Şimdi Ara

Dava Açsak Kazanabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öğretmen bir arkadaşımın başına geçen hafta gelmiş akıl almak için onun adına ben yazıyorum. 2019 Ekim ayında aldığım aracı Auto Kale şubesinde ekspertize soktum sağ ön kapıya yarım parça lokalboyalı denildi güvendim dediklerine aldım. Şimdi aracımı satmaya çalıştığım zamanda yine aynı şubenize Auto Kale Ye alıcı aracı götürdü ve alırken boyalı dediğiniz kapıya bu sefer değişen denildi. Bunun üzerine satıcı araçtan vazgeçti ekspertiz yol gibi bütün masraflarını ben ödedim ve ayrıca aracım değer kaybına uğradı. Tüm bunlardan sonra Hyundai yetkili bayini aradığımda öğreniyorum ki sağ ön kapı 2017 yılının 2. Ayında serviste değiştirilmiş. Şimdi bu 2017'de değişen kapı nasıl 2019 da bana değişen olarak söylenmiyor ben burda hem masrafları ödedim hem değer kaybına uğratıldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunoo -- 9 Nisan 2021; 14:37:0 >







  • Şimdi kanunen alırsınız, dava edin v.s. diyeceğim de, hiç boşuna uğraşmasın, burası Türkiye, hiç bir şey alamaz, ödediği Avukat parası, dava masrafları, yaşayacağı sinir stres yanına kalır.


    Şansını deneyecek olursa, aşağıdaki makaleyi okusun;


    https://mihci.av.tr/hatali-eksper-raporu-sorumluluk//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 9 Nisan 2021; 16:43:32 >
  • Tanıdığınız avukat varsa yada kasko yaptırdığınız sigortacı tanıdıksa ona danışın ve tanıdığı bu işleri yapan avukatı mutlaka vardır.


    Kazanır mısınız bilemem ama haksızlık varsa sonuç alırsınız.

  • Yetkili servis kaydından sonraki bir tarihte ekspertiz yaptırmışsınız. Dava açsanız kazanma ihtimaliniz gizli ayıp sayılması durumunda mevcut. ancak kapının boyalı olması ile değişen olması arasındaki değer kaybı oldukça düşük çıkar. Ekspertiz ücreti ile beraber uğranılan bu zarar talep edilebilir. Değer kaybı açısından şöyle bir risk var. Tramer sorgusunda detaylı sorguda kapı değişimi çıkıyorsa, ayıp gizli ayıp sayılmayabilir.

    Bana kalırsa ekspertiz ile aranızdaki ilişki tüketici ilişkisi. Ekspertiz ücreti ile değer kaybı miktarını tahminen hesaplayın. Miktar sınırlar dahilindeyse tüketici hakem heyetine bireysel olarak başvurun. Değer kaybı hesabı için tavsiyem arabam.com un satıcılar için araç değer hesaplama kısmı. Oradan aynı koşullarda kapıyı değişen ve lokal boyalı olarak girin. Muhtemelen oldukça düşük bir rakam çıkar. Avukat ile takipte tutacak masraf alacağınızdan düşük çıkar. E devlet üzerinden tüketici hakem heyeti başvurusu yeterli olur. Kısa vakitte de karar alırsınız. Eklere değer kaybı hesabı, ekspertiz raporu, ekspertize yaptığınız ödemeye dair fatura, hyundai yetkili servisinden kapı değişimi yapıldığına dair belgeyi ekleyin. Hakem heyetinden lehinize karar çıkma ihtimali yüksek.

    Geçmiş olsun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.