Şimdi Ara

DATRON PL3 KULLANICI İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Acaba kalite ucuza alınabilinir mi? Aslında son zamanlarda laptop piyasası çok hızlı büyümekte çeşitler o kadar çoğaldı ki artık neye karar vereceğimizi bilemez duruma geldik o mu iyi yoksa bu mu vs vs... belki de çoğu konfigrasyon birbirine yakın olsada sırf biraz daha hızlı olduğu için başka modellere yönelmek sağlamlık ve kaliteyi ikinci plana atmak öne çıkar oldu. Ülkemizde laptop kullanıcılarının genel isteği her türlü oyunu çalıştırsın en hızlısı olsun. Acaba bu ne kadar doğru bir yaklaşım laptoplar üretim amaçlarının önüne mi geçmeye başladı?

Ben bu bilgisayarı alırken açıkçası hiçbirşeyine bakmadım yani ekran kartıymış vs vs. sadece parasına baktım taksit seçeneklerine baktım ve aldım. Samsung r520 bilgisayarımı sattıktan sonra sadece günlük işlerde vs'de kullanmak için bir laptop alayım dedim tansaşda market alışverişimi yaparken bu bilgisayarı gördüm ve aldım hayatımda ilk kez bir laptopu incelemeden araştırmadan sadece aldım. Daha önce hangi markaları kullandım ilk hp dv6148 eu bu seriyi herkes biliyor sanırım tam bir faciyaydı:) 2. yılın sonunda tamamen hurdaya dönmüştü. Sonrasında toshiba, datron, sony, lenovo, acer, samsung bilgisayarları kullandım sırasıyla. Tabi bunlar içerisinde toshiba lenovo ve acer hatalı ve arızalı olduklarından kullanım dışı kaldılar maalesef. Datron mobee modeli bilgisayarım çalındı. sony'yi ve samsung'u sattım güzel bilgisayarlardı.

Her neyse datronu aldım marketten garantisini onaylattım falan sonra çıktım arabama bindim kutuyu açtım. Normalde bilgisayar sarsılmasın falan diye çok özenli kullanan bir insanım ama bu makinede hiçbir özen göstermedim şu ana kadar. kutu içerisinden bataryası 6 hücreli 2200 mah bataryası şarz adaptörü hediye bir webcam ve kullanım klavuzları çıktı. Ürün kutu içerisine güzel yerleştirilmiş kutu içerisinde hiçbir sarsılmaya sebep vermeyecek şekilde paketlenmişti.

Dış görünüm olarak sade ve basit bir tasarıma sahip bir bilgisayar siyah plastik malzemeden yapılmış kasanın iç tarafı herhangi bir boya atma vs söz konusu olmayacak gibi gözüküyor. touchpad mükemmel diğer bilgisayarlar gibi kullandıkça renginin atması veya parlaması gibi bir durum bunda olmasının imkanı yok çünkü farklı bir malzeme kullanılmış. Gri iki tane kibar touchpad tuşu var. Klavyesi oldukça sağlam ve esneme olayı yok gayet rahat yazı yazılıyor. Ses açma kapama tuşları fonksiyon tuşlarına atanmış multimedya tuşları yok. klavyenin üst kısmında sadece iki tane gri renkli tuş var bunlardan biri açma kapama tuşu diğeri ise wireless tuşu. ekranı iki adet menteşe tutuyor gayet sağlam ve esneme yok. kapağı açmak için sürgülü menteşeyi kullanmak gerekiyor bence bunu koymasalarda olurmuş çünkü kapak zaten yeterince sert.

Dış yüzeyine gelirsek gri bir dış yüzeye sahip tam ortasında metal bir plakaya yazılı datron yazısını görmekteyiz. kapak çizilmesin diye kalın bir koruma jelatini mevcut çıkartma gereği duymadım. üründe 3 adet usb girişi mevcut bunlardan biri sol tarafta iken diğer iki tanesi arka tarafda sağda. Şarz giriş yeri de aynı şekilde sağ arka tarafta bulunmakta. Bunun dışında sol tarafda bir vga girişi ve kart okuyucu bulunmakta. sağ tarafa baktığımızda ise sadece dvd sürücüsü bulunmakta. Bilgisayarın ön tarafında sağ ve solda iki adet hoperlör yerleştirilmiş ses olarak çok çok iyi diyemeyiz ama o kadarda kötü değil biraz ses çıkış düzeyi düşük kalabiliyor. Yine ön tarafda 3 adet durum ışığı bulunmakta ve mikrofon kulaklık girişi görülmekte.

Bilgisayar genel itibari ile sessiz ve sakin çalışmakta fan belirli aralıklarla düşük devirde sessiz bir şekilde dönmekte ve durmakta ısı olarak rahatsız edici bir sıcaklığı sözkonusu değil.

konfigrasyon:

