Şimdi Ara

Ders Calisirken Ezber Yapma Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tip kazanmayi gercekten cok istiyorum su an mezunum ve sansimi gelecek sene 3.kere sinava girerek devam ettirmek istiyorum ama benim ciddi bir problemim var o da: Ezber yapmam.Yani mesela ygs matematigim cok iyi değildir cevremdekiler hep ezber yaptigimi ve bu yuzden karmasik sorular dusunme becerisi filan katilan sorulari cozemem ezber yaparim yani genelde eksigim o yonde siz ne tavsiye edersiniz mantigi ogrenmem gerekiyormus ezberden kurtulmam lazim ama bir turlu nasil yapabileceğimi bilmiyorum.En basitinden bugun parabol konusundan 11 test cozdum her birinden ya 1 yanlis ya da full geliyor ama huzursuz oluyorum bazende mesela oyle sorular goruyorum ki kolay ama sanirim ezberledigimden dolayi yapamiyorum oylece kaliyor.Kaliplari ezberliyorum oyle yapiyorum anladigim kadariyla huzursuz oluyorum :( ne yapmam gerek benim bu ezberden kurtulmam gerekiyor degerli goruslerinizi bekliyorum

Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• panpaciben kullanıcısına yanıt
    Ygs matematik zaten biraz eleyicidir cins sorular çıkar hızlı düşünen ,daha çok soru tipi gören başarılı olur.Lys matematik biraz daha ezbere yakın zaten çok farklı soru tipi çıkmaz ondan korkman gerektiğini düşünmüyorum.Sen başkalarının dediklerini çok sallama o biraz da kıskançlıktandır.Mantığını öğrenmek derken soruyu gördüğünde nerden başlayacağını yada verilenleri nasıl kullanabileceğini öğrenmekle alakalı.YGS için zor çözümlü soru bankası al bakmadan çözmeye çalış eğer çok takılırsan bütün yolları denedikten sonra bakarsın, o soru tiplerine nasıl mantık yürütmen gerektiğini anlarsın.Başkada bir şey aklıma gelmedi.Hazırlandığını söylemişsin geçen sene sıralamn kaçtı onuda yazar mısın ?
    Not:Bu sınavda zamanında çok başarılı olamamış birisinin görüşleri

• hocam sayısalda hiçbir şeyi ezberleyerek yapamazsınız. mantığını anlamanız lazım ösym soruları artık öyle soruyor. ezberlerseniz farklı soru kalıplarını yapamazsanız. ha derseniz mantığı anlamıyorum, o zaman herkes tıpı kazanacak diye bir şey yok derim bende. şansınızı hukukta deneyebilirsiniz bence.
  • Gorusleriniz icin tesekkurler diger arkadaşlarında yorumlarını almak isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantığını kavraman gerektiğini söyleyen arkadaşların doğru söylüyolar. Ama bunu yapabilmek için sayısal zekanın ortalamanın üstünde olması gerekir en azından. Yoksa mantığını anlayamazsın. Ama denemekten zarar gelmez. Aslında mantığını anlama olayının nasıl olacağını anlatmak çok zor ama anlatmaya çalışayım.

Öncelikle zekanın geliştirilebilir olduğundan bahsedeyim. Eğer matematik zekanı geliştirebilirsen farklı soru tiplerini gördüğünde zorlanmamaya başlarsın. Peki bunu nasıl yapıcaksın ? Eline konu anlatımı güzel olan bi kitap al. Benim zamanımda fem ve güvender rakipsizdi konu anlatımı konusunda. Aradan 3 yıl geçti ama çok bişey değiştiğini sanmam. En baştan konu anlatımını anlayarak okumaya başla. Her çözümlü sorunun çözümlerini özellikle dikkat ederek oku. Bunları yaparken de bi soraki adımı tahmin etmeye çalış. Bunları yaparsan sürekli düşünmüş olacaksın ve bu senin zekanı geliştirmene yardımcı olacak. Soru çözmeye konuya iyice hakim olduktan sonra başla. Bilmediğin bişey hakkında pratik yapman saçma olur. Ve ne yazık ki yapılan hataların başında gelir bu durum.

Mantığını anlamanın sana ne gibi getirileri olacağını kendimden örnek vererek göstermeye çalışayım. Sınava 2 sene hazırlandım. İlk sene hazırlanırken bi probleim vardı ve çok iyi çalışamamıştım. Analitik geometri bilgim nokta ve çemberin yarısına kadardı. Matematik lys'den bir gün önce vektörleri ve düzlemleri okuyabildiğim kadar okuyabildim sadece. Parabol, hiperbol, elips vs bilmeden girdim. Ama analitik geometriden 1 yanlış yaptım sadece. Bunu yapabilme sebebim sayısal zekamın yüksek olmasından kaynaklanıyo. Soruları yorumlayarak ve mat2 bilgilerimi kullanarak bütün analitik geometri sorularını çözdüm. Eğer elipsin ne olduğuna dair bi fikrim olsaydı o 1 yanlışı da yapmazdım

Son öneri olarak öğrendiğin bilgileri nasıl kullanacağını düşünmeni tavsiye edebilirim. Öğrendiğin her konuyu, her yöntemi düşün ve nerelerde kullanabileceğini bulmaya çalış. Bu şekilde düşünürken geometride formül bulmuşluğum, çok zor bi mat1 sorusunu türevle çözmüşlüğüm ve her ders için sayısız yöntem geliştirmişliğim var. Böylece hem zekamı geliştirmiş oldum hem de öğrenmem gereken şeyleri sistematik bi şekilde öğrenmiş oldum. Bu sayede de öğrendiklerimi unutma oranım oldukça azalmıştı. Bu durumun ekmeğini matematik ve fizik derslerini üniversitede yatarak yüksek notlarla geçerek de yedim.

Özetle her ders için öğrendiğin şeylerin mantığını kavramaya çalış. Sana getirisi çok büyük olacaktır. Tabi çalışmadan olmaz. Düzenli olmak şartıyla ve kendini zorlamadan çalışabildiğin kadar çalış. Yapamadığın veya netlerinin az olduğu derslere daha çok ağırlık ver. 3. sene hazırlandığın için kendini strese sokma. 3. sene tıp kazanan bi arkadaşım var. İstedikten sonra yapamayacağın bi iş değil. Aklına takılan olursa sorabilirsin. Seve eve yardımcı olurum . Hadi kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11 yazı ders calismak için
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.