Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • canon md130 kameram var firewire aktarımı icin kablo aldım iki ucu 4pinli olandan bilgisayarımda firewire portu war takıyorum bilgisayara camerayada bilgisayar donanım bulundu vs demiyor kamera aldıgımda cd vermislerdi ZoomBrowser EX adlı programı kurdum burdanda connect dedigimde baglantı hatası veriyor bu firewire icin ne yapmam lazım arkadaşlar bulamadım yardımcı olurmusunuz?
  • Merhaba arkadaşlar samsung vp-w80 pal 8mm hi8 kameramdan görüntü almak için easycap usb 2.0 capture aldım. 4 tane kablosu var sarı beyaz kırmızı s-video. ben bu usb ile kameramdan kasetten görüntü atmak istiyorum. fakat ilk denememde başarısız oldum.
    benim kamerada a/v girişi var ve birde s-video girişi var. a/v girişine takılan kablonun diger ucunda ikiye ayrılıyor beyaz ve sarı. normalde bunlarla tv ye takıp izleyebildigim için usb deki beyaz ve sarı ya bunları taktım s-video ve kırmısı(audio-r) boşta kaldı. program driver sorunsuz yükledim. böyle yaparak görüntü alamadım. sizce bu düzeneklerle pc ye aktarım yapabilirmiyim.
    tecrubeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekürler.
  • @wedat Aygıt Yöneticisinde Ağ Bağdaştırıcıları altında 1394 Ağ bağdaştırıcısı (yani firewire) düzgün şekilde çalışır halde görünüyor mu?
  • keşke bir üstad çıksa ve dese ki. yaf bu konu kaç yıl önce açılmış ve bilmem kaç sayfa olmuş her şey birbirine karışmış konular çorba olmuş.
    en iyisi biz yeni HD kayıt yapan kameralar için. aynı başlığın 2010 versiyonunu başlatalım. daha taze taze video kamerasını alanlar buraya gelsin. sayfalar arasında kaybolmasın dese keşke. yokmu sözümü dıyacak bir babayiğit.

    YENİ HD KAMERALARDAN GÖRÜNTÜ AKTARMA VE CEVAPLAR vs gibi yeni bir konu açıp, bulandırmadan tane tane gidecek biri yokmu yaf. Bu konuyu baştan oku demeyin. insaf edin, sizde farkındasınızıdır bu konu her sayfada daha da çok kafa karıştırii.. valla...
  • Sayın sofion benim de aklımdan geçeni yazmışsınız, hakikaten bu bilgileri bir derleyip toparlayacak bir üstad lazım. Ben ümitliyim bekliyorum:)
  • hocam harikasın daha kamerayı almadan konuyu kavradık sayende güzel bir konu paylaşımı olmuş pekii, bu ulead adlı program ile iki ayrı videoyu yanyana gelecek şekilde montajlayabiliyormuyuz?

    hani şu filmlerde vardır ya ikiz muhabbeti yapmak için.... ben o tarz, eğlence amaçlı amaçlı video lar kaydetmek için alıcam bi tane kamera da :D
  • Ya arkadaşlar çok güzel, biraz da bencilce konuşuyorsunuz gibime geliyor. Tamam hd kameralar için ayrı bir başlık açılabilir. Fakat siz sorununuza kısadan ulaşmak için bunca sayfayı okumayı göze alamıyorsunuz. Sayfalar artıyor çünkü sorunlar aynı konuya ait olsa da farklı farklı. Sanırım yüzlerce sayfalara ulaşmış buranın onlarca katı sayfalık forumlara hiç uğramıyorsunuz demek ki. Aslında arama diye de bir mekanizma var.

    @sofion olayı epey bir özelleştirmiş: HD kayıt yapan kameralar diye.
  • vallahi tembellikten değil. dostum yaşadığım durum şu aynen;
    ben 34. sayfada gördüğüm, 'bilmem ne kabloyla aktarımı yapabilirim' yazısını, 37. sayfada gördüğüm 'bilmem ne programıyla editlerim' diye okuyorum. bu sırada da; 41. sayfada 'yok onları yapmayın asıl bu daha iyi' diye yazan başka birini görüp, 44. sayfada ' aslında 11. sayfada ben hepsini anlatmıştım' diye yazan başka bi yazıyı anlamaya çalışıyorum. e haliyle insan da ne akıl kalıyor ne fikir. bir de hd kamera kaydından (yani yuvarlak 2 seneden bahsediyoruz) ama aynı konu üzerinde hem kaset, hem dvd kayıt, hem vhs hem de dshc hayıt soruları olunca, samanlıkta iğne aramaktan insan bıkıoyr haliyle.. hayır konunun ustası olsam oturup yazacam teker teker. ama bilgime güvenmiyorum. ve bilen birilerine tekrar rica ediyorum; 2009 ve sonrası itibariyle yeni kameralardan veya hd hanycam lerden alanlar için

    HD KAMERALAR SORULAR VE ÇÖZÜMLER ya da
    HD KAMERA KULLANANLAR ya da
    HD KAMERA KAYIT VE AKTARIM vs......

    gibi yeni bir kaynak sayfa oluştursak. biliyorsunuz bilgi paylaşılabildiği kadar, sürekli gelişen ve değişen bir şey de aynı zamanda. hani çağı yakalayalım hesaaaabbbı :))
    sustum ben ya, anladınız siz işte derdimi




  • Bende Acer T9600 bilgisayar var ama ieee1394 firewire girişi yok. Hdmi ve e-sata girişi var. Bendeki kamera ise canon hv20 bu kamerada da hdmi ve dv girişi var ( televizyona bağlarken kullanılan) şimdi ben bilgisayarıma hdmi veya e-sata dan aktarım yapabilir miyim?

