Şimdi Ara

Dede yadigârı 92 şahin mi ? Yoksa vosvos mu almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhaba.Uzun zaman oldu bi konuda forum üyelerinin bilgi ve fikirlerini almayalı.Aslına bakarsanız bazı forum üyeleri alacağım dediğim araçların lüks segment olmasından dolayı bana inanmadıkları için biraz dargındım ama neyse bu sefer basit bi konuda ama çokta fazla kafa yorduğum bi konuda yardım isteyeceğim.(aracı aldım ama konu uzun zamandır kullanılmayınca silinmiş yanii resimleri paylaşamadım)

Uzun zamandır hayalini kurduğum bi araç var "vosvos" ama ne yazıkki o kadar sevimliliğinin yanı sıra çoğu kişi sorun çıkartacağını söylüyor, e haklılarda sonuçta 30 senelik araç, yani ben bi vosvos alıp biraz tadını çıkarmak istiyordum e malûm önümüz yaz :) yaz akşamları daha bi güzel olur gibi gelmişti :') açıkcası her şeyide ayarlamıştım Kocaeli'ne gidip alacaktım bu hafta taaki internette boş boş gezerken 2 sene önce dedemin sattığı, 92'den (sıfır aldığımızdan) beri bizim olan şahini görünceye kadar ve durum böyle olunca kafa karışıyor tabii…

Şöyle bahsedeyim Ankara'da 1992 senesinde sıfır aldığımız aracın lastikleri 2009 senesinde ilk defa değişmişti çünkü araç henüz 40.000 km de idi.Dedem 2010 senesine kadar tüpsüz binmişti araca ama emekli olunca daha çok gezerim diye ilk defa tüp takıldı (keşke taktırmasaydı) :( birde araçta bırakın değişen ve boyayı henüz çizik dahi yok.Ben şimdiki sahibi ile görüştüm Allah'tan oda aynı ilgi ve özeni göstermiş.Zaten bizim aracımızı aldığı için araçtan ne kadar iyi anladığı belliydi. Ama şöyle birde sorun var satan kişi bizim ona sattığımızdan daha çok istiyor araca ;) ama haksızda değil çünkü biz ucuza vermiştik (8000'e satmıştık) "SIFIR KOKUSU HALÂ ÜZERİNDEYDİ" beyaz şahinimin… :(

1-2 hafta içerisinde birini alacağım sizce hangisi olmalı araçları sadece hafta sonları 1-2 saat kullanacağım onun haricinde hep garajda duracak.Fikirleriniz için teşekkürler…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keyif içinse Vosvos alın. 10 bine zaten adam edilmiş sorun çıkartmayacak şekle getirirsiniz diye düşünüyorum.

Şahin zaten tanıdığınız bildiğiniz bir araç.
  • vosvos alın. 0 km baz donanım ile aynı donanım var zaten. ikisinde de esp yok , asr yok , katlanan ayna yok, ikisinde de fren destek sistemi yok. ikisininde direksiyonunda düğme yok ve üstelik eski model vosvosun jantları alaşımlı jant, 0 km lerin kapak jant. ben tervcihimi 30 senelik vosvostan yana kullanırdım.
  • Bırak şimdilik paran cebinde dursun 15 yaş üstü araçlar toplanacak söylentisi flan var bekle biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

vosvos alın. 0 km baz donanım ile aynı donanım var zaten. ikisinde de esp yok , asr yok , katlanan ayna yok, ikisinde de fren destek sistemi yok. ikisininde direksiyonunda düğme yok ve üstelik eski model vosvosun jantları alaşımlı jant, 0 km lerin kapak jant. ben tervcihimi 30 senelik vosvostan yana kullanırdım.

çok ince..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

vosvos alın. 0 km baz donanım ile aynı donanım var zaten. ikisinde de esp yok , asr yok , katlanan ayna yok, ikisinde de fren destek sistemi yok. ikisininde direksiyonunda düğme yok ve üstelik eski model vosvosun jantları alaşımlı jant, 0 km lerin kapak jant. ben tervcihimi 30 senelik vosvostan yana kullanırdım.

• Dede yadigarı Şahin bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Inan ki manevi değeri fazla olunca kullanımı daha çok zevkli olur ve mutlu mutlu kullanırsınız. Rahmetli dedemin Renault 12'i kendim restore ettim , oradan biliyorum. Zevki anlatılmaz, yaşanır...
  • vosvos elalemin çöpü.. şahin sizin anılarınız..

belki dışarıdan bakanlar vosvos sahibini entel, şahin kullananı ise apaçi olarak görüyorlardır ama, önemli olan sizin ne hissettiğiniz..

• vosvos elalemin çöpü.. şahin sizin anılarınız..

belki dışarıdan bakanlar vosvos sahibini entel, şahin kullananı ise apaçi olarak görüyorlardır ama, önemli olan sizin ne hissettiğiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

vosvos elalemin çöpü.. şahin sizin anılarınız..

