Şimdi Ara

Dava sonuçlanın FBnin Suçsuz Olduğu Ortaya Çıkarsa Ne Olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biliyosunuzki 16 ağustos da tff şikede adı geçen tüm takımlar hakkında verilecek karar için toplanmıştı sonra dedilerki dava sonuçlanmadan karar veremeyiz ama yalan söylemişler dava sonuçlanmadan karar verdiler ve sadece fenerbahçeye eşi tarihte rastlanmamış ve çok şaçma bir ceza verdiler. diyelimki dava sonuçlandı ve fb suçsuz çıktı ne olacak bunun hesabını kim nasıl verecek bu oyuncuların ve taraftarların hakkı nasıl ödenecek bu kadar maddi kayıp nasıl giderilecek ve en sonuncusu trabzon şampiyonlar ligine devam edecekmi veya diskalifiyemi olacak tff bunu düşünmüşmüşmüdür acaba sizin düşüncelerinizi saygı ve edep çerçevesini aşmıyacak şekilde öğrenmek istiyorum.

• yalnız dava ile futbolda olanlar farklı şeyler davada kişiler yargılanıyor ayrıca davada ses katıyları fln delil sayılmıyor
  • Ne olursa olsun, bu federasyonun kesinlikle istifa etmesi gerekir. Spordan sorumlu bakanın uykudan uyanması gerekir. Şu anda TFF karar değiştirse FB şampiyonlar ligine katılacak dese bir fenerli olarak asla fikrim değişmez. Federasyon istifa etmeli. Çünkü böyle bir federasyonun kararı ila artık Avrupa'ya gitmek istemiyoruz.
  • yargıda şikenin ispatlanabileceğini sanmıyorum. Ama çıkan delillere göre futbol açısından karar verilebilir. %90ımıza göre pısırık bir federasyon karar verebilir mi orası ayrı. Ama yargıda bir karar verilemez de tff de ceza verirse kimse de orda öyle burda niye böyle demesin. Her yerin kriterleri farklıdır. Uefa örneğinde gördüğümüz gibi. Uefanın yaptırımı bize haksız gelebilir. Biz hala yargı devam etmekte deriz seneye diıerlerini de almazlar 2 sene sınra milli takımı da atarlar biz hala 3 sene karar bekleriz yargıdan. TFFçıksa dese ki şike yoktur bitecek olay. Vardır vahimdir ama iddianame savunma hakkı carcurt futbol adaleti ile ilgisi olnayan şeyler.
  • arkadaşlar uefayı gözünüzde büyütmeyin bence taraflı bir merci. O kadar sandığınız kadar aşmış insanların bulunduğu bir yer değil. Ben Fenerbahçe hakkında ki iddialar tamamıyla yalandır demiyorum doğrudur da demiyorum. Bu saatten sonra bu kadar rezillikten sonra hçbir şeye inancım kalmadı futbolla ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 28 Ağustos 2011; 3:25:39 >
  • O zaman düşünürüz.
  • Adliyedeki dava spor açısından önemli değil o kadar

Niye ?! Çünkü orada ceza yargılaması yapılıyor kendi adli prensiplerine göre. Mahkemede suç işlemesine rağmen delil yetersizliği, şüphenin sanığın lehine yorumlanması gibi nedenlerden suçlular beraat ettirilebiliyor pek çok durumda.

Ancak spor hukukunda öyle ayak bağı olan prensipler işlemiyor. Kuvvetli şüphe ve suçun işlenmiş olduğuna dair bir kanaatin oluşması yeterli oluyor. FIFA, UEFA , TFF normları böyledir. İşinize gelse de gelmese de. Bu yüzden şikeciler öyle cinlikler yaparak, mağdur-masum ayaklarına yatarak kolay kolay yırtamazlar UEFA'dan.

