Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.958
Cevap
14
Favori
845.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • firewire kabloyu kamera açıkken taktıysan kameranın girişini yakmış olabilirsin. bir de normal PCI kartlı desktop PC de dene olmazsa kamerayı servise götürmen gerekecek gibi.
  • TUFANER dediğin reset olayını yapmıştım ayrıca streaming menüde açık ancak yine olmadı.
    FORUMNİK arkadaşın dediği gibi açıkken takmadım. Desktop firewire kartıda şu anda bulamam.
    Ancak benim şüphem yindede kablo üzerine yoğunlaşıyor.
    Çin malı kablodan kaynaklanan sorun olabilirmi acaba daha önce bu tarz kablo dan kaynaklanan sorunla karşılaşan olmuşmudur acaba.
    Eğer varsa yeni kablo almayı denicem.
    Birde Sony Vaio serisi laptoplarda sorun çıkmadan tanıdığı ancak diğer markalarda sorun verdiği söylenmişti doğruluk payı varmıdır?
  • kablo çin malı da olsa bu tip hataların kablo kaynaklı olması ihtimali düşük. iee1394 portu standarttır sony vaio görüyorsa Dell de görür. arızayı tespit etmek için ya 2. bir kamera ya 2. laptop varsa bunları birbiriyle bağla bakalım haberleşebilecekler mi? o zaman arızanın kamerada olduğuna emin olabilirsin.
  • İki laptop u firewire ile bağlamak gerçekten aklıma gelmemişti.
    En kısa zamanda denicem ve sonucu bildiririm.
    Teşekkürler forumnik
  • bu topikle ilgisi var mı bilmiyorum ama merak ettiğim şey herhangi bir web cam ile internette herhangi bir http adrese sürekli bir video görüntüsü aktarılabilir mi?

    amacım en ucuz yolla çekilen görüntüyü internette ya da cep telefonunda izleyebilmek.
  • quote:

    bu topikle ilgisi var mı bilmiyorum ama merak ettiğim şey herhangi bir web cam ile internette herhangi bir http adrese sürekli bir video görüntüsü aktarılabilir mi?
    amacım en ucuz yolla çekilen görüntüyü internette ya da cep telefonunda izleyebilmek.


    bu topikle ilgisi yok ama webcam ile dediğiniz olayı yapamazsınız. IP kamera ve sabit IP adresi gerekmektedir. Ayrıntılarını bilmiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar ben sony ilink 4-6 kablo aldım ama laptopta 4-4 imiş. 6 pini 4 pine çevirecek adaptör ara parça varmıdır acaba. teşekkürler
  • SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR UZUN BİR ARADAN SONRA YİNE BEN GELDİM. BİLGİSAYARIM KAMERAYI 1394 LE GÖRMÜYOR DİYE DEFALARCA YAZMIŞTIM VE SİZLERDEN DE BAYAĞI BİR YARDIM GELMİŞTİ HATIRLADINIZMI BİLMEM. NE YAPTIM BİLİYORMUSUNUZ OLAYINCA OKADAR KIZDIMKİ GİTTİM 2.300 YTL YE LEPTOP ALDIM 1394 GİRİŞLİ. AMA SONUÇ YİNE HÜSRAN BUNDADA KAMERAYI GÖRMÜYOR. KAMERA İLE İLGİLİ BİR SORUNMU VAR ACABA. YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • Bilgisayar açıkken ve i-link (1394) kablosunun bir tarafını bilgisayara diğer tarafı kameran kapalıyken kameraya takıp kamerayı açtığında bilgisayar sağ altta yeni takıldığını hissetmiyorsa kabloda veya kameranın portunda (kablonun takıldığı yer) sorun olabilir. Ayrıca ayarlardan bağlantıya izin vermemiş de olabilirsiniz. Çünkü usb bağlantısı için böyle bir ayar var (en azından bendeki sony hcr-37e de). Çözüm olmadıysa yeni başka bir kablo ile denemeni tavsiye edebilirim.
  • bir tanıdığın jvc everio 20 gblık kamerasındaki görüntüleri cd ye yazmam gerekiyor fakat kameranın içindeki videolar mod uzantılı ve kameranın yanında verdikleri cyberlink power director veya producer programları da işime yaramadı bu görüntüleri nasılcd ye yazdırabilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
  • slm arkadaslar genelde makine ile beraber verilen cdler işimizi görmez onun için o iş için daha iyi programlarla bu işi çözebilirsin.ama tabiki lisanslı ürün olmak zorunda inter video windvd diye bir program var araştırmanı tavsiye ederim fiyat olarak
  • İnternette (google) da aratarak .MOD PLAYER bulmanız mümkün. Ayrıca CD yerine DVD lere aktarmanız daha mantıklı
    Sizin için bulduklarım:
    http://www.rf1.net/software/player/download.html
    http://www.brothersoft.com/java-mod-player-164937.html




