Şimdi Ara

Dell G515 SE [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
5
Favori
24.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dell'in Haziran ayında yurtdışında piyasaya sürdüğü G5 15 SE serisi ülkemizde satışa başladı.

    Şu anda satışta olan ürünlerin linkleri :
    https://www.hepsiburada.com/dell-g515-amd-ryzen-5-4600h-8gb-512gb-ssd-radeon-rx-5600m-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000VZ7N1 (ekran 60hz)
    https://www.hepsiburada.com/dell-g515-amd-ryzen-7-4800h-16gb-512gb-ssd-rx5600m-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-6s80w165c-p-HBV00000WAUYT (ekran 144hz)

    DH katkıları ile kutu açılışı:
    https://forum.donanimhaber.com/amd-nin-gucu-adina-dell-g5-se-kutu-acilisi--145066598

    AMD'li olarak yurtdışında 4 model satılıyor ve başlangıç fiyatı 880$ olarak belirlenmiş durumda.
    Dell G515 SE [Ana Konu]


    Bunun yanında intel işlemcili ve Nvidia ekran kartlı modeller de yurtdışında satışta, yakında ülkemize gelecektir.
    Dell G515 SE [Ana Konu]


    Bağlantı portları:
    Dell G515 SE [Ana Konu]

    1. Standard SD card | 2. Headset jack | 3. USB 2.0 |4. USB 2.0 | 5. Wedge lock slot | 6. Power-in | 7. mini DP | 8. HDMI 2.0 | 9. SuperSpeed USB 3.2 Gen 1 | 10. RJ45 Ethernet | 11. USB-C DisplayPort Alt-Mode only

    Boyutlar & Ağırlık:
    Dell G515 SE [Ana Konu]

    1. Height: 0.85" (21.6mm) | 2. Width: 14.4" (365.5mm) | 3. Depth: 10" (254mm) | Starting Weight: 5.51 lb (2.5 kg)*

    Amd işlemcili ve ekran kartlı modeller AMD Smartshift teknolojisi le donatılmış. Bu teknoloji, işlemci veya ekran kartından hangisine daha fazla yük biniyorsa o bileşeni önceliklendirmeye ve performansı arttırmaya yarıyor.

    4800H modeli ile yapılan benchmark testine ait bir video (bios updatesiz ise sonuçlar olması gerekenden düşük çıkmış olabilir)


    Yabancı kaynaklı incelemeler:https://www.notebookcheck.net/Going-all-in-on-AMD-Dell-G5-15-Special-Edition-Radeon-RX-5600M-Laptop-Review.477090.0.html
    https://www.tomshardware.com/reviews/dell-g5-15-se-5505-amd-smartshift

    Dikkat: Dell SE(AMD) modeli için Urgent(Acil) kodu ile yeni bios update yayınlamış. Bios update risklerinin bilincinde olarak ilgili update'i yapmanız tavsiye edilir (bilgisayarı fişten çekmeyin, bataryanın da dolu olduğundan emin olun yaparken. Yarıda kesilirse problem yaşarsınız).

    SE(AMD) serisi için Bios Update ve diğer downloadlar için link: https://www.dell.com/support/home/tr-tr/product-support/servicetag/0-Znltb1ErNE1GN2JzM3NyKzVwUEpxdz090/drivers

    Genellikle sıcaklık konusu problem olarak yansıtılmış, update sonrası iyileşme sağlandığını iddia eden bir yazı var redditte, ben de deneyimledikten sonra güncelleyeceğim burayı.
    Farklı bir öneride de bulunmuş yazar konuda:https://www.reddit.com/r/Amd/comments/hmjuxy/i_finally_got_my_dell_g5_15_es_4800hrx5600m/

    5600m ekran kartı yapılan testlerde 1660ti ile 2060 MaxQ seviyesinde sonuçlar vermiş. Bazı oyun ve ayar gruplarında 2060'ı geride bıraksa da toplamda 2060'tan bir tık geride kalıyor sanırım.



