Şimdi Ara

Dershaneye gitmek mantıklı mı?[Gidiyorum, pişmanım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
2.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam forumda sık sık görüyorum dershaneye gittiği için pişman olanları. Bende bu sene dershaneye gitmeyi düşünüyorum. Gittiğiniz dershanenin adıyla birlikte sağladığı faydaları/zararları yazar mısınız?

Edit:
    Dershaneye gidiyorum. Kimseye tavsiye etmiyorum gidin evde tek başınıza çalışın hiçbir artısı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-08A29EF4C -- 12 Mayıs 2018; 20:16:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dershaneye Gitmek Mantıklı Mı?

Dershaneye gitmeyi düşünüyor fakat bu kararın mantıklı olup olmadığından emin değilsen, göz önünde bulundurman gereken birkaç faktör var:

Akademik Hedefler:

• Dershaneye gitmek, akademik hedeflerine ulaşmana yardımcı olabilir. Dersler, yoğun bir çalışma ortamı sağlar ve sınav formatına aşina olman için fırsat sunar.
    • Ancak dershaneye gitmenin akademik başarının tek anahtarı olmadığını unutma. Çalışma alışkanlıkların ve motivasyonun da önemli rol oynar.

Maliyet ve Zaman:

• Dershaneler genellikle pahalıdır ve önemli bir zaman taahhüdü gerektirir. Ders programı, sosyal yaşamın ve diğer faaliyetler için ayırdığın zamanla çakışabilir.
    • Dershane ücretlerini ve zaman kaybını eğitimdeki potansiyel faydalarla karşılaştırmak önemlidir.

Öğretim Kalitesi:

• Tüm dershaneler eşit yaratılmamıştır. Öğretim kalitesini araştırmak ve ihtiyaçlarına uygun olanı seçmek çok önemlidir.
    • Dershane öğretmenlerinin niteliklerine, deneyimlerine ve öğrencilerin ihtiyaçlarına ne kadar duyarlı olduklarına bak.

Kişisel Tercihler:

• Dershane ortamı herkese uygun değildir. Bazı öğrenciler bağımsız çalışmayı ve kendi hızlarında ilerlemeyi tercih eder.
    • Dershaneye gitmenin sana uygun olup olmadığını düşünmeli ve kişisel tercihlerine göre karar vermelisin.

Alternatif Seçenekler:

• Dershaneye gitmenin yanı sıra, akademik hedeflerine ulaşmak için bir takım alternatif seçenekler mevcuttur:
      • Özel dersler
      • Çevrimiçi öğrenme platformları
      • Ders grupları
      • Öğretmenlerden destek alma

Sonuç olarak, dershaneye gitmek mantıklı olup olmadığına karar vermek kişisel ihtiyaçlarına, hedeflerine ve koşullarına bağlıdır. Karar vermeden önce faktörleri dikkatlice tartmak ve bilinçli bir seçim yapmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam o zaman pek gerekli değilmiş dershane çünkü aynı hizmeti internette de veren siteler var.
  • Ben 2 kez dershaneye gittim biri normal 20 kişilik diğeri vip dershaneydi 6 kişilikti.

Vip dershanenin hocaları çok çok iyiydi mesela rehberlik vardı vs.

Ama 20 kişilik dershanenin de çalışma ortamı süperdi yani saat 1de ders vardı biz 9da kütüphanede olup başlıyoduk mesela yada diğer arkadaşlara soru çözdürebiliyodum.

Vip dershanenin denemeleri efsane güzeldi diğeri berbattı vs.

Hani şöyle bi bakınca hoca faktörü dışında dershanenin bi önemi yok.