  • arkadaslar biliyorum ayni soruyu sormus ve soracak olan yuzlerce insan vardir sony hi8 kameradan pc ye aktarim yapmam gerekiyor aciliyetten sayfa sayfa okuyup inceleyemedim asagiya fotolarini koyacagim.goruntu aktarmamdaki en basit yol ici ihtiyacim olan kablo-kart-ekipmanlari ve neyi nereye takacagimi aciklayacak kisiye cok minnettar olacagim.fotograf makinelerinin baglandigi tipteki usb baglantisi var ama sanirim bu yolla goruntu atamam sadece webcam olarak kullanabilirim usb uzerinden dogrumudur??ne yapmam gerek arkadaslar lutfen yardim..
  • USB bağlantısından USB kablosuyla PC nin USB sine bağlayıp alabileceğin gibi tavsiye edilen (daha net görüntü daha geniş banttan dolayı) I-Link / Firewire / 1394 kablosu ve bu kabloyu takabileceğin bir pci kart ya da laptoplarda 4 pinli firewire (1394) türünden olanlar var 4p - 4p kablosu (pci kartlardakiler 6 pinlidir dolaysıyla kabloda 4p - 6p şeklinde olmalıdır) bu şekilde işini görebilirsin. XP deki Movie Maker programı ile de aktarım yaparsın. AVI-DV formatında full görüntü olur. Daha sonra başka bir programla sıkıştırma (render) uygulayabilirsin.
    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rsimsek

    USB bağlantısından USB kablosuyla PC nin USB sine bağlayıp alabileceğin gibi tavsiye edilen (daha net görüntü daha geniş banttan dolayı) I-Link / Firewire / 1394 kablosu ve bu kabloyu takabileceğin bir pci kart ya da laptoplarda 4 pinli firewire (1394) türünden olanlar var 4p - 4p kablosu (pci kartlardakiler 6 pinlidir dolaysıyla kabloda 4p - 6p şeklinde olmalıdır) bu şekilde işini görebilirsin. XP deki Movie Maker programı ile de aktarım yaparsın. AVI-DV formatında full görüntü olur. Daha sonra başka bir programla sıkıştırma (render) uygulayabilirsin.
    Kolay gelsin.


    cevabiniz icin tesekkur ederim fakat usb ile atabilecegimi mi soylediniz benmi yanlis anladm? hi8 den direk kamerayi pc ye usb ye baglayip video aktarimi yapabilirmiyim yani??
  • Verdiğiniz resimde USB bağlantısı olduğu görünüyor. Bir ucu min usb olan bir usb kablosu temini kolay olacağından işinizi görebilir. Fakat daha profesyonel olsun diyorsanız, orjinal çekim kalitesi için I-Link / Firewire / 1394 bağlantısı kurmanız gerekir. DV yazan yuvaya uyacak 4p firewire kablosu gerekir. Takacağınız tarafta laptop varsa o taraf da 4p, eğer pci kart varsa 4p-6p bir firewire kablosu işinizi görecektir. Bu kablolardan 4-6 ytl civarı bulabilirsiniz. pci kart alınırsa içinden çıkabiliyor.
  • tesekkur ederim aciklamaniz icin en kisa zamanda deneyecegim baglamayi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mulan

    Selam.. bilgisayarımı yeniledikten sonra ilk kez kamerayı pcye i-link ile bağlayarak video aktarmak istedim.. eski pcde kabloyu pcye ve kameraya taktdığımda kameranın ekranında otomatik olarak i-link geliyordu.. yeni pcde bu olmadığı gibi bir türlü video aktarmayı da başaramadım.. pcdeki bu sorunu nasıl çözerim ??



    quote:

    Orjinalden alıntı: baranel

    mulan. i-link yani 1394. sanırım yeni anakartınızın üzerinde dv girişinden bağladınız, bazen onboard bağlantılar bu tip hatalar verebiliyor. dv 1394 ün düzgün tanınıp tanınmadığını kontrol edin biostan açık kapalı olup olmadıgına bakabilirsiniz.



    Selam.. üzerinden bayağı zaman geçti ama ben bu sorunumu BIOS ayarlardan halledemedim. BIOS'tan çok da anlamam açıkçası ama ayarlara girdiğimde 1394 ile ilgili bir yer bulamadım.. bios resimlerini ekledim aşağıya..
    Yardım edene duacı olacağım

    http://www.eresim.gen.tr/show.php/68523_bios1.jpg.html
    http://www.eresim.gen.tr/show.php/68524_bios2.jpg.html
    http://www.eresim.gen.tr/show.php/68525_bios3.jpg.html




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mulan

    Selam.. bilgisayarımı yeniledikten sonra ilk kez kamerayı pcye i-link ile bağlayarak video aktarmak istedim.. eski pcde kabloyu pcye ve kameraya taktdığımda kameranın ekranında otomatik olarak i-link geliyordu.. yeni pcde bu olmadığı gibi bir türlü video aktarmayı da başaramadım.. pcdeki bu sorunu nasıl çözerim ??


    Bahsedilen sorun için BIOS ta bir ayar olduğunu hiç görmedim. Varsayılan olarak aktif olmalı. Bu I-Link ya da Firewire ya da 1394 bir ağ bağlantısıdır. Dolaysıyla Aygıt Yöneticisinden -> Ağ Bağdaştırıcıları altında, 1394 Ağ Bağdaştırıcısı'nın olup olmadığını varsa "devre dışı" olup olmadığını, yoksa sürücüsü bulunamayan sürücüler altında veya hatalı yüklenip yüklenmediğini kontrol edin. Burada görünen bir 1394 bağdaştırıcısı kablosu takıldığında USB aygıtlar gibi takıldığını kamera açıldığında bilgisayar tarafından algılanacaktır. Kullanılan programlarda da mesela Windows Movie Maker da kameranın adı görülecektir.




  • Windows Movie Maker Türkçe programını nereden bulabilirim bilen varmı arkadaşlar..
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.