Şimdi Ara

DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.957
Cevap
14
Favori
845.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ygoksela

    arkadaşlar bende SONY DCR-TRV480E model kamera var ve ben de mahoni_44 arkadaşla aynı durumdayım. bilgisayarım acer 5920g-25mn model işletim sistemi xp kamerayı açtımbağlantıları yaptım. kamera ayarlarından A/V-DC OUT ayarı on yazıyor. ama takıp açtığımda bilgisayardan tık çıkmıyor. aynı şakilde bir arkadaşta sony-vaio bilgisayar vardı ona taktığımızda hemen algılamıştı. hangi programla denediysem olmadı arkadaşlar. sony vegas movie, ulead studio 11 kullandım hiçbirinde olmadı. sorun ne olabilir arkadaşlar. bir yardımcı olursanız çok sevineceğim. saygılar efendim ve acil yardım


    Merhaba öncelikle. Yazınızdan anladığım kadarıyla,kameranız başka pc de 1394 bağlantısında sorunsuz çalışırken,sizin pcnizde tepki vermemekte, 1394 firewire bağlantısında kameranızı tanıtmanıza gerek yok.
    aygıtyöneticinizden 1394 firewire aygıtınızın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. On board firewire ler bu tip sorunlar verebiliyor, yada kaspersky gibi yazılımlar güvenli olmayan ağ zannedip çalışmasını engeliyor olabilir. not: birde bios'u resetleyip fabrik degerlerini yükleyip resetlenince fabrika degerleri otomatik yüklenir önerim jumperden denemenizde fayda var..tabiyki biosa girip tarih ayarı yapmalısınız saveleyip çıkın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 19 Mayıs 2008; 2:22:30 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahoni_44

    yok arkadaşlar yok ne yaptıysam yok ben bu kamerayıda bu 1394 kartınıda. tam sinir küpü etti bunlar beni almasaydım daha iyidi yani. neymiş kaset kalitesi daha iyiymiş o yüzden dvd almamalıymışız. yemişim kaset kalitesini bana kafayı yedirtti. ne bu ya

    Merhaba öncelikle. Sorununuz muhtemelen, 1 incil yazılım olarak sistemin movie makeri görmesi. şimdi sizden şunu yapmanızı istiyorum startla başlayan tüm uygulamaları başlat açlıştır msconfig den hepsini bi kenera not edip işaretolanları ,sonra hepsini başlangıçta çalışmasını iptal edin, pc açkapa yapın ve gelen uyarıya işareti tıplayıp tamam deyin, ve kameranızı takıp izleme konumuna getirin ve liste gelirse movie makeri seçin gelmezse başlat programlardan moviemaker i açın ve sistem e kameranızı gösterin, çakışma donma ordada neden olabilir 1.tv kart 2. web cam bu aygıtları aynı anda kamera olarak görmesinden. kameranızı gösterip makere bi kaç sny kayıt yapın.pc aç kapave sorun düzelecektir. bu sorunu eskiden bende sık olarak aldım tahminimde yanılmıyorsam bu sorun işletim sistemi sorun olabiliyor ben öyle çözdüm, başka bir yerden daha temiz bir xp cd si ile formatladıktan sonra birdaha o sorunla karşılaşmadım, birde internet üzerinden izledigimiz tv izledigimiz yazılımlarda neden olabiliyor,nadiren se k-lite gibi codec yazılımları yakalama yazılımlarının hata yapmalarına neden olabiliyor..




  • Tüm kamera kullanan arkadaşlara merhaba bu işe amatör olarak mecburiyetten yeni başlamış birisi olarak hem paylaşmak ve halledemediğim birkaç soruyu sormak istiyorum.


    DCR HC 37E mini DV kamerayı alalı 3 aya yakın oldu şu ana kadar sadece kasete kayıt yaptım, kasetler tükenmeye başlayınca fire wire kartı alıp pc ye aktarmanın zamanının geldiğini düşündüm, biraz araştırmadan sonra buradan ilk 5 sayfayı ve son 4 sayfa civarını okuduktan sonra , ankara mavi bilgisayardan DİGİTUS marka fire wirw 1394 ieee kartı aldım(34ytl) kablo ve ulead videostudio9 yazılımı beraberinde ve pcye sorunsuz kurdum,bağladım.

    ilk olarak sony nin import from hanydcame type programı sanki daha iyidir orjinaldir diye düşündüm ama aktarımdan sonra parça parça aktardığını gördüm(neden acaba) herhalde avi formatında atıyor ve media player11 tanımıyor formatı, bende vazgeçtim. stüdio 9 üzerine yoğunlaştım burada capture ederken DVD yapacağım için bu formatla alıyım dedim ama tam bir felaket çok kalitesizdi, DV formatında yaklaşık 12gb civarında aldım ve yine 9 ile DVD ye çevirdim ve evdeki home tiyatrda çok güzel izledim.Fazala kayıp yoktu.