    Elime 4600H'lı olan model dün ulaştı. 2x4gb ram ile geliyor, dahili ekran kartı sebebi ile 7.4gb kullanılabilir bellek gözüküyor (bunu windows veya bios ayarlarından ayarlamak mümkün ancak henüz ihtiyaç duymadım). İlk gözlemlerim: malzeme kalitesi bence iyi, bazı sitelerde plastik falan diye eleştirilmiş ancak bana yeterli kalite hissiyatını verdi. Oyun oynarken sıcaklık artışı klavye üzerinden rahatlıkla hissedilebiliyor. Fanlar en yüksek halinde gerçekten süpürgeyi andıracak kadar ses yapıyor, hanım şaşırdı çıkarttığı sese . Elbette internet kullanımında son derece sessiz. Son olarak, pil ömrü yapılan testlerde 7 saat civarı olarak belirtilmiş -elbette oyun oynarken değil-, yine de bu tür bir ürün için gerçekten iddialı.

    Konu güncellenecektir.

    Güncellemeler:
    - 4600H modelinde de ısınma yüksek seviyede ve belirli dereceleri geçtiğinde performans düşüşlerine yol açıyor. Bunun çözümü için notebook'un fanlarının bulunduğu arka kısmı biraz daha yüksek konumlandırmak (notebook platformu ya da soğutucu kullanabilirsiniz) ve/veya cpu boostu sınırlandırmak gerekiyor. Tahta zemin üzerinde aldığım sıcaklık değerleri ile alüminyum notebook soğtucuda fanlar çalışmıyorken bile olsa aldığım sıcaklıklar hatrı sayılır derecede farketti. Üründe ssd ise yüksek sıcaklıkta çalışıyor. Tahta zemin üzerinde özellikle 90 dereceleri geçen sıcaklıklar gözlemledim, Hynix SSD ile gelen modellerde benzer sorunlar yaşayabilirsiniz.

    SE (AMD) modeli için CPU Boost sınırlandırma:


    - Internette Intel + 2060'lı modellerde de ısınma şikayetleri bolca mevcut. Yine throttle kapatarak çözmeye çalışıyor kullanıcılar. Bunun videosunu da paylaşacağım bir ara.

    1 Eylül 2020 Güncelleme:
    Hemen üstte yer alan Boost sınırlandırma ile cpu ve gpu sıcaklıkları kabul edilebilir değerlere düştü. Soğutucu da konumlandırmama rağmen SSD ise hwinfo verilerine göre sensor1 85 derece, sensor2 ise 93 dereceleri buluyor. Ancak performansa yönelik herhangi bir sorunum şu an için yok.
    SSD ısınmasının problem olmayacağını düşünüyorsanız işlemci boostunu kapatarak rahat rahat kullanabilirsiniz cihazı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 28 Eylül 2020; 12:37:5 >







  • deneyip görelim
  • 880 dolarlik baz modelinin tr fiyati hala çok uçuk. 6binlere inmeden alinmasini tavsiye etmiyorum. 4800h olan 1200 dolarlik model 9350 liraydi ilk çıktığında suan 10binlerde. Onunda hakki 8binler bence hemen her marka çıkardı 4800h islemcili model. suan icin omen yeni kasasi en iyi sogutma sistemine sahip deniyor. Fiyatlar asagi yukari benzer. Kurda ciddi oynama olmazsa bu cihazlar ciddi düşer. Alti üstü giris orta seviye ekran kartli bir pc gaming demek curetkar olur hernekadar saglam bir islemcisi olsa da. Bu arada amd islemcili ust seviye ekran kartli pc yok neden yok bilinmiyor. Muhtemelen frekans hizi dusuklugu nedeniyle 2060 uzerini tam verimli besleyemiyor.
    Peki amd neden boost frekanslarını neden düşük tutuyor. 4.2 ghz de cpu stres testinde bile islemci frekansi 3.5 lere hemen iniveriyor hemde 100 derece sicakliklari gorerek. Halboyleyken amd bu islemcileri daha fazla zorlayamiyor ve potansiyelinin cok altinda sınırlandırarak satiyor.
    Amd 3600 ve 3600x sistem kurdum masaustu. X olan saglam bir sivi sogutmali olacak şekilde. Net bir sekilde bu islemciler olmasi gerekenden fazla isiniyor. Amd evet 7nm e gecti ama hala eksik birseyler var. Normalde 7nm daha dusuk voltaj daha dusuk enerji tuketimi daha dusuk isi olmasi lazim. Ama durum boyle degil 14nm intel islemciler cok daha yuksek frekanslarda bile benzer sogutmayla daha serin çalışıyor. Bu iste bir terslik var umarim bunuda cozecektir amd.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frzstate

