Şimdi Ara

Ders çalışma isteğim gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
5
Favori
5.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir aralar çok güzel ders çalışmaya başlamıştım. 1-2 hafta çalıştım. Bayram girdi araya derken o gündür neredeyse hiç çalışmıyorum. Kitap açasım gelmiyor ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ders Çalışma İsteğim Yok

Ders çalışma isteğinizin azalması, yaşamınızın birçok farklı alanını etkileyebilecek yaygın bir sorundur. Ders çalışma isteğinizin olmamasının çeşitli nedenleri olabilir ve bu nedenleri anlamak, motivasyonunuzu yeniden kazanmanın ilk adımıdır.

Nedenleri:

• Stres ve Kaygı: Ders çalışmanın yarattığı stres ve kaygı, öğrencilerin derse karşı isteksiz hissetmelerine yol açabilir.
    • Derslerle İlgisizlik: Çalıştığınız konularla ilgilenmiyorsanız, ders çalışma isteğinizde azalma yaşayabilirsiniz.
    • Motivasyon Eksikliği: Kişisel hedeflerinizle ders çalışma arasında bir bağlantı kuramadığınızda, motivasyonunuz azalabilir.
    • Yorgunluk ve Tükenmişlik: Fazla çalışma, uyku eksikliği ve genel yorgunluk, ders çalışma isteğinizi olumsuz etkileyebilir.
    • Dikkat Dağınıklıkları: Sosyal medya, televizyon ve diğer dikkat dağıtıcı unsurlar, ders çalışma isteğinize zarar verebilir.

Baş Etme Yolları:

• Nedenlerinizi Belirleyin: Ders çalışma isteğinizin olmamasının nedenlerini belirlemek, çözüm bulmak için esastır.
    • Hedefler Belirleyin: Çalışmalarınız için net hedefler belirlediğinizde, motivasyonunuz artar.
    • Çalışma Alanınızı Optimize Edin: Rahat ve dikkat dağıtıcı olmayan bir çalışma alanı yaratmak, ders çalışma isteğinizi artırabilir.
    • Zaman Yönetimi: Zamanınızı etkili bir şekilde yönetmek, stresinizi azaltmanıza ve motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olabilir.
    • Dinlenme ve İlgi Dışı Faaliyetler: Ders çalışmaya ara vererek kendinizi şarj etmeniz ve geri döndüğünüzde daha motive olmanızı sağlamanız önemlidir.
    • Profesyonel Yardım: Ders çalışma isteğinizin olmamasının altında yatan nedenleri belirlemenize ve başa çıkmanıza yardımcı olması için bir terapist veya danışmanla konuşmayı düşünebilirsiniz.

Ders çalışma isteğinizin yeniden kazanılması zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir. Ancak nedenleri belirleyerek ve baş etme mekanizmaları geliştirerek, motivasyonunuzu artırabilir ve akademik başarınızı iyileştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aman dikkat et fazla boşlama günde en az 1-2 saat çalış o da olmazsa bi yarım saat bak ama sakın hiç çalışmadan günü bitirme.sonra zaten alışır çalışma saatlerin artar
  • Takip.
  • iyi güldürdün,ressam gibi oturup bekle ilham gelir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

iyi güldürdün,ressam gibi oturup bekle ilham gelir belki

• quote:

hocam sen çalışma hevesinin azaldığı zamanlarda neler yapıyordun
  • kacirmicaktin simdi oturup gelmesini bekle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayatın boyunca her sözünle dalga geçecek insanlar olucak onların sana emir veren olmasını istemiyosan çalışmaya başla

• quote:

