Şimdi Ara

Demokrasi Doğru Bir Sistem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demokrasi, uygulanmaya başladığı tarihten itibaren Aristo ve Platon gibi büyük filozofların eleştirilerine maruz kalmıştır.

Platon şöyle demiş:

"Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir."

Ve Türkiye'ye baktığınızda Platon'un korkularının gerçekleştiğini görebilirsiniz. Sizce demokrasi doğru bir sistem mi?

• Hangi konuya mesaj atsam siliniyor. Kabuska online değil galiba.
  • Konuya gelirsek eğer neden demokrasiyi sorguladığınızı gayet iyi anlıyorum. Azınlığın fikrini savunan kimseler başa gelmeyince/gelemeyince halkı aptal olmakla suçluyorsunuz. Bu konuda söylenecek çok söz var fakat konu silineceği için elimizi yormaya değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ||SerdenGeçti||

Konuya gelirsek eğer neden demokrasiyi sorguladığınızı gayet iyi anlıyorum. Azınlığın fikrini savunan kimseler başa gelmeyince/gelemeyince halkı aptal olmakla suçluyorsunuz. Bu konuda söylenecek çok söz var fakat konu silineceği için elimizi yormaya değmez.

+1 Evet sağda solda millete hakaret edilmesinden bıktım.

Ayrıca arkadaşım bahsettiğin şey "Demokrasi" değil, "Cumhuriyet". İkisi birbirinden farklıdır. İkisi birbirini bütünler.
  • Demokratikliği,insan hak ve özgürlükleri kültür olarak edinmemiş milletler için demokrasi felakettir.Zira demokrasi bu yerlerde diktatörlüğe dönüşüyor.Bence bir ülkenin sistemi ne olursa olsun olay o ülkenin eğitiminde ve kültüründe bitiyor.Gerisi boş..Bir ülkede demokrasinin olup olmadığını anlamak için en küçük azınlığın ne derece baskı altında olup olmadığına bakmak yeterlidir.
  • İster demokrasi uygulayın, ister komünizm uygulayın ne uygularsa uygulayın, bunu eğitimsiz, cahil, tarım toplumlarıyla başaramazsınız.
    Sorun sistemde değil, sorun insanda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten kendini yetiştirmiş, paralı insanlar sistemi manipüle edip istediğini iktidara getiriyor. o yüzden sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demokrasi iki kurdun ve bir koyunun akşam yemeğinde ne yenmesini oylamasıdır. Derhal kellesi uçurula bu demokrasinin.
  • örnek verıcem (yönetim ile ilgili) ;

2x2=4 degıl mı ? Ama çoğunluk buna 8 dedı dıyelım o zaman 8 olarak mı kabul edılmelı yanı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demokrasi sorgulanmaya başlamış
    Bu günleridemi görecektik
  • 10 kişi A diyorsa 9 kişi B diyorsan, A doğru sayılıp uygulanıyor ve B görüşü yanlış sayılıyor. Sadece 1 kişinin düşüncesi yüzünden bu durum meydana geliyor, o kişinin de bu konu hakkında ne kadar düşündüğü tartışılır. Demokrasi doğru bir sistem değil ama şu an uygulanabilecek en doğru sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

10 kişi A diyorsa 9 kişi B diyorsan, A doğru sayılıp uygulanıyor ve B görüşü yanlış sayılıyor. Sadece 1 kişinin düşüncesi yüzünden bu durum meydana geliyor, o kişinin de bu konu hakkında ne kadar düşündüğü tartışılır. Demokrasi doğru bir sistem değil ama şu an uygulanabilecek en doğru sistem.

Cok dogru.Sinavlara benzetetilebilir aslinda..Bir sinav bir ogrencinin kapasitesini olcebilecek kadar mukemmel degildir ama yine de en gecerlisi budur.
  • Ülkemizde demokrasi bazı anlı şanlı aydınlarımız ve bir kısım halk tarafından kendi seçimleri iktidarda olmak şartıyla vazgeçilemeyecek bir şeydir.
    Ancak kendi kendilerini üstün sınıf olarak atayan bu aynı kesim demokratik sistemde oy kullananlar onların istediği doğrultuda oy kullanmayınca onlara hakaret ederler, her türlü aşağılamayı yaparlar.
    Onlara göre doğru sistem olması kendi doğrularının yönetimde olması ile bağlantılıdır.
  • Üçüncü dünya ülkelerinde
    Demokrasi: Çoğunluktaki bilgisizlerin azınlıktaki aydınları yönetmesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Demokrasi sorgulanmaya başlamış
    Bu günleridemi görecektik

"Alışın artık yeni düzen bu".Peeeh.....
  • farklı demokrasi yaklaşımları mevcut. ama insanlığın geldiği en mükemmel nokta 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren önem kazanan, hukuk ve insan haklarının üstünlüğüne dayanan, çoğunluğun değil herkesin temsil edilmesini sağlayan "çoğulcu demokrasi" anlayışıdır. şu an için en iyisi budur bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

Ülkemizde demokrasi bazı anlı şanlı aydınlarımız ve bir kısım halk tarafından kendi seçimleri iktidarda olmak şartıyla vazgeçilemeyecek bir şeydir.
    Ancak kendi kendilerini üstün sınıf olarak atayan bu aynı kesim demokratik sistemde oy kullananlar onların istediği doğrultuda oy kullanmayınca onlara hakaret ederler, her türlü aşağılamayı yaparlar.
    Onlara göre doğru sistem olması kendi doğrularının yönetimde olması ile bağlantılıdır.

+1
  • Hangi sistem doğru hangi sistem yanlış? Sanırım kimse bunu bilemez. Doğru olan en iyiyi bulmak çabasıdır diye düşünüyorum.
    Günümüzde hangi sistemi kullanırsa kullansın başarılı olanlar var! Başarısız olanlarda var. Ama bu durum her iki tarafıda ne haklı çıkararır ne de haksız! Ama kahretsin ki başarının ölçüsü yenmekten geçiyor. Yen' ama bilgi de yen! Savaşta yenme!
    Bilgi kirliliğinin olduğu günümüz dünyasında neyin iyi neyin kötü olduğunu anlamak ne mümkün!? Bilime ve biliminsanlarına güveniniz derim. Hiç yoktan yeğ dir. Bana göre...
    Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: butze

Benim oyum ile doğuda hayatında tarladan başka birşey görmemiş adamın oyu aynıysa evet demokrası yanlış bir sistem.

Yuh:) Siz ne bildiğinizi gösterin! Ben size onun ne bildiğini göstereyim. Hayatı çözmüş insan:) Bilge ulu insan:)
    Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: butze

Benim oyum ile doğuda hayatında tarladan başka birşey görmemiş adamın oyu aynıysa evet demokrası yanlış bir sistem.

Sen kimsin ki ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.