    880 dolarlik baz modelinin tr fiyati hala çok uçuk. 6binlere inmeden alinmasini tavsiye etmiyorum. 4800h olan 1200 dolarlik model 9350 liraydi ilk çıktığında suan 10binlerde. Onunda hakki 8binler bence hemen her marka çıkardı 4800h islemcili model. suan icin omen yeni kasasi en iyi sogutma sistemine sahip deniyor. Fiyatlar asagi yukari benzer. Kurda ciddi oynama olmazsa bu cihazlar ciddi düşer. Alti üstü giris orta seviye ekran kartli bir pc gaming demek curetkar olur hernekadar saglam bir islemcisi olsa da. Bu arada amd islemcili ust seviye ekran kartli pc yok neden yok bilinmiyor. Muhtemelen frekans hizi dusuklugu nedeniyle 2060 uzerini tam verimli besleyemiyor.
    Peki amd neden boost frekanslarını neden düşük tutuyor. 4.2 ghz de cpu stres testinde bile islemci frekansi 3.5 lere hemen iniveriyor hemde 100 derece sicakliklari gorerek. Halboyleyken amd bu islemcileri daha fazla zorlayamiyor ve potansiyelinin cok altinda sınırlandırarak satiyor.
    Amd 3600 ve 3600x sistem kurdum masaustu. X olan saglam bir sivi sogutmali olacak şekilde. Net bir sekilde bu islemciler olmasi gerekenden fazla isiniyor. Amd evet 7nm e gecti ama hala eksik birseyler var. Normalde 7nm daha dusuk voltaj daha dusuk enerji tuketimi daha dusuk isi olmasi lazim. Ama durum boyle degil 14nm intel islemciler cok daha yuksek frekanslarda bile benzer sogutmayla daha serin çalışıyor. Bu iste bir terslik var umarim bunuda cozecektir amd.
    Yurtdışında satılan ortalama bir modelin Tr fiyatı ile kıyasladığınızda ne yazık ki düşündüğünüz gibi olmuyor. Bir süredir bunu takip ediyorum, yurtdışından amazon üzerinden 150-200 dolar kargo ve gümrük ücreti ekleyerek getirtmek genellikle buradaki satış fiyatlarına göre daha makul kalıyor(elbette kampanya kovalayarak). Elbette belirli dönemlerde istisnalar oluyordur, ancak genellikle durum bu benim gözlemime göre. Dövizin de etkisiyle ben bahsettiğiniz şekilde 6 binlerde bu notebook'u görebileceğimizi düşünmüyorum - elbette umarım görürüz ve daha çok insan uygun fiyatlı notebook alabilir.

