Şimdi Ara

Dershaneye gitmek mi gitmemek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
4
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene 60k'dan mezuna kaldım ama temelim sağlam. Tamamen yatma sonucu yapılan bir sıralama yani Ailem dershaneye gitmemi istiyor ama ben çalışarak yapabileceğimi ve dershanenin beni ciddi anlamda sömürdüğünü düşünüyorum. Ankarada oturduğum için dershaneye kızılaya gitmek zorundayım ve neredeyse 1 saat sürüyor yol. Doğal olarak yolda beynimi zaten kaybetmiş oluyorum. Ekstra olarak bir çok dershane çoktan temel liseye dönüştü ve doğru düzgün dershane kalmadı, butik dershanelere 10-15 bin yedirmek gibi bir saçmalığı da yapamam.
    Ama bir yandan da sorularımı çözdürmek için bir yol bulmam gerekiyor.
    Ailem Fem düşünüyor ama fişlenirsin diyenler oldu.
    Kısaca sizce düzeni sağlayabildikten sonra dershaneye ihtiyaç var mı ? Sorularımı internet üzerinden falan sorsam çok mu saçma olur ?
    Çünkü kendimi biliyorum. Dershaneye gidersem derslere girmem. Sadece soru sormak ve denemeye girmek için de o kadar parayı boşa vermeye vicdanım el vermiyor.

Fikirlerinizi bekliyorum

• Çalışarak yapabilirsin ben gitmeyi düşünüyorum nedeni şu rekabet ortamı oluşması ve 1 yıl ev içerisinde kafayı yiyebilir insan

Edit:Derdin soru çözdürmekse internetten halledersin,boşuna dersaneye gitmene gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intexo -- 19 Temmuz 2015; 17:23:13 >
  • Dershane para yemek için açılmış gibi resmen... bence gitme hocam.

1-Internette halihazırda çözülmüş veya çözümlü yayınları al. (fem,körfez vb.)

2-çözenadam benzeri bir miktar para ile soruların çözüldüğü platforma kaydol.

3-sağlam bir whatsapp grubuna katıl.

paranı Sömürü düzenine yedirme!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Never a failure, always a lesson !
  • 2 sene gittim hiçbir işe yaramadı.Benimde senin gibi yol sıkıntım vardı.Her gün neredeyse 2 saat yolda geçiyordu.Bende bu sene evde çalışacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dershaneler boş ve gereksiz özellikle sınavlara yaklaşmaya başlayınca konuları bi hızlı anlatıyolar bişey anlamıyosun ve mantıkları şu:Amacım ögretmek değil konuları yetiştirmek.. Ve ben gittiğime çok pişmanım tabi kişisel

Dershane bir şey bilmiyorsanız size bir şey öğretmez,dershane sadece hız kazandırır,o yüzden faydası elbet olacaktır,ancak o kadar paraya değer mi tartışılır
    Mutluluğun bittiği yerde, Dibe çeken hayaller ile sarıldım kendime. Göz yaşlarımın içinde debelenen hüzünlerim ile beraber, Her şeyin yazılıp çizildiği bir dünyadan,edebi yaratıcılığımı ortaya çıkaracak bir dünyaya doğru... Hiç kimse hiç bir şeyi değiştiremez,çok geç. Hüzünlerimin içinde kendimi kaybettim. Ruhumda,Tepeden tırnağa yara....Oturdu kara kara. Çocukluk hayallerim,ölmekte olan bir gencin içinde çürümeye hapsoldu.
  • dershane gerçekten işe yaramıyor bana inanabilirsin. evde kendi başına çalışmak gibisi yok.

Keza tam tersi bilmiyorsan faydası olur.Eğer hocalar temelden alıyorsa.Aslında millet ilk sınavda kopya çekip birşeyler yapıp derece grubuna giriyorlar daha sonrada dershane bana birşey katmadı diyorlar.Dershane konu eksiğini kapatır.Öğrenci hızı kendisi kazanır soru çözerek deneme çözerek.
  • Bu sene müfredat değişecek mi? Limit konusu kalkacak diye duydum.

• Dershaneye kayıt olup derslere gitmemek sadece soru Çözümleri ve sınavlara gidin bunlara kesin gidin ama dersler önemli değil bana göre temelin yoksa hiç bir şey olmuyor temelin varsa tekrar oluyo daha fazlası değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz aşığı -- 20 Temmuz 2015; 0:11:42 >
  • ben de mezunum, bu sene gittim zulüm işkence ceza gibiydi. kitap bile vermediler doğru düzgün. bi de 4 bin tl verdim ya feme gitmedim fişlenmeyeyim diye. femde arkadaşlar ayrı kitap almıyolar ve dershane daha uygun, biz anasının gözü kadar kitap aldık yine. salak saçma şeyler. ben de derslere girmedim ama iş işten geçmişti ygsden sonra derslere girmedim, öncesinde aile zoruyla gittim lanet olsun ki kurtuldum sonunda. ailem yine diyor dershaeye yollaylım mı diye. 2. dönem git bari diyolar ama istemiyorum. soruları internette sitelere sorucam çözümlü kitaplardan alıcam ve whatsappa katılıcam.
    ve şimdiden de sıkılmaya başladım. ya içim sıkılıyo. bizim mahallede hiç arkadaşım yok. en yakın arkadaşım da mezun ama başka ilçede. 1 sene ev kızı gibi evde oturucam. sabahları yürüyüşe çıktım 1-2 hafta ama kesmedi yalnız başıma olunca. hiç manitam da olmadı. faceyi de kapattım ççok boşum

• 20 binlerden mezuna kaldım 2 binlerde oldum bu sene dershaneye gitmedim ama çok düzenli çalıştım her gün dershaneye gider gibi kalkıp çalışacaksın ve mutlak sınavlarına gir belli dersanelerin, zaman denemelerini çöz, genelde çözümlü kaynakları tercih ettim ara sıra soru biriktirdikce özel dersle halledebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batcan_35 -- 20 Temmuz 2015; 14:19:13 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede benzer bir kararsızlık var.Bende Ankarada oturuyorum civar çevrede iyi dershane yok.Kızılayda uzak kalıyor.Özel ders alma imkanım var ama pek verim alamıyorum özel dersten.En iyi sınıf ortmaında öğreniyorum ya da kendim yalnız çalışınca.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.