Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.712
Cevap
88
Favori
409.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bence siralama 200k civarina cikacak. Çünkü populer olmaya basladi duim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerdavader kullanıcısına yanıt
    olabilir evet ama ben ortalama 160 bin sıralama bekliyorum en kötü 200k gerilerim yani.Senin ygs sıralaman kaç kardeşim ?
  • t.t.b001 kullanıcısına yanıt
    410k hocam benimde mat 30-37 fizik 6-10 arasi geliyor. Benimde hedefim 200k yani ordu siralamasina cekmek

yani çekilebilir tabi.Ordu üniyi iyi araştır derim kardeşim.Okul daha geçen sene açılmış.İnternette birkaç yerde yetkisi alınacak gibisinden bazı şeyler bile görmüştüm.Tabi öyle her şeye aldırış etmemek gerek.Denizcilik fakülteside merkezde değil Fatsadaydı kardeşim bilgin olsun.Daha önce üniye gittin mi ilk mi olacak bu sene ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: t.t.b001

yani çekilebilir tabi.Ordu üniyi iyi araştır derim kardeşim.Okul daha geçen sene açılmış.İnternette birkaç yerde yetkisi alınacak gibisinden bazı şeyler bile görmüştüm.Tabi öyle her şeye aldırış etmemek gerek.Denizcilik fakülteside merkezde değil Fatsadaydı kardeşim bilgin olsun.Daha önce üniye gittin mi ilk mi olacak bu sene ?

gitmedim hocam daha önce hocam yetkiyi aldı ordu artık uzakyol ehliyeti veriyor. aklımda rizede vardı ama siyasi olaylar falan kafamı karıstırdı, rizeyide yazarım artık. inşallah gideriz hocam bu sene
    Bu sene yüksek ihtimalle Hataydaki denizcilik fakülteside öğrenci almaya başlayacak orayıda düşünebilirsin.Sen neden duim düşünüyorsun kardeş nerden aklına geldi ?
  • quote:

Bu sene yüksek ihtimalle Hataydaki denizcilik fakülteside öğrenci almaya başlayacak orayıda düşünebilirsin.Sen neden duim düşünüyorsun kardeş nerden aklına geldi ?

hocam ben 10 sınıftan belli istiyorum, meslek mezunuyum barajı geçemeyince bırakmıstım bu senede ailem dershaneye git dedi benimde istegimdi ama dile getiremiyordum. bu sene gittim iste olacak inşallah , çok ders çalıstım ama yinede matematikten baska derslerimi geliştiremedim.
  • quote:

iskendrun tekniğe baktım hocam senato kararında bu sene acılacak yazısı yok malesef.
    helal olsun kardeş ben ygs de 20 mat yapıyorum lys de 20 neti zor çıkarıyorum ama çalışmadan olmuyor lys.30 35 net boru değil iyi çalışmışsın demek ki.Umarım kazanırsın.Artık okuyacak bölüm bırakmadılar kardes duimde 5-10 yıl içinde diğer meslekler gibi olur muhtemelen ama kendimizi geliştirirsek işsiz kalcağımızı sanmıyorum ben.
    hımm ne kadar geç açılırsa benim için o kadar iyi olur.Ama birkaç seneye açarlar kesin.
  • quote:

helal olsun kardeş ben ygs de 20 mat yapıyorum lys de 20 neti zor çıkarıyorum ama çalışmadan olmuyor lys.30 35 net boru değil iyi çalışmışsın demek ki.Umarım kazanırsın.Artık okuyacak bölüm bırakmadılar kardes duimde 5-10 yıl içinde diğer meslekler gibi olur muhtemelen ama kendimizi geliştirirsek işsiz kalcağımızı sanmıyorum ben.

haklısınız hocam diğer mühendislikler gibi olur buda yakın zamanda, inşallah beraberce kazanırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yerdavader

quote:

yaşım henüz tam 21 bile olmadı. EYLÜL 1996 doğumluyum ama iş güç hayatına biraz erken atıldım kardeşim.Yaş sınırı olduğunu biliyorum Rize için yaş sınırı 24 tü sanırım piri reis için de 22 idi.Emin değilim ancak benim için yaş problemi yok diyebilirim.Hocam siz hangi okulda kaçıncı sınıf öğrencisisiniz acaba ?Ayrıyettende yazdıklarıma katılmadığınız bir yer var mı ?

orduda 23 hocam, bence rizeye gitmeyin ünicversitienin adı recep tayyip edoğan üniversitesi, ileride rüzgar tersinden eserse sıkıntıya girebilirsin, siyasi ad taşıyan ünilerden uzak durun bence, benimde yasım 20 ekim 96 lıyım ordu istiyorum
    bence siz ordu pri reis ktü dokuz eylül oluyorsa itü dusunun

Normal bir bolum olsa dedikleriniz dogru ama bu meslekte ehliyet isledigi icin universite adi problem olmaz. Ben de Rize'de okuyorum hicbir problemle karsilasmadim. Arkas'ta staj yaptim gibi..

Eger oyle bir problem olsaydi Zirve universitesindekilere olurdu.

