Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar biraz okudum ama sanırım benim sorum yok.

    şimdi kamera eski kamera çıkış olarak sadece nasıl ifade edeyim kulaklık giriş gibi girişi var. doğubanka gittiğimde 3 çıkışlı bir kablo verdiler.

    sanırım 1 görüntü 2 ses.

    e şimdi bu çıkışla firewire kablosu alamam. geriye anladığım kadarıyla tv kartı seçeneği kalıyor.

    hangi tv kartı ve hangi programla video kaseti (küçük kaset , teyp kasetin az kalınca o boylarda vhs falan video kaseti değil yani)

    nasıl bilgisayar atabilirim. *

    ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim
  • arkadaşlar iyi günler

    Sony DCR-DVD110E model DVD ye kayıt yapan video kamera aldım. bilgisayarıma da içinden çıkan CD deki programı kurdum. videolarımı da aktardım ancak aktardığım videoları izlediğimde görüntüde titreme ve sesde düzensizlik oluyor.
    filmlerden birkaçını CD ye yazdım ve dvd player da çalıştırdım ancak aynı sorun orda da oldu. videoyu tv ye bağladığımda ise görüntü ve seste hiçbir problem yok.
    sizlerden ricam eğer bilgilendirirseniz;

    sorun video kaydımdan mı kaynaklanıyor, aynı kaliteyi almak için filmleri DVD ye mi yazmam gerekirgerekiyor.
    kayıt formatı mpeg2 yazıyo sorun bundan mı kaynaklanıyor. filmleri bilgisayarımda izlemek için media playerdean başka bir yürütücü mü kullanmalıyım.

    ilginiz için şimdiden teşekkürler...
  • şidmiye kadar nerdeydim


    saol kardeşim
  • dergilerden çıkan amatör prog.lar uygun mu...?
  • bende sony ccd-trv35E model bir kamera var bu kameradan bilgisayara aktarım yapmak istiyorum. 1394 kablonun giriş yeri yok sadece tvden seyretmek için video ve ses ikili sarı ve siyah kablo giriş yeri var bu kameradan bilgisayara video nasıl aktarılır acaba bilen varmıdır yardımcı olursanız minnettar olurum.
  • Benim de SONY DCR-TRV270E kameram var. Masaüstü bilgisayarımda firewire kablosu ile görüntü aktarıyorum. Ancak Laptopta USB girişinden tanıdığı halde Firewire kablosu ile kamerayı hiç görmüyor. Kabloyu bir internet sitesinden almıştım 3 YTL'ye. (S-LINK marka). Acaba bu kablolarda temassızlık olabilir mi?
  • bende sony ccd-trv35E model bir kamera var bu kameradan bilgisayara aktarım yapmak istiyorum. 1394 kablonun giriş yeri yok sadece tvden seyretmek için video ve ses ikili sarı ve siyah kablo giriş yeri var bu kameradan bilgisayara video nasıl aktarılır acaba bilen varmıdır yardımcı olursanız minnettar olurum.
    YOK MU ALLAH AŞKINA BİR BİLEN
  • bende sony ccd-trv35E model bir kamera var bu kameradan bilgisayara aktarım yapmak istiyorum. 1394 kablonun giriş yeri yok sadece tvden seyretmek için video ve ses ikili sarı ve siyah kablo giriş yeri var bu kameradan bilgisayara video nasıl aktarılır acaba bilen varmıdır yardımcı olursanız minnettar olurum.
  • slmlar herkeze ben balıkesirden ahmet bir haftadan beri neredeyse çıldırma noktasına geldim yardım lütfen. bende panasonic NV-GS15 var pc ye kayıt yapayım dedim lakın burnumdan geldi 1394 kablosu aldediler aldık olmadı kablo arızalıdır dediler yine aynı pc kamerayı görnmedi busefer usb 2.0 pc kart verdiler taktım yine aynı lütfen bana yardımcı olurmusunuz ben nasıl filmlerimi aktarım yapa bilirim ne yaptımsa kamerayı tanıtamadım
  • digitus marka fire wire kart seti almanız lazım, içinde 1394 kablo, uleudvideo 9 yazılım cd si ve kartın kendisi var fiyatı 35 ytl civarı , kamerayı pc ye tanıtmaya gerek yok.
  • ilginize teşekür ederim
  • arkadaşlar öncelikler bu forumda emeği geçen ve cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkürler ediyorum. daha önce cevaplanmış olabilir onun için affınıza sığınarak soruyorum. benim SONY DCR-SR55E model harddiske kayıt yapan kameram var. kamera gayet güzel kayıt yapıyor ancak görüntüleri bilgisayara aktarmak tam bir işkence oluyor usb kablosuyla bağladığım zaman görüntüleri inanılmaz yavaş aktarıyor. kendi cd sindeki Handycam Utility die bi programıda yükledim ama bu programın açılmasıda çok yavaş ve yine aktarım inanılmaz yavaş oluyor bunu hızlandırmak için ne yapabilirim??? şimdiden teşekkürler...
  • Selam.. bilgisayarımı yeniledikten sonra ilk kez kamerayı pcye i-link ile bağlayarak video aktarmak istedim.. eski pcde kabloyu pcye ve kameraya taktdığımda kameranın ekranında otomatik olarak i-link geliyordu.. yeni pcde bu olmadığı gibi bir türlü video aktarmayı da başaramadım.. pcdeki bu sorunu nasıl çözerim ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oguz1

