Şimdi Ara

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
599
Cevap
7
Favori
20.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bekle önceden erdoğan da İstanbul valiliği de sayarsak baya zaman oluyor. Ayrıca o günleri hatırlıyorum Tügva da bize her gün yemek verirlerdi...

Bütün cipsleri ben yerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodosman -- 26 Nisan 2025; 16:26:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deepharp kullanıcısına yanıt
    pdf olarak indirip bakıverdim. Kısaca:

1878 İzmit Körfezi
    1894 Adalar

1963 Adalar 6.3 büyüklüğünde.

Orta sondayken Bilim ve Teknik dergisinden öğrenmiştim. Deprem, fay, tektonik plaka, sismoloj, falan filan.

Daha sonra öğrendiklerimi de göz önünde tutarsam:

Adalar fayı epeyce ölüymüş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi onları vs. geçtim ben. Kendileri yapmaya başlasa Deprem konusunda adım atılsa 2019 yılında İmamoğlu gelip bu atılan adımları yok saysa diyeceğim İmamoğlu hatalı.

Ancak en kaba tabirle 15 YIL İBB yönetilmiş tek adım dahi atılmamış. Adım atmadıkları gibi kendilerinin kaybettiği şehri 5 yıl başında duran İmamoğlu 'ya fatura kesilmesi absürt..

O 5 yıl içerisinde de İBB Meclisi Akp 'deydi. İBB meclisi AKP çoğunluğunda olduğundan İBB meclisinde teklif sunsalardı İBB 'yi depreme hazırlayalım diye zaten teklifleri kabul edilecekti.

Kendi partilerinde ki adamlar İstanbul Depremini umursamadı. Sanki Deprem konusunda İBB Meclisinde teklif verildi onayladı İmamoğlu sanki yapmadı. Garipler cidden....

İBB meclisi CHP 'de 2024 yılında geçti daha 1 yıl dolmadan İBB Başkanı İmamoğlu içeri atıldı..

• Epirus kullanıcısına yanıt

Bende geçenlerde bakarken baya gözlerim ağrıdı sonra bazı İng raporlarını okudum. Dedim buraya kadar daha fazla gözlerim ağrımasın bıraktım İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım. 

Bu yüzden köylüleri öldürmeliyiz

2010 civarında forumda her türden üye vardı.

Mesela böyle bir konuda rahatlıkla Jeoloji, Jeofizik, İnşaat mühendisi ya da onların eğitimini alan öğrenci olurdu.

Ölü olan varsa Adalar fayı değil, forumun kendisi.

Evet fazla abarttım. Neredeyse ölü olarak düzelteyim. Hiç kimsenin hakkını hukukunu çiğnememek lazım

• Aşağıdaki yazı herşeyi anlatıyor. (Alıntıdır.)

1/Hala TV’lerde gördüğümüz o meşhur Marmara fay haritası, aslında 2001 yılında Celal Şengör & Le Pichon ekibinin sadece 1630 km veriye dayalı hazırladığı "tek fay" modeline dayanıyor.

Ama artık bu model bilimsel olarak çöküyor.

2/

İTÜ’den Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve ekibi 2002’den beri Marmara’nın çoklu fay sistemine sahip olduğunu verilerle gösteriyor.

22.000 km’lik sismik veriyle oluşturdukları yeni modelde tek fay yok.

3/

Yaltırak’a göre:

📍 1999 depremi = aslında 3 farklı fayın kırılmasıdır

📍 2023 Maraş ana depremi = eş zamanlı 2 fay kırılarak toplamda 7.8 büyüklüğünde enerji üretmiştir

📍 Marmara = Şu anda da aktif 4 fay segmenti var

Bu ne demek?

"Tek fay" modeli haritası ile Marmara yanlış senaryolarla yönlendiriliyor.

4/

Bugün hala kamu kurumlarının ve AFAD’ın kullandığı tehlike haritası, bu "tek fay" modeline dayanıyor.

Yeni yapılan binaların dayanıklılığı da bu modele göre hesaplanıyor.

Cenk Yaltırak açıkça uyarıyor:

'Bu haritanın kendisi tehlike.'