Orijinalden alıntı: majestic38

Hayatın boyunca her sözünle dalga geçecek insanlar olucak onların sana emir veren olmasını istemiyosan çalışmaya başla

gaza geldim hemen 1000 soru çözüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheReedS

quote:

sınavın anlamını kafamda tam olarak oturtmuştum.ders çalışmaya ders çalışmak olarak bakmıyordum,yapılması gereken bir şeydi o kadar.benim de kitabı fırlatmak istediğim oldu zaman zaman.
    ama hep hayatımın geri kalanını şekillendirmek,30 sene sonra pişman olmamak için o anlarda bile kendimi ikna edip çalıştım

ygs den 2 gün sonra ders çalışabildim.şimdi düşününce o kadar kısa sürede toparlanmam mucize gibi bir şey geliyor(sosyali 2 dk ile yetiştiremedim ona pek aldırmadım ama fenden 4y fazladan geldi sebebini bilmiyorum hala ,optikte yanlış yapmışım baktım ama hala şuan bile inanamıyorum,yıkılmıştım sonuç sayfasını görünce).

motivasyon işte böyle durumlardan sonra çoğu kişi bırakacakken en kısa sürede toparlanıp devam etmektir.yoksa her gün ders çalışmak için motivasyona ihtiyacı olanlar hedefine zaten yeterince inanmıyordur.

• quote:

quote:

quote:

sınavın anlamını kafamda tam olarak oturtmuştum.ders çalışmaya ders çalışmak olarak bakmıyordum,yapılması gereken bir şeydi o kadar.benim de kitabı fırlatmak istediğim oldu zaman zaman.
    ama hep hayatımın geri kalanını şekillendirmek,30 sene sonra pişman olmamak için o anlarda bile kendimi ikna edip çalıştım

ygs den 2 gün sonra ders çalışabildim.şimdi düşününce o kadar kısa sürede toparlanmam mucize gibi bir şey geliyor(sosyali 2 dk ile yetiştiremedim ona pek aldırmadım ama fenden 4y fazladan geldi sebebini bilmiyorum hala ,optikte yanlış yapmışım baktım ama hala şuan bile inanamıyorum,yıkılmıştım sonuç sayfasını görünce).

motivasyon işte böyle durumlardan sonra çoğu kişi bırakacakken en kısa sürede toparlanıp devam etmektir.yoksa her gün ders çalışmak için motivasyona ihtiyacı olanlar hedefine zaten yeterince inanmıyordur.

ilk mesajınızda sizi önemsemedim fakat gerçekten haklısınız

• quote:

quote:

quote:

Bende Ygs'den tam 1 ay sonra başlamıştım çalışmaya.

• ayhan76 kullanıcısına yanıt
    bu sene yerleştin mi dostum
  • aynen bu durum aynen bende de geçerli
  • quote:

evet Dokuz Eylül Türkçe Öğretmenliğine yerleştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan76

quote:

hedefine ulaştın mı bilmiyorum ama keşke ygsden sonraki 1 ayı iyi değerlendirseydin en azından son 3 haftasını
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayhan76

quote:

hedefine ulaştın mı bilmiyorum ama keşke ygsden sonraki 1 ayı iyi değerlendirseydin en azından son 3 haftasını

ulaşamadım hocam. Boğaziçi veya Odtü Tarih'ti hedefim. Zaten onlar olmasaydı büyük ihtimal İzmir olur diyordum. İzmir oldu çok şükür. Ama Ygs'den sonra dersi bıraktın mı öyle gidiyor. Şahsen kendime dur demeseydim belki de Dokuz Eylül İlahiyat okuyor olacaktım şuan.

• ders çalışmak istemediğinde elbet en sevdiğim ders vardır. onla başla biraz, ama o iradeyi güçlü tutup birden başla. oturup düşünürsen olmaz. sonra daldır kitabın içine kendini. just do it.
  • ayhan76 kullanıcısına yanıt
    maalesef bazen geç oluyor hocam bir şeyleri değiştirmek için

ama şuanki okulun da iyi bölümünde,ortaokul türkçe hocam da oradan mezundu
  • Elbet olur böyle haller mesele toparlanmak bende olunca... Araba posterlerine bakıp, hızlı öfkelideki yarış sahnelerini izlerdim ;)) araba hastası olduğumuzdan. sende hayalini kurduğun bişeyin fotosunu koy masanın önüne ne bilim böyle şeyler yarım saat hayal kur ama uyuma... Sonra tam gaz testler... Kolay gelsin işin zor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.