Şimdi Ara

Dell G515 SE [Ana Konu] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
5
Favori
24.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Keşke 2'li set ram alsaymışsınız 4+8 ram kullanmak bazı durumlarda 4+4'den kötü performans almanızı sağlayabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Msaniyamac

    Keşke 2'li set ram alsaymışsınız 4+8 ram kullanmak bazı durumlarda 4+4'den kötü performans almanızı sağlayabilir
    Doğru, en kısa sürede 16 larım
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Diğer gaming laptoplar da SSD sıcaklığı 80 derecelere ulaşıyor muydu? Sanki fazla sıcaklık gibi.
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Bence kesinlikle sicak. hatta sogutucusuz, ahsap zeminde altini yukseltmeden kullansam ssd omru cok uzun olmayabilir. Sogutucuyla kullandigimdan beri kritik sicaklik logu tutmamis, ama bu tutmayacak demek de degil.

    Konuda da bahsettim, tercih ettikleri Hynix Bc511 ssd modeli desktop kullaniminda da samsunga gore 10 derece yuksek sicaklikta calisiyormus.

    Dell yurtdisinda benimle ilgilenen temsilciye bu konuyu ilgili ekibe iletmesini, baska bir ssd markasi tercih etmelerini tavsiye ettim ama dikkate alinmasi dusuk bir ihtimal tabi ki.

    Sonucta su an kullanimda herhangi bir sorunum olmasa da elimizde sicak mi sicak bir ssdmiz oldugu gercegini degistirmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 4 Eylül 2020; 9:56:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Bir ssd nin o kadar ısındığını belki ilk g5 5505 de gördüm. Gerçi diğer laptopları kullananlar bu kadar detaylı inceleme yapmıyor dolayısıyla bilinmiyor :)
    İleri de bir sıkıntı olursa garantiden değişirler parçayı.
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarı zorlayacak Warzone ve Half Life Alyx oynadım, sadece Warzone'da bu sıcaklıkları gördü. Farklı zorlayacak oyunları da denemek lazım aslında, başka kullanan arkadaşlar da deneyimlerini yazsa daha rahat olacak.

    Sadece Warzone'da bu sıcaklığa çıkıyorsa sorun yok çünkü, boşuna insanları da soğutmamak lazım cihazdan.
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak ısınma sorunu son guncellemeler ile ne durumda? Sanki şu anda bu fiyata 5600m civarı performans verebilen bir laptop yok artık. Dolar artista olmasına rağmen fiyatta bir değişiklik de olmadı. Isinma sorunu çözüldüyse alınır mı ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legionaire471

    Genel olarak ısınma sorunu son guncellemeler ile ne durumda? Sanki şu anda bu fiyata 5600m civarı performans verebilen bir laptop yok artık. Dolar artista olmasına rağmen fiyatta bir değişiklik de olmadı. Isinma sorunu çözüldüyse alınır mı ne dersiniz?
    Evet gerçekten kağıt üzerinde hala çok iyi bir fp oranına sahip. Biraz uğraşmayı göze alıyorsanız bence alınabilir bir model. Ben 15" oyun notebooku tercih ederken bu tür sıkıntıları ve uğraşmayı göze almıştım, bu sebeple ciddi bir şikayetim yok.

    Updateler'den ziyade işlemcinin turbo boost'unu sınırlandırarak ciddi bir iyileşme sağladım sıcaklıklarda. Amd'nin smartshift konusu (işlemci ve ekran kartına yüklediği gücü dinamik olarak değiştirme) şu an çok başlarda. Birçok farklı marka notebookta da bu sebeple ısınma şikayetleri mevcut. Ama farklı markalarda güzel bir soğutma sistemi ile bunu çözenler de var, konuda yer alan Acer örneği gibi.

    Ram takviyesi de rahatlattı cihazı Warzone'da. Onun dışında ciddi şekilde zorlayacak bir oyun da oynamadığım için verebileceğim fikir sınırlı. Örneğin bu oyun dışında SSD'de yüksek sıcaklık sorunu yaşamadım. İşlemci 90 dereceleri görmüyor, ekran kartı da tek memory parametresi hariç 90 derecenin altında kalıyor. Bence oldukça iyi değerler (notebook soğutucu ile beraber aldığım değerler bunlar, soğutucusuz birkaç derece yukarı çıkacaktır). Kapanma sıcaklığı da yanlış hatırlamıyorsam 110-115 derece aralığındaydı, bu sıcaklıklardan fazlasıyla uzak bu hali ile.