    3 kaset 18-20 ytl civarı böylece hem kamerayı player olarak kullanmaktan kurtuldum tv den izlemek için hemde 18 ytl tasarruf etmiş olduk şimdilik.

    Uzatmayım arkadaşlar bilgilendirmeden sonra sorum olacak:

    1-DV formatından DVD ye render etmek kaliteli oluyor peki AVİ formatından DVD ye render etmek te kaliteli sonuç verirmi?. Başka arşiv için format önerisi olan arkadaş olabilirmi?

    2-DV ile AVİ formatı arasındaki fark, kaliteve kapladığı alan olarak nedir?

    3-Ulad stüdio nun türkçe kullanım klavuzunu bulabilirmiyim.(kaiteli bir program burada tarih için ayrı bir program vermişti bir arkadaş ama stüdio dada tarih yazılabiliyor)

    4-Renderi yine uleadstüdio ile yapıyorum uygunmu?, başka daha kaliteli sonuç alacağım render programı önerebilirmisiniz.

    5-ulad stüdio programında birleştirmek kolay olduda uzun videodan kısa parçaları nasıl ayrı klip yapıp ayıracağız? Nasıl? Nereden?

    Cevaplar umarım benim dışımda buraya girip cevap arayanlarında işine yarar şimdiden teşekkür ederim.




  • sayın BARANEL yok dediklerini yaptım ama windows movie maker de video yakala dediğimde "bir video yakalama aygıtı algılanmadı. bir aygıtın açık durumda ve doğru olarak bağlı olduğundan emin olun, sonra yeniden deneyin." diye bir uyarı geliyor. ilgi ve alakan için çok çok teşekkürler. birde movie maker i açıp sisteme kameranızı gösterin demişsiniz. hiç görmüyorki kamerayı sisteme nasıl gösterelim.
  • Yeni bir anakart ile gibi gözüküyor. Ya da tv kartı.
    quote:

    Orjinalden alıntı: mahoni_44

    sayın BARANEL yok dediklerini yaptım ama windows movie maker de video yakala dediğimde "bir video yakalama aygıtı algılanmadı. bir aygıtın açık durumda ve doğru olarak bağlı olduğundan emin olun, sonra yeniden deneyin." diye bir uyarı geliyor. ilgi ve alakan için çok çok teşekkürler. birde movie maker i açıp sisteme kameranızı gösterin demişsiniz. hiç görmüyorki kamerayı sisteme nasıl gösterelim.
  • Arkadaşlar 3 mesaj önceki sorularımız havada kaldı herhalde, bu konuları detaylı bilen arkadaşımız yokmu acaba, burasıda fakir topikler arasına girmesin.
  • Herkese Merhabalar...
    Benim Driver bulmam gerek bana yardımcı olabilecek birileri bulabilirim inşallah :)
    Sony Handycam DCR-TRV255E PAL
    Windows XP için
    Herkese İyi Günler Dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34ist -- 23 Mayıs 2008; 10:04:42 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oguz1

    1-DV formatından DVD ye render etmek kaliteli oluyor peki AVİ formatından DVD ye render etmek te kaliteli sonuç verirmi?. Başka arşiv için format önerisi olan arkadaş olabilirmi?

    2-DV ile AVİ formatı arasındaki fark, kaliteve kapladığı alan olarak nedir?

    3-Ulad stüdio nun türkçe kullanım klavuzunu bulabilirmiyim.(kaiteli bir program burada tarih için ayrı bir program vermişti bir arkadaş ama stüdio dada tarih yazılabiliyor)

    4-Renderi yine uleadstüdio ile yapıyorum uygunmu?, başka daha kaliteli sonuç alacağım render programı önerebilirmisiniz.

    5-ulad stüdio programında birleştirmek kolay olduda uzun videodan kısa parçaları nasıl ayrı klip yapıp ayıracağız? Nasıl? Nereden?

    Cevaplar umarım benim dışımda buraya girip cevap arayanlarında işine yarar şimdiden teşekkür ederim.


    1) DV'den DVD yapabilmek için önce MPEG 2 formatına dönüşüm gerekir. Bazı arkadaşlar capture işleminin önce dv yapılması sonra mpeg'e dönüştürülmesini, bazıları ise direk mpeg olarak capture edilmesini tavsiye ederler. şahsen ikisini de denemiş biri olarak aralarında ki farkı göremedim.

    2) DV tabiki daha çok yer kaplar, DV aynı zamanda avi'di. Avi ile hangi formatı kastettiğini bilemiyorum. Divx, Xvid'te bir avidir çok az yer kaplarlar. 1 saatlik mini dv DV tipinde yaklaşık 13 GB yer kaplamaktadır.

