Şimdi Ara

DELTA SERVİS BÜYÜK KARGO VURGUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
11.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Tüketici danışma hattı yanlış bilgi vermiş.Öyle birşey yok.Bende bir kaç kere danışma hattını aramıştım ama kanunları pek bilmiyorlar.

    Kanunen garantili bir ürün için servis kargo ücreti talep edemez.Bakın kanun ne diyor.Tüketici hakem heyetine verilse bu maddenin ihlalinden dolayı ücret iadesi alır.


    quote:


    SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ

    MADDE 10 – (1) Tüketicinin bulunduğu yerde yetkili servis istasyonunun olmaması halinde satış sonrası hizmetlerin verilmesinden, tüketiciye en yakın yerdeki yetkili servis istasyonu sorumludur.

    (2) Tüketiciye en yakın yerdeki yetkili servis istasyonunda satış sonrası hizmet verilmesinin mümkün olmaması durumunda; malın firma merkezine ya da diğer bir yetkili servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ile ilgili olarak tüketiciden nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri talep edilemez.

    https://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.19783&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=sat%C4%B1%C5%9F%20sonras%C4%B1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 11 Nisan 2020; 9:57:6 >




  • Anlamadıgım kargo ücreti delta almıyorki
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt
    1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Kargo ücretinden kazanç elde edilmesi iddiam şu şekilde dolaylı,

    Bu kargo ücretini ödemesi gereken Delta mı evet. Ödedi mi hayır. Sonuç kazanç.

    Benim ödediğim ücret Delta nın cebine girmiyor evet ama ödemesi gereken ücreti ben ödüyorum para kasada kalıyor.

    Anlatabildim sanırım :)
  • EsasHakkındaMütalaa kullanıcısına yanıt
    Doğru ama kargo ucreti delta ya ne gibi kazanç sağlıyor onu anlamadım tamam yasada var kargo delta ya ait ama kargo gelsede gelmesede kazanç nerde ha dersen vergiden düşüyor anlarım ama neresinde kazanç bu arada beni ilgilendirmez delta vs olması gereken tabii onlar odicek parayı sadece aklıma takılan delta nın kazancı nasıl
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi bu kargo bana gelecek ve kargoya bi ücret ödenecek. Ücreti ödemesi gereken Delta. Ama onun yerine ben ödüyorum. Bu durumda da Delta ödemesi gereken ama ödemeyip müşteriye yıktığı kargo ücreti kasada kalıyor.

    Yani bu ay atıyorum 10 bin cihaz gelip gitti servise kargoyla. Bunların kargo ücreti misal 30 bin olsun. Normalde bunu Deltanın ödemesi lazım ama bunu sen ben o ödüyoruz. Sonuç 30 bin TL Deltanın kasasında kaldı. Dolaylı da olsa o parayı ona biz kazandırdık.

    Başka bir deyişle

    Ben size bir telefon sattım ikinci el anlaşırken de kargo ücreti benden dedim. Ama kargoyla telefonı size gönderirken alıcı ödemeli gönderdim. Şimdi sizin malşyetiniz telefon ücreti artı kargo ücreti oldu. Benim cebime giren bişey olmasa da benim yerime siz ödediğiniz için kargo ücreti kadar kardayım.

    Gibi...
  • EsasHakkındaMütalaa kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam vazgeçtim ben anlamadım
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt
    Hocam valla güldürdün beni.

    Bwn de pes ettim zatn
  • Xiaomiyi çok araştırıp almıştım, severek kullanıyordum. Telefonu kullanırken uygulamalar sürekli kendiliğinden kapanmaya başladı. Telefonu kullanamamaya başladım.

    Delta servise telefonu götürdüğümde telefonun içini açıp hard format atmaktan bahsettiler. Ama bunu yapabilmeleri için Ekranım bir tırnak kadar çatlak olduğu için Ekran + Kasa 1900 TL ye değişmesi gerektiğini. Kabul edip parayı vermezsem Yazılım konusunu da çözmeyeceklerini söylediler.
    Tavırları inanılmaz umursamaz.

    Garantili de olsa bir yerden yakalayıp, para istiyorlar kabul etmezseniz sorunu çözmüyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur3553 -- 11 Nisan 2020; 18:22:14 >
  • bundan 6 ay kadar önce konu açmıştım, delta servis değil komisyoncu diye.
  • onur3553 O kullanıcısına yanıt
    evet, ücreti kabul etmediğiniz için cihazınız artık garanti dışı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-1938

    Bunu tüketici danışma hattına sormuştum dediği şey şu;
    Siz ürünü bulunduğunuz ildeki servise verip, bu ürünü başka ilde ki servise gönderiyorsa ücret talep edemez
    Ama servis İstanbul da siz Samsunda yaşıyorsunuz firma inisiyatif alıp kargo ücretini karşılayabilir yada karşılamaz.

