Şimdi Ara

DENİZDE YAVRU MARTI BULDUM! NEYLE BESLEYEBİLİRİM ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
15.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meraba deniz kenarında yavru martı buldum boyu yaklaşık 20 cm var tüyleri felan var ve daha uçamıyor galiba annesi üstünde taşırken düşürmüş yoksa nerden gelicek kıyıya.Bu martıyı neyle besliyebilirim konserve balık satılıyo onlardan versem yermi

ERTESİ GÜN
    Arkadaşlar kuş uçmaya başladı bayağı bi uçuyo ama hala anneye muhtaç elimi uzattığım zaman ağzını açıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XthorX -- 15 Eylül 2012; 11:52:09 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

DENİZDE YAVRU MARTI BULDUM! NEYLE BESLEYEBİLİRİM?

Bir deniz kenarında yavru bir martı bulduysan, onu doğru şekilde beslemek onun sağlığı ve hayatta kalması için hayati önem taşır. İşte yavru bir martıyı beslemek için yapman gerekenler:

1. Adım: Martının Türünü Belirle

Denizde yaşayan birçok martı türü vardır. Türü belirlemek, martının doğru beslenmesini sağlamak için önemlidir.

2. Adım: Uygun Besinler Seç

Martılar tipik olarak omnivordur, yani hem et hem de bitki yerler. Yavru martılar için uygun besinler şunlardır:

• Küçük balıklar (sardalya, hamsi): Bunlar yavru martılar için en iyi protein kaynağıdır.
    • Solucanlar: Solucanlar da iyi bir protein kaynağıdır ve martılar tarafından kolayca sindirilir.
    • Küçük kabuklular (karides, kril): Kabuklular da yavru martılar için iyi bir protein kaynağıdır.
    • Böcekler: Böcekler, yavru martılar için kolayca temin edilebilecek başka bir protein kaynağıdır.

3. Adım: Besleme Sıklığı

Yavru martılar sık sık beslenmelidir. Genç martılar günde 3-4 kez, daha yaşlı martılar ise günde 2-3 kez beslenmelidir.

4. Adım: Besleme Yöntemi

Yavru bir martıyı beslemenin en iyi yolu bir maşa kullanmaktır. Bunun nedeni, martının sana alışmaması ve yaban hayatına dönmekte zorlanmaması gerektiğidir. Martıya her bir besin parçasını tek tek ver.

5. Adım: Su Sağla

Martıların da suya ihtiyacı vardır. Bir kapta temiz su sağla.

6. Adım: Veteriner Hekime Danış

Mümkünse bir veteriner hekime danış. Veteriner hekim, yavru martının beslenmesi ve bakımı konusunda profesyonel tavsiye sağlayabilir.

Bu adımları takip ederek, bulduğun yavru martıyı uygun şekilde besleyebilir ve hayatta kalma şansını artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ölücek o sahile bırak
  • balik ver balik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpbor

balik ver balik
    ŞU 2 YORUMU BEĞENMEDİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crossguard

ölücek o sahile bırak
    o martı değil ...ekmek haşlanmış yumurta tipi şeyleri karıştır bulamaç yap şırangayla besle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Eylül 2012; 21:36:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

o martı değil ...ekmek haşlanmış yumurta tipi şeyleri karıştır bulamaç yap şırangayla besle...

Alıntıları Göster
    İnternetten araştır derim
  • quote:

ciddiyim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bu ne ozaman
  • quote:

Alıntıları Göster
    martı değil lea o kumru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

İnternetten araştır derim

Alıntıları Göster
    Ama işte bu martı mı yoksa başka bişeymi adını bilsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: XthorX

ne olması farketmez etçil otçul farketmez aç kaldıklarında çöp yerler zaten haşlanmış yumurtayı bulamaç yap haifif ekmekle şırangayla yavaş yavaş besle..yaşatmak istiyosan..(iğnesi takılmamış şıranga tabi bide hayvanı telef etme tabi veledsen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Eylül 2012; 21:44:02 >
  • quote:

quote:

ne olması farketmez etçil otçul farketmez aç kaldıklarında çöp yerler zaten haşlanmış yumurtayı bulamaç yap haifif ekmekle şırangayla yavaş yavaş besle..yaşatmak istiyosan..(iğnesi takılmamış şıranga tabi bide hayvanı telef etme tabi veledsen)

Alıntıları Göster
    18 yaşında herifiz heralde kaç sefer kuş besledim

• quote:

18 yaşında herifiz heralde kaç sefer kuş besledim

Alıntıları Göster
    çok da tatlıymış
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1zmirli

çok da tatlıymış

Alıntıları Göster
    Bırak onu gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bosnia

Bırak onu gitsin

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slippery one Sabun

O ekmeği öylece mi vercek insan altına bir şey yazar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dışkı

quote:

Sonunda bu niki de gördüm ya Donanımforumda ölürüm de gam yem artık.Birde avatar koymuş,Ey Allahım ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Asmodian

quote:

Orijinalden alıntı: Dışkı

quote:

Sonunda bu niki de gördüm ya Donanımforumda ölürüm de gam yem artık.Birde avatar koymuş,Ey Allahım ya

Alıntıları Göster
    Kimse İstanbullun değil galiba yorum yapanlardan.SİMİT AT KARDEŞ

• kumru değil o,kumrunun gagası daha kısa oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kuş martı değil,kumruda değil kanat ve kuyruk yapısı bu 2 türden de farklı. Başka bişey bu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.