Bu da yeni ![]() Buradan takip etmek yetmediyse, gelin bir de şuralardan takip edin:
►https://www.instagram.com/tuncaarslan
►https://www.tiktok.com/@tunca.arslan
►https://www.youtube.com/@TuncaArslan2
►https://twitter.com/OyunDoktoruu
00:00 - Death Stranding 2 Nasıl Olmuş?
09:53 - İnsan Taşıma Macerası (tuncalama)
Beğendiyseniz abone olmayı ve videoları kaçırmamak için bildirimleri açmayı unutmayın! 🔔 😊
Destek olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCHLt4nxNwCmkNDevSohf4tA/join
#tuncaarslan #oyun https://www.youtube.com/watch?v=fBr36SmW8ck |
Death Stranding 2: On The Beach | PS5 | ANA KONU (83. sayfa)

-
-
Tunca Arslan da oyunu beğenmemiş.
-
ben sadece incelemeleri paylasiyorum hocam, Dost'a herhangi bir sempatim yada antipatim yok. Hatta Türk youtube camiasinda Enis disinda kimseyi pek sevdigimi söyleyemem (Enis'lede oyun zevklerimiz %100 ayni degil ama videolari daha akici)
-
Tunca Aslan’da beğenmemiş. Söyledikleri seyler bana mantıksız gelmiyor. Yani abi nasıl beğenmezsiniz orası şu şekildeydi diyemiyorum. Beni şaşırtan tanınan büyük Türk editörler hepsi aynı fikirde. Globalde ise hiç bu konularda eleştiri yok. Ben Türk tarafının yorumlarını daha gerçekçi buldum. Son olarak oyuncu puanlarını bekliyorum. Bazı arkadaşlar trollük yapanlar olacak sıfır verecekler diyor ama bazı fanboylarda 100 verecek. Birbirini dengeler. Ayrıca last of us 2 dışında oyuncu puanları hep dengeli güzel sonuçlar çıktı diye hatırlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22MARTLI -- 25 Haziran 2025; 15:34:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya bunlar zaten ilk oyunu oynayıp güzel bir deneyimdi diyen ama bir daha aynı oyunu oynamayız diyen adamlar. Bu oyunu ilk oyuna bayılan benim gibi insanlar ayıla bayıla yine oynayacak. İlk oyunu sevmeyen de oynamasın bu kadar basit aslında. Benim meselem bu heriflerin basın nasıl 90 verdi diye sormaları aslında, la birader size göre değil işte zaten, demek ki onlara göre çok iyi, kendilerini otorite görüp yabancı basına para yemiş iması veya kojimanın köpeği iması yapmaları o kadar komik ki bizde goygoya vuruyoruz böyle.quote:
Orijinalden alıntı: bedo20Konsolüssü, Disket Kutusu, Enis Kirazoğlu, Emin Çıtak, Dost vs en fazla 8 lik oyun çıkar bunlara göre 🤣
114 meta 84 opencriticteki kuruluşların ortalaması 90
, bunların içinde Türkiye den Merlinin Kazanı ve Oyungezer de var. Yani Türk basını beğenmedi iddiası da yalan aslında.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
YouTube dekiler ne derse o bence hiç oyunda almayın onlar oynar sizler izlersiniz hiç mi kendi düşünceniz hiç mi kendi zevkiniz yok çok değişik yorumlar geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni İncelemeler Gelmeye Başladı!!
Areajugones - 9.2 / 10
Uriel Rodriguez "Game8"- 9 / 10
Sebastian Quiroz "Atomix" 100 / 100
David Flynn "GamingTrend" - 90 / 100
Guardian - 5 / 5
Gene Park "Washington Post" 10 / 10
-
Türk yıtıbırler : çok sıkıcı meh 6/10 🤣🤣🤣🤣quote:
Orijinalden alıntı: A r c h A n g e L.Yeni İncelemeler Gelmeye Başladı!!
