğrusu;

Renk Sıcaklığı: Işık kaynaklarının renk kalitesini belirlemek için kullanılır ve birimi Kelvin (ºK)' dir. Teorinin mantığı siyah renkte, metal ve erimeyen sanal bir kütlenin ısıltıldığında açığa çıkaracağı ışık tonlarını baz alır. Temel olarak bilmemiz gereken kısmı, Kelvin derecesi düştükçe maviliğin arttığı ve kırmızılığın azaldığı veya Kelvin derecesi yükseldikçe maviliğin azalacağı kırmızılığın artacağıdır. Örneğin 6500°K renk sıcaklığına sahip bir ışık kaynağı ile çekilmiş bir fotoğraf 2500°K renk sıcaklığına sahip bir ışık kaynağı ile çekilmiş bir fotoğrafa nazaran çok daha kırmızı/turuncu tonlarında olacaktır.

Emin misiniz? Yazdığımı tekrar tekrar okudum ve doğru olduğunu düşünüyorum?

• Gerçekten güzel konu. Elinize sağlık.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi,
    seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Cebren ve hile ile aziz
    vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her
    köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde,
    iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen;
    Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: Katzé

İlk sayfada oldukça güzel bilgiler verilmiş ancak yazıda bir hata gözüme çarptı, düzeltilirse iyi olur.

quote:

Doğrusu;

Emin misiniz? Yazdığımı tekrar tekrar okudum ve doğru olduğunu düşünüyorum?

Evet, doğru yazdığımdan tabii ki eminim. Kelvin derecesi arttıkça fotoğraftaki sıcaklık artar; derece düştüğü zaman da sıcaklık azalır.

Bu da örnek...

3200 kelvin:
     [ Detaylı & Resimli Nokia Fotoğraf Çekim Rehberi ]

7000 kelvin:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 1 Aralık 2010; 19:48:54 >
    Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9070 / AMD Ryzen 5 7600X / Asus Prime B650M-R / GSkill Ripjaws S5 2x16 GB DDR5 6000 MHz / Samsung 990 PRO 1 TB SSD / Asus Prime LC 360 ARGB / FSP Vita GM 850W Gold / Asus A21 Plus / Samsung Odyssey G5 27" 165 Hz 1440P

• Çok güzel konu, muhteşem bir inceleme, favorilere ekledim burayı çok sık kullanırım artık.
  • Arkadaşlar yeni n96 16gb orjinal cihazım var bakın altını ciziyorum orjinaldir ovi den en son güncellemesini yaptım fakat fotoğrafları n95 in yarısı kadar bile güzel cekmiyor neden bu kadar iğrenç çekiyor anlamış değilim bütün ayarlarını yaptım sizlere örnek bir resimde çektim bu kalite normalmi çekim esnasında gece portresi modunu cektim foto kalitesi 5mp de ve ayrıca diğer değerlerde otomatikte.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.