Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DVD li kameralarda öyle bir özellik var mı bilmiyorum. Tek yazımlık DVD ise sonlandırılmadan başka cihazlarda okutmanız mümkün değil. Büyük ihtimalle kayıt esnasında kamera kapanmış veya batarya çıkarılmış olmalı. Bu durumda işlem tamamlanmadığından DVD de izler görmenize rağmen içindeki datayı okumanız mümkün olamaz. Kameranın repair clip gibi bir özelliği yoksa DVD yi çöpe etmaktan başka çareniz yok.
  • forumnik Kemeradaki repair clip özelliği varmı bilmiyorum? ne tip bir özelliktir? Ne işe yarar ? bilgi verebilirmisin? Çok önemli elimden her geleni yapacağım. Bozuk disk, dvd ve cd açabilen yerlere sordum.
    inceledikten sonra birşey söyleyebilirlermiş.
  • Anladığım kadarıyla anlatmaya çalışayım; CD lerde çoklu oturum (multisession) diye bir olay var. Mesela neroda kayıt esnasında çoklu oturum var derseniz ve çoklu oturuma devam deyince ikinci ve sonraki oturum kayıtlarını ayrı ayrı (session lar olarak) kaydeder. Yok multisession olduğu halde yeni session diye kayıta başlarsanız bir öncekilerin sadece indeksini siler. Dolaysıyla google dan CD Recovery diye aratırsanız beleşi de olan bir kaç program bulabilir, kayıtı bir şekilde kurtarabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar SONY DCR HSC53E kameram var bilgisayarımda ulead 11 convert ederken hata veriyor ?ama okuduğuma göre adobe premiere kamera başına zarar veriomş bu doğru mu?
    bir de normalde bu seri kameralar kullananlar kameranız ortalama kaç saat bataryası gidiyor ve şarj ediyor?benim 1 saatte şarj doldu diyor ama 1 saat kadar kayıtta kullanamadım lcd panel açkken acaba yeni almamım etkisi olabilir mi?
    son olarak aktarım programı olarak ulead ya da adobe sony nin kendi orjinal programından daha m iyi
  • arkadaşım öncelikle ben bu konuda epey cahilim.sony hc37 marka mini dv bir kamera aldım.bilgisayarımda ana kartım gigabyte 945gzm.forumlarda okuyorum iee1394 kartı almam gerektiği fakat yeni anakartlarda olabileceği yazıyor.ben bilgisayarın arkasına bakıyorum bir s-video girişi ve onun yanında epey pinli sanırım dijital giriş galiba var.bu durumda bende ieee 1394 giriş i var mı yok mu.nasıl anlayacağım.yoksa ben bu kartı kaça alabilirim.afyonda oturuyorum.burada bir sürü bilgisayarcı var.bu kartı alınca işim bitecek mi.birde bunun kablosunu mu alacağım.sana zahmet beni bu konularda aydınlatırsan sevinirm.tek tek ne yapma gerekir ne almalıyım hangi programı falan çalıştırmalıyım.cahil birine anlatır gibi madde madde yazarsan çok sevinirim.şimdiden ilgin ve alakan için teşekkür ederim.
  • quote:

    forumnik Kemeradaki repair clip özelliği varmı bilmiyorum? ne tip bir özelliktir? Ne işe yarar ? bilgi verebilirmisin? Çok önemli elimden her geleni yapacağım. Bozuk disk, dvd ve cd açabilen yerlere sordum.
    inceledikten sonra birşey söyleyebilirlermiş.