Areajugones - 9.2 / 10
Uriel Rodriguez "Game8"- 9 / 10
Sebastian Quiroz "Atomix" 100 / 100
David Flynn "GamingTrend" - 90 / 100
Guardian - 5 / 5
Gene Park "Washington Post" 10 / 10
-
ALLA ALLA YOK YA
-
İncelemelerde aklıma takılan tek nokta kargo taşımak için artık yürümenize gerek yok, araçlar ile her şey taşınıyor mevzusu. Zaten oyunun ana mekaniği ve bana göre güzel olan kısmı aheste aheste yürüyerek zorlukları aşmaktı. İşte sarp olan kısımdan geçeyim de kiral varlıklar başıma dert olmasının planını yapmaktı mesela. Emin Çıtak incelemesinde araba ile yanlarından basıp geçiyorum yakalayamıyorlar diye yorum yaptı. Buda acaba oynanışa nasıl etki eder kısmını akıllara getiriyor. Yoksa yine kargo taşıyoruz diğer oyunun aynısı güzel değil diye yorumlamak çok yüzeysel kalıyor. Spider-Man'in 2 oyununda da ağ atarak binalar arasında dolaşıyoruz o mantıkla yürürsek.
Edit: Zaman yıkımı mevzusu bu oyunda da var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promedyumx -- 25 Haziran 2025; 15:54:42 > -
Severdim Allah rahmet eylesin bir milyon Mehmet :(quote:
Orijinalden alıntı: ShinQdaALLA ALLA YOK YA
yabanci basindaki cogu kisi birkac saat oynayip yaziyor bence bu incelemeleri
türkiyedeki yayincilar cok daha gercekci degerlendirmis oyunu
bakalim metacriticdeki user notlar bir acilsin o zaman belli olur
100+ saat gömüp inceleme yayınlayan yabancı oyuncular var.
Bizdekilerin çoğu neden beğenmedi anlamış değilim.
-
hocam bi de su var
yabanci basindaki elemanlarin hicbirini tanimiyoruz biz
kimdir nedir, bu zamana kadar kac tane oyun oynamis etmis, yasi kac, bu ise ne zaman basladi
yeni yetme bebeler de ign icin inceleme yaziyor, bu isi 40 senedir yapanlar da yaziyor
hepsi de bir sirket ismiyle
hayatinda belki 5 tane oyun oynamis birisi yazmis olabilir incelemeyi
ben ilk defa bir oyun oynasam ve bu oyun death stranding 2 olsa ben de herhalde 10 üzerinden 10 verirdim
o yüzden mesela ben yillardir yabanci basina zerre güvenmiyorum
ama türkiyede takip ettiklerimizin hepsini taniyoruz ve güvendigimiz isimler
misal ilk oyuna benzer bir oyunu ben bir daha oynamam ve kimse de bana bunu zorla bile oynattiramaz
bir seferlik güzel bir deneyim oldu benim icin ama daha fazlasini kaldiramam ben
metacriticdeki kullanici yorumlari bekliyorum ben bakalim cok merak ettim o nasil olacak
Bence herkes kendi İncelemesini yapmalı. Türk veya Yabancı kişilerin ağızlarının içine bakmamalı. Eskiden bu hep böyleydi oyunu alırdık kendimiz değerlendirmesini yapardık, kendimiz zevkli bulacağımız yerler olurdu, Sevmediğimiz yerlerde olurdu. Bu ve bunun gibi incelemeleri hep dergilerde görürdük. Ama orada bile oyunlar çöp muamelesi görülmezdi. Devam oyunları çıkan hatta 3. ve 4. oyunlarında bile hiç bir zaman çöp denilmezdi.
Şimdi ise oyunlar o kadar çoğaldı ki Gerek AAA yapımlar gerek ise AA ve Indie yapımlar. Ancak bunları oynamadan önce kendimize rol model çizdiğimiz kişinin ağzına bakarak oyun almak biraz garip geliyor. Bir yayıncı oyunu beğenmedi diye takipçilerin de hemen o role bürünmeleri biraz art niyettir bu. Oyuncular kendi kararlarını oynayarak deneyimleyerek, olan veya olmayan yerleri kendisi karar vermeli.