    Diğer taraftan, amd ısınma konusunda gözlem ve yorumlarınız mantıklı gözüküyor. 5700m'li modeller duyuruldu ve yakında piyasada olacaklar, bakalım neler olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 21 Ağustos 2020; 16:30:9 >




  • Bios update sonrası benim kullanmakta olduğum cihazda pek bir sıcaklık değişimi gözlemlemedim, hatta Red Faction Guerilla gibi bir oyunda 95 dereceleri gördü CPU. Sıcaklık konusu biraz problem gözüküyor. FN F7 modu ile yerleşik gelen Alienware programında high performance modu aktif oluyor ve fanlar tam gaz çalışmaya başlıyor (belirli bir sıcaklık üzerinde zaten %100 gözüküyordu ancak böyle yapınca biraz daha arttı sesi).

    İlk mesajda linkini verdiğim reddit iletisinde bahsedilen adımları deneyip konuyu güncelleyeceğim.

    Yarım saat kadar Call of duty oynadım, ekran kartı 80 derecelerde ancak CPU 100 dereceyi gördü, belki görmediğim anlarda geçmiştir de. Herhangi bir fps düşmesi problemi yaşamadım ancak biraz rahatsız ediyor işlemcinin çok ısındığını bilmek. Notebooklarda bu parçalar desktopa göre daha yüksek sıcaklığa dayanacak şekilde tasarlanıyor ancak yine de bunu çözmek gerekiyor. Ben işlemcinin yanında Dell'in kasa tasarımında da suç buluyor. Baktığınızda yeterli hava çıkacak kadar alan bırakılmış ancak arka çıkışlar ekranın alt kısmına denk gelecek şekilde üflüyor.@frzstate bu konuda ne kadar haklı olduğunuzu biraz hızlı gördüm

    Edit: Yaptığım kısa araştırmada bu ısınmanın sebebinin AMD'nin konuda bahsettiğim SmartShift olduğu söyleniyor. Hatta kullanan birisi alt tarafı komple söküp, ek soğutma uygulamasına rağmen 100 derece üzerindeki sıcaklıkları görmüş. Bunun nedeni, smartshift'in işlemciye ihtiyaç duyduğu gücü neredeyse sınırsız şekilde vermesi, iddia edilene göre 80-100w'a kadar çıkartıyormuş gücü. Bu problemi de ya bir update ile çözecekler ya da Ryzen Controller gibi bir program ile manuel olarak çözeceğiz. Ryzen Controller'ı indirdim, güncelleyeceğim.

    Edit2: Hem Ryzen controller hem de vermiş olduğum reddit linkinde yer alan regedit ayar tavsiyesini denedim. İkisinde de sonuç olumlu oldu. Ryzen controllerda sıcaklık üst limiti koyduğunuzda o derecenin üzerine çıkmıyor (işlemci gücü atamak istiyorsa da engelliyor). regedit ayarı ile işlemci güç atamasını ayarlayınca sonuç daha da iyi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 21 Ağustos 2020; 20:18:17 >




  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    4600h modelinin bile 100 dereceleri görmesi gerçekten çok üzücü. size tavsiyem tüm bunların yanında voltaj kısmanız azar azar deneyerek. en azından oyunda yada yüksek güç gerektiren diğer işlemlerde şimdilik bu zorunlu gibi duruyor. deneyimlerinizi lütfen ara ara paylaşınız.
    amd buna çözüm bulmazsa alınabilecek listemden çıkartacağım bu işlemcileri. benim gibi çok kişi vardır eminim.

    Teşekkürler
  • Bir önceki mesajda bahsettiğim ayarlar ile birkaç saat oyun oynadım (Regedit üzerinden işlemci güç ayarı ve Ryzen Controller'dan 97 derece geçmemesi üzerine). Sıcaklık olarak bu işlemler kontrolü sağladı ancak Call of Duty'de nadir de olsa birkaç sahnede anlık fps droplar yaşadım, bunu da işlemciye yük bindirmek isteyip bindirememesine bağlıyorum. Burada yaptığım bir hata güç sınırlandırması yerine derece sınırlandırması koymuş olmam olabilir, güç sınırlandırmayı da deneyeceğim. Bunun dışında yüksek detaylarda aldığım performans tatmin etse de çözülmesi gereken bir sorun. Ayarları optimize etmeye çalışacağım, bunun yanında bunları ayrı ayrı yapınca ya da hiç birini yapmazsam max kaç dereceyi görüyor bunu deneyeceğim müsait olduğumda. Amd SmartShift ile akıllıca birşey yapmaya çalışıp becerememiş gibi duruyor, bunu doğru ayarlarla çözebiliriz diye düşünüyorum. Diğer yandan Intel işlemcili olan modellerden de sıcaklık şikayeti olanlar var, bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 22 Ağustos 2020; 2:6:41 >




