Şimdi Ara

Dershane ile aynı anda mı gitmek yoksa önden mi gitmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dershaneye yazıldım konuları tam bilmiyorum açıkçası.Sayısalım. Dershane hocası konuyu önceden çalışıp gelme bilgi çatışması yaşarsın demişti. Ancak ben 2-3 kaynak çözmek istiyorum baştan sona bitirip sonra diğer kaynağa geçmeli şeklinde. Hedefim yüksek. Bu şekilde dershane ile paralel gitmeli miyim yoksa ben önden devam mı etmeliyim bilmiyorum siz ne düşünürsünüz bu konu hakkında?

• senin çalışma sistemine göre değişir. mesela ben derste anlatılmasından çok evde kendim oturup çalıştığımdan daha iyi anlarım. bu yüzden dersanenin kimi zaman gerisinden kimi zaman ilerisinden takip ettim kimi zaman da eşzamanlı gittim. bir de dersanede bazı hocalar iyi anlatır bazıları o kadar iyi olmayabilir. onlara göre de ayarlamak gerekebiliyor. mesela bizim bazı hocalar hızlı gidiyordu bazıları da sınava 2 hafta konuları anca bitirecek şekilde gidiyordu. onlara paralel gitseydim sıkıntı yaşardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksenophanes17

senin çalışma sistemine göre değişir. mesela ben derste anlatılmasından çok evde kendim oturup çalıştığımdan daha iyi anlarım. bu yüzden dersanenin kimi zaman gerisinden kimi zaman ilerisinden takip ettim kimi zaman da eşzamanlı gittim. bir de dersanede bazı hocalar iyi anlatır bazıları o kadar iyi olmayabilir. onlara göre de ayarlamak gerekebiliyor. mesela bizim bazı hocalar hızlı gidiyordu bazıları da sınava 2 hafta konuları anca bitirecek şekilde gidiyordu. onlara paralel gitseydim sıkıntı yaşardım.
    Şöyle olacak hocam. Bizim dershane tüm konuları ayt dahil nisan sonu bitiririz demişti. Ocak civarında da tyt biter diye düşünüyorum. Önden gitmemin bir zararı olur mu sizce? Hiç dershaneye gitmedim ve çok az ders çalıştım. Bu tür şeyleri tam bilmiyorum. Hedefim yüksek o yüzden sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum paralel gidersem.

• bilgi çatışması niye olsun ki yav. tam tersine önden gitmenin faydası olur bana kalırsa. bir nevi tekrar gibi düşünebiliriz. unuttuğun yada gözden kaçan detayları dersanede tekrar görmüş olursun. sonuçta birçok konu tek seferde akılda kalmıyor, 2 kere 3 kere çalışmak lazım. seninde tekrarın dersanede olur işte. gayet hoş bir taktik bana kalırsa.

ayrıca dersaneler fazlasıyla hızlı oluyor zaten. öyle önden giderim fark atarım falan işlemiyor sene içinde.
  • hocam bence tyt'yi ocakta bitireceklerse kesinlikle önden gitmelisin. çünkü bu sınavda tyt'de verdiğin emeğin karşılığını alamayabiliyorsun. ayt'ye yatırım yapmak gerek. önden gitmenin bir zararı olmaz. konuları önceden bilirsen derse daha iyi adapte olursun. mesela bu sene ben çok iyi çalışmıyordum bazı konuları çok geçe bıraktım ve o konu dersanede işlenirken hocalar bize soru çözdürüyordu ben konuyu bilmediğim için çözemiyordum önceden çalışan arkadaşlar hevesle hocaya çözümlerini gösteriyordu kendimi kötü hissediyordum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth hede

bilgi çatışması niye olsun ki yav. tam tersine önden gitmenin faydası olur bana kalırsa. bir nevi tekrar gibi düşünebiliriz. unuttuğun yada gözden kaçan detayları dersanede tekrar görmüş olursun. sonuçta birçok konu tek seferde akılda kalmıyor, 2 kere 3 kere çalışmak lazım. seninde tekrarın dersanede olur işte. gayet hoş bir taktik bana kalırsa.

ayrıca dersaneler fazlasıyla hızlı oluyor zaten. öyle önden giderim fark atarım falan işlemiyor sene içinde.
    Anladım hocam teşekkür ederim. Burardaki konumda da tavsiye verebilir misiniz?https://forum.donanimhaber.com/3-tane-soru-bankasi-alarak-ayni-anda-mi-yoksa-sirayla-mi--139652473-2

• quote:

Orijinalden alıntı: ksenophanes17

hocam bence tyt'yi ocakta bitireceklerse kesinlikle önden gitmelisin. çünkü bu sınavda tyt'de verdiğin emeğin karşılığını alamayabiliyorsun. ayt'ye yatırım yapmak gerek. önden gitmenin bir zararı olmaz. konuları önceden bilirsen derse daha iyi adapte olursun. mesela bu sene ben çok iyi çalışmıyordum bazı konuları çok geçe bıraktım ve o konu dersanede işlenirken hocalar bize soru çözdürüyordu ben konuyu bilmediğim için çözemiyordum önceden çalışan arkadaşlar hevesle hocaya çözümlerini gösteriyordu kendimi kötü hissediyordum :D
    Anladım hocam dediğiniz gibi önden devam edeyim teşekkürler herkese

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.