Şimdi Ara

YKS İçin Okulun Yaz Kursuna Gidilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Buradan kimse benim okulumun ne kadar verimli olup olamayacağını bilemez tabii ki de ancak genel hatlarıyla konuyu tartışmak istedim... Derece hedefim en önce bunu belirtmek isterim.


    1.000 TL'nin biraz üzerinde bir ücret istediler haftada 24 ( 4 x 6 ) + 1 gün deneme olacağız yani haftanın 5 günü okulda geçicek. 2 senede adam gibi kavrayamadığımız TYT'yi 2 ay gibi sınırlı bir vakitte mi kavratacaklar düşündürüyor.


    Evde kalıp günde 6-7 saat fix YouTube üzerinden mi çalış diyorsunuz yoksa başka fikriniz var mı ? Okul yeni açılan bir Fen lisesi tek avantajı hocaları yakalayıp soru çözdürebilmek olabilir sanırım.




  • Hocam 3 senedir özel okula gidiyorum ve özel okulda 10.sınıfı 11e bağlayan yazdan beri 3 kere tyt kampına girdim 2 farklı okulda ama hiçbiri karantina zamanında evde full youtube +sb + deneme kadad yararlı olmadı. 1000tlnin üstüne biraz koyun eğer yoksa kalemli tablet alın pdf olan kanallarda onunla çözersiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bak okulun hocaları iyiyse, moruk değillerse git dene verim alırsan devam et

    Ama hocalar bizimkiler gibi dinozorsa milattan önce kalmış müfredatta olmayan konuları anlatacaklarsa Youtube'dan devam et

    Youtube'da her şey var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En iyi okul hocası yerine YouTube'u tercih ederim kafama göre çalışma rahatlığı var o anda dikkatin mi dağıldı anlamadın mı hop geriye al o konuyu az çok biliyor musun git 2x e al bütün playlistler belli programını yap şu gün şu kadar video şu kadar test diye. YouTube dan iyi okul yok çok ciddiyim bence okul kursuna gitme evde kendin daha hızlı ilerlersin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    Hocalarımızın pek çoğu maalesef yaşı geçmiş insanlar. Atılgan olan 1-2 tane hoca var. 9-10'da da açıkçası okuldan pek verim alamamıştım.


    YouTube'de cidden çok güzel kanallar pek çoğunu izliyorum ve bir düzen kurmaya çalışıyorum. Fena gitmediğimi düşünüyorum açıkçası. Okul haftanın 5 günü değil de 2-3 günü olsaydı kesinlikle giderdim en kötü derslere girmez hocalara full soru çözdürürdüm.


    Kunduz gibi platformlar ile çözemediğim soruları halledebilir miyim?