    Bir konuda düşünceniz yanlış kargo ücretinden kazanç elde etmiyorlar. Para kargo şirketine gidiyor. Kapıda ödeme adı altında
    30 40 TL istiyorsa tabi o yanlış. Kargo ücreti istiyorsa bu doğrudur.
    Her şehire kurması gereken servis maliyetinden milyonlarca kâr ediyor. Müsade edin de kargoyu firma karşılasin .
  • Eskiden alıcı ödemeli gönderemiyorlardı. 2-3 yıl önce 2 tane LG G4 almıştım Delta Servis garantili kronik LG G4 sorunundan ikisininde anakartı gitti, birine kullanıcı hatası dediler THH'ye başvurdum ücret iadesi aldım. Diğerini de tamir ettiler ama 20 iş günü içinde tamir etmediler, onu da THH'ye verdim ücret iadesi aldım. Kafalarına göre kullanıcı hatası diyebilen bir servis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexra -- 11 Nisan 2020; 21:50:34 >
  • Sirkeci servisi bozuk bataryaya yazılım güncellemesi yapmış, Ankara servisi değişim yaptıktan sonra -nasıl oluyorsa- bozuk bataryayla cihaz teslim etmiş bir firmadan beklenebilecek bir davranış. Ortaya tehdit çıkmadan hiçbir iş yapmayan, tehditler sonrası hızlıca işlemleri tamamlayan rezil firmaya Allah kimseyi düşürmesin diyorum.
  • Maalesef ülkede satış hizmetini geçtim, satış sonrası hizmet bile yok. Amerikadan bir arkadaşım 120 birim paraya ayakkabı aldı mesela. Adamlar arayıp yaşını, sevdiği renkleri falan soruyorlar. Kargoyla beraber yaşına ve tarzına uygun bir tişört yanında hediye etmişler. Tamam alım gücü yüksek, ekonomi daha canlı olabilir ama burda sen 4-5 bin birim para verip aldığın telefonların yanında hediye kılıf bile göremezsin. Müşteriyi kazanmayı değil ona dayamayı seçiyor bizim esnafımız.
  • KVK'yı henüz görmediniz sanırım... Kargo ücretinin tamamını o ödüyor ama tamir olayı evlere şenlik
  • Peki sen kendini delta yerine koy..

    Telefonu düşüren, bozan, bir sürü sorun açıp delta'dan telefonu düzeltmesini bekleyen insan var. Delta bunların hepsine garanti altında diye kargo ücreti ödemek zorunda mı?


    150k sıkıntının acaba kaç tanesi kullanıcı hatası? Telefonu bozup adamlara kargo ücreti ödetmek doğru mu?

    Bir de bu açıdan düşünün?
  • Devlet ne zaman bu teknik servislere ve kargolara el atacak?
  • KARDESIM NE GIDIP PARALEL ITHALAT TELEFON ALIN NEDE BOYLE BOYLE MERDIVEN ALTI YERLERE TELEFONLARINIZI TAMIR ICIN GONDERMEYIN !
    VAKTI ZAMANINDA BENDE KENDIME ILK DEFA PARALEL ITHALAT GALAXY NOTE FAN TELEFON ALMISTIM, CIHAZ BIRKAC AY SONRA KENDI KENDINE ACILIP KAPANMAYA VE BIRKAC SORUNUNDAN DAHA DOLAYI BU SOZDE SERVISE YOLLAYIP DEGISIM TALEP ETTIM, CIHAZI TAM HATIRLAMIYORUM AMA YAKLASIK 3 HAFTA SONRA OZENSIZ DERME ÇATMA BIR PAKETLE KARGO UCRETINI BANA ODETEREK GONDERMISLERDI, PAKETI ACTIGIMDA BIRDE NE GOREYIM, BEN DEGISSIN DERKEN ADAMLAR ÇIZIKSIZ TERTEMIZ GONDERDIGIM CIHAZIN HERYERINI CIZIKLER ICINDE HAŞAT EDIP GONDERMISLER VE KUTU ICERIGINDEKI BIRKAC PARCADA EKSIKTI AYRICA CIHAZIN DORT TARAFINDANDA SILIKON PARCALARI AKMISTI VE CIHAZDA AÇIK BIR SEKILDE KUTUYU KONMUS, DUGMESINE BASIP KAPATMA GEREGI BILE DUYMAMISLARDI ! SONRAKI ZAMANLARDADA BU CIHAZ BASTA ISINMA SORUNU OLMAK UZERE DAHA BIR SURU ATRAKSIYONA SEBEBIYET VERDI, EN SONUNDA BIR SEKILDE COK ZARARINADA OLSA SATIP KURTULDUM .
    YANI SIZ SIZ OLUN 3 KURUS KÂR EDICEM DIYE GIDIP PARALEL ITHALAT TELEFON ALMASIN, KIMSEDE KALKIP PARAM YETMEDI OYUZDEN ALDIM DEMESIN O KADAR PARAYI BULAN MUTLAKA BIRAZ UZERINIDE BULUR, EGER ALIRSANIZDA SONUC OLARAKTA BOYLE ÇAKMA FIRMALARLA UGRASIP BASINIZA DERT ALMIS OLURSUNUZ !!!




  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Her ile teknik servis kurmuyorsa bu riski alıyor demektir.
  • Yani her ile de kursa tutup şehrin bir ucundan diğerine cihazı götürmeyi düşünür müsünüz?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.