Şimdi Ara

Demokrasi'nin Kötü Tarafı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demokrasi'nin kötü tarafı,çoğunluğun herşeyin doğrusuna karar verebileceğine inanmaktır. Demokrasi'nin işlemesi için en önemlisi egitim seviyesi ve halkı bilinclendiren bir medyadir.

ABD başkanlık sisteminde medya çok güçlüdür,medya başkanın hata yapmasını engeller ve zorlar. ABD de birde kongre ve meclis vardir ki bunlar ayri guclerdir. Baskan istediği gibi at koşturamaz. İlk önce kongre onay vermek zorundadır,kongreden sonra meclis onay vermek zorundadır. Baskan KHK'lar ile ulkeyi yönetemez.

Demek istediğimi kısa bir örnekle açıklayalım. Nazi iktidarida, müttefikler Berlin'e yaklaşmışken,Nazi halkı hâlâ savaşı kazandığını zannediyordu. Bu etkiyi medya ve propaganda ile sağlayabilirsiniz. Çoğunluk her zaman sizi doğru yola götürmez...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Demokrasinin en kötü yanı herkesin oyunun eşit olması bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada kusursuz sistem yok ne yazık ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yfsocietyy

Demokrasinin en kötü yanı herkesin oyunun eşit olması bence
    Aslinda bir sistem olmali, oy verme sinavla olmali. Sinavdan yuksek puan alanlarin oy katsayisi da yuksek olmali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletten yardım alanlara doğum kontrolü getirilip oy kullanma hakkı kısıtı getirilse yeterli bence... Bu yıllar önce getirilmeliydi en azından yardım alanların doğum kontrolü

sosyal dayanışma vakfında bütün ortadoğulular ve hindistan kökenliler zorla yardım peşinde kavga çıkarıyorlar polisi'de koymuşlar oraya... polis ne alaka demiştim ilk başta... sistem bozulmuş ogün çalışanlar bugün kafamız rahat diyorlardı kendi aralarında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aysun Kayacı bunu söylediğinde linç yedi, sen nasıl garip köylü memet emminin oyuna göz dikersin diye.. Şimdilerde görüyoruz ki kadın çok haklı, memet emmiye saygımız var fakat ne okul okumuş ne bir fikri var birilerinin din sömürüsüyle lambaya basmazsan din elden gider gavurluk gelir söylemleriyle oy kullanıyor. Birde okul okumuş cemiyetten olan istanbullu doktor hilmi bey var bu iki adam tarihte hiç bir zaman kardeş olamadı ki memet emmi hilmi beyin çaycısı odacısı oldu amma lafa gelince eşit oldular. Demokrasi iyi bir şey gibi görünse dahi işin ehli olmayanların eline geçtiğinde ne yazık ki oyuncak oluyor.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    O sistem olsa ne olur hocam adaylara bakarmısınız hangi partinin hangi milletvekili hakikaten milleti temsil etmek icin o mecliste hepsi birer piyon mevcut partiler kimi gösterirse insanlar ona yöneliyor zaten artık popüler yüzleri, insanlar
    tarafından sempatik yada saygı gören insanları gösteriyorlarki oyları artsın yoksa milletin meclisinde eski bir futbolcunun , motorsikletçinin yada dizi oyuncusunun ne işi olabilir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klasik " ben zekiyim geri kalanlar aptal " temalı konu. Bu kaçıncı kim bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Aysun Kayacı bunu söylediğinde linç yedi, sen nasıl garip köylü memet emminin oyuna göz dikersin diye.. Şimdilerde görüyoruz ki kadın çok haklı, memet emmiye saygımız var fakat ne okul okumuş ne bir fikri var birilerinin din sömürüsüyle lambaya basmazsan din elden gider gavurluk gelir söylemleriyle oy kullanıyor. Birde okul okumuş cemiyetten olan istanbullu doktor hilmi bey var bu iki adam tarihte hiç bir zaman kardeş olamadı ki memet emmi hilmi beyin çaycısı odacısı oldu amma lafa gelince eşit oldular. Demokrasi iyi bir şey gibi görünse dahi işin ehli olmayanların eline geçtiğinde ne yazık ki oyuncak oluyor.
    zengin koca parası yiyip ev kadınlığını tercih edeninde oy kullanmaması gerekiyor ozaman başta aysun kayacı...senin o süper kafana gore tüm akpliler cahil ,chp ye atan kültür abdidesi...

sonra akp yönetimindeki insanların eğtim kariyerine bakınca bir kal geliyor size ama,chp yönetimindeki insanlara 5 basıyor genelde çünkü.

siz onu ideolojisi vesayet olan diye değiştirin bence eğitim değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ağustos 2018; 12:13:6 >

• demokrasi yi ezelinden sevmem .

bizim coğrafyamızda işlemez.

bizim topraklarda lider ön planda olmalı.

atatürk en güzel örneği.

büyük liderler bizi ileriye götürür.

zaten millette lider potansiyeli olana basıyor oyunu.

bizim memleket coğrafyamız böyle.

keşke burası danimarka olsa da kılıçdaroğlu yönetse ama değil.

bize reis ,muharrem ince gibi adamlar yön verebilir.

bisikletle işe gidecek cumhurbaşkanını mahalleden geçerken esnaf bir güzel şamarlar.