Ustteki kardesim, bizim okulda diger okullarda oldugu gibi hiyerarsik duzen vardir. Yasindan sebep bu faktoru de degerlendirmeni oneririm. Ust devrelerinde senden kucuk abilerin de olabilir, her okulda bu boyle tabi. Piri reis gibiler haric

• El Cazador kullanıcısına yanıt
    Hocam devrecilikle çok problemim olcağını sanmıyorum.Okulda öyle fazla insanlada muhattap olmam.Durduk yere kimsenin tavuğuna kışt demeyiz:).Diğer öğrencilerinde durduk yere ahkam kesip abilik taslayacağını sanmıyorum.Öyle olsa da birkaç yıl sıkarız dişimizi ne yapalım.Neleri göze alıp bu bölümü yazıyoruz 3 5 saat ders aralarında 2 3 çocuğun artistlik yapmasını alttan alırım diye düşünüyorum.Büyük konusmamak gerek tabi.

Siz Arkasta stajı nasıl buldunuz hocam ? Birde staj dönemi zorlu geçti mi acaba ? Rasta,boya moya yaptırdılar mı gemici gibi ?
  • Ordu, Rte, yeni açılan Hatay, Van 100.yıl, Kibristaki Girne amerikan , Yakın Doğu, İTÜ(kıbrıs). İstanbul uni, İTÜ, DEÜ ve KTÜ

800-900 civarı kontenjan var sanırım, 4 senelik uzakyol zabitligi veren okullar bunlar. Eskiden zirve vardı, kapatıldı. Eğitimin önemi yok, ingilizcen varsa gemide mesleği ogrenirsin kafasında çoğu kişi. Torpil çok dönüyor. Ülkemizin belası olan liyakat denizcilikde de yok. Hele kapatılan zirve gibi universitelerde milletin nasıl ders geçtiğini söylemiyim tadımız kaçmasın.

Ne olacak bu gidişle. Maaşlar düşecek, ordan burdan fışkıran bölümlerden mezun birisi ben 2000 dolara başlarım diyecek. Adam 200binde girmiş bölüme, dersleri kolay geçmiş umrunda olur mu, gider çalışır 2000 dolara. Birleşim fiyatları düşürmeyelim derdim de ağzımı yormaya değmez .İlerde tezimi turkiyedeki gemilerde nasıl kalitesiz eleman yetistirildiginin, maaşların düşmesinin ne gibi sonuçlar doğuracağını savunan bi tez yazmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maldan adam -- 4 Haziran 2017; 1:29:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben düz tabanım saglık.raporu veriyorlarmı

• maldan adam kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısın. Şu an bile zabit kaynıyor ortalık. Eskiden gemiden gemiye atlarken şu an iyi firmalarda bile 6-7 ay gemi bekleyen zabitler var. Tabi güverte için konuşuyorum. Makineciler bu konuda rahat. En fazla 2 ay bekler bulur bir gemi çıkar ama bu demek değilki işsiz kalıcaksın. Şahsi düşüncem denizde iş bitmez. Çünkü daha okurken stajda bırakan çok veya okul bittikten sonra bırakan çok. Denize çıkanlardanda çoğunluğu 2-3 yıl sonra bırakıyor. Yani sürekli devir daim var. Tabi 2-3 yıl eski gemilerde dandik bayraklı gemilerde ezilicen sonra yabancı firmalara gireriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.U.N.O -- 3 Haziran 2017; 17:49:30 >
    Hicbir okulda eskisi kadar siki degil zaten devrecilik merak etme. Ben ve potansiyel diger ust devrelerin hosgoruludur rahat ol.

Staj konusuna gelirsek torpille girdim. Benim okulum 1 donem uzadigi icin zamaninda cikamadim bu sebeple torpil gerekti. Staj donemlerinde kariyer gunlerine gelen sirketler okula belirli bir kontenjan verir. Problem yasamazsin. Arkas ve Yasa bizim okula en cok kontenjan veren sirketler bildigim kadariyla. 7-8 civari veriyor her ikisi de.

Stajda her seyi yaptim, yapman da gereki. Rasta degil bu arada o, rasta saca yapilir. Raspa da yaptim, boya da. Irgat balatasi da degistirdim gemiyi tek basima limanda shifting de yaptim. Hani komple forvet derler ya, oyle olman gerekir.

• El Cazador kullanıcısına yanıt
    Ahahah haklısınız yanlış yazmışım :D Hocam peki sizce 2022 de ingilizce öğrenmiş donanımlı biri olarak rteü den şöyle ilk 15 te falan mezun olsak iş konusunda sıkıntı çeker miyiz ?Durum ne kadar kötüye gidebilir ? Bir de siz stajda ücret aldınız mı ?

• maldan adam kullanıcısına yanıt
    Usta sizce bu maaşlar en kötü nereye kadar düşebilir ? Arkas Ya Sa gibi firmalar zabitlere 2500 dolardan aşşağı maaş teklif eder mi sizce? Elbette piyasayı düşürenler olur ama işini iyi yapan donanımlı bir zabit standart denilebilecek bir maaşla iş bulamaz mı ? Siz henüz öğrenci misiniz yoksa mezun mu ?

Ister 1. bitir ister sonuncu. Hicbir onemi yok. Onemli olan uzun staja ciktigin sirkette iyi bir izlenim birakmak ve basvurdugun sirketlerin kendi sinavlarini gecmek. Vardiya, colreg gibi. Okul hikaye gercekten buna inanin. He egitim kalitesi dersen ben bizim okulu siddetle oneririm. Stajimda maas aldim ama burada belirtmek istemiyorum. Tatminkar oldugunu belirtmem yeterli :)

• 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.