Şimdi Ara

Debriyaj çok dipteyken vites geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Aracin 1. 2. Ve geri Vites gecislerinde debriyajin sonuna kadar tam basmam gerekiyor. Diger viteslerde problem yok. Hatta bazen guc uygulamam gerekiyor. Kavramada , gucu yola aktarmada herhangi bi sorun yok. Benim icin problem degil alistim ancak arabami baskasi kullandiginda vites atmakta zorlaniyor.

Nedir bunun sebebi?
    2005 lanvcer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Debriyajın kavrama ayarı altta olabilir. Yeni araçlarda kavrama otomatik diye biliyorum ama bi ustaya baktırmak lazım hocam.
  • Doğru olanı odur. Bence bir problem yok en sona kadar basılması zaten önerilen ve en sağlıklı olandır. Yarıya kadar debriyaj basılmaz eğer öyle uğraşılacaksa otomatik alınmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fethi ahmet

Debriyajın kavrama ayarı altta olabilir. Yeni araçlarda kavrama otomatik diye biliyorum ama bi ustaya baktırmak lazım hocam.

Debriyaj mekanizmasindan pek anlamam hatta var mi yok mu bilmiyorum. Bu ayari debriyaj teli mi yapar? Ayarlanabilen birsey mi bu ?

Normal degil hocam durum bi ayar kacikliyi var

• debriyaj telli ise ayar yapıyorlar,benim arabada o şekilde. ustaya ayarlatmıştım biraz abartmış ilk vites motor soğukken zor geçiyor doğrusuda bu galiba.

• Olması gereken zaten tam güçle debriyaja sonuna kadar basmak değil midir? Yarım basıp vites geçişi yaparsanız asıl sıkıntı var.
  • Normal falan değil. Tam basarsınız, ayağı kaldırırken çok dipte kavramaması lazım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Debriyaj teli muhtemelen gevşemiştir. Bir süre sonra tamamen atacaktır. Bir ustaya göstermenizi öneririm. Çok aşınma yoksa yeniden ayarlayacaktır. Aşınma fazla ise zaten bir süre sonra yine gevşeyip kayacaktır. Bu durumda değişilmesi gerekecektir.
    Tamamen attığında debriyaja dibine kadar bassanız bile vitese takamazsınız. Vurdura vurdura 2. veya 3. viteste kalkış yapmak zorunda kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 2 Şubat 2016; 9:40:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.