    Kameranda öyle bir özellik olduğunu sanmıyorum. Dolayısıyla yapabileceğin bir şey yok maalesef. Bozuk disk ve CD açabilen yerlere sormanda sakınca yok. kurtarılamazsa para verme zaten.

    quote:

    CD lerde çoklu oturum (multisession) diye bir olay var. Mesela neroda kayıt esnasında çoklu oturum var derseniz ve çoklu oturuma devam deyince ikinci ve sonraki oturum kayıtlarını ayrı ayrı (session lar olarak) kaydeder. Yok multisession olduğu halde yeni session diye kayıta başlarsanız bir öncekilerin sadece indeksini siler. Dolaysıyla google dan CD Recovery diye aratırsanız beleşi de olan bir kaç program bulabilir, kayıtı bir şekilde kurtarabilirsiniz diye düşünüyorum.


    rsimsek; sözkonusu disk bir video kaydı yani kurtarılabilir basit bir veri değil. Kameradan çıkan sonlandırılmamış diskleri PC DVD lerin okumadığını gözönüne alırsanız o tarz veri kurtarma programlarının işe yaraması mümkün değil. Yarıda kalmış ve tamamlanmadan enerjisi kesilmiş video kaydının son kısmı okunamadığından veriyi kurtarmak ancak repair clip özelliği olan AVCHD kameralarda mümkündür. Bu durumda yarım kalmış videonun bozuk olan son birkaç saniyesi atılarak ilgili kayıt sonlandırılır ve kayıdın büyük bir kısmını kurtarmak mümkün olur. Ancak bu ayrıca bir veri işleme gerektirdiğinden ucuz kameralarda bulunan bir özellik değildir. DVD tekrar yazılabilir bir medya olmadığından bu repair işlemi de mümkün olmaz. DVD-RW olsaydı yine de belki diyebilirdim.




  • quote:

    arkadaşlar SONY DCR HSC53E kameram var bilgisayarımda ulead 11 convert ederken hata veriyor ?ama okuduğuma göre adobe premiere kamera başına zarar veriomş bu doğru mu?
    bir de normalde bu seri kameralar kullananlar kameranız ortalama kaç saat bataryası gidiyor ve şarj ediyor?benim 1 saatte şarj doldu diyor ama 1 saat kadar kayıtta kullanamadım lcd panel açkken acaba yeni almamım etkisi olabilir mi?
    son olarak aktarım programı olarak ulead ya da adobe sony nin kendi orjinal programından daha m iyi


    Cevap 1: Herhangibir programın kamera kafasına zarar vermesi teknik olarak mümkün değil. Nerde nasıl bir hata ile karşılaşıyorsunuz? ayrıntılı olarak anlatmazsanız yardımcı olamayız.
    Cevap 2: Batarya gücüne ve kamera modeline göre değişmekle birlikte. Ortalama batarya ömrü 1-2 saat civarındadır. Batarya ömrü, kamera LCD açık vaziyette hiç zoom yapmadan aralıksız kaç dk-saat kayıt yaptığı ile ölçülür. Kayıta giriş çıkışınız izleme yapmanız zoom girip çıkmanız bataryanın daha çabuk bitmesine neden olacaktır normaldir.
    Cevap 3: Ulead kullanıcı dostu arayüzü ile oldukça kullanışlı bir program. Sony'nin programını bilmiyorum.




  • quote:

    arkadaşım öncelikle ben bu konuda epey cahilim.sony hc37 marka mini dv bir kamera aldım.bilgisayarımda ana kartım gigabyte 945gzm.forumlarda okuyorum iee1394 kartı almam gerektiği fakat yeni anakartlarda olabileceği yazıyor.ben bilgisayarın arkasına bakıyorum bir s-video girişi ve onun yanında epey pinli sanırım dijital giriş galiba var.bu durumda bende ieee 1394 giriş i var mı yok mu.nasıl anlayacağım.yoksa ben bu kartı kaça alabilirim.afyonda oturuyorum.burada bir sürü bilgisayarcı var.bu kartı alınca işim bitecek mi.birde bunun kablosunu mu alacağım.sana zahmet beni bu konularda aydınlatırsan sevinirm.tek tek ne yapma gerekir ne almalıyım hangi programı falan çalıştırmalıyım.cahil birine anlatır gibi madde madde yazarsan çok sevinirim.şimdiden ilgin ve alakan için teşekkür ederim.


