Şimdi Ara

Dede Paradoksu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dede paradoksu, zamanda yolculuk ile ilgili bir paradokstur. İlk defa, bilim-kurgu yazarı René Barjavel tarafından "Le Voyageur Imprudent" (Tedbirsiz Seyyah) adlı romanında bu paradokstan bahsedilmiştir.

Paradoks şudur: Zaman yolculuğu yapan birinin geçmişe gidip dedesinin, babaannesiyle tanışmadan önce ölümüne sebep olduğunu düşünelim. Bu durumda zaman yolcusunun doğumu mümkün olmayacaktır. Böylece geriye dönüp dedesini öldürmesi de mümkün olmayacaktır. Bu durumun paralel evrenlerle ilgili olduğunu söyleyen teoriler vardır. Paralel evrenler teorisine göre dedesini öldüren kişi gelecekte var olmasa da dedesini öldürdüğü zaman diliminde yaşamını sürdürebilir, dedesini öldürdükten sonra evren dallanır ve dedesi başka bir evrende var olmaya devam eder. Dedesini öldürür ve tekrar zaman yolculuğu yaparak günümüze gelirse babası hiç doğmamış olacaktır ama kendisi bunların dışında kalarak var olmayı sürdürecektir buna zamandan bir süreliğine ayrılma denilebilir, mutlak bir yaşam sonucu çıkar zaman yolculuğu yapan kişiye.

Alıntıdır
    Kaynak:Dede paradoksu.(2016,14 Ağustos). InWikipedia,Özgür Ansiklopedi.https://tr.wikipedia.org/wiki/Dede_paradoksu

• geçmişe gitmek mümkün olmadığı için gereksiz paradokstur.
  • Tek evren varsa öyle, ama aynı anda sonsuz evren ve sonsuz ben varsam paradoks değil. Çünkü ölen dede benim dedem değil.

Tabii ki çoklu veya tekli evrende yaşayıp yaşamadığımızı öğrenmekte aynı geçmişe gitmek gibi bana göre imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetin hayırlı olsun

• İşte bunlar fethullahın(amerika) oyunları

Not:paralel evren

• paralel evrenler birbirine bağlıdır atıyorum ben fareye dokunuyorum başka bi paralel evrende dokunmuyorum ozaman burdaki paralel evrenleri bağlayan ana kilit nokta benim yani isterse milyartane paralel evren olsun ben ölsem hepsi yok olur buda bi paradoks gibi bişeydi onunda dışında paralel evrendiye bişe yoktur tek birtane gelcek vardır diğerleri ise insanların yaptıkları hatalrdan sonra ihtimal zinciride ya böyle olsaydı diye beyinlerinde kurguladıkları olaydır amaaaan gece gece kafam yandı cümlenin sonunu zor getirdim neyse annadın umarım demek istediğimi yazıyı üşenmeyip okuyan herkimsen :=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simone Simons -- 14 Ağustos 2016; 1:44:07 >
  • Simone Simons kullanıcısına yanıt
    Eger sen olunce butun paralel evrenlerdeki oluyorsa senin de simdiye olmus olman lazimdi. Milyar tane paralel evrenin birinde olmussundur illa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaman yolculuğu yapan birinin

Buradan sonrası okunmaması gereken paradoks :)

Okudum hocam senin dediklerinde mantıklı,sadece fikirleri öğrenmek amaçlı yazdım yani gerçek olmadıgımı biliyorum böyle şeylerin ama senin gibi fantastik düşünmeyen arkadaşlar sanırım çok ciddiye almışlar konuyu saçmalamışlar biraz,teşekkürler yorumun için
  • Zilyon tane paralel evren var. Kanitlarim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

Eger sen olunce butun paralel evrenlerdeki oluyorsa senin de simdiye olmus olman lazimdi. Milyar tane paralel evrenin birinde olmussundur illa

ve burdada diyoruzki hangisi gerçek?hangisi gerçek ben ve gerçeklik anlamını yitirir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozanoglu40

İnternetin hayırlı olsun

amin cümlemizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

ve burdada diyoruzki hangisi gerçek?hangisi gerçek ben ve gerçeklik anlamını yitirir...

sen hangi evrenden yazıyon hocam
  •  Dede Paradoksu
  • sonu gelmez bi paradoks zinciri en iyisi devirip götü yatmak iyi geceler hocam
  • Paralel evren diye bir şey varsa zamanda yolculuk yapılabilir, senin hiç doğmamış olduğun bir paralel evren varsa, dedeni öldürdüğünde de hiç doğmamış olacağın için o evreni yaşamış olursun. Ama geçmişe gidip dedeni öldürüp sonra tekrar yolculuktan önceki zamana dönersen dedenin ölümü senin hiç doğmadığın evrende yaşanmış olarak kabul edilir.

Hangisi gercek diye bir sey yok. Hepsi ayri gerceklik.

• Paradontaxtır o paradoks olsa duramazsın

• Eğer zaman yolculuğu olsa dedeni öldürseydin baban doğmazdı geri döndüğünde ölümsüz bir şekilde yaşardın sonuçta başlangıcın yok
  • Geçmişe gidilimez ancak geçmiş görüntülenebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.