Şimdi Ara

Amsterdam-Rotterdam Gezi Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 25 Ocak 11 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdiğim Hollanda gezimden edindiğim tecrübeleri biraz Hollanda rehberi biraz da fotoğraf galerisi kıvamında sizlerle paylaşmak istiyorum.9 gün Amsterdam, 7 gün ise Rotterdam şehrinde kaldım ayriyetten uçağımızın bozulmasından ötürü 1 gün de Lahey'de konakladım, gezinin nazar boncuğu olan bu gecikmeden ötürü de 1600 TL tazminat aldım, ondan da bahsedeceğim.Konu dahilindeki tüm fotoğraflar tarafımca Canon 600D ile çekilmiştir, sizi gezi notlarım ve fotoğraflar ile baş başa bırakmadan önce, diğer gezi rehberlerimden aldığım geri dönüşlere dayanaraktan şunu söylemek istiyorum ; ben vize danışmanı veyahut şehir rehberi değilim, lütfen "nasıl gittin, 1000 liram var nereye gidebilirim, vize alabilir miyim, şurada şu yenir mi" tarzına sorular sormayın, keyifli okumalar

Amsterdam Giriş
    Keyifsiz, uzun, yemeksiz ve aşırı uykusuz 4 saatlik bir yolculuktan sonra Schiphol'e indim.Pasaport kontrolündeki imalı soruları atlattıktan sonra (neden geldin, burada birini tanıyor musun, ülkene dönmeyi düşünüyor musun) sudan çıkmış balık gibi havalimanının altındaki tren istasyonuna gidip doğrudan Amsterdam Centraal'e bilet aldım, yolda dikkatim sayesinde kaldığım hostele daha yakın olan "Sloterdijk" istasyonunda inip 25 dakikada kaybola kaybola hostelimi buldum.Kaldığım hostelin adı "The Dutchies" Sloterdijk istasyonuna kaybolmazsanız yürüme mesafesi ile 10 dk uzaklıkta, gayet temiz ve yeri güzel.Centraal istasyonuna gidiş geliş bileti 4.5 Euro, onun dışında Amsterdam'da hiç bir toplu taşımaya para ödemedim sayılır.Küçük bir şehir, pek de gerek olmuyor tramvay veya otobüse binmeye.O uykusuzluk ve yorgunlukla tabiki kendimi yatağa atıp sabaha kadar uyumadım, hostele yerleşip doğrudan şehir merkezine gittim, ufak bir ön keşif yaptım.Açıkçası gitmeden önce herkesin deli gibi ot içtiği, dumanaltı bir kent hayal ediyordum, öyle değilmiş.Amsterdam konusunda yanılmadığım tek şey bisiklet oldu, benim gibi bisiklet sever biri için muhteşem bir kent, gidecek olanlar bisiklet kiralayın ve bisiklet kendini bisikletle gezin.Giriş kısmını bitirmeden önce not düşmek istiyorum, Hollanda sınırlarında yasal olan neredeyse her türlü maddeyi kullandım fakat ülkemizde yasal olmadığı için o maddeler hakkında tek kelime dahi yazmayacağım, başıma bela almak istemiyorum, siz de lütfen sormayın.