  • Sehoka kullanıcısına yanıt

    Konu hakkında fazla yorum yapmayacağım ama Hocalarınız yaşı büyük insanlarsa bile güzel anlatıyorlarsa gidilebilir belki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verim alıp alamayacağımı bilemiyorum. Üstte bir arkadaşın dediği gibi , internet öyle bir ortam ki istediğin de videoyu , makaleyi her neyse kapatıyorsun istediğinde açıyorsun. Biraz çözemediğim sorularla ilgili sıkıntı yaşayabilirim sanırım sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 19 Haziran 2021; 18:18:11 >
  • Benim tüm yıl içindeki masrafım kullandığım internetin parasını dahil etsek bile 1000 lira yoktur. 1000 liraya tüm ihtiyacın olan kitapları alırsın ondan sonra da dizini kırıp derse oturur adam gibi çalışırsan kimse seni tutamaz. Soru çözdürmeye gerek yok. Tüm sorulara kendin kafa patlat 20 dk 30dk düşün bir sorunun üstüne bu seni çok geliştirir. Çok ihtiyacın olursa arkadaşlarına veya buraya atabilirsin. Benim ders çalışmaya başlamamla bugün arasında geçen yaklaşık 1 yılda 100 soru bile başkasına sormamışımdır. Ya çözüm videosundan anlamaya çalışırım ya kitap kurcalarım ya da internete yazarım öğrenmek için. Sana da tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ravbin R kullanıcısına yanıt
    Sen bensin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konu anlatımlı kitaplar + soru bankası al fkb için mat için soru bankası kullan. Paragraf için deneme al. Sonra gerekli gördüğün dersler için branş denemesi + biraz genel deneme .Baya önemli bir tavsiye olduğunu düşünüyorum açıkçası biraz fazla gözükebilir yazdıklarım ama 1000 tl yi geçmez bunları toplasan. Bak fkb için konu anlatımlı önemli videoda dinleyip daha kolay anlıyorsun gibi gelebilir ama emin ol önemli olan ordaki konulara kendinin kafa yorman videonun akıp gitmesi değil. Matematik için de yukarda bir arkadaşın dediği gibi sorulara kafa yorman lazım çözümünu doğrudan izleme sakın( burası çok önemli).Dediğim şekilde ilerlersen hem daha hızlı ilerletirsin konuları hem de daha iyi oturur. Son olarak matematik ve geometri bir süreç işidir, 3 ay sadece matematik çalışsan bile netlerin doğru düzgün artmayabilir onlarda önemli olan yıl içinde çözdüğün denemeler. O yüzden matematik netlerin düşükse daha çok matematik çalışmak için fkb den taviz verme. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dediğiniz herşeyi dediğinizden bile sistematik şekilde yapıyorum zaten , öneriler için çok sağolun. Psikopata bağlatan sorular var özellikle Matematik ve Fizikte , o tarz soruları çözmene diyeceksiniz ama sorulardan "yorum" öğrenmeyi çok önemki buluyorum ayriyetten ÖSYM'nin ne yapacağı Matematik ve Türkçe'de belli olmuyor o yüzden zor soruları da çözmeye çalışıyorum.


    Dershaneye gitmediğim için kitaplara ve denemelere ayıracak bütçem fazlasıyla var , hatta dediğim gibi bazı dersler için özel paketlere bile bütçe ayırabilirim. Kurs şu açıdan da sıkıntı : Haftanın 5 günü olucak bu kurs ve ister istemez benim serbest çalışmamı olumsuz yönde etkileyecek. Hadi Kimya ile Biyoloji neyse , müfredat zaten o derslerde ağır değil. Ama Matematik ve Fiziği 2 senede düzgün anlatamayan insanlar 2 ayda mı düzgün anlatabilecekler? Biyoloji ve Kimya zaten konu anlatımlı kitaplar ve video tarzı şeyler ile halledilir. Konu ile ilgili başka fikri olan da yazabilir.





  • Gitme seni kimse sen gibi bilemez. Bende özel okuldayım. Şuan yaz kampı denen şey var hocalar bütün konuları 0 mış gibi anlatıyor. Evde devam edersen hocanın belki 1 haftada geçtiği konuyu 2 günde belki 2-3 günde geçip sende oturmayan konuyu istediğin gibi çalışabilirsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuları kavrayabiliyor musunuz? Yetiştirme telaşı ile hızlı hızlı mı anlatıyorlar?

  • Sehoka kullanıcısına yanıt
    ben bu sene geçtim özel okula onlar sene başında tytyi tekrar anlattıkları için kimyada özellikle hızlı hızlı ilerliyor onda sıkıntı yok. Fakat işi bilmeyen bir fizikçiye denk gelir ve bütün fiziği 0 dan anlatarak 1.5 aya sıkıştırırsa senin için iyi olmaz hocaların planlarını sorup katılmak en iyisi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocalar kaliteyse git ama youtubeda da çok fazla içerik var hocaların baya iyiyse git öteki türlü gitme

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepimizin az ya da çok insiyatif alması gerek , kursa gitmemeye karar verdim.


    Herkese teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 21 Haziran 2021; 18:56:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.