Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.957
Cevap
14
Favori
845.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En basitinde eğer 1394 bağlantınız sağlanıyorsa ve kablonuz da sağlamsa kamera kapalıyken kablonun bir ucunu kameraya bir ucunu bilgisayarın 1394 portuna bağlayıp kamerayı açın. Tanıma işleminin olup olmadığını "Bilgisayarım" a çift tıklayınca ya da Başlat/Programlar'dan Windows Movie Maker programını açınca sol tarafta "Video aygıtından yakala" ya basınca çıkan pencerede kameranın adını görmeniz gerekiyor. Aksi halde ya kabloda ya da kameranın 1394 DV-Out unda bir arıza olabilir!
  • yardımlarınız için teşekkürler
    ne yaptıysam baglayamadım artık sorunun kameradan oldugunu düşünüyorum
    firewire ile laptoplar arasında bir ag kurabilirmiyiz acaba bi bilginiz varmı? laptoplardan biri vista
    ag baglantılarımda 1394 aygıtı gorunmuyor
  • kardeş o baglanamam sorunu bende de olmustu ben sony kamera kullanıyorum usb den bagladıgımda herhangı bır uyarı gorunmuyordu en son kameranın ayarlarından usb streamıng ın off oldugunu gordum on a cevırınce baglandı eger sızın kameralarınız da da aynı sey varsa bi de onu deneyın derim.
  • yok abi kamerada bakmadıgım yer kalmadı (jvc), öyle bi ayar menusu yok.
    zaten sadece dv çıkısı var kamerada
  • Merhaba,

    VIA VT6306 Chipli firewire kartlarda problem yaşayan arkadaşlara. ATEN'in Texas chipli Firewire kartını tavsiye ederim. Bendeki Firewire bağlantı sorununu bu kart ile çözdüm. Kartı bimel.com.tr'de bulabilirsiniz
  •  DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA


     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA


    arkadaşlar benim elimde böyle bi kamera var ve 4 yıldır kullanıyorum.....her cdye aktarmada 5 ytl alıyorlar...Ben bu kamerayı acaba bağlayabilir miyim? sadece şarj giriş yeri var..
    bağlamam için acaba tam olarak neler almam gerekiyor..Bide hangi kablo ile bağlamalıyım..elinde o kablonun resmi olan varsa acaba burda paylaşabilir mi?




  • @ahmettuncez DV/1394/FireWare çıkışı yoksa svideo/video çıkışı üzerinde görüntüyü bir capture kartı/tv kartı üzerinden yakalamak süretiyle bilgisayara aktarabilirsin. Gördüğüm bildiğim bir kamera olmasa da çoğu kamareda en azından tv ye bağlanma için çıkış vardır diye düşünüyorum. Bu çıkıştan uygun kablo (svideo-svideo) ile bilgisayara bağlayıp tv programından band olarak svideo yu seç ve görüntüyü izle. İzlemeye başarırsan capture/yakalamayı da becerirsin diye düşünüyorum

    @farukefe kardeş vista bilgisayarda mı deniyorsun? Xp kurulu bir bilgisayarda daha önce de bahsettiğimiz gibi Bilgisayarım'a sağ tuş -> Özellikler -> Donanım - > Aygıt Yöneticisi -> Ağ Bağdaştırıcıları kısmında 1394 Ağ Bağdaştırıcısı nın çalışır halde olduğundan emin ol. Yoksa önce bu bağdaştırıcıyı çalıştırmaya çalış.
    Aynı şekilde Denetim Masası -> Ağ Bağlantıları'na bakınca normal internet bağlantınız yanında 1394 Bağlantısı şeklinde ve Etkin bir bağlantı olup olmadığını kontrol et. İşler yolunda ise kabloyu takınca Windows Movie Maker programını açınca kameranın ismini görecektir.




  • merhaba tekrar
     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA

    bu kameradki videoları izlemek için giriş olan yerler..dikkat edersen burdaki svideo girişi 4 diş
     DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA

    ama burdaki de laptoptaki giriş 7 dişli ben araya bmle svideo kablosu bulabilir miyim?


    bide görüntüyü alabilmem için tv kartı şart mı?




  • laptopta gösterdiğin yer giriş değil çıkıştır oraya kamera bağlayıp capture yapamazsınız. analog capture kartı ya da box almanız lazım.
  • +1 @forumnik . TV veya başka bir capture (görüntü yakalama) kartı.

    @ahmettuncez İlk sorunuza cevap; kabloyu aramanız lazım İstanbul'daysanız Yazıcıoğlu Pasajı veya Perpa Elektronikçiler gibi yerlere bakmak lazım. Belki Bimel'e de sormak faydalı olabilir.
  • benim pc nin işlemci ve ram özellikleri gayet yüksek fakat gerek olmadığı için ekran kartı kullanmıyorum pcı kartıya görüntüleri alırken ekran kartıyla alakalı bir görüntü kalitesi kaybım olurmu
  • Herhangi bir sorun olmaz. DVD ye çevirirken (render) yüksek bellek ve işlemci gücü işi biraz daha hızlandırabilir. Ayrıca render yaparken antivirüs gibi programların sonlandırılması ek bir güç artışı sağlayacaktır
  • @rsimsek kardeş xp yüklü bilgisayarda aygıt yöneticisinden bakınca 1394 aygıtı etkin görünüyor, aynı şekilde ağ bağlantılarımdan bakınca da aygıt etkin 400mbits baglı diyor. ama kamerayı bagladıgımda tık yok. Movie makerde video yakala tusuna basınca bir aygıt bulunamadı dior.