    Şu an tek yaşadığım problem 2-3 günde 1 yaşadığım, driver kaynaklı mavi ekran sorunu (driver power state error adı ile). Onun da driver güncellemeleri ile çözüleceğini düşünüyorum, daha önce başka bir notebookta da benzer bir problem yaşamıştım yıllar önce ve düzeltilmişti. Bunun dışında oyun performansından memnunum.

    Pil ömrü de yeterli. Kasarsanız 7 saate kadar ömrü var, ben genelde ekran parlaklığından ödün vermeden 4-5 saat kadar kullanıyorum. Elbette oyun oynarsanız bu kadar gitmeyecektir, internet ve normal kullanımdan bahsediyorum burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 6 Eylül 2020; 17:45:2 >




  • iyi günler bende dell 4600h işlemcili modeli alarak aranıza katılmış oldum. genel olarak memnunum. Sıcaklık konusunda diğer modellere göre biraz fazla olabilir. en azından izolasyonu iyi yaparak klavye üzerinin ısınmasının önüne geçebilirlerdi diye düşünüyorum.

    bende son zamanlarda ilgi gören oyunlardan microsoft flight simulatoru oynadım. ram gereksinimi çok fazla olduğu için 8 gb ram bu oyuna yetersiz geliyor. ara ara fps drop ları oluyor. ekran kartı 83 dereceye çıkıyor. 30-35 fps civarı alıyorum droplar haricinde.

    @cause_of_death size sorum olacak. rami 8+4 yapınca dual channel olarak çalışmaya devam ediyor mu sistem acaba?
  • Öncelikle iyi günlerde kullanın.

    Cpu-z'de ram dual channel olarak gözüküyor. Araştırdığımda bu şekilde 8+4 olarak konumlandırılan ramlerin 8 gb'ının dual, kalan 4 gb'ının single channel olarak çalıştığını belirtmişler. Yani dual channel ama 6+6 gibi bir opsiyon olsaydı ona göre daha az performanslı olurdu.

    Flight simulator indirmedim, ama ilk çıktığı dönem optimizasyon konusunda desktopta 2070 kullananlar bile 30 fps alıyor diye şikayetler vardı. Update geldi mi, güncel hali nasıldır bilmiyorum.

    Fps drop konusu ramden kaynaklı olabileceği gibi ssd'den de olabilir. Ssd sıcaklığınızı takip ediyor musunuz?

    Bu arada ram takviyesi için garanti dışı kalma durumu var mı bilmiyorum. Bu konuda tereddütünüz varsa bir danışın Dell'e. Eğer açarsanız ram takmak bile olsa işlem sırasında pil bağlantısını çıkartmayı unutmayın. Bir de kasayı açarken dikkatli olun, ekrana yakın olan vidaları tam çıkartamamışım içerisindeki vidalara bağlı plastik parçaları kırdım yanlış görmediysem.

    Kendi riskinizde olarak, cihazın içini açmak için ilgili servis dökümanını paylaşıyorum:
    https://topics-cdn.dell.com/pdf/g-series-15-5505-laptop_service-manual_tr-tr.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 8 Eylül 2020; 19:41:11 >




  • Trendyol'da kampanya varmış 4800'lü olan model için. Bahaneyle düşünenlere güncel bir update geçeyim.

    Son dönemlerde çok fazla oyun oynamasam da şu an önemli bir sorunu olmadığını söyleyebilirim cihazın. 4600h - 8gb modele ram takviyesi ve konuda bahsettiğim soğutmaya yönelik müdahaleler ile fps drop yaşadığım hiç bir oyun yok şu anda. Performansı bence gayet yeterli. Sıcaklıklar bana göre 15" notebook için kabul edilebilir derecelerde (85-95 derece aralıkları max, oyununa göre), sadece ssd'nin ömrünü olumsuz etkileyebileceğine dair şüphelerim var.