    1. Anakartında 1394 girişi yok dolayısıyla 1 adet iee1394 firewire PCI kartı alman lazım. İçinden hazır kablosu çıkan markaları tercih et ekstra kabloya para verme. ortalama 25-30USD +KDV dir. Tüm bilgisayar malzemesi satan mağazalarda bulabilirsin.
    2. Svideo ve çoklu dijital giriş dediğin yerler ekran kartı üzerinde olur. Biri Svideo çıkıştır diğeri de DVI çıkıştır. Yani her ikisi de giriş değil. Buralara Ancak bir monitör ya da TV bağlayabilirsin.
    3. Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra, kameradan görüntü aktarma konusunda yazılmış cevapları okuyabilir veya kameranın kullanım klavuzundan nasıl aktarma yapılacağı konusunda cahilliğini giderecek bilgiler edinebilirsin. Anlamadığın takıldığın noktalar olursa sorabilirsin.

    Basitçe aktarma şöyle:
    1- Kameranın içine kaseti koy ve gücünü kapat
    2- Önce firewire kablonun PC ucunu tak
    3- Sonra kameraya takılacak ucu tak
    4- Kameranın Power'ını aç
    5- PC kamerayı görecek bekle
    6- Ulead veya hangi programla aktaracaksan onu aç
    7- Kameranı VCR kaset izleme moduna getir.
    8- Programdan Capture et
    9- DVD ye basacaksan diğer adımları takip et işi bitir.




  • @forumnik verdiğiniz bilgilerde haklısınız. Fakat görüntü kaydı dediğiniz olay da sonuçta sayısal veriler içermektedir. Kurtarılması gereken sayısal veridir. Ama kurtarılan veriyi ayrıca bahsettiğiniz türden görüntü kurtarma yazılımları ile elden geçirmek gerekebilir. Muhtemelen bozulmalardan dolayı görüntü formatı da zarar görecektir. En azından görüntü kaydının büyük bir kısmı elde olacaktır diye düşünüyorum.

    @gerenimo03 Ana kartınızın özelliklerine bakarak üzerinde 1394 bağlantısı veya soketi var mı yok mu anlayabilirsiniz. Fakat daha kolay bir yolu ise; Aygıt Yöneticisi -> Ağ bağdaştırıcıları altında ethernet ve wireless kartınızın yanında eğer varsa "1394 Ağ Bağdaştırıcısı" diye olması gerekir.

    @wasabie Bendeki DCR-HC37e tam dolu 114 dk LCD siz normal halde de 1,5 saat gibi ortalama süreceği bilgisini veriyor. Yaklaşık 1-2 saatte dolması da normaldir. Fakat @forumnik nın dediği gibi optik zoom olayı da merceği hareket ettirirken daha fazla enerji çekeceğinden erken bitmesi muhtemeldir. Bataryanın eskimesi de buna sebep olabilir. O yüzden Li-Iyon bataryaları perfomanslı kullanmak için tam bitirip ondan sonra tam doldurmak gerekiyor. Uzun süreli çekimler yapıyorsanız yedek bir batarya, isterseniz daha güçlüsünü de alabilirsiniz.

    Kafa eskimesi olayı programla alakalı değil okudukça/yazdıkça ister istemez eskiyecektir. En kolay aktarma "Windows Movie Maker" ile DV-AVI aktarımıdır. Aktarmadan daha fazlasını yapacaksan zaten Adobe Premiere, Corel/Ulead Video Studio, Sony Vegas, EDIUS vb. programları, özellikle de kesip biçmek ve montaj işleri için kullanabilirsin.
    Ulead ın hata vermesi belleğin veya hdd nin yetersiz olmasından kaynaklanabilir. TEMP olarak kullandığı yerde yeterli boş yer olmayabilir.