    Vista yuklu bilgisayarımda ise aygıt yoneticisinden baktıgımda yine bi sorun yokmuş gibi görünüyo ama ag baglantılarımda 1394ü göremedim. Kamerayı bağladıgımda ise aynı diger bilgisayar gibi görmüyor. Kablo dan şüphelendigim için değiştirdim ve ölçü aletiyle test ettim, kablo sağlam.

    Eğer windowsda başka bir ayarı yoksa tek sorun kamera diye düşünüyorum, sizce ne yapmam gerek?
  • Aygıt yöneticisinde ve ağ bağlantılarında da etkin halde görünmekteyse bilgisayar tarafta bir sorun yok demektir. Tek ihtimal bilgisayarın üzerindeki 1394 ucu doğrudan karta/pci karta bağlı değil ve kasa üzerinde ise arkasındaki kablolar ana karttaki 1394 bağlantı yerine (connector) takılı olmayabilir ya da yanlış takılmış olabilir. Onun haricinde bu işi yapan birisinin çalışan bilgisayarında senin kameranla denemekten başka çare düşünemiyorum. Mesela ben mesai içinde İstanbul Esenler tarafta, mesai dışında da Ümraniye'deyim İstanbulda ve yakın bir yerde isen yardımcı olmak isterim.
  • Desteginiz için çok teşekkürler ama malesef ben gaziantepte oturuyorum. o zaman dediğiniz gibi çarşıda bu işi yapan bi yere kameramı götüreyim
  • slmlar... sony dcr-dvd510e kamera var.... bildiğiniz üzre dvd-rw cdsine kayıt yapıyor. notebok kullanıyorum, görüp, çoğaltmak istiyorum gerçi bir görebilsem format değişikliği vs yapıp yazdırırım bi şekilde ama dediğim gibi göremiyorum...verilen cd deki progları kurdum fakat bir işe yarayann cıkmadı.toplam 5 prog kuruyr birlikte verilen cd... iletişimi kuruyr usb ile birbirini gördüğüne şüphe yok... ama biz kameradan cd yı cıkart tak pc ye dırek ızle seklınde dusunmustuk, ne ayıp etmısız...:)) bayagı zor gıbı geldı...
    basından sonuna bakmaya calıstım bu konu baslıgı altındakı sayfalara... ama spesifik anlamda tam olarak bulumadım, yanı var olan kasetlı cam lerle ılgılı yada kartlardan 1300lü rakamlardan bazı yardımcı studio proglar tavsıye edılmıs hangı bırını deneyeyım sorusu olusunca aklımda bır de ben yazayım ıstedım sorunumu sımdıden tesekkurler....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mavishow

    slmlar... sony dcr-dvd510e kamera var.... bildiğiniz üzre dvd-rw cdsine kayıt yapıyor. notebok kullanıyorum, görüp, çoğaltmak istiyorum gerçi bir görebilsem format değişikliği vs yapıp yazdırırım bi şekilde ama dediğim gibi göremiyorum...verilen cd deki progları kurdum fakat bir işe yarayann cıkmadı.toplam 5 prog kuruyr birlikte verilen cd... iletişimi kuruyr usb ile birbirini gördüğüne şüphe yok... ama biz kameradan cd yı cıkart tak pc ye dırek ızle seklınde dusunmustuk, ne ayıp etmısız...:)) bayagı zor gıbı geldı...
    basından sonuna bakmaya calıstım bu konu baslıgı altındakı sayfalara... ama spesifik anlamda tam olarak bulumadım, yanı var olan kasetlı cam lerle ılgılı yada kartlardan 1300lü rakamlardan bazı yardımcı studio proglar tavsıye edılmıs hangı bırını deneyeyım sorusu olusunca aklımda bır de ben yazayım ıstedım sorunumu sımdıden tesekkurler....


    yapmanız gereken çok basit aslında kullanma klavuzunu okumadınız sanırım, eğer kullandığınız disk dvd-rw ise başka cihazlarda(dvd player,bilgisayar vb.) oynatmak için dvd'yi kameradan çıkarmadan önce menüdeki kapatma seçeneğinden diski sonlardımanız gerekir. dvd-rw diske kapatma işlemi yapılmassa pc'de disk boş gözükür ve dvd playerlerde bu diski oynatamaz.

    eğer dvd+rw disk kullanırsanız bu disklerde kapatma işlemi yapmanıza gerek kalmaz. kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • merhabalar,

    Sony dvd kameramla birçok çekim yaptım. Son yaptığım çekim benim için çok önemliydi.
    Fakat son çekimimde kardeşim dvd yi sonlama yapmamış. kendi kendine sonlanabileceğini sanıyordum ama
    anlaşılan olmamış. Çünkü ne kamera ne de bilg. kaydı açmıyor boş görüyor.
    Bununla ilgili dvd yi üretici firmaya gönderdim üzgün olduklarını ancak açamadıklarını söylediler.
    Nasıl bir yol izlemeliyim? Görüntüleri açabilmemim bir yolu var mı? benim için çok önemli. Teşekkürler
  • Sonlandırma yapmazsanız da kendi kayıt ettiği kamerada izlenebilmesi lazım. Muhtemelen kaydınız silinmiş ve geri getirmenin yolu yok.
  • forumnik ilgin için teşekkürler,

    DVD nin üzerinde kayıt izleri var. DVD tek yazımlık silinebilir değil.
    Sonuçta bir yazım işlemi yapılmıştır diye düşünüyorum.
    Ancak dediğin gibi kamera boş görüyor. Bir program yardımıyla kayıdı okuyabilir miyiz?
    Yada disk kurtarma siteleri yazılan yerleri açmayı başarabilirler mi?
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.