  • Oyun için masaüstü kesin çözüm.
    Onun dışında laptıplardaki en iyi işlemci i7 9750 veya 10.nesil.
    Bariz şekilde oyunlarda 70derecelerde oynuyorsunuz.
    İ5 te yine gayet iyi bir işlemci.
    Satidece 5600m için bu pc alınır mı bilmiyorum.
    Acer nitro takibinde i5 10 nesil 144 hz 16gb ram ile 7500 gibi bir fiyatla could ve gpuhashme 70derecede oyun oynuyorsunuz.
    Gpu 5600m yarısı kadar güce sahip 1650 var.

    HP de indirimde 1660ti i5 9300 16gb ram 60hz ekran 7800 filan.

    Üstelik ekran değerleri ‰72 ntsc

    Bende laptop almayı planlıyorum takibimde bunlar var.
    Bu dell cok ısınır fazla ısı az ömür demek fps dropped demek
    Herşey fps değil bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goldhazee

    Oyun için masaüstü kesin çözüm.
    Onun dışında laptıplardaki en iyi işlemci i7 9750 veya 10.nesil.
    Bariz şekilde oyunlarda 70derecelerde oynuyorsunuz.
    İ5 te yine gayet iyi bir işlemci.
    Satidece 5600m için bu pc alınır mı bilmiyorum.
    Acer nitro takibinde i5 10 nesil 144 hz 16gb ram ile 7500 gibi bir fiyatla could ve gpuhashme 70derecede oyun oynuyorsunuz.
    Gpu 5600m yarısı kadar güce sahip 1650 var.

    HP de indirimde 1660ti i5 9300 16gb ram 60hz ekran 7800 filan.

    Üstelik ekran değerleri ‰72 ntsc

    Bende laptop almayı planlıyorum takibimde bunlar var.
    Bu dell cok ısınır fazla ısı az ömür demek fps dropped demek
    Herşey fps değil bence
    Yok hocam 8750H 9750H'lar clock kısıyor. Bir sokun bfv, bannerlord gibi çok çekirdekli şlemci tabanlı oyunlara hemen 90 derecelere çıkıyor ve 3ghz bandında stabil kalamıyor.

    Mastergel ile falan denedik nafile. Sonra youtube dan bakınca gördük hepsi aynıymış. 70 derece anca cs go gibi eski nesil az çekirdek kullanan oyunlarda mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 22 Ağustos 2020; 5:55:50 >




  • MSİ mı almak lazım acaba ondada fiyat yüksek özellikler düşük

    Aklımda bu dell var
    Acer nitro5 ve HP Power 15 var

    Selden Memnun musunuz son durum nedir

    Tesekkurler ederim
  • Pc 200lira zam gelmiş
  • Evet iyi haber ile geldim bu sefer

    Reddit linkinde yazdığım gibi performans ayarlarından işlemcinin performans ayarlarını değiştirdim ve boost yapmaması için disable olarak ayarladım (redditte efficient aggresive olarak da önermiş ancak onu denemedim). Ryzen Controller kullanmadım.

    Bu şekilde Call of Duty yaklaşık 1 saat oynadım ve hwinfo'da max 92 derece görmüş. Ortalama olarak da baktığımda 82-84 derecelerdeydi. Ekran kartı da maksimum 89 derece görmüş. Herhangi bir fps drop vb yaşamadım, yüksek ayarlarda gayet akıcı bir şekilde oynadım.