  • quote:

    Fakat görüntü kaydı dediğiniz olay da sonuçta sayısal veriler içermektedir. Kurtarılması gereken sayısal veridir. Ama kurtarılan veriyi ayrıca bahsettiğiniz türden görüntü kurtarma yazılımları ile elden geçirmek gerekebilir. Muhtemelen bozulmalardan dolayı görüntü formatı da zarar görecektir. En azından görüntü kaydının büyük bir kısmı elde olacaktır diye düşünüyorum.


    sözkonusu DVD-R yani tek yazımlık bir medya, harddisk falan değil. siz normal bir DVD video yu kopyalarken yakma esnasında bilgisayarın enerjinisi çekin sonra da okutmaya ve veriyi kurtarmaya çalışın bakalım oluyor mu? var mı böyle birşey yapan ben duymadım ya da bilmiyorum. Teorik bilgiler yerine tecrübe etmek gerek bence. harddisklerde bad sektör de olsa veri kurtarmak mümkün ama DVD-R bence direkt çöpe.




  • Sony kamera arkadaşım merhabalar:

    Movie maker ile video capture yapılması:

    İki mesaj yukarıda forumnik'in anlattığı şekilde kamera ve bilgisayar arasında i-lnk kablosu ile bağlantı kurulur.Bilgisayarınızdaki firewire kartına göre kablo almalısınız.Masaüstü bilgisayarlardaki firewire kartlarında genelde hem 4*4 pin hem de 4*6 pin giriş bulunur.Bu firewire kartı anakarta tümleşik olabileceği gibi sonradan da takılabilir.Ucuzdur.Laptoplarda sadece tümleşik 4*4 pin firewire poru bulunur.Masaüstü bilgisayarda her iki tip port da varsa kablo farketmez.Herhangi bir tip i-link (yani firewire ) kablosu olur.

    *Kameradaki usb aktarım modu açık olmalıdır.(...evet firewire aktarım için de bunun açık olması gerekiyor.Aynı mantık zira)Zaten normalde açıktır.
    *Kamerayı play moduna alın.
    *Movie maker programını açın.
    *Yukarıdan görevler düğmesini açın.
    *Sol taraftaki sütundan video aygıtından yakala yazan yeri tıklayın.
    *Açılan pencereden kameranızı seçin.İleri tıklayın
    *Video için isterseniz bir ad verin.(olmasa da olur)İleri tıklayın.
    *Dijital aygıt biçimi DV-avi yazan yeri seçerseniz.Sıkıştırılmamış dijital video capture edersiniz.En iyi kalite budur. 1 saat video 12 gb tutar.
    *Diğer seçenekler WMV yani windowsun kendi video formatlarında yakalama yapar.Daha düşük kalitede ve daha küçük boydadırlar.İsteseniz Avi dosyasını sonradan yine bu formatlara çevirebilirsiniz.
    *Eğer kameradan USB üzerinden aktarma yapmak isterseniz sadece bu formatlar aktif olur.DV-AVİ aktarım yapılamaz.Zaten USB aktarımı önermiyorum.DV firewire ile aktarılmalıdır.
    *DV-AVİ bölümünü açtığınızda tıpkı kameradaki gibi play-pause -stop seçenekleri görülür.Oradan kasetin tamamını ya da istediğiniz ksımlarını kaydedebilirsiniz.Yakalanan videonuz belgelerim-videolarım altında oluşur.bunu daha sonra Movie maker ile istedğniz gibi kesip ekleyebilirsiniz.