Bu yüzden mahkemede beraat edeceğiz diye tarlaları yeşillendiren, pervasızca "Başkan olmadan önce maçları sahada kazanılır sanırdım, başkan olduktan sonra bu işlerin gerçekte nasıl olduğunu öğrendim." diyenler, kuzeni rakip takım oyuncusuna ayartma mesajı çekenler vs. fazla heveslenmesinler

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus.Emre

biliyosunuzki 16 ağustos da tff şikede adı geçen tüm takımlar hakkında verilecek karar için toplanmıştı sonra dedilerki dava sonuçlanmadan karar veremeyiz ama yalan söylemişler dava sonuçlanmadan karar verdiler ve sadece fenerbahçeye eşi tarihte rastlanmamış ve çok şaçma bir ceza verdiler. diyelimki dava sonuçlandı ve fb suçsuz çıktı ne olacak bunun hesabını kim nasıl verecek bu oyuncuların ve taraftarların hakkı nasıl ödenecek bu kadar maddi kayıp nasıl giderilecek ve en sonuncusu trabzon şampiyonlar ligine devam edecekmi veya diskalifiyemi olacak tff bunu düşünmüşmüşmüdür acaba sizin düşüncelerinizi saygı ve edep çerçevesini aşmıyacak şekilde öğrenmek istiyorum.

"Kurulumuz dosya içereğiyle sınırlı olarak yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda kanaat oluşturmaya yetecek şekilde kanıt bulunan bazı müsabakalarda eylemlerin, ilgili kişiler ve kişilerin eylem ve davranışlarının kulüplere izafesi mümkün olduğu durumlarda spor kulüpleri bakımından şike, şike teşebbüsü, teşvik primi veya teşvik primine teşebbüs oluşturduğu kanaatine ulaşmış, bazı müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından ise kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı şeklinde görüş belirtmiştir. Bu şekilde karar verilen durumlarda şike veya teşvik primi vakalarının gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda bir şüphe mevcuttur. Ancak bu şüphe doğrultusunda kanaat oluşmasına yetecek kanıt bulunmamaktadır.''
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bak bu etik kurul raporu fenerbahçeli arkadaş.Mesleki namusu olan bir futbol federasyonumuz olsa siz zaten düşmüş,şampiyonuk kupasını esas sahibine vermiştiniz.MAA üç maymunu oynadığı için bu kararı alamadı.Ama Uefa acımadı.İddianame çıktığında belgeler karşısında ben fenerli hiç bir kimsenin şu meşhur masumiyet karinesini ağızlarına alabileceğini tahmin etmiyorum.Az kaldı,bekleyip,görelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eco61 -- 31 Ağustos 2011; 6:34:28 >

• UEFA'dan söke söke tazminat alacaklar.
  • ne guzel hala masum oldugunu dusunen fenerlıler var
  • Fenerbahçe'nin suçsuz olduğunu düşünmek saflıkla da izah edilemez kanaatindeyim.

"Adliyedeki dava spor açısından önemli değil o kadar

Niye ?! Çünkü orada ceza yargılaması yapılıyor kendi adli prensiplerine göre. Mahkemede suç işlemesine rağmen delil yetersizliği, şüphenin sanığın lehine yorumlanması gibi nedenlerden suçlular beraat ettirilebiliyor pek çok durumda.

Ancak spor hukukunda öyle ayak bağı olan prensipler işlemiyor. Kuvvetli şüphe ve suçun işlenmiş olduğuna dair bir kanaatin oluşması yeterli oluyor. FIFA, UEFA , TFF normları böyledir. İşinize gelse de gelmese de. Bu yüzden şikeciler öyle cinlikler yaparak, mağdur-masum ayaklarına yatarak kolay kolay yırtamazlar UEFA'dan.

Bu yüzden mahkemede beraat edeceğiz diye tarlaları yeşillendiren, pervasızca "Başkan olmadan önce maçları sahada kazanılır sanırdım, başkan olduktan sonra bu işlerin gerçekte nasıl olduğunu öğrendim." diyenler, kuzeni rakip takım oyuncusuna ayartma mesajı çekenler vs. fazla heveslenmesinler "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiçYılmazer -- 3 Eylül 2011; 22:52:30 >

• Fenerbahce davadan aklanırsa alacagı tazminatlar ile avrupanın en güclü takımlarından biri haline gelir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktower35

Fenerbahce davadan aklanırsa alacagı tazminatlar ile avrupanın en güclü takımlarından biri haline gelir...

bakiniz: yahudi katilami- simdiki israilin durumu

gibi olabilir dogru.
  • bu konuştuklarım Fenerbahçe lehine algılanmasın.
    Başından beri şike soruşturmasını daima formaların dışında gördüm.