    Ryzen 4000 serisinde benzer şikayetler oldukça fazla sanırım, aşağıda diğer laptopları da içeren şekilde yaptığım ayar belirtilmiş:


    Elbette bu yaptığımız ayar Cpu'nun boost'unu kestiği için işlemci ağırlıklı anlarda otomatik olarak sistemin cpu'ya yüklenmesini engelliyor. Bunun performans olarak nasıl bir götürüsü var bilmiyorum, ancak normal şekli ile de ekran kartına pek yük binmiyor gibi gözlemlemiştim. Dün ekran kartı bu derecelere çıkamamıştı, bu şekilde daha sağlıklı bir denge yakaladığını düşünüyorum.

    Elbette daha sağlıklı yorumlar için 3dmark ya da stres test vb. yapmak lazım ama uğraşmayı düşünmüyorum, bu hali ile notebooktan istediğimi fazlasıyla veriyor. Cihazı alan başka arkadaşlar belki yaparlar ilgili testleri.

    Bunun yanında, hwinfo'da ssd derecesini ölçen iki parametre var. Drive temperature 1 max 82 derece, temperature 2 ise max 92 derece görmüş gözüküyor. 82 derece sorunlu bir derece değil, ancak buradaki 2. parametre ne anlama geliyor anlamış değilim. Redditteki arkadaş da aşağıda linkini paylaşacağım parçayı almış, kasaya da rahatlıkla sığmış. Gerek var mı kullandıkça bakarız artık.
    https://www.amazon.com/gp/product/B07J1VKPSX/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 22 Ağustos 2020; 22:40:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goldhazee

    MSİ mı almak lazım acaba ondada fiyat yüksek özellikler düşük

    Aklımda bu dell var
    Acer nitro5 ve HP Power 15 var

    Selden Memnun musunuz son durum nedir

    Tesekkurler ederim
    Yukarıda bahsettiğiniz gibi, notebooklar tasarımları gereği oyunlara desktoplar kaday uygun değiller ve doğal olarak sıcaklık da bu işin bir parçası. Ancak, bazı markaların bu konuda ciddi yol katettiği bir gerçek. Msi, Hp ve Acer'ı incelemedim, ancak Asus ile Dell arasında yapılan bir karşılaştırmada Asus'un sıcaklık değerleri bu cihaza göre daha düşüktü.

    Aslında tamamen kullanım amacınıza ve beklentilerinize bağlı bu sorduğunuz soru. Bu cihaz kesinlikle piyasadaki en iyi performanslı ürün değil, soğutmasının da en iyi olmadığı açık. Bu konuda ne yazık ki kimseyi yönlendirmem doğru olmaz. Ben donanım ve fiyatına göre iyi bir f/p oranına sahip olduğunu düşündüğüm için tercih ettim ve şimdilik memnunum. Ancak ileride farklı sorunlar ya da şikayetlerim olur mu bilmiyorum.

    Bu arada ben de 200 TL zamlı fiyatından almıştım ürünü. Kağıt üzerindeki özelliklere baktığınızda bu fiyatıyla da iyi bir fp oranına sahip. Bence de bu seviyedeki rakibi Hp'nin 9300-16gb-512 ve 1660ti maxQ'lu notebook'u. Bunu da hp iadesi ile 7000 TL civarına bulabiliyorduk geçtiğimiz günlerde. Kağıt üzerinde Dell daha iyi ancak f/p oranı ve realitede nasıl sıralanırlar bir bakmak lazım. 1660ti maxq ile 5600m karşılaştırması:
    https://www.notebookcheck.net/Radeon-RX-5600M-vs-GeForce-GTX-1660-Ti-Max-Q_10054_9832.247598.0.html

    Msi genelde yüksek fiyatlı konumlandırılmış durumda, bu nedenle ilgi alanımın dışında kaldı.

