Şimdi Ara

dc 12v 9000 rpm akulu araba motorunu 12v 17000 rpm cevirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

oğluma 3 sene önce aldığım akülü araba artık yaşıtlarının sürdüklerinden yavaş kalamaya başlayınca önce 12v 7ah aküyü 12v 9ah değiştirdim. hem kullanım ömrü arttı hemde sürüş hızı sürekli ve sabit oldu ama yinede yeterli değil. bendde motoru 12v 9000 rpm 550 olan motorları şarjlı matkaplar için üretilmiş 12v 17000 rpm kg 550 motor ile değiştirdim aracı dışarıya çıkarmadım oğlum tatilde ama evin içindde biraz çalıştırdım bir iki kere kendi kendine tamamen kapandı anahtardan açıp kapayınca düzeldi, birde akü çıkışlarındaki kabloda ısınma vardı. ama ne kontrol ünitesinde nede sigortada sısnma yoktu motorlarda ısınmamıştı. ben aku ömründen başka bir sorun yaşamam diye düşünüyordum fakat kapanma sorunu yaşadım. anahtar ile kapayıp açınca düzeliyor. sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim tatil dönüşü sürpriz yapacaktım ama olmadı çözemiyorum .

teşekkürler.

• akım koruma devresi varsa, ondan da kaynaklanabilir.
  • Fazla akım çektiğinden kaynaklı motor koruma elemanı devreyi kesiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    böyle bi problem varsa çözüm olarak ne yapa bilirim. kumanda kutusunu değişmek dışında bir çözüm gelmedi aklıma, diğer işlemler çok detaylı elektronik işlerine giriyor gibi.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    içeride bir düğme var yavaş hızlı vites gibi , yavaşta kalkınca problem yapmıyor ama hızlı da kalkış yapınca kapanıyor, sanırım akım koruma devreye girdiğinden, o düğmeyi iptal edip yerine otomatik olarak yavaşla kalkıp 2 sn sonra hızlıya geçecek birşey arıyorum ama basit çözüm bulamadım hala.
  • Kabloları değiştirmen gerekebilir. Çünkü, fazla akımdan zarar görebilir.
  • Merhaba Ahmetkaymaz aynı sorunu şimdi ben yaşıyorum 12 volt 7 A aküyü 12 volt 12 A ile değiştim araç şimdi kendi kendine kapanıyor siz nasıl çözdünüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12v dc motor seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu işler elektronikçi işine giriyor! motor kumanda kutusundaki termik muhtemel 20 amper kullanılmıştır. ayrıca akü çıkış akım sigorta termiğinde 20 amper kullanılmıştır bahsettiğim termikleri 30 amper olması gerekmekte 24 volt akü takılsa bile sorun yaşanmaz diye bilirim burda motor rpm'ler de önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.