Katılıyorum.
  • quote:

+1
  • Babamda 71model 26M V6 Ford vardı. 86' dan 2002'ye kadar bu aracı kullandı babam. Son derece orjinal ve düzgün bir araçtı. 2002 yılında ben askerdeyken babam arabayı satmış. Haberim bile olmadı, terhis olup döndüğümde öğrendim ancak. O arabayı seviyordum, satılmasına çok üzülmüştüm.

...Derken 4-5 sene önce arabayı tesadüfen yolda gördüm. Hemen peşine takıldım, uygun bir yerde el işareti yaparak arabayı durdurdum. Baktım babam yaşında bir amcam. Amcaya kendimi tanıttım, işte bu araba babamındı 16 sene bu arabaya bindik muhabbeti filan.. Sonra arabayı satın almak istediğimi söyledim ancak kabul etmedi. Meğer o araba da amcanın gençlik yıllarındaki hevesiymiş. En son gördüğüm hali gibi, adam çok temiz bakmış arabaya. Ya amca işte şudur budur filan küçük Emrah moduna girdim ama ikna edemedim adamı. Arada bir trafik şubeden bilgilerine bakarım, arabanın sahibi hala aynı. Arabayı alabilseydim keyif için binecektim.

O Şahine sen de benim gözümle bakıyorsan o arabayı al derim.

Vosvosları da bilirim. 2 tane geçti elimizden. Çok tatlı arabadır. Milletin lafına da bakma, temiz ve bakımlı olduktan sonra her araba gibidir. ( bu arada 30 yaşında Vosvos yok, en genci 40’ına geldi)

Karar senin. Bir yanda düşündüğün araba, bir yanda da anılar taşıyan bir araba.

• Ben olsam Şahini alırım. Anıların var o arabada. Bence gidip al Şahini ve dedenin hatırasını yaşat. Her şeyini bildiğin bir araba ve zaten alan adamda sizin gibi bakmış. Al bence Şahini. Hatta hiç durma.

İmzamda ki arabayı alırken baba yadigarı 90 model siyah Şahini takas olarak verip almıştım. İlk sahibiydik siyah Şahinin tertemiz orjinal pırıl pırıldı. A'dan Z'ye bakımlıydı ve solmuş olan sarı renkli arka stopları resmen bir ay aramıştım satmadan 7-8 ay önce sanayide ve orjinal sarı sinyalli PLASTAŞ marka stopları bulup en sonunda taktırmıştım. 170527 km. yol yapmıştık siyah Şahinle 02.02.1990 - 14.10.2004'e kadar. Babam 2002 Aralık ayında aniden vefat etmişti. Hesapta satmayacaktım ama karşıma bir fırsat çıktı ve değiştirdik. 1 günde satıldı Şahin. Şahini sattıktan 2 ay sonra görmüştüm ve bıraktığım gibiydi. Sahibi resmen boynuma sarıldı ne güzel bakmışın arabaya diye. Sadece tüp taktırmış adam. EN son ise 2007 yılında gördüm Şahinimi ve aynıydı. Sadece arka stopları beyaz sinyalli olarak değişmişti. Geri kalan yerleri aynıydı. Pişmanım sattığıma, bir köşede duracaktı ara sıra kullanacaktım. 2004 Ekim ayında 3.750.000 .- TL'ye saymıştı Renault satıcısı.

Bence Şahini al, bırak tosbağayı.

• quote:

Aynen

• arkadaş çevrem vosvosçu.... bendede bir tane 75 bus var... başa beladan başka bişey degil...

motor ömür max 60-70 bin... hele sürekli uzun yol gidemiyor...

5binde bir yag eklemen lazım... yakıyor melet...

yaşlı araba orası burası arıza yapıyor devamlı...

benim alma nedenim minibus olması... binek zaten hayatta bulaşmam...

alanda zarar ediyor... bir kumbara düşün vosvosu ve altı delik... sen atarsın ama hiç dolmaz o...

ayrıca tüp takılmıyor... yada tüp takmak için bir sistem gerekli... motor hava sogutmalı oldugu için lpg nin sıvılastırılımasında ısı gerekli ve bunlarda egzosttan yapıyorlar bunu... ancak tehlikeli oldugu için işletilmiyor...
  • bencede şahini al olmadı pıstırırsın bir adanalı jant egzoz bide set ataarsın çok deli olur.pıtr pıtır
  • Vosvos deyince aklıma Behzat Ç.'deki Vosvos geldi

Alacaksanız ona yakın birşey alın. Dizideki çok güzel görünüyordu.
  • şahin al maziyi yaşat
  • Antalya da oturuyorum şahin bence kessinlikle apaçi arabası
    şimdi banlayabilirsiniz ama antalyaya yolunuz düştüğünüzde anlarsınız
    benim tercihim woswos tan yana
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.