İşlemci
    INTEL Pentium Dual Core T4400
    İşlemci hızı:2,20 GHz (1MB Cache,800MHz FSB)
    Chipset Intel GM965 + ICH8M
    Ekran
    15.4TFT-LCD WXGA
    1280x800 max. çözünürlük
    16.7M renk
    Bellek 1GB DDR2 667 MHz
    Maksimum 2GB 667 DDR2 SDRAM (1G x 2)
    Ekran Kartı Intel GMA X3100 (128MB Paylaşımlı)
    Sabit Disk
    1 adet 2.5" 250 GB SATA HDD 5400 rpm
    Desteklenen kapasiteler 120/160/250/320 GB
    Optik Sürücü 8/4/8/5X Super Multi DVD RW
    Ethernet 10/100 Mbps
    Wireless Wan 802.11 b/g
    Ses
    Dahili yüksek tanımlı Audio (2 kanal)
    Dahili 2 adet stereo hoparlör
    Portlar
    3x USB 2.0
    Kulaklık çıkışı
    Mikrofon girişi
    1x RJ-45
    1x VGA-Out
    Kart Okuyucu
    3'ü bir arada
    Memory Stick(MS-Pro), Multi Media kart ve SD kart(MS/MS PRO/MMC/SD)
    Sistem statü göstergeleri Güç, Batarya modülü, Wireless LAN, büyük harf, nümerik tuş, HDD işlemi
    AC Adaptör
    Çıkış: 19V DC, 3.42A, 65W
    Giriş: 100~240V AC, 50/60Hz Universal
    Pil Ömrü 3 saate kadar
    Pil Türü Li-Ion 6 hücre, 2200mAh/cell
    Boyutlar 357(G)x266(D)x18.5~36.3(Y)mm
    Ağırlık ~2.7Kg (Pil ile birlikte)

Performans olarak baktığımızda ise

İşletim sistemi olarak win7 starter yüklü geldi halen daha silmedim onu kullanıyorum sadece masa üstü resmini değiştirememek biraz sıkıcı başka kötü bir özelliğini şu ana kadar görmedim.
    windows verdiği puanlar ise
    işlemci için 5.5
    ram için 5.5
    windows aero için masa üstü performansı 2.3
    oyun grafikleri için 3.0
    birinci sabit disk için ise 5.9
    windows açılış hızı oldukça kısa ve açıldıktan hemen sonra istediğiniz işlemi süratle yapabiliyorsunuz.
    Oyun olarak simcity4 ve rignroll oyununu sorunsuz oynayabiliyorum yakında da inşallah askere gitmeden rignroll oyunu için çok detaylı bir tanıtım hazırlamayı düşünüyorum....

şimdilik bu kadar eklememi istediğiniz test vs var ise bildirin en kısa sürede eklerim.

son olarak bilgisayar gerçekten çok güzel ve sorunsuz şu an 6. hafta oldu bu bilgisayarı alalı ve hala daha kapatmadım 24 saat açık vaziyette duruyor en ufak bir kasılma takılma yok helal olsun diyorum başka birşey demiyorum. Umarım bu inceleme gereken ilgiyi görür.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Konfigürasyon hakkında bilgi yok ?
  • konfigrasyon eklendi
    bu resimleri nasıl yükleyebilirim gözükecek şekilde??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraedmit -- 22 Temmuz 2010; 15:17:33 >
  • fiyat ne kadara aldın
    bu makinanın aynısının T6600 işlemcilisi hepsiburada'da 695TL nakit satılıyor.ilgimi çekiyor..

bencede özellikleri iyi bu özelliklerde bir samsung modelini yakın bir zamanda arkadaşım 1300TL fiyata aldı.
    Benim gibi XP kullananlar için gerçekten ideal..

makinada sadece bluetooth yok oda hap şeklinde olanlar 15tl bir fiyata satılıyor.
    Bataryasını merak ettim internet kullanımında ne kadar gidiyor acaba bilgi verirseniz sevinirim..,
    ayrıca hayırlı olsun...
  • ben 699'a aldım... hepsiburadaki fiyat gerçekten çok iyiymiş.

Ben her türlü işimi sorunsuz olarak bu bilgisayarda yapabiliyorum şu ana kadar keşke dediğim birşey olmadı çok şükür. windows 7 de çok iyi bir performans sergiliyor.

bluetooth için dediğiniz gibi küçük usb bluetootlar ile sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz.
    bataryası internet kullanımında güç tasarruf modunda ışık düşük düzeyde wireless açık şekilde kullanımda 3 saat 40 dakika dayanıyor. bence oldukça iyi bir süre.
    quote:

Orijinalden alıntı: altrea

fiyat ne kadara aldın
    bu makinanın aynısının T6600 işlemcilisi hepsiburada'da 695TL nakit satılıyor.ilgimi çekiyor..

bencede özellikleri iyi bu özelliklerde bir samsung modelini yakın bir zamanda arkadaşım 1300TL fiyata aldı.
    Benim gibi XP kullananlar için gerçekten ideal..

makinada sadece bluetooth yok oda hap şeklinde olanlar 15tl bir fiyata satılıyor.
    Bataryasını merak ettim internet kullanımında ne kadar gidiyor acaba bilgi verirseniz sevinirim..,
    ayrıca hayırlı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

konfigrasyon eklendi

Resim linklerini [ img] [ /img] tagları içine al yalnız img ile parantezler arasında boşluk yok.
  • teşekkür ederim
    quote:

Orijinalden alıntı: Eesti

quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

konfigrasyon eklendi

Resim linklerini [ img] [ /img] tagları içine al yalnız img ile parantezler arasında boşluk yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatına göre gerçekten iyi bir laptop, konunun ve ürünün çok fazla ilgi görmemesi enteresan.

Ufakta olsa izlenimlerinizi zaman ayırıp paylaştığınız için teşekkürler.
  • Bende incelemen için teşekkür ederim arkadaşım. Ufak bir netbook um var asus eee pc o satılırsa bende 12.1" lik bir probook ve bu datron arasında seçim yapmak zorunda kalıcam. Sağlam duruyor alet bakalım hayırlısı eğer alırsam bende görüşlerimi eklerim.
  • Bu Notebook babamda var.İşyerinde ve eve geldiğin kullanıyor,günlük minimum 12 saat açık. Alalı yaklaşık 2sene oluyor.Canavar gibi hala uygun fiyata alınabilecek iyi bir laptop.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.