Bu dava sonucunda şaşırtıcı pek çok şey görebilirsiniz.
    Tapelerin bir kısmının uydurma olduğunu (ki Aziz yıldırım'ın mektubunda "bana ait olmayan konuşmalar , benimmiş gibi gösterilip" deniyor)
    Soruşturmanın belli bir sonuca odaklı başlatıldığı ve delillerin bu odağa göre oluşturulduğunu (oluştuğu demiyorum dikkat ederseniz)

görebiliriz.

Bakın bir çoğunuz yalaka bir çoğunuz fanatik dediniz ancak FB'lilerin sokağa dökülmesi birçok şeyin yarıda kalmasına sebep oldu.
    Yarıda kalanlar neymiş , hepsini dava sonuçlandığında anlayacağız.
  • quote:

Fenerbahce davadan aklanırsa alacagı tazminatlar ile avrupanın en güclü takımlarından biri haline gelir...

yargıtayın yerleşmiş içtihatları gereğince ceza davası sonrasında takımın bir tazminat hakkı bulunmamaktadır. ancak şahıslar iceride kaldıkları gün miktarında tazminat talep edebilirler. bu da her gün başına devletni belirlediği bir miktar kadar olacaktır. öyle ki "tazminat zenginleşmeye sebep olamaz" şeklinde de bir yargıtay içtihadı bulunmaktadır. bu nedenle öyle sandığınız gibi uçuk bir tazminat da olmayacaktır şahıslar açısından. Ancak mahkeme sırasında aziz yıldırımın dahi 10-20 bin gibi rakamlarla gelir belirlediği düşünülürse belki 100 bin liralık bir tazminat talebi olabilir ki bunun dahi kamu yararı gerekçesi ile reddi veya azaltılması mümkündür.

• quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

quote:

yargıtayın yerleşmiş içtihatları gereğince ceza davası sonrasında takımın bir tazminat hakkı bulunmamaktadır. ancak şahıslar iceride kaldıkları gün miktarında tazminat talep edebilirler. bu da her gün başına devletni belirlediği bir miktar kadar olacaktır. öyle ki "tazminat zenginleşmeye sebep olamaz" şeklinde de bir yargıtay içtihadı bulunmaktadır. bu nedenle öyle sandığınız gibi uçuk bir tazminat da olmayacaktır şahıslar açısından. Ancak mahkeme sırasında aziz yıldırımın dahi 10-20 bin gibi rakamlarla gelir belirlediği düşünülürse belki 100 bin liralık bir tazminat talebi olabilir ki bunun dahi kamu yararı gerekçesi ile reddi veya azaltılması mümkündür.

uefa bi 50 milyon dolar oder ama en az hemde. cok ciddi bir karar aldilar cunku.

ama uefa kolay kolay yanlis yapmaz bence tazminat durumu soz konusu olmayacaktir.

• platininin selamı ulaştımı oralara ??..
  • lazminatör ortalığı velveleye vermekten niye bu kadar zevk alıyorsun cidden merak ediyorum. Birkaç kişi daha var böyle, bizden de var yanlış anlaşılmasın. Hepinize uzaklaştırma gelmesi lazım ama işte ortalığı karıştıran değil ona sinirlenenler ceza alıyor bu bölümde daha çok.
  • lazminatör un otekı konularda yaptıgı yorumlarda dıllere destan.Olayların ne oldugunu dahı bılmeden cıkıp ortalıga davullu zurnalı atıp tutan bı arkadas.Cvp vermeye bıle degmez cunkı daha neyın ne oldugunu ne ıcın davaların acıldıgını ne ıcın tutuklamaların yapıldıgını dahı bılmıyor.Ozellıkle 12 den sonra yaptıgı yorumları hıc ama hıc dıkkate almayın okuyan gozlerınıze yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

quote:

Orijinalden alıntı: urugakhina

quote:

uefa bi 50 milyon dolar oder ama en az hemde. cok ciddi bir karar aldilar cunku.

ama uefa kolay kolay yanlis yapmaz bence tazminat durumu soz konusu olmayacaktir.

Dedıgın cıkabılır buyuk ıhtımalle uefa bı sekılde sıvısır aradan ama ıs tff nın basında kalacak.Bence herturlu o para fenerın kasasına gırecektır ama kımden cıkar orasını bılemem.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.