Şimdi Ara

[Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
681
Cevap
32
Favori
76.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Hepinizin de bildiği gibi yapılmış en iyi RPG oyunlarından biri olan Dark Souls gerek karanlık evreniyle, gerek kendine has zorluğuyla geniş kitlelerce oynanmasa da az ama öz bir oyuncu topluluğuna sahip. Ancak ne yazık ki geniş kitlelerce oynanmaması böylesi değerli bir oyunun oyun çeviri ekiplerinin ilgisini çekememesine, çekenlerinse umursamamasına sebep oldu. Şahsen çok severek oynadığım böylesi bir oyundan İngilizcesi yetersiz olan oyuncuların mahrum kalması içime sinmedi ve kendimce çeviri yapmaya karar verdim. Yaklaşık 4 aylık debelenmem sonucunda dosyalarını açmayı başardım. Elimden geldiğince hızlı çevirerek beklediğimden oldukça uzun çıkan ve 23.000 satıra yakın tutan bu çeviriyi en kısa sürede bitirmeye çalıştım. Doğaldır ki bu oyunun hak ettiği çeviri daha üst düzeylerde olmalıydı. Ancak Japoncadan İngilizceye oradan da Türkçeye çevirilmiş bir oyunda ister istemez hatalar olabilir. Ben elimden geldiğince oyunu aslına bağlı kalarak çevirmeye çalıştım. Bu süre boyunca desteğini ileten herkese teşekkürler. Hepimize hayırlı olsun
    Türkçe font için Anıl Ağanoğlu'na teşekkürler


    TEST EKİBİ

    Samurai Panda, JackTim, yasin350


    /// Yama dosyaları için \\\


    Yamada gördüğünüz hatalar ve sorunlarla ilgili bana buradan ya da steamden ulaşabilirsiniz. Konuda oyuna katkısı olan bazı modları paylaşmayı düşünüyorum, ilgilenenler konuyu takip edebilirler.

    -> Arkadaşlar oyuna bu yamayla başlayan, geri dönen pek çok kişi olacak. Oyunun co-op özelliği sayesinde beraber oynayabilir ve birbirimize yardımcı olabiliriz. Bunun için bir steam grubu oluşturdum, katılırsanız işbirliği yapmamız daha kolay olur.
    Dark Souls Türk Grubu:https://steamcommunity.com/groups/darksoulsturk

    ->Önceden oynayanlar bazı terimlerin İngilizcedeki aslından farklı olduğunu ya da çevirilmediğini göreceklerdir. Bunların bazıları Japonca aslına uygun olsun diye yapılan farklı çeviriler(Pinwheel - San'ninbaori), çevrilmeyenlerse aslında İngilizce olmadığından uygun bir karşılığı olmayan ya da benim çevirmeyi uygun bulmadığım kısımlar.(Estoc, Estus, Vereor Nox vs.) Bunlarda bir eksiklik ya da yanlışlık olduğunu düşünmeyin.

    -->Oyunda işinize yarayabilecek bazı kullanışlı modlar için:
    OLMAZSA OLMAZ--> DSCM'Oyunun kendi portları kötü olduğundan multiplayer özelliklerini düzelterek hızlı bir şekilde çok daha fazla oyuncuya bağlanmayı sağlayan bir mod:https://www.nexusmods.com/darksouls/mods/1047/?

    *Pvp watchdog hileci oyuncuları tespit etmenizi sağlayacak bir mod:https://www.nexusmods.com/darksouls/mods/849/?

    *Keyboard buttons ps kontrol tuşları resimlerini klavye tuşlarıyla değiştirerek kontrolleri tanımanızı kolaylaştırıyor:https://www.nexusmods.com/darksouls/mods/41/?

    *HD Textures grafikleri iyileştiren bir mod:https://www.nexusmods.com/darksouls/mods/446/?

    Ek:Arkadaşlar konuda oyun hakkında türkçe rehber arayan bir çok kişi oluyor. Çeviri bittikten sonra oyunu 8-9 saatte bitirecek hızlı bir oynanış ve hikayeyi anlatan birer video serisi yapmayı düşünüyorum. Ancak o zamana kadar oynayacak arkadaşlar için Türkçe rehber olarak Fırtınanın serisi şurada
    Eğer ingilizceniz zaten varsa EpicNameBro kanalını tavsiye ederim. Oyundaki tüm diyalogları-itemleri-keşfedilebilecek şeyleri anlattığı güzel bir seri var. İlgilenenler için link




    [Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI


    [Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI


    [Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI


    [Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI


    [Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI


    [Tamamlandı] DARK SOULS:PtDE TÜRKÇE ÇEVİRİ YAMASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napoleonfd -- 29 Mayıs 2018; 1:46:20 >







  • Vay kolay gelsin hocam, başarılar.
  • Sağolun hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Napoleonfd

    Beraber çalışmak istememelerini anlardım ama mesajıma cevap bile vermeden sayfayı kaldırmalarını çok kabaca buldum. Buradan da kendilerine saygılarımı yolluyorum. İlgili sayfa şurada



    bende yazamadıklarımla beraber selam yolluyorum..kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grandekin@ks -- 20 Ekim 2015; 18:57:11 >




  • Helal olsun hocam inşallah tamamına erdirirsin...
  • Malesef bazı kişiler yama yapıyorum diye duyuruda bulunup işin zorluğunu görünce devamını getirmiyorlar. İnsanlar da boşuna beklentiye girmiş oluyor. Siz yamayı çıkartın da süresi önemli değil. Kolay gelsin.
  • Öncelikle proje hepimize hayırlı olsun. İyi çalışmalar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin, iyi çalışmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Souls gibi önemli bir oyunu çevirmeye başlaman beni çok sevindirdi. Umarım bazıları gibi bizi umutlandırıp bırakmazsın. Tavsiye olarak; Türkçe karekterlere takılmana gerek yok biz anlarız. Ayrıca yardım edeceğinden emin olmadıklarınla çalışma buda seni çeviriden soğutur, geç olsun ben yine beklerim ne demek Dark Souls bu 1 yılda beklenilir çok sevindim hadi sana iyi çalışmalar.
  • Kolay gelsin eger yama cikarsa oyuna baslama sebebim olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin hocam.
  • İyi niyetlerini ileten herkese teşekkürler arkadaşlar. Umarım beklentilerinizi karşılayacak bir çeviri olur.
  • Kolay gelsin kardeşim.
    arada birkaç kendini bilmez çıkar mutlaka konuda şimdiden canını sıkma
  • Kolay gelsin
  • Uzun zamandır bu seriye başlamayı düşünüyordum. Çok iyi bir haber oldu benim için.
  • Ya gerçekten bu haberi görünce sevinçten uçtum resmen daha önce bende oyunu çevirmeye niyetlenmiştim fakat dil dosyalarını açmayı beceremedim gerçekten helal olsun size.
  • Mevcut durum %15 olarak güncellendi.
  • Efsanenin ta kendisidir bu oyun. Çok iyi hatırlıyorum 200'e saate yakın oynamışımdır. Atmosferini hiç bir oyuna değişmem. Dark Souls 2'nin her iki versiyonuna da sahip olmama rağmen Dark Souls 2 bu oyunun tırnağı etmez. Türkçeye çevrildiğinde yeniden oynar mıyım derseniz ölümüne kadar oynarım. Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.
  • Hocam efsanesiz boyle oyunlari ingilizcem ortalama olmasina rağmen oynayamiyorum eger hikayesini anlayamiyorsam o oyun bana zevk vermiyor turkce cikarsa bu zor oyunu oynamayi planliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin hocam, arkandayız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.