5/

Yeni harita diyor ki:

📍 2 sokak ötede bile deprem ivmesi farklı

📍 Aynı mahallede bir bina ayakta kalabilirken diğeri yıkılabilir

📍 Eski yönetmelikler çöktü

📍 Yeni senaryolar yazılmalı

ayrıca;

📍 Maraş depremiyle 2 önemli argüman yanlışlanmıştır. Bir, tehlike haritaları yanlışlandı. İki, "büyük deprem için fayın çok uzun olması lazım" tezi yanlışlandı.

📍Bir diğer önemi yanlış ise şudur; "faydan uzak olunca etkisini az hissederim". Faydan uzaklıktan daha önemli olan fayın oluşturduğu enerjinin sizin bulunduğunuz zeminde ürettiği ivmedir.

6/

Ama neden hala 2001 haritası gösteriliyor?

Çünkü bilimsel kompleksler, statükocular ve kariyer savaşları, gerçeklerin önüne geçiyor.

'Asistan yaptıysa profesör ne yaptı?'

diye sorulmasın diye... ya da başka bir şey?

(Cenk Yaltırak o dönemler araştırma görevlisi)

7/

'AFAD ve İBB'nin değerlerine dayanarak yapılan bütün yeni binalar riskli. Çünkü kullandıkları fay haritası ve tarihsel ilişkiler büyük bir soru işareti.' - Prof. Dr. Cenk Yaltırak

8/

Bazı isimler hala çıkıp diyor ki:

'En son olan 6.1’lik deprem Marmara’daki stresi boşalttı, artık büyük deprem beklemiyorum.'

- Şener Üşümezsoy

6.1'lik bir depremin, 7.5 büyüklüğünde enerji boşaltması mümkün mü?

Cenk Yaltırak şöyle diyor:

'Bu, bir çay bardağının dolmasıyla sel riskinin ortadan kalktığını iddia etmek gibi.'

9/

Cenk Yaltırak en güncel haritaya göre şunları söylüyor:

📍 Marmara’daki 4 ana fay segmenti henüz kırılmadı.

📍 Her birinin kendine özgü geçmişi ve tekrarlanma periyodu var.

📍 Her biri ayrı ayrı en az 7.2M deprem üretebilecek kapasitede.

📍 Hepsi aynı anda kırıldığı takdirde hesaplamalarımıza göre 7.8M deprem üretebilecek kapasitede.

📍 Bunlar aynı anda da kırılabilir, tıpkı 1999 ve 2023’te olduğu gibi.

10/

6.1M ile Marmara’nın "rahata erdiğini" söylemek temennidir, bilim değil.

Ayrıca, Üşümezsoy'un kullandığı model de sorunlu.

Sürekli Armijo’nun haritasına atıf yapıyor.

Ama Cenk Yaltırak’a göre:

'Armijo’nun yaptığı, Şengör & Le Pichon’un modelindeki tek fayı makasla ikiye kesmek. Yani model aynı, sadece makyajlanmış.'

11/

Peki neden hala bu kadar veri varken tek fay modeli TV’lerde?

Çünkü bilim yerine kişisel kariyerler ya da sebebini bilmediğimiz başka şeyler daha ağır basıyor.

12/

2008’de Celal Şengör, Cenk Yaltırak’a dedi ki:

'Marmara’nın yeni fay haritasını sen yap.'

Yaltırak, binlerce km’lik veriyle haritayı oluşturdu.

Ama bu harita 4 yıl boyunca yayınlanmadı.

Çünkü...

13/

Caner İmren (üniversitede Jeofizik hocamdı), harita yayınlanırsa kendi doktora tezinin çürüyeceğini bildiği için haritayı yapmak istemedi.

Bilimsel veri bastırıldı.

Yeni model ile ilgili makaleyi yazması istenen birinci isim Celal Şengör tarafından Caner İmren seçildi.

'Caner İmren benimle harita yapmak istemedi. Çünkü biliyor ki yeni bir fay haritası yapılırsa doktorasından farklı sonuç ortaya çıkacak'

- Cenk Yaltırak.

14/

Celal Şengör bile haritayı görünce demişti:

'Ben Le Pichon’a söylemiştim, tek fay olamaz. Aferin Cenk, bu işi sen çözdün.'