    3) Ulead studio iyi bir program PC'nin güçlü olması gerekir, ancak bu programla DVD'ye dönüştürdüğüm görüntülerde neden olduğunu anlayamadığım hızlı sahnelerde titreşim sorunu ortaya çıktı.

    4-5) Benim tavsiyem:

    CAPTURE için: windv (ücretsiz )
    MPEG dönüşüm için: tmpgenc express (uzun videolardan istediğin bölümleri kesebiliyorsun)
    DVD menülü dönüşüm için: tmpgenc dvd author

    Programlarını kullanman. Uzun süren MPEG dönüşümüdür. Akşamdan PC'ye bırakırsın. oluşturduğun mpeg dosyayı arşivlersin (1 saatlik video max 3GB'dir bir dvd'de saklarsın) ayrıca mpeg dosyasından menülü dvd yaratabilirsin.

    Syg.




  • Yardım edecek birileri oralardamı aceba?
  • Bilgiler için teşekkür ederim.

    Ben uleudda hızlı sahnelere pek dikkat etmedim ama genel itibari ile atlama vs. bir durum görmedim.

    Verdiğiniz diğer programlara bir göz atayım.

    Sonuçta izlediğimiz genel olarak(istisnalar vardır) tv ler tüplü 100Hz televizyonlar. Belki sadece benimdir. O yüzden DVD gibi kaliteli bir formata DV den render etmek zaten fazlasıyla kaliteli oluyor.
  • Arkadaşlar selam.Babam s.arabistandan hc-62 model sony dv kamera getirdi.Bende hemen araştırıp görüntüleri direk laptopuma atmak için 1394 (i-link) kablosu aldım 3.5 ytl ye.fakat kabloyu kameraya takmaya çalıştıgımda fişin plastik bölümünün köşeli oldugundan yerine tam oturmadıgını .hemen aldıgım yere gittim baktık hepsi aynıydı.bende madem başka yok fişin kenarlarını maket bıçagıyla alırsam yerine oturur dedim ve öylede yaptım fiş tam yerine oturdu.Herşey buraya kadar iyi ama fişi hem kameraya hemde laptopa takıyorum.hiçbir tepki alamıyorum.1394 baglantısına bakıyorum fişi taksamda çıkarsamda baglı diyor.anlamadım gitti.Birincisi bu fişi taktıgımızda usb baglantısı gibi yeni donanım bulundu falanmı yazması lazım bu baglantıyı hiç kullanmamıştım.veya bilmedigim ayarlarmı var.Birde kablonun uçlarına baktım saglam yanlız çin malı oldugu için kıllanıyorum biraz.yoksa orjinal sony kablosumu bulmak lazım..biraz çok şey yazdım k. bakmayın ama benim gibi başına böyle sorunlar gelmiş arkadaşlar beni aydınlatabilirlerse çok memnun olurum......saygılar....




  • kameram sony hc37e mini dv

    usb kablosu yok iee 1394 kablosuda yok

    simdi en ideal görüntüyü hangi kablo saglar?
    büyük ihtimal iee 1394 kablosu

    peki capture kart almak gerekirmi
    yoksa sadece iee 1394 kablosunu laptoba baglasam yetermi?

    laptop un özellikleri asagıda
    sizce ne yapmam lagzım lütfen yardım.

    Acer TravelMate 4104WLMi 2.0Ghz 512Mb 60Gb 15.4" Notebook
    *Ekran Kartı Bellek Kapasitesi: 128 *Network: 10/100 MBIT *Ekran Tipi: TFT *Pil Ömrü Cinsi: 5.8 SAAT LI-ION *Tuş Dizimi: F TR *Tv Out: VAR *İşletim Sistemi: WINDOWS XP HOME TR *Satıcıya Bağlı Grnt.Süresi(ay) 24 *Satış Garanti Süresi (ay) 24 *Modem BUTUNLESIK 56K *Klavye türü: STANDART *Standart Sistem Belleği (MB): 512 *Maks. Sistem Belleği (MB) 2.048 *Sistem Bellek hızı 533 *USB 2 portu: 3 *Vga portu: VAR *Pc kart yuvası: 1X PC C Xip 0 ARD TYPE II *Fare türü: TOUCHPAD *IEE1394 firewire portu 1 *Cpu Ailesi: CENTRINO *Dogal Ekran Cozunurlugu: 1280X800 *Net Agırlık Aralıgı :KG 2,5 - 3 *Tasınabilir Bilgisayar Türü NOTEBOOK *Optik sürücü tipi DAHILI DVD MULTI DRIVE *Bluetooth: VAR *WLAN/Wi-Fi: VAR




  • Neyse yardım edeck birilerine rastlayamadım ama ben hallettim işimi,
    bilgisayara görüntüleri aktardım movie maker ile ama daha iyi bir kalitede görüntü elde etmek için bu formatı nasıl değiştirebilirim?
  • arkadaşlar,ben anakart onbord firewire nerden yapacam kasanın arkasından mı yoksa kasanın içini açıp anakarttan direkmi bağlayacam 4p-6p kabloyu kameraya...?

    benim kasa cm stacker ve ön panelde firewire soketi var ama içine baktım anakarta giden bi kablo yok bu kabloyu satınmı alacam yoksa böle bi kablo yokmu..?
  • loptoplar için 4-4 pin kablo bakmanız lazım 1394 kartı varsa, fire wire kart ,kablo ve yazılım(dıgitus marka) 34 ytl, masa üstü pcler için 4- 6 pin kablo lazım.