Eğer kendine güvenip inanıyosan gitmeyip evde çözümlü sorulardan gitmek vs daha faydalı olacaktır. Ki hoca işini internetten halledebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mandymilkovich M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Mezun Çanakkale/Açı Dershane

+Rekabet Ortamı
    +Denemeler oluyor her hafta (Son zamanlarda hafta 5 taneye çıkıyor)
    +Birebir soru çözümleri

-Hocalar genç ve tecrübesiz
    -Denemeleri yayından yayına kolay veya zor kaçabilir dershaneyi iyi seçmen lazım
  • Simultanezaman S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Mezunken finale gittim. 1. Siniftaydim hocalarin gözünde farkli oluyor puani yuksek olanlar. Finalin yayinlari denemeleri dergileri çöp. Ygs denemelerine sırf siniftaki yerimi görmek için giriyordum lys denemelerine 1-2 kere girdim biraktim. Kitaplarini çözmeye baslamamla bırakmam bir oldu gerçekten kötü. Ama dershaneden şöyle yararlandim, mesela oglen 1 bucuktan 4 bucuk-5 e kadar dersimiz oluyordu haftada 4 gün. 1 gün de dershane kapali. Ben haftada 6 gün sabah 8 den gidip ders calisiyordum etüt salonunda. Arkadaslarim da ayni şekilde,birbirimize sorularimizi soruyorduk falan. Evde olunca sıkılıp calisamiyordum. Evde haftada 1 gün kaliyordum onda da tekrar falan yapiyordum yada deneme. Bir de benim gittigim finalde soru çözüm saati yoktu hangi hoca boşsa yanina gidiyordun falan dershanede de öyle soru cözdüren cok insan yoktu ben sürekli sorularimi sordum çözülmedik soru birakmadim. O bakimdan dershane benim düzenim oldu evet kitaplar berbat,rehberlik 0,ilgilenen de yoktu,ama ben kendim bi düzen olusturup calistim orda ve kazandim evde olsam yapamazdim biraz kişinin kendini tanimasi lazim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tipisteyenbiri T kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
  • Rica ederim

çanakkale biga mı ve şuandamı gidiyorsunuz bu senemi gittiniz
  • Hocam ben bir haftadır istanbulda sınav dershanesine başladım.Forumdan okuduklarımdan dolayı kötü bekliyordum herşeyi ama boş beleş insan dolu takma onları sen.

Daha gittiğim dershanenin kötü yanlarını da görebilirim ama şimdilik şunları gözlemledim.

1-2 hoca hariç hocalar çok iyi.

Güzel ortam oluyor.Hem rekabet yönünden,hem de ders yönünden.Kimse tek kelime sohbet,dersi kaynatma zaten yapmıyor.

Aylık konu anlatımı ve soru kitabı çıkıyor.Dershanede işlenilen konuları eşzamanlı olarak ödev veriyorlar.Güzel oluyor.

Bir de evde tek başına çalışmak sıkıcı,bunaltıcı olabiliyor.Dershanede çevrende herkes çalıştığı için çalışasın geliyor.Hem sosyallik de artısı.

İmkanınız varsa iyi bir dershaneye gidin derim ben.Tabi farklı dershanelerde kötü yanlar olabilir ama benim durum böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 37debdeb37 -- 2 Eylül 2017; 16:54:42 >
  • Kendi okulumdaki hocamın kursuna gittim. Sınıflar 9 kişi. Dolandırıldım desem yeridir. Gitmeseydim şu an mezuna kalmazdım. Bu sene de gitmeyi düşünmüyorum. Her şey elimin altında zaten internet var kitap var. Kimya LYS için kimya özel satın alacağım. Fizikte bocalamaya başlarsam. Özel ders. Matematiğim iyi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 2 Eylül 2017; 16:58:29 >
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam
  • Bu sene gittim Çanakkale merkez biga değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simultanezaman -- 3 Eylül 2017; 23:5:48 >
    bende bigadayımda mezun ondan sormuştum hocam teşekkürler umarım iyi olur bakalım başarılar
  • Dershaneye gidiyorum. Kimseye tavsiye etmiyorum gidin evde tek başınıza çalışın hiçbir artısı yok.
  • dershaneye gitmek zaten boşa zaman ve para kaybıdır benim nazarımda.
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Ne zaman fikrin değişirse bu konuya bak ve vazgeç lütfen! bunlara paranı kaptırma! Favorilere ekle konunu unutma!
  • Temeli olmayan mezunlar için özellikle büyük bir şans dershane ancak diğer türlü öğrencilerin gitmesi manasız bence de.
  • Giden pişman gitmeyen şişman

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.