Şimdi Ara

Datacolor Sypder5Express kiralamak ön araştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazondan Datacolor Sypyder5express getirtiyorum

    https://www.amazon.com/Datacolor-Spyder5EXPRESS-Designed-Hobbyist-Photographers/dp/B00UBSL2TO/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1485083292&sr=8-3&keywords=monitor+calibration

    Bu aletin amacı monitörün en iyi ayarlarını bulmaya yardımcı olmaktır.

    Malum alet ucuz değil. Çoğu insan içiinde gereksiz bir alım olabilir, bu yüzden amacım kendim işimi bitirince DH de ki insanlara kiralayarak onlara yardımcı olmak.

    Böyle bir şeye ilginiz olurmuydu? Kiralamaktan kastım 1 veya 2 gün ufak bir ücret karşılığında sizde duracak, daha sonra başka ilgilenen olur ise ona veya direk bana geri kargolayacaksınız.







  • İlginç bir konu açmışsın. Kendim colormunki display kalibrasyon cihazı kullanıyorum ama kendi programının 5 dakkada yaptığı kalibrasyonun kötü olduğunu söyleyebilirim. Sonrasında displaycal adlı ücretsiz bir yazılım kullandım vede en uzun kalibrasyon ayarlarında kalibre ettim (yaklaşık 12 saat sürüyor) sonuç mükemmel. Gerçekten kaliteli monitör varsa iyi kalibrasyon çok acayip farkediyor. Yalnız çok ince detayı var bir sürü ıvır zıvırı vs.. Ben en iyi ayarı bulmak için 1 hafta uğraşmıştım. Çok kurcalanırsa bayağı kafası karışıyor renk profilinin. Ayrıca aldıktan sonra en az 6 ayda bir kalibrasyon güncellemesi öneririm monitörün kalibrasyonuda zamanla değişiyor çünkü.

    Önemli birşey daha söyliyeyim ekran en az yarım saat açık kalacak kalibrasyon cihazı monitör üstünde duracak şekilde oda söylenince önemsiz gelebilir ama sonuç cidden değişiyor.

    Basit kalibrasyon yapmak isteyenler için ise kiralama iyi bir fikir. Eger monitör öyle 1000 tl üzeri kaliteli birşeyse kalibrasyon farkına gerçekten değer. Yalnız çok ilgilisi olurmu bilemem. Tr'de cok ilgilenen yok sanki. Bide kiralayacak adamında becerikli olması lazım yoksa sıkıntı renk profilleriyle uğraşmak.




  • drhiziracil kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında Overclock.net te görmüştüm böyle bir konu. Adamın kalibrasyon aleti var, Amerşka içinde 5 dolara falan kiralıyo (+post masrafları tabi).. Alet tura çıkıyo 1 ay sonra geri geliyo kendisine filan. Hep aletin parası çıkıyo, hemde böyle bir aleti denemek isteyen ve monitörünü kalibre etmek isteyenler kalibre ediyor. Herkes kazanıyor yani.

    Ben de hayatımda ilk defa deniyeceğim kalibrasyonu. Bu 5Express fena görünmüyor hem fiyat hem performans olarak. Bakalım artık :)

    5Express için de kendi yazılımı değil, başka yazılım öneriyo amazonda çoğu kullanıcı.
  • iARDAs İ kullanıcısına yanıt
    Ne ara ceza yedin :D

    Kiralamak isteyenler olursa aletin fiyatıda çıkar herkeste ucuza kalibre etmiş olur. Kaliteli bir monitör varsa kalibrasyon şart bence. O programda dediğim gibi displaycal. Onu kullanırsan çok daha iyi sonuç alırsın. Birde spectral kalibrasyon için bir dosya vardı. argyll'den panele göre onun dosyasınıda indirip kalibre edersen daha iyi olur.

    Dip not: Monitörün kendi doğal gama tracking'i düz 2.2 çizgisinde seyretmiyosa kalibrasyonda 2.2ye uzak olan renk tonları 2.2ye düzleştirmeye çalıştığında hafif renk saçılmaları görülebilir bazı tonlarda(kimi ton hafif morumsu kimi sarımsı). bu gayet normal özellikle koyu renklerde oluyor. Monitörün kendi gamasını değiştirmeden kalibrasyon yaparsan renk saçılması olmaz ama bu seferde kalibrasyondaki görüntü güzel olmaz.

    Son olarak tekrar edeyim belki kiralamak isteyenlere teşvik olur. Kaliteli monitörünüz varsa kalibrasyon gerçekten fark yaratır.




  • Aslında çok güzel bir davranış, o kadar para verip oyuncu monitörü alıpta bunu alıp tam ayar yapmamak ne kadar doğru tartışılır ama işte az kullanıldığından dolayı pek tercih edilmiyor. İmkanı olan, anlaşırsa denesin derim. Tam olarak nasıl çalışıyor bilmiyorum ama galiba ekrandaki ışığın yapısına göre değerleri değiştirtip doğru olanı ayarlatıyor galiba?
  • Cihazı aldıysanız ve hala kiralıyorsanız masrafı nedir acaba?
  • Hocam selamlar. @iARDAs


    Cihazı aldınız mı? Kiralamak istiyorum.

  • ben de kiralamayı düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.