Ama sonra…

Yayın sırası geldiğinde, Cenk Yaltırak yerine Caner İmren’e öncelik verdi.

Çünkü işin içinde Le Pichon vardı.

15/

Le Pichon kim?

📌 2001’de 'tek fay modeli'ni Celal Şengör ile birlikte çizen Fransız jeofizikçi

📌 Cenk Yaltırak’ın çoklu fay haritası kendi modelini çökertince pozisyon değiştirmedi. Kabul etmedi.

Cenk Hoca şöyle anlatıyor:

'Fransız bir Katolik.

Bir Türk’ün onu çürütmesini kabul edemez.'

16/

Sonuç:

📌 Harita değişti ama itiraf edilmedi

📌 Segmentler eklendi ama sessizce

📌 'Tek fay' söylemi medyada sürdü ve halen sürüyor

📌 Cenk Yaltırak, dışarıda bırakıldı

Bilim değil, akademik koltuk koruma savaşı kazandı.

17/

Bir diğer önemli isim: Prof. Dr. Naci Görür

Naci Görür (üniversitede Sedimantoloji hocamdı), Celal Şengör’ün fay modeli üzerinden konuşuyor ve

'Marmara’da büyük deprem olacak'

'Son depremler bu riski daha da öne çekti' diyor.

18/

Naci Görür’e göre:

📍 Son depremler, tehditi azaltmak yerine artırdı

Naci Hoca tarih vermez:

'Tarih vermek kahinliktir.'

'Bilim olasılıkla çalışır.' der

Ve çok net bir uyarı yapar:

'Milyonlarca insanın can güvenliğiyle oynamayın.'

Bu konuda halkı, anlatım dili ve üslubu ile en çok yakalayan bilim adamının Naci Görür olduğunu düşünüyorum. (Bu benim kişisel görüşümdür)

19/

Ancak, Naci Görür’ün Marmara için temel aldığı model hala 'tek fay - üç segment' sistemidir.

Yani Adalar, Kumburgaz ve Tekirdağ hattı.

Cenk Yaltırak ise diyor ki:

'Bu faylar 4 farklı ana segmenttir.

Ve Marmara’nın 10 km altına kadar modellenmiştir.'

20/

Yani:

📌 Naci Görür'de büyük Marmara depremi uyarısı yapıyor

📌 Ama kullandığı model 2001’in çizgisine daha yakın

📌 Cenk Yaltırak’ın sunduğu model ise daha yeni ve daha kapsamlı

İki isim de büyük deprem(ler) beklese de farklı harita üzerinden yorum yapmaları, şu tarz yorum farklılıklarına yol açabiliyor:

Naci Görür son 6.1'lik depremin ana depremin olasılığını artırdığını ve muhtemel zamanlamasını öne çektiğini söylüyor.

Cenk Yaltırak ise 6.1'lik deprem olacak olan depremi ne öne aldığını ne de ertelediğini ve bunu söylemenin mümkün olmadığını söylüyor.

Naci Görür'ün üzerinden yorum yaptığı fay modeli 2001 yılındaki eski modele dayalı.

Cenk Yaltırak'ın üzerinden yorum yaptığı fay modeli ise 2001 yılındaki eski modelden 15 kat daha fazla data ile hazırlanmış, yapımında süper bilgisayarlar ve yapay zeka kullanılmış Marmara'nın 3D fay modeli.

21/

Bu çarpıklık yüzünden:

📌 Halk hala tek faylı haritalarla bilgilendiriliyor

📌 Yeni yapılan binalar hatalı risk hesaplarıyla inşa ediliyor

📌 Rehavete ve paniğe kapılanlar oluyor

📌 Gerçek bilim sesini duyuramıyor

22/

Ama gerçek çok net:

Cenk Yaltırak’ın dediği gibi:

'Tehlike haritasının kendisi tehlike.'

'Marmara’da tek fay yok.'

'Binalar 1G’ye göre yapılıyor, ama örneğin deprem anında 1.5G geliyor. O zaman ne yapacaksınız?'

Ek bilgi – '1G nedir?'

