< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XthorX -- 15 Eylül 2012; 11:52:09 > |
DENİZDE YAVRU MARTI BULDUM! NEYLE BESLEYEBİLİRİM?
Bir deniz kenarında yavru bir martı bulduysan, onu doğru şekilde beslemek onun sağlığı ve hayatta kalması için hayati önem taşır. İşte yavru bir martıyı beslemek için yapman gerekenler:
1. Adım: Martının Türünü Belirle
Denizde yaşayan birçok martı türü vardır. Türü belirlemek, martının doğru beslenmesini sağlamak için önemlidir.
2. Adım: Uygun Besinler Seç
Martılar tipik olarak omnivordur, yani hem et hem de bitki yerler. Yavru martılar için uygun besinler şunlardır:
- Küçük balıklar (sardalya, hamsi): Bunlar yavru martılar için en iyi protein kaynağıdır.
- Solucanlar: Solucanlar da iyi bir protein kaynağıdır ve martılar tarafından kolayca sindirilir.
- Küçük kabuklular (karides, kril): Kabuklular da yavru martılar için iyi bir protein kaynağıdır.
- Böcekler: Böcekler, yavru martılar için kolayca temin edilebilecek başka bir protein kaynağıdır.
3. Adım: Besleme Sıklığı
Yavru martılar sık sık beslenmelidir. Genç martılar günde 3-4 kez, daha yaşlı martılar ise günde 2-3 kez beslenmelidir.
4. Adım: Besleme Yöntemi
Yavru bir martıyı beslemenin en iyi yolu bir maşa kullanmaktır. Bunun nedeni, martının sana alışmaması ve yaban hayatına dönmekte zorlanmaması gerektiğidir. Martıya her bir besin parçasını tek tek ver.
5. Adım: Su Sağla
Martıların da suya ihtiyacı vardır. Bir kapta temiz su sağla.
6. Adım: Veteriner Hekime Danış
Mümkünse bir veteriner hekime danış. Veteriner hekim, yavru martının beslenmesi ve bakımı konusunda profesyonel tavsiye sağlayabilir.
Bu adımları takip ederek, bulduğun yavru martıyı uygun şekilde besleyebilir ve hayatta kalma şansını artırabilirsin.