    digitus marka fire wire kart seti almanız lazım, içinde 1394 kablo, uleudvideo 9 yazılım cd si ve kartın kendisi var fiyatı 35 ytl civarı , kamerayı pc ye tanıtmaya gerek yok.


    Ben de S-link marka bir kart aldım
    pcye yüklettm ama bilgisayar hiçbir tepki vermedi.
    kartı tanımadı.kamerayı da görmedi.
    bu şekilde bir çok arkadaş problem yaşamış.
    Sorum şu?

    Acaba kartın kendisinde mi bir problem var ? yoksa
    bilgisayarlada mı?

    aynı anda tüm bilgisayarlar sorunlu olamayacağına göre sorun kartlarda gibi geliyor bana.

    xp kullanıyorum.
    genelde herkes aynı sorunu yaşamış ama ne yapmam gerekli bana da yardımcı olursanız sevinirim.

    emeği geçenlere teşekkürler
  • aahastra. sanırım kameranız analog destekli bir kamera tv kartı ve snazzı gibi analog destekleyen ürünler tercih edebilirsiniz.snazzı daha prof dur. tv kartı olarak aver öneririm.

    melihkt. yukarıdaki cvp size'de geçerli

    sg19. sanırım bir ucu usb digeri firewire kablo ile diz üstü pcnizde aktarım yapıyorsunuz.evet bazen o kablolar sorun verebiliyor,tam tersi durumda olabilir usb den firewire yani kamera usb pc firewire.tek yönlü olabililir.

    007emek. 2.0 pc kart aldıgına göre sistemin usb 1.1 bir sistem 1394 firewire kart alıp taktıysanız tanıması lazım,tanımıyorsa biosdan kontroledin.

    exenon111. pc sisteminiz usb 1.1 olarak çalışıyor sanırım kasanızın ön kısmına bağlamışsınız zaman zaman kasa önündeki usb ler 2.0 degil 1.1 olarak çalışır.

    mulan. i-link yani 1394. sanırım yeni anakartınızın üzerinde dv girişinden bağladınız, bazen onboard bağlantılar bu tip hatalar verebiliyor. dv 1394 ün düzgün tanınıp tanınmadığını kontrol edin biostan açık kapalı olup olmadıgına bakabilirsiniz.