    Ben kamerayı 2 yıl önce aldım halen dvd yapma fırsatı bulamadım. Şimdi şu ara kablo işini hallettikten sonra uygun bir programla bu işe başlamak istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler
  • @kaxq kamerandaki HDMI ve DV girişi değil çıkışlarıdır. Ayrıca bilgisayardaki HDMI da çıkıştır. Anladığım ve sandığım kadarıyla VGA/DVI çıkışı ile projeksiyona bağlanma gibi, uygun HDMI kablosu ile HDMI girişi olan LCD/PLAZMA/LED TV ye giriş yapılabilir. Aynı şekilde kameranın HDMI çıkışını da doğrudan TV ye bağlayabilir doğrudan çekimlerini izleyebilirsin.
    DV dediğin yer mini usb ye benzeyen 4pin firewire/i-link/ieee1394 çıkışıdır. Buradan kayıtları bilgisayara aktarabilirsin. Varsa kameranın menüsünde bu kısma görüntü çıkışı ayarı seçilmiş olmalı. Tabi bilgisayarda da ya 4p ya da 6p firewire/i-link/ieee1394 girişi, ve de uygun firewire/i-link/ieee1394 kablosu olmalı. Bir çok dizüstünde (yeni modellerde dediğin HDMI ve e-sata var) bu giriş var. Canon HV20 detaylı bilgisi.

    @sofion bu bilgiler de sayfalar arasında kaybolmadan senin de işine yarayacaktır. Dediklerinde haklı olabilirsin. Olayın esası; kamera DV/firewire/i-link/ieee1394 genelde 4pin çıkışından akan bilgiyi pc veya dizüstünün aynı (4p veya 6p) girişine bağlantıyı kurup bilgisayarın içerisindeki programa akıtmaktır. Bu programların en basiti ve kolayı Windows Movie Maker dir. Bu şekilde yakalanan ham görüntü/veri istenen bir isimle istenen bir klasöre kaydedilir. Ve daha sonra istenilen şekilde çeşitli programlarla renderlenir.
    Bilgisayar kamera arasında kablo bağlantısı yapılınca ve kameranın oynatma moduna alınınca dıng diye usb cihazların bağlantı sesi gibi bir ses ve sağ altta cihazın bilgisayar tarafından tanındığına dair bir yazı çıkmamışsa, Ağ Bağdaştırıcıları altında 1394 Ağ bağdaştırıcısı (yani firewire) düzgün şekilde çalışır halde görünüyor mu kontrol etmeli. Bu noktada bir sorun varsa öncelikle bu durum çözülmelidir.

    Not: HD kayıt için mevcut Windows Movie Maker uygun çözünürlüğü desteklemiyorsa Corel Video Studio (Ulead), Sony Vegas veya Edius vb. programlardan biri ile yakalama yapılmalıdır. Çünkü bunların yeni sürümleri Blueray desteği de sunuyorlar.




  • Sayın rsimsek teşekkür ederim cevabınız için. Sizin de dediğiniz gibi hem kamerada hem de bilgisayarımda hmdi çıkışı var. Kamerada da ieee1394 çıkışı var. Ancak ne yazık ki bilgisayarımda sadece usb, hdmi ve e-sata var. Her tarafına baktım ama yok. O zaman ben kameradaki görüntüleri nasıl bilgisayarıma aktaracağım. Usb ile aktarmanın kötü sonuçlar verdiği söylendiği için bu yolu saymıyorum. tavsiyeniz nedir gerçekten bir an önce başlamam lazım.
  • @kaxq hangi yolla aktaracaksanız o bağlantının her iki tarafta da bir şekilde sağlanması gerekiyor. Bu iş için bilinen kayıpsız en iyi aktarım yolu ieee1394/i-link/firewire dir. Sizdeki bu bağlantı yoksa pcmci firewire kartı alıp aktarım yapabilirsiniz.

    http://www.bimel.com.tr/yeni/urunler/bilgisayar_yan_urunleri/pcmcia_kartlar/pcmcia_firewire_karti
    http://www.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=2243
    http://www.sahibinden.com/firewire_2_port_1394_cardbus_pcmcia_card-88WQQaXQQ19561045WQQpXQQdisplayitem?http://www.sahibinden.com/3_firewire_portlu_goruntu_aktarici_cardbus_pazarlik_yapilir-10WQQaXQQ19583498WQQpXQQdisplayitem?

    Yukarıda bir kaç bağlantıda 30-50 tl arası kartlardan edinerek dizüstünüzde eğer PCMCIA yuvası varsa işinizi görebilirsiniz.

