Şimdi Ara

Depozito İade Sistemi başlıyor: DOA makineleri nasıl kullanılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam poset hadi neyse de bu hic isler bir şey değil ya

Avrupa ulkesi degiliz ki zararina bile geri dönüşüm yapalım?

Kesinlikle patlar bu sistem zarara sebep açar benden demesi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jack! kullanıcısına yanıt

10 kurus için bile ugrasir. Sen ben ugrasmasak da sokak ta ki coluk çocuk sırf zaman geçsin dondurma sakiz bile alırız diye ugrasir. Zamanında biz de az sise toplama dik 15 kurus iade alacagiz diye TEKEL bayilerinden 😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vain kullanıcısına yanıt

O copler den hem ülke para kazanıyor. Hem burda ki büyük geri donusum sirket leri. Emin olun eskisi gibi gelen copler saga sola atilmiyor istisnalar hariç. Büyük firma lar geri donusum de o copleri para ile satin alıyorlar.

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    Almanya'da vs durum nedir bilmiyorum ama Estonya'yi bildigim icin burasi ozelinde anlatmam gerekirse 1 siseyi iade ettiginizde 10 cent aliyorsunuz. Alta birkac temel gida fiyatini yaziyorum (En uygun markalari yazacagim bilginiz olsun) ona gore kiyaslayin.

10'lu yumurta : 1.7 Euro (17 tane sise yetiyor)
    1 litre sut : 1.3 Euro (13 tane sise)
    Ekmek : 1.3 - 1.5 Euro (Cok cesit var damak tadiniza gore degisir ama dumduz tost ekmegi, bizdeki UNO gibi olani bu fiyatlarda)

Daha liste uzar ama ortalama bu sekilde ve Turkiye'de bu oranlarda olacagini hic sanmiyorum. En az 1 tl altinda olursa da kimse ugrasip zaten biriktirmez ve sistem ise yaramaz.

• hangi süper zeka seçiyor bu kısaltmaları, inanılır gibi değil...

arkadaş, DOA dediğin şey Dead-on-Arrival(yani geldiğinde ölmüş) anlamında kullanılır ingilizce'de çoğunlukla...

yani bu projeye ölü doğmuş gözü ile bakacak millet...

projeye lafım yok, güzel bir uygulama, sadece hangi süper alyehisselam buldu bu ismi, muhalefet ettiğim yer orası...

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt

Normali kasada depozito olarak kesilen miktar kadar olmalı. Ama ülkemizde 5 kesip 3 iade ederler bence.

• Cihazlar nerede, yıl olmuş 2025.

• O değilde; şişelere ip ya da tel bağlayıp; içine sallayıp tekrar çekip tekrar içine sallayan olur mu? Atari salonlarında jeton sallayanlar gibi.  

• İlk bakışta güzel bir uygulama olduğu görülebilir, Sistemin nasıl işleyeceğine dair bilgilendirme kamu spotu yada ne derseniz işte anlatıma ihtiyaç var.

Uygulamada çıkabilecek aksaklıklar için bir süreye ihtiyaç olur diye düşünüyorum.

• 1-2 gün önce haberlerde izledim bu cihazı, şişe başına 25 kuruş yazıyordu. komik bence, 25 kuruş için kimse uğraşmaz.

• O değilde; bu otomatlar market önüne konursa daha verimli olur; önce makineye atar, sonra parayı markette harcar.

O değilde; bu otomatlarda marketler gibi bozuk para kalmadı (paranın bozuğu nasıl oluyorsa, madeni madeni), size poşet verelim der mi acaba?

O değilde; parasını alamadı diye otomata zarar veren veya içinde para var diye çalmaya yeltenen niyeti kötüler olur mu acaba?  

• shankssan kullanıcısına yanıt
    İngilizler çöplerine AirTag koyup yolculuklarını kayıt altına aldıklarında çöplerin Mersin yada Adana (şu an hangi il olduğunu hatırlamıyorum) taraflarında olduğunu görmüşlerdi. Onlar bile çöplerimizi geri kalmış ülkelere vererek onların doğasını tahrip ediyoruz. Bunun önüne geçmeliyiz diyorlardı. Burada geri kalmış ülke Türkiye vb. leri oluyor. Yani adamlar kendi ülkelerinden bizim ülkemiz bizim insanımız için üzülüyorlardı. Tabi bunlar araştırmacı gazeteciler. Yoksa çöpü satanın ve alanın pek şeyinde değiliz.

• Güzel bir uygulama 

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    Bursa'da 80'li yıllarda eski hapishanenin (günümüzde adliye sarayı) yanında birahaneler vardı. Uluyol'da, gazcılarda bira şişesi toplar tekel bayilerinde paraya çevirirdik. Sonra abur cubur, maytap, kız kaçıran, torpil vb. ne kadar ottan boktan şey varsa alır yer, eğlenirdik. Şimdi 100 şişe toplasan 1 paket dubai çikolatası zor alırsın gibime geliyor.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Hikayeyi anlamamışsın. DAO etiketli ürünler zaten depozitosu içine eklenmiş bir tık pahalı ürünler olacak. Yani kolayı 50 tl'ye alıyorsan, kola şirketi pet şişeye DAO etiketi basmak için 55 TL satmak zorunda kalacak. Onun pet şişesi de 5 TL'lik geri dönüşüm parası olarak o cihazlardan hesabına yatıracak. Maksat topluma geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak.

• Yeşilmişik kullanıcısına yanıt
    Ooooha

Tuketim alışkanlıklarımi degistirmem gerekecek iyi olur kola mola almayiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

bence kaliteli plastik kullananlar yada kullanma kararı alanların hepsi DOA etiketi alır. Mecbur gençler ve çok kişinin çocukları bu yeni alışkanlığı edinir. Bir de mesela kalitesiz plastik kaselerde satılan yoğurtlar DOA etiketi almak için mecbur kaliteli plastiğe geçer böylece toplum sağlığı daha fazla korunur bence.. Bence diyorum, çünkü böyle olursa kesin DOA etiketlileri seçerim, keşke böyle olsa.

• faniseyler kullanıcısına yanıt
    Çöp poşetlerini, bebek bezlerini tıkarlar içine

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • symbiat kullanıcısına yanıt

Esas onlar uğraşır. Sen insanlaeı küçümsüyorsun 25 kuruş için o makineleri yikarlar kuyruk olur.

• 1tl olmalı ki insanımız parayı sever işin ucunda para olduğu için herkes toplamaya başlar malesef 0.25 kuruş için kimse uğraşmaz yine yanlış uygulama

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.