    baris_ericok. sizin cvp de bir üst cvp ile aynı. bazen bazı dışarıdan takılan aygıtlar sadece formattan sonra tanıya biliyor benzer bir durum yaşadım,işletim sistemi cd mi degiştirip başka cd ile format atınca sorun yani tanıma ve düzgün çalışması gerçekleşti. tabiyki anakart slotlarında problem yoksa yada kartı taktıgımız slot biosdan kapalı degilse.

    arkadaşlar son bir öneride daha bulunayım, tüm sorunları aşsak dahi unutulmamalıdır'ki,sistem kameradan görüntüyü alıyorken yada görüntüyü convert yada son aşama yazma işleminde, hangisi olursa olsun sisteminizde vürüs yazılımınız kapalı yani devre dışı olsun. nedeni gereksiz tarama yapması ve aktarım convert işlemleri ortasında vürüs yazılımımızın kendini güncellemesi,yada vürüs taraması yapması,bunların içinde başlangıç nesneleri kritik bölge vs yani vürüs yazılımınız açık ve işlem yapıyorsa görüntü kalitesi düşük olur. saygılarımla




  • Katılıyorum +++
  • kullana bılecegım free bı program varmı
  • Arkadaşlar,

    yaklaşık iki yıldır sony HC42E marka minidv kameramdaki görüntüleri 1394 firewire kartı ile pc me aktarıyordum. format değişimi görüntüleri işleme, efekt ekleme vs çok uzun zamanımı alıyor. forumda dolaşırken aşağıdaki linki gördüm.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25301394/tm.htm
    bu kart hakkında bilgisi olan, kullanan, 1394 firewire kartına göre kalitesi konusunda yorum yapabilecek kimse var mı? eğer iyi bir şeyse hemen almayı ve 1394 kartını çöpe atmayı düşünüyorum. Çoğu arkadaşın olduğu gibi benim kameramıda pc bazen görüyor bazen görmüyor ve en önemliside pc yi çok kasıyor
  • Merhabalar
    Firewire bağlantım ile ilgili bir sorunum var. Öncelikle kullandığım cihazları ve modellerini anlatıyım,
    Acer 5520 Laptop üzerinde 4p firewire girişi mevcut,
    Sony TVR 270E Handycam üzerinde 4p firewire çıkışı mevcut ayrıca usb streaming özelliğide var
    vede iki ucu 4p kablo.
    Kamerayı laptopa iki ucu 4p kablo ile bağlıyorum kamera açık veya kapalı vaziyette defalarca denedim ancak laptop kesinlikla kamerayı görmüyor. Laptop'un bios tan IEEE 1395 portunun açık olup olmadığına baktım ve açıktı.
    Acaba laptoptamı problem var dedim Dell İnspiron 6400 model laptopa aynı şekilde bağladım ondana tık yok,
    O zaman kablo bozuktur dedim ölçü aletiyle kablonun bütün pinlerini ölçtüm hepsi normalki kabloyu sıfır almıştım zaten,
    IEEE 1394 driverlarina baktım hepsi yüklü ayrıca ağ bağlantılarımdada cihaz bağlı olmasada bağlandı diyor normal olarak,
    Yani anlıyacağınız bir türlü işin içinden çıkamadım kablo sağlam iki laptop denedim yine olmadı niçin bağlayamıyorum firewire den kamerayı?
    Eğer daha önce bu tarz bir sorunla karşılaşmış arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
    Hepinize kolay gelsin.




  • arkadaşım firewire da bazen böyle hatalarla ben de karşılaştım sana tek tavsiyem kameranın yan tarafında gövdeye gömülü vaziyette küçük bir buton var toplu iğne başı kadar kameranı bi resetle tekrar bir dene bir de kameranın ayarlarında usb streaming diye bir ayar vardı onun açık olup olmadığına bir bak kapalı ise bağlantında problem olmasada pc kamerayı görmez
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.