    Tercihiniz hangisi olursa umarım iyi günlerde kullanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 22 Ağustos 2020; 23:19:58 >




  • Legion 5 incelemesinde 4600H oyunlarda 65 derecelerde takılıyor. Dell, asus gibi başka işler peşinde gibi geldi bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmettsezis

    Legion 5 incelemesinde 4600H oyunlarda 65 derecelerde takılıyor. Dell, asus gibi başka işler peşinde gibi geldi bana.
    Dell'in G5 Intel ve Nvidia modellerinde de ısınma şikayetleri mevcut, kasa farklı ancak şikayet aynı. Legion modeline bir göz attım, alt ızgara enlemesine boydan boya alan bırakmışlar, gayet de güzel olmuş gerçekten.

    Günlük update'imi yapayım. Bugün bahsettiğim ayarda da 1-2 kere fps drop yaşayınca anlık takip ettim durumu. Afterburner'da CPU 85, ekran kartı da 95 dereceleri geçmemesine rağmen bunu yaşayınca hwinfo'dan ssd sıcaklığını takip ettim. Sensor1 88 dereceye, sensor2 ise 97 dereceye kadar çıktı. Bu sıcaklıkta kendini korumak için ssd'nin işlem hacmini azaltma eğilimi olabilir, sorunun kaynağının bu olabileceğinden şüpheleniyorum. Ram olmadığına eminim, aktif kullanılan ram o anlarda 7gb altında gözüküyordu.

    Diğer yandan, yine hwinfoda max 103 dereceyi gösteren farklı cpu sıcaklık değerleri gözlemledim (dell cpu 85 derece, ryzen cpu 103 derece max gösteriyordu, anlam veremedim) ancak 103 derece de notebook için risk taşıyan ve güç azaltacak bir derece değil diye düşünüyorum zira 4800 modelinde 110 derece üzerini görenler var yabancı sitelerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 1 Eylül 2020; 12:40:34 >




  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ürünlü alacağız ama ssd ler nasıl o sıcaklıklara ulaştı. Sinirim bozuluyor hiç bir dengi ürün yok, stok yok. Fiyatlar uçuk. Bu gece almayı düşünüyordum yok mu bir çözüm?

    Tüm updateleri yaptınız herhalde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 23 Ağustos 2020; 19:49:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmettsezis

    Hocam bu ürünlü alacağız ama ssd ler nasıl o sıcaklıklara ulaştı. Sinirim bozuluyor hiç bir dengi ürün yok, stok yok. Fiyatlar uçuk. Bu gece almayı düşünüyordum yok mu bir çözüm?

    Tüm updateleri yaptınız herhalde?
    Evet tüm updateleri yaptım, hatta az önce tekrar yeniden yükledim Amd'nin driverlarını. Akşam tekrar bir bakacağım, bilgilendiririm.

    Evet, kağıt üzerinde bu fiyata gerçekten güzel bir ürün ve ben yeni girdiği için bu fiyata satıldığını düşünüyorum (asus tuf serisinde de yapılmıştı).

    Ben oyun amaçlı daha çok desktop kullanıyorum, almayı düşünenler için aslında biraz zorlamaya çalıştım cihazı. Yoksa AA-AF ya da 1-2 önemsiz detay kısar zorlamadan oynamasına oynarım her oyunu çok önemli değil benim için.

    Bana açıkçası çözülmeyecek bir sorun gibi gelmiyor, ama kimseye bunun garantisini veremem ve alan da bana sövsün istemiyorum. Şu an benim kullandığım zeminden kaynaklanan bir sorun bile olabilir bilmiyorum. 100 TL civarına bir heatsink ile çözülebilir ssd konusu, redditte deneyen kişi 10 derece civarında bir iyileşme gözlemlemiş ki bu yeter de artar bile.