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rsimsek

    @kaxq hangi yolla aktaracaksanız o bağlantının her iki tarafta da bir şekilde sağlanması gerekiyor. Bu iş için bilinen kayıpsız en iyi aktarım yolu ieee1394/i-link/firewire dir. Sizdeki bu bağlantı yoksa pcmci firewire kartı alıp aktarım yapabilirsiniz.

    http://www.bimel.com.tr/yeni/urunler/bilgisayar_yan_urunleri/pcmcia_kartlar/pcmcia_firewire_karti
    http://www.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=2243
    http://www.sahibinden.com/firewire_2_port_1394_cardbus_pcmcia_card-88WQQaXQQ19561045WQQpXQQdisplayitem?http://www.sahibinden.com/3_firewire_portlu_goruntu_aktarici_cardbus_pazarlik_yapilir-10WQQaXQQ19583498WQQpXQQdisplayitem?

    Yukarıda bir kaç bağlantıda 30-50 tl arası kartlardan edinerek dizüstünüzde eğer PCMCIA yuvası varsa işinizi görebilirsiniz.

    Kolay gelsin.


    Sayın rşimsek çok teşekkür ederim ilginiz zahmet edip linkleri bile vermişsiniz. Yeni dizüstü bilgisayarımda pcmcia kart girişi de yok. Ama işlemcisi biraz düşük olan dizüstü bilgisayarımda ieee /1394 girişi var. Bir programla kasetli kameradan capture işlemi yapsam ve bu kaydı harici disk yoluyla yeni bilgisayarıma aktarsam ve render, düzenleme gibi işlemleri bu bilgisayarda yapsam görüntüde bir kayıp yaşamam değil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaxq

    ...

    Sayın rşimsek çok teşekkür ederim ilginiz zahmet edip linkleri bile vermişsiniz. Yeni dizüstü bilgisayarımda pcmcia kart girişi de yok. Ama işlemcisi biraz düşük olan dizüstü bilgisayarımda ieee /1394 girişi var. Bir programla kasetli kameradan capture işlemi yapsam ve bu kaydı harici disk yoluyla yeni bilgisayarıma aktarsam ve render, düzenleme gibi işlemleri bu bilgisayarda yapsam görüntüde bir kayıp yaşamam değil mi?


    Madem öyle bir seçenek var tabi ki yapabilirsin ve de görüntüde de bir kayıp kesinlikle yaşamazsın. Fakat render işleri için dizüstü bilgisayarlar pek de tavsiye edilmez. Yapamaz değil de belki bir saatlik bir renderi iki saatte yapar. Yani sabır işi, zaman varsa sorun olmaz.
    Render olayında iyi bir disk scsi/wd raptor gibi ve 32 bit işletim sisteminde 3 gb (çünkü daha fazlasını desteklemez), 64 bit render programı varsa 64 bit işletim sistemi ve Allah ne verdiyse o kadar bellek en iyisidir. Sonuçta miniDV bir saatlik SP çekim bir kaset 12-13 gb. yer tutmakta, işlemesi de o kadar perfomans gerektireceği aşikardır.




  • Arkadaşlar nette bayağı bir araştırmama rağmen bir türlü şu sorunuma cevap bulamadım. Dv kameradan pcye görüntüyü aktarıyorum ama görüntüyü DVD'ye kaydederken tarih ve saatinde gözükmesini istiyorum. Çözümü varmı acaba ? Kullandığım program:Pinaccle Studio Ultimate
  • Arkadaşlar nette bayağı bir araştırmama rağmen bir türlü şu sorunuma cevap bulamadım. Dv kameradan pcye görüntüyü aktarıyorum ama görüntüyü DVD'ye kaydederken tarih ve saatinde gözükmesini istiyorum. Çözümü varmı acaba ? Kullandığım program:Pinaccle Studio Ultimate
  • Bazı render programlarında tarih saati ekleme eklentileri (plug-in) veya yöntemleri var. Burada ise farklı bir yöntem var. Ben bunu kullanıyorum.
  • arkadaşlar bir şey soracam..

    kasetten pc'ye aktarım yaparken (ulead, avs,moive maker vs) pc de kaydedilen görüntüye baktığımda çok bariz çizgiler ''scanlines'' var...

    bunlar neyle ilgili ne yapmak lazım kurtulmak için...firewire'dan aktarma yapıyorum
  • Aktarım türünü seçerken interlace veya progresive diye bir olay var. Benim başıma böyle bir şey gelmedi.

    http://www.pcnet.com.tr/forum/teknoloji/165237-interlace-prograssive-hdtv-nedir.html

    Hatta bilgisayara alınan DV-AVI görüntü orjinal şekliyle aynı kalitede kasete geri yüklenebilir.
  • Selam
    DV kameramdan görüntüyü bilgisayara aktardım, 720x576 ve widescreen.
    Total video converter programı ile 720x576 herhangi bir formatı seçtiğimde görüntüde hareket oldugunda ekteki resimdeki gibi çizgiler oluşuyor, ve wide screen özelligi gidiyor. Yaptığım hata ne olabilir?
    teşekkürler








  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.