Amsterdam Genel
    Bu kısımda 9 günlük Amsterdam gezimin özetini geçeceğim, ayriyetten gezip görülmesi gereken yerler veya ne yenir ne içilir kısmı yazmak yerine burada satır aralarında bahsedeceğim, destekleyici fotoğraflar aşağıda olacak.
    Gerek uykusuzluk, gerek açlık gerekse soğuktan dolayı Amsterdam gezim kötü başlasa da ikinci gün kendimi toparlayıp fotoğraf makinemi alıp gezmeye başladım.Aklımda belli bir rota yoktu, zaten herkesin "2 gün bile yeterli" dediği şehre 9 gün ayırdığım için vaktim fazlasıyla boldu.Tekrar gitsem yine o kadar kalırdım, 2-3 gün olayı hikayeden ibaret.5 dakikalık Sloterdijk-Centraal tren yolculuğundan sonra istasyondan çıktığım anda karşıma binlerce bisiklet çıktı, zaten ilk çektiğim fotoğraf da o bisikletler oldu.Ülkenin araç vergisi politikası yüzünden insanlar bisiklet kullanmaya başlamışlar ve bu çok yaygın.Sürücüler ve yayalar bisikletler konusunda fazlasıyla dikkatli ve ağır yasalar işliyor, tipik avrupa diyebiliriz.Araçlar yayalara ve bisikletlilere,
    yayalar da bisikletlilere yol vermek zorunda, bisikletliler ise kendi yollarındaki trafik ışıklarını takip ediyorlar, karmaşa söz konusu değil yani.Konuya dönecek olursak, bisikletleri çektikten sonra arkama bakma ihtiyacı duydum ve ikinci şaşkınlığı yaşadım.Centraal station muazzam büyüklükteydi, karşısına geçip onu da çektim tabiki.Havanın soğukluğu bir yandan, açlık bir yandan vururken bari kahvaltı yapayım diyerekten bir cafeye girdim, kahve ile sandviç için 10 Euro dediğini duyduktan sonra girdiğim gibi geri çıktım.Albert Heijn ismini kafanıza yazın, çok kullanacaksınız.Pek çok şey gayet ucuz, Tl'ye çevirmeye kalkmayın işin içinden çıkamazsınız.Kahvaltınızı çok da sağlıklı olmayacak şekilde 2-3 euro'ya getirebilirsiniz.Benim önerim kalacağınız yerde mutfak varsa mısır gevreği, süt, peynir ekmek vb şeyler alıp kendiniz hazırlamanız.İleriki günlerde ben öyle yaptım, hem daha sağlıklı hem de ucuz.Ayrıca acıktıysanız ve açlığınızı bedavaya yatıştırmak isterseniz şehirde onlarcası bulunan peynir dükkanlarına girip bedava tadım yapabilirsiniz, bu şekilde karnımı doyurduğum da çok oldu.
    Amsterdam küçük ve her yerin birbirine benzediği bir şehir.Atraksiyonlar leidseplein, damrak ve red light civarında oluyor.Leidseplein'da genelde coffeeshoplar var, biraz daha aşağıya inerseniz museumplein'a ulaşırsınız.Van gogh müzesi, rijksmuseum ve ünlü I AMSTERDAM yazısı museumplein'da, bir tık daha aşağı inerim derseniz Vondelpark'da museumplein'ın hemen altında kalıyor.Kışın klasik Hollanda havasıyla pek iç açıcı durmuyordu, eminim ki bahar ve yaz aylarında çok daha güzeldir.Damrak neredeyse Leidseplein'dan Centraal station'a uzanan şehirdeki en geniş cadde.Manekken Piss adlı çok ünlü bir kızarmış patates dükkanı var, fiyatları fazlasıyla tuzlu.Oturup dinlenmek isterseniz de damrak starbucks gayet ideal, kahvenizi içip dinlenebileceğiniz bir mekan.Gelelim redligt'a boydan boya uzanan çok ünlü bir cadde, camekanın içinde yarı çıplak ablalar mesleklerini icra ediyorlar... 15 dakikalık ücretleri 50 Euro, neredeyse hepsi fizik olarak çok güzel.Caddeyi gezin fakat o işi yapmayın, para karşılığı sekse fazlasıyla karşıyım.
    Amsterdam'ın çevresini çok güzel gezdim demek isterdim fakat önce elimde olmayan bir sebepten ötürü Zaanse Schans'a gidemedim, sonra da kış mevsiminde olduğumuz için Giethoorn'a gitmekten vazgeçtim.Buralar Amsterdam'a gelirseniz kesinlikle görmeniz gereken yerler, kendi çektiğim fotoğraflar dışında fotoğraf koymayacağım için yerlerin isimlerini googlelayabilir ve neler kaçırdığıma bakabilirsiniz.Amsterdam kısmı bu kadardı, ufacık şehrin turistlere sunduğu neredeyse tek şey uyuşturucu.Onun dışında tabiki vondelpark, giethoorn gibi güzellikler de var fakat kış ayında gittiğim için onların tadına bakamadım
    Son olarak, şehirde tesla bayisi var, tesla manyakları oraya gitmeden dönmesin, leidseplein'da bulunuyor