    Alttaki zaman şeridine sürüklediğiniz klipleri ekleyip videonuzu oluşturun.Video kliplerini sağından ya da solundan tutup çekerek kısaltabilirsiniz.Aynı şekilde müzik videodan uzun geldiyse en sonundan çekip sürükleyerek kısaltabilirsiniz.Zaman şeridine video klip,ses klibi,kendi konuşma kaydınızı koyabilirsiniz.Yanlız bunlar sadece birer sıra konabilir.Yani iki-üç ya da daha fazla katman halinde videoları üst üste koyamazsnız.Sadece tek sıra boyunca video koyabilirsiniz.İşte movie makerin bir zayıf noktası.Ama şimdilik zaten temel kurgu için buna pek ihtiyaç duymazsınız.Ama ileride üst üste görüntü bindirmesi yapmak istediğnizde mesela üstteki hafif silik alttaki hafif silik hani fotoğrafçılar yapar ya onun gibi bir şeyler yapmak istediğinizde adobe premiere gibi pro yazılımlara geçme zamanın gelmiş demektir.

    Video aralarına geçiş efektleri ekleyebilirsiniz.

    Her klibin üzerine video efekti ekleyebilirsiniz.

    Sağ taraftaki ön izleme penceresinde köşede klibi böl resim çek gibi düğmeler var onları deneyerek kliplerinizi daha ufak parçalara bölebilirsiniz.İstemediğiniz bölümleri silebilirsiniz.Klipler üzerine sağ tıklayarak açılan menüden değişik şeyler deneyebilirsiniz.

    En her şeyi bitirdikten sonra Sol sütundan Filmi bitir-Bilgisayarıma kayet yazan yeri tıklayarak videonuz oluşturulmaya başlar.Bu işin süresi PC nin performansına bağlıdır.Buradan yine isterseniz avi seçeneğini seçin ,isterseniz bilgisayarımdan en kaliteli yürütme seçeneğini seçin.AVI seçeneği zaten biliyoruz ham DV formatı.Microsoft DV biçiminde yine aynı hacimde sıkıştırılamış video oluşur.Bunu sonradan tekrar istediğiniz formata çevirebilirsiniz.

    ya da baştan videoyu oluştuturken en kaliteli PAL yürütme seçeneğini seçebilirsiniz.

    Böylece 720*576 piksellik PAL tipinde değişken bit hızlı movie makerin verebileceği en iyi kalitede wmv dosyası oluşturur.




  • yarkadaşlar benim 1394 ile ilgili sorunum vardı kamerayı pc görmüyordu. servise götürdüm ve 1394 sigortasında problem var dediler yapıp gönderdiler. ancak bağlantı yaparken dikkat edin tekrar sigortası arıza yapmasın dediler. bende bundan korktuğumdan bilmeden birşey yapmak istemedim. size tekrar müracaatta bulunuyorum. herşeyim var proğram kablo eksiğim yok ancak bağlantı yaparken önce pc mi açıcam, önce kabloyumu bağlıyıcam, önce kamerayımı açıp edit konumuna geitircem. bunların sırasını yazarsanız çok memnun olurum.
  • birkaç mesaj öncesine bak sıralamayı oraya yazmıştım.
  • @lokmanhekim Ben Panasonic NV-GS400 kullanıyorum. Şimdiye kadar hep usb kullanarak movie makerdan dv-avi formatıyla capture yaptım, hiç de sorun çıkmadı. yine boyut 13 gb civarında oluyor 60 dk için. Kalitesinde de kayıp yok.
  • Doğrudur,mümkündür.Belki movie maker panasonic kamerlarda böyle bir özelliği destekliyordur.Ama ben sony kameralarda USB üzerinden DV-avi aktarımını movie makerde bir türlü aktive edemedim.Bunu değişik zamanlarda 3 ayrı model sony kamerada ve en az 7-8 bilgisayarda denedim.Yanlız sadece XP üzerinde denedim.Nasılsa olmuyor ve zaten fireware var diye vistada hiç denemedim.

