Şimdi Ara

Dayımın üstüne engelli araç almak??????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Helal mi olacak şimdi? Dayının üstünden annene vergisiz araba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yap işlet devret aldatmacası

Ak partiye yakınlığıyla bilinen İçtaş İnşaat’a, Kütahya’da iki yıl önce inşa ettiği
    Zafer Havaalanı için verilen 850 bin yolcu garantisinin onda biri bile dolmayınca
    4.1 milyon TL’lik zararın devlet kasasından ödendiği ortaya çıktı.

10 yıl boyunca ödenecek dolmayan yolcu garanti parası 200 milyon avro

siyaset için değil vergi takibi için yazdım
  • Arabamın olmadığı zaman ben de istemiştim böyle birşey. Dedeme gittim, durumu güzelce izah ettim. O da olumsuz yanıt verince ben de kızıp elimdeki suyu duvara atmıştım. O günden beri bana hep kızgın.

• yahu adamlar dedesiyle dayısı nada bakıyor. şimdi dayısının engeli ne durumda bilmem belki araç kullanamıcak durumdadır engelinden ötürü ee dede hastane gitcek dayıda biyerlere gitmesi gerekir hastaneydi ne biliyim pinikti . şimdi aracı kullanacak durumu yok bu adamın misal. kaçımızın annesinin ehliyeti varki doğal olarak iş damda kalıyor baba ya zaten bu adam bu insanlara bakıyor anne ehliyeti yok araba kullanamıyor durum vuku buldunda aracı kim kullanacak hem durumu iyi olmayıp ailesinde engelli olan vatandaşlar var kolu komşu nere kadar ötv indirimiyle araç alıp onun bakımıyla daha rahat ilgilenirler.
    ama bu işi suistimal edenler var ama yasada araba alındıktan belli bi süre boyunca satılamıcanıda söylüyor doğal olarak öyle aman aman ticari bir kısmıda yok bu işin bence helaldir tabiki doğru şartlar ve gerekti durumlarda.

• şimdi bizde bi fikrimizi soyleyelım bakalım..bu konunun haram yada hel olmadıgını yada oldugunu bılmemekle bırlıkte..bıraz fıkır jımnastıgı yapalım..oncelıkle sunu belırtelımkı..haram olmıyana haram helal olmıyana helal demek ..şirke gırer..ıkıncı olarak net olarak bılmedıgımız konularda bukadar cesur olmamalı ve dusunmelıyız..ya haram degılse!!!işte şimdi konumuza bakalım...devlet bır kanun cıkartıyor ve dıyorkı engellı aracını şu şu sartlarda alabılırsınız..şartlara bakıyoruz dayın sen annen vs şunlar sunlar kullanılabılır denıyor..devlet bunu yaparken ınsanların bunu suıstımal edebılecegını bılmıyormu!!!bılıyor..pekı bunu bıle bıle neden yapıyor devlet...amacı şudur..butun engellılere bu ıznı bu avantajı vermesının sebebı onları daha fazla ınsanlarla ıc ıce sokabılmek ve sosyallestırebılmek ve onlara ayrıcalık tanımak ıcındır..cunku nekadar ayrıcalık tanınırsa tanınsın..yınede normal engelsız kısılerle aynı sevıyeye gelmelerı mumkun olmayacaktır..o engellı kısının bu kendı hakkı oldugu ıcın..bu hakkını gayet dogal olarak yıgenınede kardesınede baskasında verebılır..cunku o hak devletın yada senın benım degıl..bizzat o kısıye aıttır..yanı ornegın baba eve gelırken 10 kardese bırer cıkalata aldı..bırı dedıkı ben bu hakkımı şu kardesıme verıyorum..baba buna nedıyebılırkı..yada bu nasıl haram olabılır!!verilmiş hak...hak sahıbınce dagıtılabılır..ornegın engellı kısı benım durumum yok arac alamıyorum..ama bu hakkımı sana verıyorum al sen faydalan dedıgınde bu neden baskasının gucune gıdıyorkı...yanı kısıler oyle hasetlık yapıyorlarkı farkında olmadan..benım neden engellı dayım yokkı dıyecekk kadar hasetınden patlıyor..pekı engellı bır akrabanınmı olmasını ısterdın yoksa otv sız aracınınmı!!!kişinin dayısına ıyılık yapma sartı aranması 'yanı onu tasıyacaksan al demesı tamamen bır komedıdır...kımın elınde ımkan olsa bunu hemen kullanacagı aşikarken' baskası bunu yapınca haram degılmı kardesımmmm demek:!!))ne demıstık!! kişiye verılen hak artık o kişiyi ilgilendırmekle bırlıkte o haktan kendısı feragat edıp baskasına devredebılme ozellıgınede haızdır...elbette devlet bunların hesabını yaparken haram helal kıstasını dusundugunu ve buna gore yasa cıkardıgını zannetmıyorum!!!ancak bunu kul hakkı meselesıne cevırdıgımızdede kişinin hakları ıstedıgı kısıye devredılebılır veraset gıbı dusunun!!mesela kısının kendı evlatları var o mal baskasına nasıl verılır dedıgımız noktada..kısının ozgur ıradesı ve evlatlarının hayırlı olup olmama durumuda gozden kacmamalı yanı buna gorede tercıh yapılabılır..şimi konuya baska bır acıdan yaklasalım bakalım:)nedemıstık o dayının yıgenı..dayısının engelınden faydalanıp engellı aracı alıyor ve otv sız bınıyor..pekı alabılecegı rıskten hiç bahseden varmı!!!yok:)))dayı öldü....bu araç sımdı ne olacak!!!kımın ustune kalacak..bence evlatlarının uzerıne kalacak yanı onlarda yoksa mırascılar kımse onlara kalacak..yanı kişi burdan avantaj saglıyor gıbı gorunmekle bırlıkte aslında belkıde parasını cope atıyor..sımdı soruyorum bu rıskı alabılecekmısınız bu işe haram dıyenler???buyuk konusmayın kardesım..vallahı buyuk konusmayın..helal haram kıstasları ıncedır..ayagınız kayıverır aman ha..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.