Şimdi Ara

Definasyon mu Yoksa bulk mu yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
15.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar büyük meraklarla ve istekle başladım spora ve aklıma takılan bir kaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle bundan 2 sene öncesinde 94 kiloydum ve sağlıksız bir şekilde 74 kiloya düştüm ( sağlıksız olduğunu spora merakla başladığım zaman öğrendim ) Ve 1 ay kadar oldu başlıyalı öncesinde heyecanla gidip 2 antrenman yaptıgım zamanlar olmustu fakat bu seferki öyle değil. Zararlı birçok şeyi bıraktığımı söyleyebilirim. Sormak istediklerim 1 ay önce ölçüm yaptırdığımda yağ oranın %14.9 olduğunu öğrendim. Suan haftada 4 gün 1.gün bacak-gögüs-ön kol 2.gün sırt-omuz-arka kol yapıyorum 3. gün dinlenme ve karını 1er gün dinlenicek şekilde antrenman programına koyuyorum. Beslenmem ise sabah 4 yumurta 3 beyaz 1 tam ve 100 gr yulaf ezmesi saat 10.00 da bir elma veya muz 12 de öğle yemeği 150 gr tavuk gögsü 1 tabak makarna veya bulgur pilavı. Saat 15.00 15.30 gibi ise 100 gr ton balığı antrenman sonrası hemen saat 18.00 whey protein 1 saat sonra 150 gr tavuk gögsü - 1 tabak bulgur ( akşamları her zaman yemiyorum bulgur veya makarnayı ) ve sormak istediğim ilk başta bu yağ oranını düşürüp karbonhidratı azaltmalı mıyım yoksa karbonhidratı artırıp hacim kazandıktan sonra mı yağı yakmalıyım. Boy 1.78 kilo 75 suan yaş 20

• Beslenme programın benimkine benziyor makarna dışında benimde yağ oranım %14 ben yağ un şekerden uzak duruyorum yoksa olmuyor yani kas yaptıkça yağ azalır diyen insanları boşver dinleme bile azaldığı falan yok yemiceksin kardeşim ekmekte yemicen yağda tatlıda bazen tatlı krizine giriyorum ama dayanıyorum ekmek yiceksen esmer ye makarna yiceksen esmer makarna ye çok yemesende olur sıkıntı deil protein al 70 kilo insan 140 gr protein almalı ort güzel programın devam
  • ikisinide yapma mevcut yağ oranını koruyarak kas kütlesi almaya bak 12 ay sonra ufak bi definasyonla yağ oranını %10 altına düşürürsün.
  • Kola, çikolata abur cubur cok yiyen birisiydim 6 aydır bunların hepsini kestim ve alıştırdım kendimi beslenme konusunda rahatım baya cumartesi günü tekrardan ölçüm yaptıracağım az da olsa farkılıları paylasırım tekrardan teşekkürler
  • QuickPlay kullanıcısına yanıt
    peki %14.9 yağ oranı suan için normal midir
  • quote:

Orijinalden alıntı: thorbjorn harr

peki %14.9 yağ oranı suan için normal midir

Sıradan bir birey olarak normal vücut geliştirmeci birine göre fazla :) body buildinge göre normal olan karın kaslarını gösterecek kadar düşük olmasıdır buda %10 altına inmek demektir. yeteri kadar kas kütlen olmadan definasyon yapma boşuna sahip olduğun az miktardaki kas kütlesinide atma üstünden, karbonhidratı azaltma dengele günde 4-5 öğün ye 2 2,5 saat arayla 3 sabah, antrenmandan önce ve antrenamndan sonra olmak üzere 3 öğüne dağıt karbonhidratları azar azar, pirinci ve makarnayı kepekli tüket ve meyve tüketmeni önermem bu süreçte.
  • QuickPlay kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi 2.5 saat aralıklarla yapıyorum fakat meyveyi biraz fazla tüketiyorum sanırım muz ve elmayı ara öğünlerde yiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce ne yemeliyim
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dediğiniz gibi 2.5 saat aralıklarla yapıyorum fakat meyveyi biraz fazla tüketiyorum sanırım muz ve elmayı ara öğünlerde yiyorum.

yağ sorunu olan birisi meyve tüketmemeli meyvedeki şekeri vücud normal şeker olarak tanır ve deoplar ayırt etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

quote:

yağ sorunu olan birisi meyve tüketmemeli meyvedeki şekeri vücud normal şeker olarak tanır ve deoplar ayırt etmez

peki meyve yerine sabah ara öğünde ne tüketebilirim
  • quote:

quote:

quote:

peki meyve yerine sabah ara öğünde ne tüketebilirim

sabahları karbonhidrat ihtiyacı olarak lorlu peynirli ve yulaflı omlet yapabilirsin ara öğünlerde kuruyemiş tüketebilirsin hatta antremandan sonra aksamları yoğurdun üstüne yer fıstığını ve keten tohumunu havanda dövüp koyuyorum ayrıca bir öğünde yiyeceğini de bölüp 2 öğüne sıkıştırabilirsin.

• quote:

ikisinide yapma mevcut yağ oranını koruyarak kas kütlesi almaya bak 12 ay sonra ufak bi definasyonla yağ oranını %10 altına düşürürsün.

neden ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: N0YAN

quote:

ikisinide yapma mevcut yağ oranını koruyarak kas kütlesi almaya bak 12 ay sonra ufak bi definasyonla yağ oranını %10 altına düşürürsün.

neden ?

