|
Bildirim
|
Güzel tezgah kurmuşlar.
|
Hocam düzeltmek istiyorum müsaadenizle
Yasaya göre teknik servislere garanti kapsamında giden cihazların gidiş ve geliş ücretleri müşteriden alınamaz. Hem gidiş hem dönüş ücreti servisin sorumluluğundadır ve bu yasayla sabittir. Diğer şekildeki tüm işlemler yasaya aykırıdır. Eğer siz de bu şekilde bir ücret ödediyseniz THH ne başvurarak geri alabilirsiniz bilginiz olsun. |
Ayrıca şunu da ekleyelim
SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ MADDE 10 – (1) Tüketicinin bulunduğu yerde yetkili servis istasyonunun olmaması halinde satış sonrası hizmetlerin verilmesinden, tüketiciye en yakın yerdeki yetkili servis istasyonu sorumludur. (2) Tüketiciye en yakın yerdeki yetkili servis istasyonunda satış sonrası hizmet verilmesinin mümkün olmaması durumunda; malın firma merkezine ya da diğer bir yetkili servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ile ilgili olarak tüketiciden nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri talep edilemez. Söylediğiniz tamamen yanlış. Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum işte. Sizin gibi yüzlerce kişi bı durumun farkında değil ve bu ücreti ödeyip geçiyor. Doğrusu ise ödenmemeli bu ücret. Nitekim şikayet sitelerine falan yazarsanız hemen iade ediyorlar zaten ekran görüntüleri var ilk mesajda. Haklı olsalardı öderler miydi geri sizce? Yasa ile sabit alamazlar |
Kargo ücretinden kazanç elde edilmesi iddiam şu şekilde dolaylı,
Bu kargo ücretini ödemesi gereken Delta mı evet. Ödedi mi hayır. Sonuç kazanç. Benim ödediğim ücret Delta nın cebine girmiyor evet ama ödemesi gereken ücreti ben ödüyorum para kasada kalıyor. Anlatabildim sanırım :) |
Örnek karar da var evet. Kısa zamanda eklerim buraya.
Bu arada eklemek isterim, Birbirimize cevaben bir kaç mesaj yazdık ve görüşlerimiz farklıydı. Şu üslubunuz için teşekkür ederim. Burada o kadar gereksiz agresif yorumlar tartışmalar var ki, emin olduğum konuda düzeltme yapmadan bin kere düşünüyorum acaba hakaret edecek mi diye. Anlatabildim sanırım. Teşekkür ederim nezaketinize örnek olması dileğiyle |
Hocam valla güldürdün beni.
Bwn de pes ettim zatn |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 11 Nisan 2020; 0:42:12 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 11 Nisan 2020; 1:44:41 > |