    Anakartın üzerinde fire wire girişi olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor, eğer desteklemiyorsa yukarda ismi geçen kartı alıp pcnin arkasına boş bir sloğa takmanız lazım, kasa önünde giriş varsa kartın arka bölümünde kasa önü ile bağlantı yapabilecek extra 6 pin bir çıkışı mevcut ama bence gereksiz kablo 1m civarı.

    DV formatında atıyor sonra DVD ye çevirebilirsiniz, buda verilen uleud yada benzer yazılımlarla oluyor.

    Bu topiği biraz uzunca kurcalayın sorularınız yanıtları burada.
  • anakart 1394 ü destekliyor zaten,arka slotlarda yeri var fakat ben kasanın ön panelindeki 1394 slotu anakarta bağlayan herhangi bir kablo yok yada kasayla gelmesi gerekirdi diyorum,ama yok..kısacası cm stacker kasaya onca para ver ön paneldeki 1394 slotunu kullanma
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mahoni_44

    arkadaşlar lütfen allah rızası için yardım edin lütfen. ben ıeee 1394 kart aldım bilgisayarıma taktım. bilgisayarı açtığımda tanıdığına dair ileti geldi herşey buraya kadar normal. kamerayı kablolarıyla beraber 1394 e bağladım. kamerayı açtım ama nedense Ulead VideoStudio 8 ı açtığımda capture yapmak istediğimde uyarı geliyor ingilizce olarak (either no video capture driver is installed in this system, or no device is connected) şeklinde uyarı alıyorum. aldığım kart arızalıdır diye değiştirdim ama yine değişen birşey yok hep aynı uyarıyı alıyorum. usb den aktarım yapabiliyorum. nden 1394 kartını çalıştıramadım acaba. LÜTFEN YARDIM ÇILDIRMAK ÜZEREYİM



    aynı durumla ben karşı karşıyayım yahu bu kadarıda olmas ki
    gittim kabloyu da aldım bi hevesnen,haydaa sistem tanımıyor kamerayı yok sanki böle bi alet.üstelikj ulead 10 kurulu, türkçe yamaynan kurulu yani hata yapma durumum da yok yazılımsal olarak.yakala diyoruz bant yok diyor nebiçim iş anlamadım...

    not: kaset MP8,olduğu için mi acaba Hİ8 mi denesem acaba...?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s@ndok@n -- 27 Mayıs 2008; 23:30:17 >




  • bilgi için teşekkürler
  • Daha önceki mesajımda yazmıştım. S-link PCI firewire kartı aldım. Bir hayli uğraştım kartı çalıştırmak için fakat sonunda başarılı olamadım. Tam çalışıyor dediğim eski PC'de bile bir kere aleti crash ettirdi ve ardından bir daha karttan görüntü alamadım. Kimseye s-link marka firewire kartını önermiyorum. Tam 3 adet gayet iyi konfigürasyonlu PC'de test ettim. Windows XPSP2, Windows XPSP3'te ve Windows vista altında kartın çalışmadığını gözlemledim. Bu marka kartı almanızı tavsiye etmiyorum ben iade edip yerine bir usb bluetooth adaptör almayı tercih ettim. Digitus marka bulup deneyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydayd -- 30 Mayıs 2008; 16:30:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aydayd

    Daha önceki mesajımda yazmıştım. S-link PCI firewire kartı aldım. Bir hayli uğraştım kartı çalıştırmak için fakat sonunda başarılı olamadım. Tam çalışıyor dediğim eski PC'de bile bir kere aleti crash ettirdi ve ardından bir daha karttan görüntü alamadım. Kimseye s-link marka firewire kartını önermiyorum. Tam 3 adet gayet iyi konfigürasyonlu PC'de test ettim. Windows XPSP2, Windows XPSP3'te ve Windows vista altında kartın çalışmadığını gözlemledim. Bu marka kartı almanızı tavsiye etmiyorum ben iade edip yerine bir usb bluetooth adaptör almayı tercih ettim. Digitus marka bulup deneyin derim.



    Digitus gerçekten güzel, yazılım(uleud 9), kablo(4-6 pin), ve kartı 35 ytl civarı.
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.