Şimdi Ara

Dark souls oyunlarının neden türkçe yaması yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dark souls oyunlarının neden türkçe yaması yok özellikle dark souls 2'nin. hayır yani oyunda diyaloglar zaten yok denecek kadar az bu oyunun yamasını neden hiçkimse çıkarmadı.

• Hocam ben ilk oyunu çevirmeyi planlıyorum ama ekipteki insanlar halen dosyaları açmakla uğraşıyor. Dosya sistemi biraz çetrefilli. Açılırsa çok kısa bir surede cevirilir zaten. Bizden once bir ekip açmayı başarmış ama çeviriyi yarıda bırakmışlar. Nasıl açtıklarını sordum konuyu sildiler sitelerinden. Yoksa şimdiye çoktan çevrilmişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dark Souls:PtDE Türkçe Çevirisi
  • Napoleonfd kullanıcısına yanıt
    bu kadar zor olduğunu bilmiyordum neden böyle yapıyorlar ki ? ayrıca çevirmeyi planlıyorsanız 2.sini çevirmeniz daha mantıklı olur 1. yi oynayan kalmadı artık ama benim gibi ds 3 ün gazıyla 2. ye yeniden başlayanlar bayağı çok online'da çok adama rastlıyorum 1 ise resmen ölmüş. tabi çevrilebilecek ise
  • Dark Souls 1 ölmüş durumda değil üstünden yıllar geçmesine rağmen şu mesajı yazarken Dark Souls 2'yi 2 bin civarında kişi ilk oyunu 1 bin civarında kişi oynuyordu. Oyunda fazla diyalog yok ama tüm hikayeyi item tanımlarından falan çıkarıyoruz ki yeni oyuna başladığınız zaman bu yazılar değişiyor o yüzden aslında çevirmesinin o kadar da basit olduğunu sanmıyorum. İngilizce bilen arkadaşlar oyunun konusunu anlamak için VaatiVidya kanalını izleyebilir bende hikayesini merak etmeme rağmen item tanımlarını okumaktan hoşlanmadığım için hep o kanalı takip ederim.

STEAM ID
    ORIGIN:Bandoper
    uPlay: Bandoper32
    PSN:bandoper
  • 2K kullanıcısına yanıt
    item açıklamalarını değil sadece npc'lerle olan diyalogları bile çevirseler kafi. diğer türlü item açıklamalarından ilgimizi çekeni bir şekilde çeviririr ama konuşmalar 1 kere gerçekleştikten sonra daha tekrar edemiyorsun. new game'de her oyuncu için aynı olan açıklamalar ng+'da değişiyorsa sadece new game'i çevirseler oda yeter aslında.
  • 3spooky5me kullanıcısına yanıt
    hangi item bunlar ? ben açıklamaları hiç okumadan bitirdim şu ana kadar kaç kere bitirdiysem kılıç zırh hepsini kapsıyor mu yoksa iksir eşya gibi itemler mi ?
    Daha Fazla Göster
  • 2'yi fazla oynamadığım için çevirmem pek mantıklı olmaz, arkadaşların da dediği gibi dark souls oyunlarının olayı hikayeyi bazen diyalogların bazen de itemlerin açıklamasında yer alan ipuclariyla öğrenmeniz. Bazen item açıklamalarına bakarak oyunda görmediğiniz ama hikayede etkisi olan kişiler bile oluyor. Ornegin ilk oyunda bulduğunuz bir büyücü seti aslen new londo'yu kapatan üç buyucuden biri olan Yulva isimli bir kişiye aitmiş. Bunu öğrenmenin tek yolu o setin açıklamalarını okumak. Ilk oyunu oynayanlar daha az, ama şahsen ilk oyunun ikinciden daha etkileyici olduğunu düşünüyorum. Umarım ilkini çevirmeyi başarabilirim, o zamana kadar çeviren olmazsa belki ikinci oyuna da el atabilirim. Bence Dark souls eskiyecek bir oyun değil zaten, yıllar geçse bile insanalr zevk alarak oynamaya devam edecek bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dark Souls:PtDE Türkçe Çevirisi
  • epıc name bro dıye bır youtuber var o adam hikayeyi anlatarak oynuyor her itemi aldıgında yarım saat acıklamalarını okuyor ızah edıyor dark souls için iyide ingilizce lazım
  • Dark Souls serisi için o da çözüm değil hocam ben İngilizce biliyorum ve oyunları oynarken hiç bir şey anlamadım. Sonradan Youtube videolarını izleyerek anladım. İngilizce çok kaynak var ama Türkçe oyunu anlatan yok diye biliyorum.

STEAM ID
  • 2K kullanıcısına yanıt
    o nasıl oluyor ben yazılanı bir nebze okuyarak anlarım ama söyleleni asıl hiç anlamam eğer altyazı yoksa. o lore videolarına o yüzden hiç bulaşmadım altyazı yok çünkü kelimemeri yutuyorlar ne dediklerini bir yerden sonra takip edemiyorsun. altyazılı kaynak varsa link yollarsanır çok iyi olur
    aslında biraz lore videolarına bakarak ve item açıklamalarındaki kelimeleri translate ile çevirerek bayağı şey öğrendim özellikle the rotten ole pharros ilişkisi gerçekten inanılmaz epic olmuş. boss odasına girdiğimizde the rotten i yöneten pharros un kırılan heykel kafasını yerine yerleştirmeside bunu destekler niteliğinde
  • Arkadaşın dediği gibi bende VaatiVidya'ı takip ediyorum, altyazı yok ama oldukça net konuşuyor anlayacağınızı düşünüyorum.

STEAM ID
  • dark souls serisi aslında tamamiyle döngülerden ibaret. anor londo aslında drangleic, undead aslyum ise aslında the lost bastille. çoğu npc den duyduğumuz '' buranın aslında başka bir adı varmış fakat zamanın içinde kaybolmuş'' bunu kanıtlar niteliğinde.
    Steam İD:Manus,Father of Faggots
    yok ama anor londo-drangleic ve undead aslyum-lost bastille aslında kesin. lost bastille'deki taş npc bile '' buranın önceden başka bir adı vardı seneler içinde kayboldu'' diyor. bu lafı daha oyundaki birsürü npc'den duyuyoruz. bazı teoriler biraz uçuk ama bazı teorilerin kesinliği var gibi
  • beyler yanlışım varmış lost bastille ıron king tarafından inşa ediliyor.eğer birinci oyundada buna dair bulgular yoksa bu yanlış bir bilgi. bilindiği gibi iron king o kadar eski bir kralki adı bile hatırlanmıyor. ama lost bastille nin the lost sinner ve alken & venn ile doğrudan ilgisi var buda bu teoriyi çürütüyor. zaten dark souls 2 lore videolarındaki teorilerin %60 ı dlc lerin çıkmasıyla yanlış olduğu ortaya çıktı. lore videolarınada pek güvenmeyin derim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.