📌 'G', yerçekimi ivmesi demektir (yaklaşık 9.8 m/s²)

📌 Yani 1G = bir cismin kendi ağırlığı kadar yer sarsıntısı demek

📌 1.5G = binaya kendi ağırlığının 1.5 katı kadar yük binmesi demek

Deprem sırasında binanın maksimum kapasitesi 1G'ye göre hesaplandıysa, ama ivme 1.5G gelirse sonuç yıkım olur.

Cenk Yaltırak bu yüzden uyarıyor:

'Yanlış harita, yanlış ivme. Yanlış ivme, yanlış bina.'

23/

Bu zinciri okuyan herkes artık şunu biliyor:

📌 22.000+ km veriyle yapılmış süper bilgisayar ve yapay zeka destekli yeni fay haritası ve bunun üzerinden yapılmış ivme haritası çalışmaları var

📌 Bu yeni 3D modelle, noktasal ivme hesaplamaları yapılabiliyor

📌 Noktasal ivmeyi bilmek demek olası en büyük depremde binanızın yıkılıp yıkılmayacağını bilmek demektir

📌 Ama 2001’in "tek faylı" haritası hala resmi senaryolarda kullanılıyor

Ve bu, milyonlarca hayatı etkiliyor.

24/

Peki Celal Şengör ekibiyle harita çekişmesi bitti mi?

Hayır.

Cenk Yaltırak’a göre 2014’te Celal Şengör kendisini odasına çağırıp, 'Celine Grall geliyor, birlikte yazacağız' diyerek yeniden iletişime geçiyor. Ama daha sonra tekrar aramıyor.

Sonrasında ise...

25/

2014’te bir harita yayımlandı.

Bu haritada, daha önce hiç yer almayan bir fay segmenti ilk kez gösterildi.

Ancak bu segment, Cenk Yaltırak’ın 15 yıl önce kendi haritasına koyduğu segmentti.

Ama yeni haritada:

📌 O fay 'var'dı ama 'aktif değil' diye gösterilmişti

📌 Ve Cenk Yaltırak’ın ismi yine yoktu

26/

Yani harita neredeyse aynıydı, ama içerik yorumu farklıydı.

Yaltırak şöyle diyor:

'Bugün o segmentlerden birinde deprem olsa, ‘bizim haritada vardı’ diyecekler.

Ama göstermedikleri segmentte olsa, ‘aktif değil sanıyorduk’ diyecekler.

Böylece hep haklı olacaklar. Söz konusu haritayı çok göstermiyorlar ortalıkta ama bir sigorta olarak kenarda duruyor.'

27/

Bugün bilim, veriyle ilerliyor.

Ama burada hala:

📌 Ekran yüzleri

📌 Akademik statü savaşları

📌"Ben yaptım" diyen egolar gerçeğin önünde duruyor

28/

Cenk Yaltırak'ın tüm çalışmaları açık.

2002’den beri aynı şeyi söylüyor:

"Bilgi bastırılıyor, medya tek fayı gösteriyor, ülkeler sessiz kalıyor."

Ve tüm bu uyarıları, akademide dışlanma pahasına sürdürüyor.

29/

Gerçek şu:

Marmara’da risk geçmedi ve tehlike bitmedi.

Gerçeğe kulak verilirse, binlerce can kurtarılabilir.

Cenk Yaltırak’ın da dediği gibi:

'Doğruyu konuşmak bazen pahalıya patlar.

Ama susmak çok daha pahalıya…'

Görsel Ekler: 

1. görsel, tek fay modeli kullanarak oluşturulmuş Marmara fay haritasından bir örnek.

2. görsel, Cenk Yaltırak'ın süper bilgisayarlar ve yapay zeka desteği ile oluşturduğu Marmara fay haritasından bir örnek.

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 26 Nisan 2025; 17:30:30 >

• Epirus kullanıcısına yanıt

Valla şunu izliyordum.

Bu zamana kadar tartışılan konuları net yorumladı bence. Daha bitmedi gerçi. Fakat toplam verileri bir tek bunda gördüm, yorumlaması da fena değil..

İyi seyirler, alanım olmadığı için doğal olarak tanımıyorum.

