Şimdi Ara

Dayımın üstüne engelli araç almak???????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dayımın %90 özürlü raporu var.Dayımın adına annemin üstüne 0 araç alabilirmiyiz.Annemin ehliyeti yok ehliyet şartı varmı?Ailede bu durumdan faydalanmak isteyen kimse olmadıgından dolayı biz faydalanmak istedik.Dedem hoşgördü alınıyosa alın dedi.Evet alınır mı ?Diyelim ki aldık annemin üstüne babam kullanabılecekmı 1.derece yakın olmasa gerekiyormuş sonuçta eşi kullanabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi persia06 -- 13 Eylül 2014; 23:21:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Didier Yves Drogba Tébily

• Dayinin ustune alinir baskasinin adina olmaz isteyen kiside kullanabilir , biraz arastir bu konudan milyon tane baslik var.

• Suistimal edilen konulardan birisi. Devlet diyor ki ozurlu bireyin hayatini kolaylastirmak amaciyla vergisiz arac alabilirsiniz. Ama siz dayinizi kullanip arac almayi dusunuyorsunuz. Dayiniza hayriniz olacak mi? Olmayacaksa helal mi o arac?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 24 Aralık 2020; 22:41:11 >
  • Ehliyetsiz kişi araba alabilir. Ama eğer şart değilse direk dayının adına da alabilirsiniz. Engelli kişi aldığı arabayı net olarak bilmiyorum amam bir kaç yıl satamaz. Kullanma konusunda 5-10 kişinin ismini verebilir. Bu kişiler harici aracı kimse süremez yakalanırsa araç çekilebilir. Ve caydırıcı bir cezası var. Az internetten araştırabilirsin veya varsa bir galerici tanıdığın ona sor onlar daha detaylı bilgi verebilirler.

Engelli

Konuya gelirsek dayiniz engelli nedir bedensel ? Zihinsel? Yada her ikisi mi?

Başlığı rica ediyorum düzeltin ...

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Suistimal edilen konulardan birisi. Devlet diyorki ozurlu bireyin hayatini kolaylastirmak amaciyla vergisiz arac alabilirsiniz. Ama siz dayinizi kullanip arac almayi dusunuyorsunuz. Dayiniza hayriniz olacakmi? Olmayacaksa helalmi o arac?

Tabikide bu konuyu düşünmeden önce dedeme felan danıştık.Sonuçta dedemin alma durumu olsa onun ustune alırdık.İşi düştügü zaman kendi aracımızıda dedeme tahsis ediyoruz.Haftasonlarımızı pikniklerde felan geçiriyoruz yani boş durmuyoruz sonuçta bi aileyiz onların bizden başka kimsesi yok.Ailenin diger ferftleri başka şehirlerde yaşıyor.Yani helal olmuyacak bir işe atılmayız.Yani agır hitaplı sözler etmenize gerek yok.

Orijinalden alıntı: entelim

"Özürlü araç" nasıl oluyormuş merak edip girdim başlığa.

Özürlü araç deyince engelli araç oldugunu cıkaramadınız ya helal olsun.Yada tabiri caizse laf mı konuştunuz.

Anne de ehliyet yok üstüne . Şİmdi bu arkadaşın annesine babasına dedesine sorsan ooo müslümanız tabi biz de haram lokma olmaz der.

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: persia06

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Suistimal edilen konulardan birisi. Devlet diyorki ozurlu bireyin hayatini kolaylastirmak amaciyla vergisiz arac alabilirsiniz. Ama siz dayinizi kullanip arac almayi dusunuyorsunuz. Dayiniza hayriniz olacakmi? Olmayacaksa helalmi o arac?

Tabikide bu konuyu düşünmeden önce dedeme felan danıştık.Sonuçta dedemin alma durumu olsa onun ustune alırdık.İşi düştügü zaman kendi aracımızıda dedeme tahsis ediyoruz.Haftasonlarımızı pikniklerde felan geçiriyoruz yani boş durmuyoruz sonuçta bi aileyiz onların bizden başka kimsesi yok.Ailenin diger ferftleri başka şehirlerde yaşıyor.Yani helal olmuyacak bir işe atılmayız.Yani agır hitaplı sözler etmenize gerek yok.

Direkt olarak oyle yapiyorsunuz ya da yapacaksiniz demedim ama ben. Firsatcilik yaparsaniz o sekilde olur demek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Hey yavrum hey dayısının engelini kullanarak devleti kandır

Anne de ehliyet yok üstüne . Şİmdi bu arkadaşın annesine babasına dedesine sorsan ooo müslümanız tabi biz de haram lokma olmaz der.

Arkadaşım ben sana müslümanlıgımızı sorgula demedım haşa sorgulayamassında ilan başlıgına cevap vereceksen konuya dahil ol yoksa çorap sökügü gibi her yerden çıkmayın.
    Sahsin
    Çocukları torunları kardeşleri anne babası dedesi damatlari
    Genel olarak bu kişiler

Orijinalden alıntı: persia06

quote:

Orijinalden alıntı: entelim

"Özürlü araç" nasıl oluyormuş merak edip girdim başlığa.

Özürlü araç deyince engelli araç oldugunu cıkaramadınız ya helal olsun.Yada tabiri caizse laf mı konuştunuz.

O kadar zekamız var çok şükür. Ama sen yaşadığın ülkenin, kullandığın dilin kurallarından bihabersin. Yazdığın başlığa bak sonra bir daha düşün.

Ayrıca "özürlü" değil "engelli"

2. Alınan araç H sınıfı ehliyetle kullanılır demiyorsa, (%90 ve üstü için genelde böyle bir ifade olmaz) uygun ehliyeti olan herkes tarafından kullanılabilir. Bu konuyu aşağıdaki linkte ayrıntılı olarak tartışmıştık. Lütfen inceleyiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_70541273/f_//tm.htm#93352936

Geçmiş olsun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Otomatik bir 1.6 araç alırsanız 3.dereceye kadar herkes kullanabilir. Birden fazla da konu var forumda. Detaylı Bilgi mevcut.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.