Rotterdam
    Rotterdam kısmını kısa tutacağım çünkü Amsterdam kadar turistik bir şehir değil fakat enteresan yapılarıyla Amsterdam'dan daha güzel olduğu kesin.Rottardam'a gidecekler için tavsiyem 2 gece 3 gün kalmanın yeterli olacağıdır.Witte de withstraat, Erasmus köprüsü ve etrafı, Markthall, Cube Houses ve old harbor.Şehir aşağı yukarı bundan ibaret.Şu ana kadar gezdiğim şehirler arasında en ilgi çekici mimariye sahip şehir Rotterdam, renk renk evler, yamuk pencereler, zikzak şeklinde binalar.Bunun dışında turistlere pek hitap etmeyen bir şehir, hatta benim şansıma mı bilmiyorum neredeyse hiç turist görmedim.Rotterdam için hostel önerisi veremiyorum zira Marconiplein'de bir tanıdığın yanında kaldım.7 gün boyunca yaptığım tek şey de şehre gidip fotoğraf çekmek oldu, bir de Kinderdijk var tabiki.Hollanda'nın ilk yel değirmenleri, unesco tarihi miraslar listesinde ve kesinlikle görülmeye değer bir yer.Giriş ücretsiz, yazın kanallarda bot ile turlar yapılıyor.

Hollanda Genel
    Hollanda'ya giderseniz stroopwafel yemeden dönmeyin, adamların çok güzel tatlıları var aman şeker komasına girmeyin.Munchies olursanız mutlaka fries yiyin, o ana kadar yediğiniz en güzel şey olduğunu düşüneceksiniz Rahat olun, kimsenin kimseyi umursamadığı bir ülke ve tabiki saygılı olun.Hükümetler arası bozukluk vize konusunda "şimdilik" bir sıkıntı çıkarmıyor, başvurmayı düşünenler canını sıkmasın.Ben çok şey anlattım biraz da fotoğraflar anlatsın

Amsterdam Fotoğraflar
    Amsterdam-Rotterdam Gezi Rehberi
    Amsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi Rehberi

Rotterdam Fotoğraflar
    Amsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi Rehberi

Kinderdijk Fotoğraflar
    Amsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi RehberiAmsterdam-Rotterdam Gezi Rehberi

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler, son olarak eklemek istediğim bir kaç şey var.25 saatlik gecikme sonucu 1600 TL tazminat almamdan dolayı o parayı da bu yaz interrail için kullanmaya karar verdim ve kendime 10 ülke 16 şehirden oluşan bir rota çizdim.19 Haziran 14 Temmuz arası Interrail yapıyor olacağım,
    onun yazısını da herhalde temmuz sonuna kadar yazmış olurum.Aynı tarihlerde yolda olacak arkadaşlarla buluşup bir şeyler içebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0YAN -- 8 Mayıs 2017; 16:23:6 >

• İlk mesaj rezerve.Rotterdam ve kinderdijk fotoğrafları yolda
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

Merhabalar
    Yazınız bir çırpıda bitti.Keyifle okudum..Selamlar.

Teşekkürler, beğenmenize sevindim

Orijinalden alıntı: Teufel

Hocam süper bir gezi olmuş.Fotoğraflar için ayrıca teşekkürler.Amsterdam bambaşka bir dünya gerçekten

Ne demek, ben teşekkür ederim okuduğunuz için.Kesinlikle katılıyorum, gördüğüm gezdiğim şehirler arasında en özeli amsterdam, bu mevsimde düşünemiyorum bile

Hazır 2 tane yönetici bulmuşken de sorayım, konuyu imzama eklemeye çalışıyorum ama ekleyemiyorum çünkü imza editleme kısmı açılmıyor.Bir sıkıntı mı var acaba

edit:ad block ile ilgiliymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0YAN -- 9 Mayıs 2017; 14:24:36 >

• N0YAN kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam sorun gözükmüyor
    Prag gezi deneyimim
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.