Ortam/meydan her türden spekülasyoncuya da açık...

• krstarica kullanıcısına yanıt

Yalnız adam deprem olmayacak demedi ki? 7-8 gibi büyük depremler olmayacak dedi. Adam deprem yok filan demiyor. Yine bir maksimum 6.2 bekliyorum diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Ancak yine 6.2 beklediğine dayanak olarak adalar fay 'ın ölü olduğunu iddia ediyor.. o yüzden zaten ayrışmalar ortaya çıktı. Adalar'ın arkadasında fay ölü kabul edersen Büyük istanbul Depremi bitti diyor, olmayacak diyor, buda çok iddialı bir söylem... Manipülatif söylem oluyor. Çünkü bununla ilgili fiziki bir çalışma yok. Arkadaşın söylediği kısım o.

Bende çok inanmıyorum oranın ölü fay olduğuna, Az önceki Nevşin Mengü 'de çıkan arkadaşta inanmadı. Bilimde bu kadar iddialı konuşmalar yapmak doğru değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 26 Nisan 2025; 17:55:40 >

Tamam ben yanlis ifade etmisim evet 6.2 demesini, deprem yok diye yorumladim. 6.2 olacaksa zaten strese gerek yok ama yalan soyluyor. Dayanagi yok. Istanbulun tarihine bakildiginda 1766 1504 ve bizans doneminde de adalar fayi ile beraber hep butunsel kirildigi biliniyor. 1766 da iki hat şeklinde kiriliyor golcukten kumburgaza kumburgazdan da sarkoye kadar ancak beyfendi gecmisi de yok sayarak adalar olü creep vb soylemlerde bulunuyor. Kusura bakmasin, bbc nin belgesellerindeki bogazicindeki profesorden celaline, nacisine ve bircoguna Ahmet Ercan da buna dahil ki bunlarin kimi jeofizikci kimi jeolog ortak kani adalarin da kirilacagi.

Keşke kurusikan bu adam hakli ciksa ama bilim evrenseldir. Sallamakla olmuyor. Senerin tvlerde olmasinin tek sebebi bundan hukumetin nemalanmasi bak işte deprem olmauacak kentsel donusum cok da muhim degil diye uzerilerindeki baskiyi azaltmak icin

• Marmara Bölgesindeki fay hatları malumunuz. Sağ taraf Gölcükte kırıldı sol tarafı fa geçen gün kırıldı o bölgedeki enerji birikimini almış . 1-2 ay veya hafta artçılar devam edebilirmiş...

Birkaç gün önceki depremde zaten artçı nedense daha büyüktü öncesinde 3.9 du sonrasında 6.2 ( 6.1 ) olarak daha yüksek değerli bir ARTÇIYA taze şahit olduk.

Peki ortası ne olacak ?

Türkçe'de konuşabilen Japon uzmana göre ortada enerji birikmiş ve yakın zamanda bile 7 civarı depremler görülebilir miş... Artık olarak umarım gerçekleşmez diyeceğim ama keşke erkenden olsa. Ne kadar orta kısmı beklerse enerji birikimi artacaktır ve şiddeti de artacaktır. Ortası her türlü felaket. Marmara Bölgesinin hepsine eşit uzaklıkta misali ve en yoğun nüfusa da en yakın taraf!

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.haberler
    Japon deprem uzmanından endişelendiren sözler: İki ay içinde İstanbul'da deprem olabilir
    https://www.haberler.com/yasam/japon-deprem-uzmanindan-endiselendiren-sozler-18556315-haberi/

Şapkalı Yer Bilimci ye de sadece ona bakarak ta kimseler rehavete kapılmasın.

Panik yapılsın diye değil. Her an olacakmış gibi serin panik yapmadan kararlarınızı tedbirlerinizi gözden geçirin derim ivedilikle !

Tedbirin her türlüsü zarar değildir güven verir ...

