Şimdi Ara

Ders çalışırken oruç ve namaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neyi nasıl yapıyoruz hocam tam olarak

• Ders çalışırken oruç olduğumu hissetmiyorum bile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oruç en fazla 1-2 gün başlarda sıkıntı yaptı ondan sonra alışıyorsun

• Ben oruç tutuyordum bıraktım,Allah affetsin

• Oruç sıkıntı olmuyor, hatta ben sürekli biskuvi, cikolata, kraker falan atistiriyordum onları bıraktırması daha iyi oldu. Namazı da vaktinde kılıcan işte neyi nasıl yapıyoruz?

• Gece çalışıyorum gunduz yatıyorum.Orucken calismakta zorlanan birisiyim.Bu aya özel geceye çektim calisma saatlerini.

Namaz zaten kılabilirsiniz vakit çok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sıcakta ders çalışmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Namaz ile oruc sikinti yaratiyodu bende deist oldum çok raat gusul derdide yok

• lanq067 kullanıcısına yanıt
    katılıyorum hocam kesinlikle. ben de yksden dolayı ermeni ve panseksuel olmaya karar verdim. inanılmaz bir yararı oluyor. Hindu ve gürcü olan arkadaşlarım pek verim alamadılar.

• İnsanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi halık-ı kainatı tanımak ona iman ve ibadet etmektir.

Oruç için şöyle yapabilirsin . Gece çalış , hatta sabah 7 ye kadar . Sonra uyu öğlen kalktığında fazla açlık hissetmeden iftar gelecektir .

Namaz ise çok önemlidir . Zira kainattaki en büyük hakikat iman , imandan sonra ise namazdır .
    Hatta bazı çok büyük alimler geçmişte namaz kılmayana müslüman gözü ile bakmamışlar .
    Namaz kılmamak en büyük günahlardan biridir .
    Farz namazı kılmak abdetsle beraber 20 dakikanı almaz . Hem dinlenmiş olursun.
    Cenabı Hakk bize 24 altın kıymetinde , 24 saat vermiş . Ve bize emanet verdiği bu 24 saatinin 1 saatini ona ayırmamızı istemiştir.
    Elbette sırf 1 saat için ebedi hayatını mahvetmek akıl karı değildir .
    Hem insanın her gün saatlerini bir çok malayani şeylere harcıyorlar .
    İnternete , tv ye , boş muhabbete verdiğimiz zamanı idare etsek, o bir saatten çok daha fazla bir süreyi geri kazanırız .
    Demek ki dindar bilinçli bir insan zahiren namaz ile bir miktar vakit kaybediyor gibi görünmekle beraber , o dindarlığın verdiği bilinçle bir çok boş şeyi terkederek hakikatta çokça zaman kazanıyor .

Allah affetsin güldüm dnwğskxlwldöşwld

• Hocam valla oruc pek etkilemedi beni öğlen kalkıyorım bazen 12de bazen 2de iftara kadar rahat 3 çalışıyorum. İftara 2 saat kala ayt mat denemesi iftardan sonra genel deneme atıyorum

oha bende aynısını denedim asasdsf fenalık bastı beni hocam ruhum el vermiyor kötü oluyorum.
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt
    hocam allah affetsin ders çalışırken ahiret hayatımı unutuyorum ahiret hayatıma bağlanınca dünya hayatımı unutuyorum dengeyi sağlayamıyorum ne yapacağıma şaşırdım .
  • MaVzeR16 kullanıcısına yanıt
    hocam ders çalışırken namaz kılmıyorum tembelleşiyorum sizde de öyle oluyor mu
  • Alışıyor insan hocam zaten evlerdeyiz malum virüs yüzünden. Ders çalışıyoruz. Ezan okununca 5 10 dakikalık mola verip namazımızı kılıp tekrardan derse geçebiliriz. Hem kafamız rahatlar dinlenmiş oluruz . 40 gün boyunca hiç bırakmadan kılın daha da zor gelmez zaten İnşaAllah

• MaVzeR16 kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam kılmadığım zaman çok kötü oluyorum depresyona giriyorum dedeğinizi yapacam inşallah beceririm :)
    Güldürdün kardesim :)

• Oruç son saatlerde biraz zorluyor ama namaz kılmak herhangi bir sorun teşkil etmiyor bence. Asıl zorluk oruçken abdest almada, ağzımı kurutma makinesiyle kurutasım geliyor:D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.