    Bir de tabi sıcaklığı klavyeden rahatlıkla hissedebiliyorsunuz, el yakmıyor ama sıcak.

    Şu an yaşadığım tek sorun random olarak bazen günde 1, bazen birkaç günde 1 yaşadığım mavi ekran sorunu. Bunun da touchpad driverıyla alakalı olduğunu düşünüyorum, touchpad tepki vermemeye başlıyor öncesinde ve dakikalarca bu şekilde kullanmaya devam edebiliyorum (mouse ile kullanmaya devam ediyorum). Artık ne zaman görebileceğini de teşhis ettiğim için hiç dert etmiyorum, bir şekilde çözülür diye düşünüyorum.




  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Hocam siz laptobu alınca format attınız mı yoksa alındığı gibi kullanmakta performans açısından bir sıkıntı olmadan kullanılabilir mi?
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Atmadım format, zaten windows kurulumunu size yaptırıyor. Tek farkı Dell'in programları da yükleniyor, ilk defa aldığım bir notebookta yüklenen programlardan memnun kaldım. Bence gerek yok, ama atanlar da var tabii, size kalmış. Ben performans açısından bir problem yaşadığımı düşünmüyorum windows ile alakalı olarak.
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Fabrika da UEFİ'li kurulum şeklinde yapılıyordur yükleniyordur di mi?
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım, evet UEFI'li kurulum olarak geliyormuş
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    İyiymiş hocam.
    Bu arada fan kontrolü vs yapabiliyor musunuz?

    Bir de jacklı kulaklık takınca onun mikrofonunu kullanabilmek için bir programı vs var mı dell in acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelordof -- 11 Eylül 2020; 20:57:0 >
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Alienware Command Center üzerinden fan kontrolü seçenekleri var ama çok kurcalamadım. Power ayarınıza göre direkt fan ayarı atayabiliyorsunuz gibi duruyor.
    Oyuna girerken FN + F7 yaparsanız high performans modu açılıyor ve fanlar %100 hızına çıkıyor direkt olarak.
    İlgili ekran:
    Dell G515 SE [Ana Konu]

    Kulaklık girişine ne taktığınızı seçtiriyor, evet jaklı kulaklık ve mikrofon kullanabiliyorsunuz.
    Dell G515 SE [Ana Konu]




  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Süpermiş hocam. Arayüzlerde harikaa
  • Arkadaşlar laptop alalı 2-3 hafta oldu ama yeni inceleme fırsatım oluyor
    Bu fiyata bu işlemci ve ekran kartı denginde laptop yok. 10k civarı parayla, monster i7 10750h ve 2060li alınabilir ama 8k bandında alınacak bana göre en iyi laptoptu.

    Bende aldım ve izlenimlerimi yazayım

    laptop biraz ağır, tamamen plastik, renk olarak açık gri(rengini pek sevmedim)

    Laptop gerçekten ısınıyor, shadow of tomb raider de max 106 derece , battlefield 5 de 100 derece üzerini gördüm. (5-10 dk oyun oynadığımda) normal internette bile 60-70 derecelerde geziyor.
    Ama kapanma yada kasma olmuyor, klavye orta ve sağ taraf iyi ısınıyor.
    ( Bu arada bulundugum yerde hava sıcaklıgı 38-40 derece zaten bunuda dikkate alın )

    cause_of_deat arkadasın dediği regeditten, güç seçeneklerinden kapattım
    shadow tomb raiderda max 93 derece , battfiedl5 max 85 derece gördüm ve performans kaybı olmadı.
    ancak hdd sıcaklıgı herseferinde 86-87 dereceleri görüyor.

    Dell servisi aradım hdd ve ram takabilirsiniz garanti dışı kalmaz dedi, 100 derece üzerine çıkıyor dedim , gönderin bakalım sorun varsa değişim yada iade isteyebilirsiniz dedi ama 15 gün süre geçti büyük ihtimal laptopta sorun yok deyip geri gönderirler.

    Kullandıkça yazarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mecett -- 14 Eylül 2020; 12:6:30 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.