Şimdi Ara

DC to AC devre yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz aradım internette ve şu devreyi buldum çıkışta trafo olmayacak sadece 12vdc to 12vac yapmaya çalışıyorum ancak bir kaç sorum olacak.
    1- Dirençler kaç watt değer belirtilmemiş.
    2-Timer 555'in LM ve EN gibi modelleri var hangisi?
    3-Kullandığınız kaliteye göre çıkış gücü alırsınız. Bunlardan hangisinin değerini arttırmam gerekir? sadece transistörlerin değerini arttırsam çıkış gücünü artıırabilir miyim?
    4-Devrede herhangi bir eksik veya sorun var mı?
    5-Biraz fazla soru sordum ama bu devrenin çalışma mantığı kısaca nedir?(Daha önce hiç timer kullanmadım da)
    Devre:http://www.optolektron.com/inverter/dc_ac_inverter.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Biraz aradım internette ve şu devreyi buldum çıkışta trafo olmayacak sadece 12vdc to 12vac yapmaya çalışıyorum ancak bir kaç sorum olacak.
    3-Kullandığınız kaliteye göre çıkış gücü alırsınız. Bunlardan hangisinin değerini arttırmam gerekir? sadece transistörlerin değerini arttırsam çıkış gücünü artıırabilir miyim?
    5-Biraz fazla soru sordum ama bu devrenin çalışma mantığı kısaca nedir?(Daha önce hiç timer kullanmadım da)

-Dirençleri 1/4 wat kullanabiirsin
    -LM 555 kullanabilirsin
    -Trafo olmadan güç alamasın
    -Şemadaki tarnsistörleri kullanacaksın
    -Verdigin linkde çalışma sı ile ilgili açıklama yazmışlar

• egealtay kullanıcısına yanıt
    Trafo olmadan güç alamaz mıyım? Timer ne işe yarıyor onu anlamamıştım. Trafo sadece voltajı arttırmayacak mı neden olmazsa çalışmaz?

Orijinalden alıntı: Hesher

Biraz aradım internette ve şu devreyi buldum çıkışta trafo olmayacak sadece 12vdc to 12vac yapmaya çalışıyorum ancak bir kaç sorum olacak.

(yarı iletkenler tarafından) sinüs dalganın üretilmesi ve yükseltilmesi kolay olmadığından (verimli olmadığından) kare dalga üretilir.555 in görevi 50-60hz civarında bir kare dalga üretmektir.(öyle olmalıdır.)kare dalga sinyali güçlendirilerek(mosfet veya transistör) trafoya verilir ve gerilim yükseltilir. çıkış gücü, giriş gücüne yaklaşık eşittir.

kullanışlı birşey olsun dersen verdiğim şemayı yap.geri besleme olmayan devrelerde, yükte gerilim düşmesi olacaktır.
    kullandığın mosfet veya transistörlerin orjinal olmasına dikket et, yoksa devren düzgün çalışmayabilir.

/>

• stresstest kullanıcısına yanıt
    Anladım sanırım yani biz analog değer üretemediğimiz için belirli yerlerde kare şeklinde dijital dalga üretiyoruz bu durumda tepe ve negatif tepelerde oluyor öyleyse bunun etkin değeri kendisi olur. Doğru anlamış mıyım? Tamamdır sizin şemanızı yapacağım yardımınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 14 Haziran 2014; 20:18:02 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.