Şimdi Ara

DDR 400 mü DDr2 533 mü? Lütfen bi bakın!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şuan bende 512mb elixir mhz 400 ram war..anakartım dual ram'larda daha hızlı çalışıyor..kararsız kaldım..elimdeki ram'ı satıp 2x512 dual DDr2 533mhz markalı bi ram mı alayım yoksa 2x512mb dual ddr markalı ram mı alayım??ya da elimdekini satmayıp direk 1Gb twnmos mhz 400 ram mı alayım?? BU CL muhabbetini de göz önünde bulundurursak bana ne önerirsiniz?kafam çok karışık napcamı bilemiyorum..markasıyla birlikte bişi önerirseniz çok sevinirim..bu konuda bilgisi olan arkadaşları msn'ye bekliorum adresim berhan-41@hotmail.com hadi arkadaşlar be bi iilik yapın bilginiz warsa..anakartım Gigabyte GA-8I915P DUo 2 DUAL DDR 400 & 2DUAL DDR 2 533 DESTEKLİYOR..

• hem maliyetin az olması hem de ddr2lerin şu am çok yüksek zamanlamaları nedeniyle bence ddr ram almak daha mantıklı.
  • hmm çok saol yaa bende öyle düşünüyorum..ama 2x512 dual mı alayım elimdekini çıkartarak ne dersin?yoksa elimdekine takwie mi yapayım bi 1gb mhz 400 twinmos alarak..???
  • aynı zamanlamalara sahip bulabilirsen(veya elixir çipsetli) elindekinin aynısından takıp dual çalıştırabilirsin o kadar da sorun olmaz.ama o şekilde bulamazsan elindekini satıp twinmos cl2.5 almak da mantıklı bir seçenek.
  • bunun zamanlamasını nerden öğrenebilirim ki acaba??yaa acaba beni msn'ne eklesende ordan doru düzgün konuşsak anlatsan biraz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: welcome to hell

bunun zamanlamasını nerden öğrenebilirim ki acaba??yaa acaba beni msn'ne eklesende ordan doru düzgün konuşsak anlatsan biraz??

everest programı ile ramlerinin zamanlamalarını ve ayrıca bilgisayarın hakkında bi tomar daha da bilgi edinebilirsin.
    http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/Everest-Home-Edition.shtml
  • saol dostum programı indiriyom şimdi..eğer senin de ram konusunda bi fikrin warsa söyleyebilir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DDR2 nin sisteme enerji tuketiminin biraz az olmasından başka bir katkısı olabilecegini sanmıyorum ddr500 mhz veya ddr2 533 mhz in birsey farkedecegini sanmıyorum
  • quote:

saol dostum programı indiriyom şimdi..eğer senin de ram konusunda bi fikrin warsa söyleyebilir misin?

maymunkrala katılıyorum. ddr2 için cl değerlerinin biraz düşmesini beklemek lazım diye düşünüyorum. bulabilirsen aynı timinglere ve boyuta sahip bir ram alıp dual çalıştırabilirsin. veya 2x512 alacaksan önerim Corsair olur kullanıyorum ve memnunum. ama en önemli nokta sonuçta ramlerinin 2x512 olması ve dual çalışması.
  • sanırım corsair CL 2 DDR2 olması gerekir. gerci fiyat yüksektir...
  • wala 160-170YTL'den fazla weremicem..benim ram zate 40YTl ediyo 512 ddr elixir..ayrıca onun cl'si ile ilgili everest şöle bi bilgi weriyo anlayamadım kaç olduğunu
    BilgiAlanı Değer
    DIMM2 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-4-4-8 @ 200 MHz) şimdi benim ram'ın CL'si kaç?

ben en iyisi o zaman 2x512 dual ddr alayım...corsair marka nerde bulabilirim arkadaşlar?ya corsair yada kingston düşünüyorum..DDR'lerin CL'si ddr2'ye göre daha düşük yani daha awantajlı dimi?ddr2 533 almamın pek bi avantajı yok diosunuz yani...
  • Corsair VS 512MB DDR400 2.5-3-3-8 vatanbilgisayar da var 46$+kdv. ben ankaradan aldım 2. gün eve geldi ramler.
  • Niye hiç kimse anakartın DDR mı DDr2 mid ye sormuyo?? anlamadım

anakartın DDR destekliyosa zaten DDr2 olmaz...mecburen performanslı bir DDR alacaksın

hee DDr2 slotun varsa zaten DDR2 Alacaksın

• quote:

Orjinalden alıntı: celenlee

Niye hiç kimse anakartın DDR mı DDr2 mid ye sormuyo?? anlamadım

anakartın DDR destekliyosa zaten DDr2 olmaz...mecburen performanslı bir DDR alacaksın

hee DDr2 slotun varsa zaten DDR2 Alacaksın

arkadaşın anakartı her ikisini de destekliyor.

quote:

anakartım Gigabyte GA-8I915P DUo 2 DUAL DDR 400 & 2DUAL DDR 2 533 DESTEKLİYOR..
  • yaw arkadaşlar gold'u aradım bana DDr 2 533 önerdi dual çalıştırırsan 1066 çalışır falan dedim ama kafam iice gitgide karışıyor ya.. CL değeri ddr'nin daha düşük ama..yaw keşke anakartım sadece bir'ini destekleseydi
  • yok öyle bişey keklemişler seni. dual çalışırsa 1066 çalışır ne demektir ya ahahah ben olsam ddr2 falan almam, zamanlamaları çok yüksek.
  • arkadaşım adama zate CL değeri yüksek falan deyince mıçtı kaldı bişi diemedi..şuan en iyisi twinmos 2x512 mhz 400 dual kit olarak görünüyo CL değeri 2.5 bunu mu alsam diorum acaba? ne dersin he?fiyatı falan da fena deil..kingstonların CL'si daha yüksek corsair'in twinmosla aynı fiyata olan modelinde CL 4...ne diosun?
  • quote:

arkadaşım adama zate CL değeri yüksek falan deyince mıçtı kaldı bişi diemedi..şuan en iyisi twinmos 2x512 mhz 400 dual kit olarak görünüyo CL değeri 2.5 bunu mu alsam diorum acaba? ne dersin he?fiyatı falan da fena deil..kingstonların CL'si daha yüksek corsair'in twinmosla aynı fiyata olan modelinde CL 4...ne diosun?

yanlışın var corsair cl 2.5 ddr 400 ben kullanıyorum.
  • dual kit mi?seninkinin fiyatı vatanda 46$+kdv bundan 2 tane alsam dual olarak çalışırlar mı?? ne diosun? RAM bu demi seninkisi?bunün boyutları sanki biraz büyük geldi bana öle mi?bi sorun olmaz dimi bundan 2 tane alsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeiLan41 -- 9 Şubat 2006 15:17:54 >
  • quote:

dual kit mi?seninkinin fiyatı vatanda 46$+kdv bundan 2 tane alsam dual olarak çalışırlar mı?? ne diosun?

bende iki tane aldım vatandan dual çalışıyor sorun yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.