Şimdi Ara

değişken giriş gerilimli devrede akım sınırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    değişken bir gerilim ile (0 - 70 volt) beslediğim bir bobin var ben bu bobinden geçen akımın 5 amperden fazla olmasını istemiyorum bu akımı nasıl sınırlayabilirim bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

• 5 amperlik sigorta koy
  • :) devreyi açmak istemiyorum akımı sınırlamak istiyorum
  • bu sorunun aynısı daha önce sorulmuştu hatta bende cevapladım konunun adını hatırlamıyorum ama benim gönderilerimden aratabilirsiniz
  • Bobine DC mi uyguluyorsunuz yoksa AC mi?
  • dc gerilim uyguluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaycı

bu sorunun aynısı daha önce sorulmuştu hatta bende cevapladım konunun adını hatırlamıyorum ama benim gönderilerimden aratabilirsiniz

üye profilinizi göremediğim için aratamıyorum sanırım ayarlarınızdan kaynaklanan bir durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 70V gibi bir gerilim altında transistörü akım kaynağı olarak kullanırsanız ısı problemiyle karşılaşırsınız. Akım kontrollü PWM uygulayın diyeceğim ama DC uygulamak istiyorum demişsiniz... Tam olarak bobine DC uygulama amacınızı belirtirseniz alternatif yollar düşünebiliriz. DC uygulamanızın amacı nedir mesela? Elektromıknatıs falan mı yapıyorsunuz?
  • http://resim.donanimhaber.com/m_14106828/mpage_1/f_/key_bobin//tm.htm#34838080 şuradabuna kısmen benzeyen bir konu var baya zaman geçmiş ben aynı konudur diye hatırlıyordum yanlış hatırlamışım sanırım :(

buradan işe yarar bir bilgi çıkmazsa tam olarak istediğin durumu yazarsan sağlıklı bir öneri verebiliriz diye düşünüyorum
  • arkadaşlar bir araba şarj dinamosunu modifiye ettim stator sargılarnı yeniden sardım rotor içinse kendi kendini uyarta bimesi için sabt kutuplar oluşturdum ve stator sargılarından da rotora besleme verdim buraya kadar sorun yok dinamo kendini uyartıp üretmeye başlıyor ürettikçe kendinide ikaz ediyor ve daha çok üretiyor bu noktada bu ikaz akımını kontrol etmek istiyorum fazla akım hem ikaz sargımı tehlikeye sokuyor hem gerilimin uçup gitmesine sebep oluyor bu ikaz akımını kontrol edebilirsem gerilimde 70 - 100 voltlara kadar fırlamayacak ve transistör ile kontrolüde zorlaştırmayacak
  • siz de rüzgarcılardansınız sanırım

uyartım bobinini sabir direnç gibi düşünüp gerilim sınırlandırması yapın 78xx ve transistörle olabilir.
    alternatörün çıkış akımında çok büyük zıplamalar olmadan uyarım sargılarında büyük bir endüktans değişimi olacağını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaycı -- 25 Temmuz 2011; 20:16:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.