    Tavsiye ifadem biraz sert olmuş, onu yumuşattım. Top performanstan bu sorunlar çözülene kadar ödün verebilirim diyorsanız tercih edebilirsiniz. Benim Call of duty warzone'daki o nadir fps droplar haricinde bir şikayetim olmadı. Benzer fiyata 1650ti model almak yerine bu haliyle bu cihazı tercih etmek bana hala daha mantıklı geliyor, 1660ti maxQ konusunda birşey demem doğru olmaz.

    Size almayın ya da alın demem doğru olmaz, alacaksanız da biraz bu konuda uğraşabileceğinizi göze alarak almanız olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 23 Ağustos 2020; 20:1:58 >




  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Hocam ince işlerle uğraşabilirim o konuda sorun yok ama malum laptoplar bazen ayara izin vermeyip kapalı kutu oluyor. O durum biraz sorun.

    İşlemci boostunu kapatmak geçici bir çözüm olabilir ama o hali bile 75 in üstünde anladığım kadarıyla.
    Detaylı bir kontrol programı varsa işler bi şekilde halledilir.

    Piyasada 1660 lar bile 10300H ile 8k civarı, 10750H a geçince 10k'lara ulaşıyor fiyat.

    5600M ve 4600H aşırı avantajlı. Sanırım alacağım hocam. Ssd işi canımı sıktı sıfır laptopu sökmek garanti işlerinde sorun olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmettsezis

    Hocam ince işlerle uğraşabilirim o konuda sorun yok ama malum laptoplar bazen ayara izin vermeyip kapalı kutu oluyor. O durum biraz sorun.

    İşlemci boostunu kapatmak geçici bir çözüm olabilir ama o hali bile 75 in üstünde anladığım kadarıyla.
    Detaylı bir kontrol programı varsa işler bi şekilde halledilir.

    Piyasada 1660 lar bile 10300H ile 8k civarı, 10750H a geçince 10k'lara ulaşıyor fiyat.

    5600M ve 4600H aşırı avantajlı. Sanırım alacağım hocam. Ssd işi canımı sıktı sıfır laptopu sökmek garanti işlerinde sorun olacak.
    Evet Tr piyasasında fiyatlar gerçekten saçma kalıyor bu ürünün kağıt üzerindeki özelliklerine göre. Sıcak fırsatlardaki konuya yazmıştım sanırım, black friday'de yurtdışından almayı düşünüyordum bu seviye bir laptopu ama 9 taksit fırsatı olunca dayanamadım aldım.

    Alternatif bir ürün göndereyim size newegg'den:
    https://www.newegg.com/global/tr-en/bonfire-black-asus-tuf-gaming-a15-fa506iu-nb53/p/N82E16834235505?Description=asus%20geforce%20gtx%201660%20ti&cm_re=asus_geforce%20gtx%201660%20ti-_-34-235-505-_-Product&quicklink=true

    (daha önce sipariş vermedim newegg üzerinden, alacaksanız araştırın)

    Durum buyken en azından garantili olur diye düşünmüştüm.

    Ram ekleme - hdd ekleme konularında garanti dışı kalma konusunu arayıp bir danışmak lazım. Bazı markalarda sorun yok bu konuda ama Dell hakkında hiç bir bilgim yok. Belki de içini hiç açmadan çözeriz, bakalım :).


    Edit:
    Bu arada 2. bir slot daha var m2 ssd için gördüğüm kadarıyla, içini açarsak onu da boş bırakmam
    Mantıken ram ve ssd ekleme gibi konularda parça garantileri Dell'i ilgilendirmese de anakarta ya da başka bir parçaya zarar vermediğimiz sürece garanti dışı bırakamıyor olmaları gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 23 Ağustos 2020; 20:41:8 >




  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam, acelem yok aslında ama 5600M i de kaçırmak istemiyorum. Umarım ısınma çok üzmez.

    Dell'e garanti ilen ilgili mesaj atarım aldıktan sonra. Destekleri iyi diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 23 Ağustos 2020; 21:2:9 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.