realiteyle rüyaları karıştırıyor millet.

rüyalara en güzel örnek küba, herkes okumuş ve açlık içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Aysun Kayacı bunu söylediğinde linç yedi, sen nasıl garip köylü memet emminin oyuna göz dikersin diye.. Şimdilerde görüyoruz ki kadın çok haklı, memet emmiye saygımız var fakat ne okul okumuş ne bir fikri var birilerinin din sömürüsüyle lambaya basmazsan din elden gider gavurluk gelir söylemleriyle oy kullanıyor. Birde okul okumuş cemiyetten olan istanbullu doktor hilmi bey var bu iki adam tarihte hiç bir zaman kardeş olamadı ki memet emmi hilmi beyin çaycısı odacısı oldu amma lafa gelince eşit oldular. Demokrasi iyi bir şey gibi görünse dahi işin ehli olmayanların eline geçtiğinde ne yazık ki oyuncak oluyor.
    Sonuna kadar haklı idi Aysun Kayacı. Akp ' liler bile defalarca çıkıp söylediler en çok oyun eğitim almamış kesimden alıyoruz diye.

• blackjack8696 B kullanıcısına yanıt
    Ben de bir köylü olarak her zaman o kadına destek vermişimdir ama kadın yanlış anlaşıldı orada , insanı küçük gördüğü pompalandı medyaya ama anlattığı başka bir şeydi.

Ha ben okudum bir şeyler öğrendim yanlış veya doğru bir seçim yapıyorum. Ama yukarda Bir arkadaşın dediği gibi, hani sadece köylü değil çoğu kesim hiçbir şey bilmeden kulaktan dolma şimdi haber kanalı Söylemeyeceğim 1.02 tane kanalda ne görürse ha böyle deyip o şekilde oy veriyor.

Bence 40 yaşüstü nesil ölmedikçe bazı şeylerin değişmesi zor.

Ha yeni nesili de sosyal medya, eğitimin berbatlığı, işsizlik vb öldürüyor ya neyse.

Ben bi şekilde bi noktada bi patlama olacağını düşünüyorum belki 10 sene sonra belki 20 sene sonra ama mutlaka bir patlama noktası yaşanacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

zengin koca parası yiyip ev kadınlığını tercih edeninde oy kullanmaması gerekiyor ozaman başta aysun kayacı...senin o süper kafana gore tüm akpliler cahil ,chp ye atan kültür abdidesi...

sonra akp yönetimindeki insanların eğtim kariyerine bakınca bir kal geliyor size ama,chp yönetimindeki insanlara 5 basıyor genelde çünkü.

siz onu ideolojisi vesayet olan diye değiştirin bence eğitim değil

Alıntıları Göster
    Atatürk düşmanlarıyla muhabbete girecek kadar alçalmadım.

• Nycha kullanıcısına yanıt
    demokrasinin kusursuz olduğunu yazmadım bu bir ama sizin bahsettiğiniz ideoloji kayırımı yani oligarşiye kayan bir soylem...muhalafete oy atıp boş beleş hiç bir işe yaramayan parazit dolu, akp dede dolu....onun altından kalkamazsın...
    gitmiş birde zengin koca parası yiyip evde oturan kadını methedmiş şaka gibi...aysun kayacı memlekette bir işe yarasa içim yanmıycak sevginiz kör siyasetinizden...
    şu an çoban bile aysun kayacıdan daha çok işe yarıyor bu memlekette önüne kırmızı et süt geliyorsa o çobanlar hayvan bakan insanlar sayesinde geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ağustos 2018; 13:43:43 >
  • mustang_88 kullanıcısına yanıt
    Zaten toplum olarak bizim en büyük eksiklerimizden biri doğru yapanı yanlış, yanlış yapanı ise doğru anlamak.

Türkiye ' de olan biteni görmek için tv kanallarını izlemeye gerek yok. Biraz dışarıya çıkıp objektif düşünceyle çevreye bakmak bile yeterli...

Bu ülkeyi ne 40 yaş üstü, ne de altı kurtarabilir. 40 yaş üstü olanlar arkasından gelenlerin kendilerinden çok daha geri zekalı olması için ellerinden geleni yaptı zaten. Hal bu ki bunun sonucu arkadan gelen nesilin hali ortada.

Patlama olduğunda iş işten geçecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

klasik " ben zekiyim geri kalanlar aptal " temalı konu. Bu kaçıncı kim bilir.
    Arkadaş zeki mi bilmem ama dünyanın %65'nın türkiyenin de %75-80 'inin aptal olduguna eminim. Niye dersen dünyadaki en zeki goril 86 iq seviyesine sahipken şu anda dünya insan ortalaması 85-90 civarında yer alıyor.
  • Nycha kullanıcısına yanıt
    bu olay dünyanın en gelişmiş ülkesinde bile var boş boş yazmayın sizin derdiniz oligarşi, elit sözde üst akıl bir azınlığın toplum üstünde diktatörlük kurma hayalleriyle yaşıyorsunuz resmen geçti o devirler.... abd yede gitsen muhafazar protestan köylüler daha fazla çocuk yapar uçkurunun keyfinide sana soracak değiiler... yazıya bak nerden baksan elde kalıyor
    birde ilericiyiz demezlermi neremle gülsem şaşırırım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ağustos 2018; 14:11:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.