    Yanlız şöyle bir şey vardı.Sony'nin kendi picture brovser yazılımı vardır.Yanında verirler.Mesela o program USB kablosu bağlantı üzerinden DV-AVİ dosyası şeklinde 10 dk lık parçalar halinde capture yapabiliyordu.Ama doğrusu bena pek kullanışlı gelmediğinden ben bunu tercih etmedim.Demek ki USB den de AVİ dosyası aktarılabiliyor.Ama firewire bu iş için daha uygun ve daha stabil sonuç veriyor.Sonuçta dijital aktarım her ikisi de hatta teorik olarak USB 2.0 daha bile hızlı.Ancak bu iş için firewire standartı daha yaygın.

    Ben şahsen capture için hep Adobe Premiere kullandım.Rec. tuşuna her basışımı ayrı klip halinde kaydetmesi istenirse bütün kaseti tek video halinde kaydedebilmesi çok daha kullanışlı bence.Aynı şekilde bendeki sony kamera premiere pro üzerinden usb ile capture edemiyor.

    Zaten artık HDV kamera kullandığım için de HDV split adlı küçük ücretsiz bir capture aracı kullanıyorum.HDV capture işinde en çok hoşuma giden özellik ise her klibe tarih,saat,dakika,saniye verisiyle adlandırması.Bunu premiere bile yapamıyordu.




  • Aslında firewire ile aktarımı deneyip ikisi arasında bi fark var mı diye incelemem gerekiyor. Yine de teşekkürler bilgi için.
  • merhaba lokmanhekim arkadaş yorumlarınızı okudum ve okumaya devam edeceğim bilgiler için teşekkürler.ben cd ye görüntüleri aktardım ama pc okuduğu halde dvd pleyır okumadı cd yi pc de sorun yok.resim salytı yapmıştım müzikli resimler var müzik yok bunların sebebleri ne olabilir.teşekkürler
  • Movie maker ile CD yaptıysanız onu VCD player okumaz o sadece windows kurulu bir PC içindir.

    Siz videoyu avi olarak kaydedin bunu ayrıca başka bir VCD ya da DVD yazılımı ile playerde izlenebilecek hale getirebilirsniz.

    XP de böyleyken Vistada DVD sihirbazı var mesela.Vistadaki movie maker ile videoyu hazırlayıp oradan DVD yapabiliyorsunuz.Ama bu özellik XP deki movie makerde yok.Ben de bunu bunu halen emektar nero programı ile yapıyorum.(bazı arkadşlara komik gelebilir. :) )

    Tabii bende nero ultimate 6 var.Eski sürüm ama nero vision eklentisi ile gayet güzel DVD oluşturuyor.Normal TV de izlerken kaset ile DVD arasında çok fark hissedilmiyor.Hatta movie maker ile WMV dosyası yapın nero vision expres bunu da DVD yapabiliyor.Tabii kalite biraz daha düşük olur.İsterseniz aynı programla VCD de yapabilirsiniz.Neronun daha üst sürümleri içinde bu vision expresin daha da yeni vasiyonları var.Son sürümlerde iyice şişirdiler neroyu ondan yani versiyonlara geçmiyorum.Vistada mecburen nero 8 kullanıyorum.Ama esas bu bilgisayarımda nero 6 ultimate ile DVD yapıyorum.Ama pek çok yazılım var hatta daha ayrıntılı DVD hazırlama seçeneği olan programlar da var.Mesela bendeki ufak programlardan biri Total video converter 3.14..bunun da DVD VCD hazırlama özellikleri var.vs.vs..

    Ama maalesef movie maker ile DVD -VCD playerde okunabilen CD hazırlanamıyor.




  • slm movie moker kaliteyi neden düşürüyor.bu konularda pek bilgim yok sony trv270e kullanıyorum usb iyle video aktarılıyormu teşekkürler
  • Selamlar;

    İki adet sorum olacak:

    1.Movie maker ile 16:9 oranında video oluşturulabiliyor mu?

    2.Ulead ile movie maker projesini yönetebilir miyim? Yani movie maker ile hazırlamış olduğum projeyi aynen uleada aktarabilir miyim?

    Çok hayırlı ve acil bir iş için lazım...Yardımlarınızı istirham ediyorum...
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.