|
Depozito İade Sistemi başlıyor: DOA makineleri nasıl kullanılır?
-
-
Güzel bir uygulama olmuş. Özellikle piknik yerlerine koyulsunda piknik yapıp çöplerini sağa sola atan "vatandaşlar" belki buralara atar.
-
Umarım bazı insanlar plastik, cam vs. toplama yarışına girerek birbirlerini dövmezler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haberde göremediğim için soruyorum. Şişe başı kaç para iade edecek?
-
Bir ara 25 kurus diye okumustum ancak degisti mi halen ayni mi hatirlamiyorum. Yurtdisinda ulkelere gore degisiyor ancak Estonya icin 10 cent odeniyor.
-
sonunda biri bişi yapıyor. En son 100 den fazla birikmiş cam şişeyi kimseye verememiştim. O günden sonra inancımı kaybetmiştim.
-
Yapılan iş 15 yıl geriden de gelsek iyi ama verilen ücret komik, millet uğraşır mı zor gibi.
-
Ücret iadesi puan olarak mı olacak yoksa TL olarak mı? Bakalım nasıl bir kurnazlık çıkacak bu işten.
-
Tanıtımdan önce biraz etrafa bu kutuları koysalardı bari. İstanbulda anadolu yakası çıkıyor. Güzel bir icraat ama çok küçük bir adım olmuş. Kutu bölgemde 0
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
valla birileri bu makinalarin ustunden guzel para kazanacak ben onu anladim, kazansinda kazanmasin demiyorum. Lakin 25 kurusa hicbirseyin satilmadigi ulkede, kim niye ugrassin ? Ahlakli bilgili insan zaten copunu nereye nasil atacagini biliyor, gelisimini tamamlamis. Otobanda arabasinin camindan su sisesini atan hayvandan asagi yaratik, 25 kurusa bu islerle ugrasmaz. Minumum 5tl olacak depozito, ve siz urun satin alirken zaten o depozitoyu odeyerek alcaksiniz. Ozetle makinaya atmadiginiz her pet sise, cope attiginiz para olacak tipki almanyada oldugu gibi. Ondan sonra cogumuz akillaniriz, yine copu dogru yere atmayan embesiller'in copunude birileri toplar para kazanir.
-
50 kuruş iade bile olsa, millet sağa sola fırlatcağına bunları biriktirip, iadeye getirir. Onlar yapmasa bile sokaktaki çocuklar harçlık için yada bazı karton işi yapanlar bu geri dönüşümü ayarlar.
-
5lik su şişelerini alıyorsa işime yarar baya kücük şişeleri alıyorsa uğraşmam 1tl olsa abooo herkes toplar
-
Yurtdışından çöp ithalatını keserek doğayı korumaya başlayabiliriz.
-
İade ücretleri henüz belli değil
-
Bende 1 yıl kadar önce 0,25TL olarak okumuş ve mantıksız bir değer olduğunu düşünmüştüm. Aradan geçen zaman zarfında o para artık market poşeti bile alamayacak kadar değersizleşti. Şişe başı 5,-TL verecek olsa mantıklı derim. Hadi olmadı şişe başı 1,-TL olsun. Çocuklara simit parası olur 20 şişe.
-
Programı kurdum. Tasarım ve kullanışlılık güzel. Genelde devlet kurumlarının programları ilk kurulum ve aktif etmede sıkıntı üstüne sıkıntı çıkarır. Bu program sıfır sorunla çalışmaya başladı. Bursa'da bir tane bile iade makinesinin olmaması ve neredeyse bir yıldır (şişelerde bu logoyu en az bir yıldır görüyorum) bu konuda bir çalışma yapılmamış olması düşündürücü. Büyük ihtimal güdük bırakılacak bir projemiz daha oldu.
-
Gerçekten saçma k.c kadar evlerde yaşıyoruz bir de şimdi şişe mise biriktirmekle mi uğraşacağız?
Depozito olarak en baştan alıyorsun sonra geri iade ediyorsun parayi what the hell
Çöpe atsak zaten gariban insanlar gelip topluyor plastik kağıt ne varsa onlar 3 5 para kazansaydi? Bu kadar koca koca makinelere para harcanacak bunların tekrar toplanmasi bakimi yazilimi vs derken maaliyetini kurtarmaz zarar eder bu sistem
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2025 Ekim: Depozito vergisi geliyor
-
Pİlot bölge Bolu mu diye merak ettim ama Sakarya çıktı. Neyse İstanbul'a gelirse ben yine kağıt toplayıcılara veririm onlar kazanır.
-
Evet aslında amaç toplumda geri dönüşüm alışkanlığı yaratmak olmalı. Poşetlerden 25 kuruş alınmaya başladığında ben file kullanmaya başlamıştım fakat ne yaparlarsa yapsınlar üzerinde DOA ekstra ücretle satılan ürün olsa bile ben yine kağıt toplayıcıların aktif olduğu çöpe atacağım galiba.
Poşetler 50 kuruş oldu bu arada. Bunlar aslında toplumu bilinçlendirmek açısından önemli hamleler. Bireysel bakmamak lazım.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Güzel bir uygulama olmuş. Özellikle piknik yerlerine koyulsunda piknik yapıp çöplerini sağa sola atan "vatandaşlar" belki buralara atar.
|
50 kuruş iade bile olsa, millet sağa sola fırlatcağına bunları biriktirip, iadeye getirir. Onlar yapmasa bile sokaktaki çocuklar harçlık için yada bazı karton işi yapanlar bu geri dönüşümü ayarlar.
|
Umarım bazı insanlar plastik, cam vs. toplama yarışına girerek birbirlerini dövmezler
|
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X