çok kilolu olmadığı sürece yağ yakmasına gerek yok sahip olduğu kasıda kaybetmesin diye yağ oranını 10 un altına düşürmek oldukça zahmetli iştir birde aylarca onunla vakit kaybetmesi saçma olur, bulk olayınada gelirsek bulk olayına tamamen karşıyım eğer benim karın kaslarım gözüküyosa yağ oranım düşükse ben neden yağsız kas kütlesi almak varken kendimi yağlandırayım? yarışmacılar dışında bulk olayı saçmadır amatörlere göre değildir, ha ben clenbuterol kullanırım DNP yutarım diyorsanız bişey diyemem tabi.

• quote:

quote:

quote:

neden ?

çok kilolu olmadığı sürece yağ yakmasına gerek yok sahip olduğu kasıda kaybetmesin diye yağ oranını 10 un altına düşürmek oldukça zahmetli iştir birde aylarca onunla vakit kaybetmesi saçma olur, bulk olayınada gelirsek bulk olayına tamamen karşıyım eğer benim karın kaslarım gözüküyosa yağ oranım düşükse ben neden yağsız kas kütlesi almak varken kendimi yağlandırayım? yarışmacılar dışında bulk olayı saçmadır amatörlere göre değildir, ha ben clenbuterol kullanırım DNP yutarım diyorsanız bişey diyemem tabi.

kas kaybını minimuma indirerek de yağ yakmak mümkündür (kürlerden bahsetmiyorum) ki ben o şekilde kilo verdim.Onun dışında dediklerinize katılıyorum, 1-2 yıllık geçmişi olan adamlar tutturmuşlar bulk bulk.Amele işi

• quote:

quote:

quote:

quote:

neden ?

kas kaybını minimuma indirerek de yağ yakmak mümkündür (kürlerden bahsetmiyorum) ki ben o şekilde kilo verdim.Onun dışında dediklerinize katılıyorum, 1-2 yıllık geçmişi olan adamlar tutturmuşlar bulk bulk.Amele işi

tabiki mümkündür laktat çalışması ve haftada birkaç günlük interval kardiyo ile kas kütlesini koruyarak da yapabilirsiniz ama arkadaşın geçmişi olmadığı için ortaya birşey çıkmayacağın dolayı anlamı yok :)

• O zaman şuan ki programı devam ettirip ilerdeki sonuçları bekleyeceğim illa ki bu yağ oranı düşecek değil mi ? acelem yok sonuçta 3 4 haftada bilinçsiz şekilde 8 kilo alan var ben böyle olmak değil sadece biraz daha geniş durmak istiyorum suan ki yapı itibariyle ve alacağım kiloyuda geniş aylara yayabilirim.
  • Abi adam %15 spora yeni baslamis definasyon diyor. Bu yag yakma meraki nedir, daha vucudunda bir gram kas yokken %10 olup ne yapacaksin cop adam olmak mi hayalin? Bodybuilderlar bile (dogal olanlari) kisin 14-15 de geziyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N0YAN kullanıcısına yanıt
    Bulktan anladığın 5000 kcal almaksa günde evet haklısın, ama bulk yapmadan kas kazanman bir süre sonra imkansız. Dediğiniz yağsız kas kütlesi alma işi de bulk oluyor, sadece lean bulk yada clean bulk diye geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Bulktan anladığın 5000 kcal almaksa günde evet haklısın, ama bulk yapmadan kas kazanman bir süre sonra imkansız. Dediğiniz yağsız kas kütlesi alma işi de bulk oluyor, sadece lean bulk yada clean bulk diye geçiyor.

1-2 yıllık geçmişi olandan bahsediyorum.Ayrıca günlük 5000 kalorilik bulk diyeti olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

Abi adam %15 spora yeni baslamis definasyon diyor. Bu yag yakma meraki nedir, daha vucudunda bir gram kas yokken %10 olup ne yapacaksin cop adam olmak mi hayalin? Bodybuilderlar bile (dogal olanlari) kisin 14-15 de geziyor zaten.

Yani ilkten kas kütlemi geliştirip ( karbon alımını artırıp ) aradan zaman geçtikten sonra mı yağ yakmalıyım ? Bu konu kafama çok takılıyor evet suan ki yaptığımla yağ azalıcak ama vücudum genişlemeyecek sabit yerinde kalıcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu Allah mısın kardeşim sen, 5000 kalorilik bulk diyeti olmaz diyorsun? Belki kürdedir, çatır çatır alır 5 bin kaloriyi? Belki adam 130 kilo, 2 metre, 4-5 yıllık sporcu, 5000 kalori ile çok yağlanmadan bulk yapıyor? Belki atıyorum bir spor kulübünde, antremanlarda günde 4000 kalori harcıyor?

1-2 yıllık geçmişi olan birisi bulk yapmadan kas kazanamaz. Bulk demek de hayvan gibi önüne geleni yemek değildir. Kilonuz sabit kalırsa olduğunuz yerde sayarsınız bir süre sonra.

Kas kütleni geliştirmen için sadece karbonhidrat alımını yükseltmen gerekmiyor, genel olarak dengeli beslenip, toplam kalori alımını arttırman gerekiyor. Herşeyden önce TDEE'ni hesapla, sonra onun 300-500 üzerinde alacağın bir diyet listesi çıkar kendine. Ayda 1-2 kilonun üstünde almamaya çalış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.