TLOU P2'deki oyuncu puanları ikiye bölünecek gibi görünüyor bu da bir nebze iyidir herkese hem hitap edip hem de hoşnut etmeyecektir. :)
Karar verici merciiler hiç bir zaman ne yabancı basın nede Türk basının da ki kişiler olmamalı. Daha öncede örnekleri var ki kötüleyip de oyuncuların çok sevdiği oyunlarda bir hayli fazla. Buda underrated dediğimiz kısma geliyor ki oyuncular zaten burada devreye giriyor. Kendileri deneyimledikleri için.
-
Dostum bu kadar kasmana gerek yok bence ya. Oyunun nasıl bir şey olduğu aşağı yukarı belli zaten. Yani inceleme izledikçe gizemli bir şey ortaya çıkmayacak. İlk oyunun üstüne ufak tefek geliştirmeler ve güzel hikaye anlatımı var. Grafiklerde şahane.
-
Türk oyuncularda ara sahne kalitesinin oyun zevkine etkisi 10 üzerinden 0 ila 5 arasında değiştiğini düşünüyorum. İstisnalar vardır elbette ama genel olarak skip edilir. Dolayısıyla sanatsal bir gözlem de o derece zayıf olur. Biz genel olarak oyun içi mekaniklere ve yeniliklere daha çok bakıyoruz. Türk oyun eleştirmenleri de sonuçta benzer internet/ps cafeden çıkma insanlar olduğu için bu duyguyla yorumluyorlar sanırım. Fanlık durumları olduğunu sanmıyorum. İnceleme yapanların hemen hepsi 20-30-40 üstü saat oynadığını söylüyor. Death Stranding 2 de gördüğüm kadarıyla görsel sanata ağırlık verilmiş ama oynanış kısmında ilk oyunun üstüne birşey koyulmamış. Oyuna kötü diyen Türk eleştirmen yok. Bu durumu beğenmeyenler var. Oyunu beğenen diye gösterilen Türk yayıncılar da bu durumun farkında ama sorun olarak görmedikleri için oyundan keyif alınabileceğini söylemiş. Kısaca beğenmeyen dediğiniz eleştirmenlerin beğenmeme sebepleri; ilk oyuna oranla mekaniksel yenilik olmaması ve görev çeşitliliği açısından yenilik getirilmemesi diye özetlenebilir.
-
Hocam araç bu oyunda hemen geliyor. Ben oyunun ruhunu öldürmemesi için kullanmıyorum. Araç kullanmak saçma geliyor.
bir de beyler şu beğenmeniş bu beğenenmiş diye paylaşacağınıza alın oynayın kendi fikrinizi sunun. Biz de burada yüzlerce beğenen insan videosu paylaşabiliriz. Oyunu oynamamışsınız, deneyim etmemişsiniz, sadece oyunu beğenmeyenlerin videolarını gelip burada şu beğenmemiş bu beğenmemiş diye paylaşmak komik kaçıyor
Death Stranding 2'nin Size Söylemediği 7 Önemli İpucu
IGNyoutube
Death Stranding 2: On the Beach is packed with strange mechanics, dense menus, and tutorials that are easy to skim past. Whether you're a returning porter or new to Sam Bridges' world, it's likely you’ve missed some important gameplay details along the way. In this video, we’re breaking down seven crucial tips that DS2 doesn’t clearly explain, from how to upgrade your gear through star rankings, to properly managing your private locker, maximizing likes, securing cargo, and even skipping songs without pausing your trek. These are the things the game expects you to figure out on your own, or it just mentions in passing amongst a barrage of tutorials — but we’ve got you covered. 00:00 - Intro 00:36 - Increasing Star Rankings Gets You Good Gear 01:50 - Maximizing Your Likes 03:04 - Securing Cargo With the Strand 03:51 - Chiral Network Indicator 04:40 - Avoiding Fall Damage 05:39 - Skipping Songs 06:29 - Private Locker Managementhttps://www.youtube.com/watch?v=87AQmx8Vjwc
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X