Şimdi Ara

Değişik bir RAW formatı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir adet Asus marka Win81. yüklü yeni bir laptopum ve bir adette HP marka WinXP yüklü bilgisayarım var. Harici hard disclerimi ASUS üzerine takınca problem oluşmaya başladı.Şöyle ki; ASUS üzerinde sorunsuzca kullandığım harddicler, HP ye takıldığında RAW formatında gözüküyor ve biçimlendirmemi istiyor. Fakat aynı HDD yi ASUS a takınca problem olmuyor. Bu şekilde 3 tane HDD oldu. Yani HDD ler ASUS laptop dışında başka bilgisayarlarda da denedim. ASUS dışında hiç bir bilgisayarda çalışmıyor.
    Veri kurtarma programları ile kurtarmak istediğimde Bitlocker uyarısı veriyor.Fakat ASUS üzerinde bitlocker aktif durumda değil. Hatta sürücüler üzerinde kilit simgesi de yok.

Bu problemden verilerimi kaybetmeden nasıl kurtulabilirim.

Bitlocker ben izin vermeden USB den takılan her HDD ye otomatik olarak şifre koyabilir mi? Koyarsa bunu nasıl kaldırabilirim.Elimde key veya şifre yok çünkü.

• Hp ye portable usb win8 kullanarak yada cd den bootable win xp yada linux uzerinden ulasmayi denedinmi. Eger Asustaki gibi gorunurse isletim sisteminden kaynaklaniyor olacak ozaman cozumu sadece yazilimsal olarak ararsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Harici HDD leri başka işletim sistemi olan bilgisayarlarda da denedim ,xp, win 7 ,win8. Hiç birinde Raw format problemini geçemedim. Sadece Bu ASUS bilgisayarda hiç bir problem yokmuş gibi kullanabiliyorum.

Amacım Harici HDD lerdeki bilgileri problemsizce yedekleyip, HDD lere ve ASUS a format atmak.

Ben ASUStaki bir problemden dolayı Harici HDD lerin raw formatına dönüştüğünü düşünüyorum. Ya donanımsal olarak ,voltaj ya da başka bir nedenle HDD leri bozuyor, ya da virüs vb gibi bir nedenle benim isteğim dışında ,HDD leri bozuyor.

Gerçi virüs taramalarında da kayda değer bir şey çıkmadı.

kolay gelsin.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.