İyi de adamın yalan atıyorsa bundan çıkarı ne ki? Yalan atıyorsa ilk yanıldığı zamanda özellikle böyle yıkıcı bir deprem olunca bu adamın içinden geçmezler mi? Müdür sen bu adamın konuşmasını uzun uzadıya dinledin mi? Buyur link

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.SÖZCÜ Televizyonuyoutube
    'Aynı Bölgede Deprem Olabilir' O İlçeler Tehlike Altında! Şener Üşümezsoy Haritada Anlattı Sözcü Televizyonu'nu nasıl izleyebilirsiniz? Digiturk: 60 D-smart: 93 Turkcell TV Plus: 69 Tivibu: 69 Türksat Kablo TV: 76 Türksat 4A: 11837 Frekans, 30.000 V, batı, fec:2/3 Sosyal Medya Hesaplarımız; https://www.youtube.com/@Sozcutelevizyonu https://www.instagram.com/sozcutelevizyonu/ https://www.facebook.com/sozcutelevizyonu https://twitter.com/szctelevizyonu https://www.tiktok.com/@sozcutelevizyonu #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/watch?v=yY3bpbSh5VM
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

Bu arada bu adam deprem uzmanı değil, yer bilimci değil. Mimar ve inşaat mühendisi.

üstelik adam Türkiye'de kala kala uyanık bir Türk müteahhiti zihniyetine bürünmüş:

hakkındaki iddaalar doğruysa uzmanlığı dışında olmasına rağmen felaket çığırtkanlığı yapıyor:

Dinledim, ticaretle ugrasiyorum az cok insn sarrafi oldum. Bu adam da ustunluk kompleksi var. Kendini ispat etmenin peşinde, ancak refere edindigi adam japonun bir tezi uzerinden milyonlari rehavete suruklemesi inanilmaz bir cehalet. Konuşmasinda da cok ciddi problemler var. Soru kabul etmiyor. Böyle diyip geciyor. Surekli ayni seyleri tekrarliyor. Turkiyede kac tane yuksek mertebe bilim insanini dinlediysek hepsinin ortak gorusu gecmisi de ele alarak bu faylarin boylu boyunca kirilacak olmasi. Tarihte bu sekilde parcalanarak kirildigi hic olmamis bilimsel verilerce adamlar şimdi neden olsun diyor bu ise adalar fayı canli degil diyor. Oradaki fay etkisiz diyor. Neye dayanarak soyluyor sadece bir tez. Ama ispati 1766 da var. Bu adamin içinden geçilmesi gereken zaman asil simdi, bir bilimsel veriye dayaniyorsa aninda bunu sunmali ancak bir kitap almiş eline onu yazmiş, habire ayni seyi papagan gibi soyluyor.

Naci gorur, Celal, Yasemin Ozturk, Ahmet Ercan gibi niceleri yaniliyor olamaz. Risk buyuk. Inanmak isteyen patlak binasinda oturup, dua etsin daha etkili olur bence hocam.

Ticaretle uğraşan biri olarak bir fikirde bulunabilirsin diye düşünüyorum. Naci Görür için şöyle bir şey paylaşılmış. https://eksisozluk.com/naci-gorurun-insaat-reklaminda-oynamasi--7972718?day=2025-04-26

Ne diyorsun bu işe? Deprem paniğinin inşaat sektörü, beton rantını beslediği gerçeğini de dikkate alırsak sence de bu işte bir gariplik yok mu? Bir deprem bilimcinin bir inşaat şirketinin reklamında oynaması etik mi? Yukarıda deprem uzmanı diye pazarlanan ama aslında mimar ve inşaat mühendisi olan Japon arkadaşın da inşaat şirketleriyle çalışıyor olması biraz tuhaf değil mi?

Ben aynı şekilde İski de çalıştığını da duydum celal şengörde öyle. aslında burdaki problemi cidden göz önüne seriyor. Doğru düzgün adam yok medyada bu yüzden ufuktan başlayalım diye bir olay yok etrafta çünkü adam yok anasını satiyim.

İstanbul'da DEPREM!!! SİLİVRİ 6.2!!! Hayatımda böyle birşey yaşamadım.www.cumhuriyet.com.tr
    Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den yalanlama: 'Böyle bir açıklamam yoktur'
    https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/japon-deprem-uzmani-yoshinori-moriwakiden-yalanlama-boyle-bir-2332721

Böyle bir açıklaması da olmuş. O zaman fikriniz değişecek mi peki ?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.